tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyys, mitä se on?
Esitin kysymyksen 11 v. tyttärelleni tänään, käytyämme sitä ennen Tähtitorninmäellä osallistumassa, meille perinteiseen tapahtumaan, lipunnostoon. Sen jälkeen käymme naapurissa, Suomen Lähetysseuran myyjäisissä ja sitten Jatkosodassa kuolleen isoisäni sankarihaudalla.

"Ei tule sotaa", sanoi tyttö.

Onko meistä pitämään huolta edes siitä ?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

”Ei tule sotaa”, eipä tietenkään, sillä sota on perpetual state of mankind. On vain pieniä ja isoja ”liekkejä” ja amerikkalaiset ”sammutusmiehet” tekevät kaikkensa estääkseen niiden leviämisen isoiksi liekeiksi. Mutta hekin ovat sotaväsyneitä ja menossa kotiin. Kuinka kauan he ja heidän avustajat pystyvät pitelemään firebreaks kurissa? Tuskimpa kovinkaan kauan, kaikesta katsoen. Monetaariset systeemit ovat kaatumaisillaan, eikä niitä enää voi pönkittää juuri millään keinolla. Voitaneen sanoa että, ”kun keinot ovat loppuneet Sarkozin ja Angelan konstit tulevat käyttöön”. Ei sillä, etteikö näin olisi aina ollut, vaan että se on kaikki mitä on tehtävissä. Mitään järkevää kun ei ole jäljellä, niin silloin voidaan ainoastaan kayttää vähiten järkevää - pakkoa.

Kerro tyttärellesi, että se vanha äijä siellä Australiassa on aivan samaa mieltä, ”ei tule sotaa”, mutta vain siinä tapauksessa, ettet päästä sotaa syntymään omassa sydämessäsi. Happy Season to all of you! Karl.

Hakki kirjoitti...

Karl

Kiitos toivotuksista sekä Hyvää ja Rauhallista Joulua sinne "down under". Terveisetkin menevät perille.

Ainakin keinot ovat käyneet vähiin, jos eivät ehkä kokonaan loppuneet? Tulos riippuu nyt maailmamme Merkelien, Sarkozyjen, Geithnereiden ja Putinien tahdosta ja kyvystä. Täytyy myöntää ettei paljoa, ei ainakaan paljoa positiivista kannata odottaa. Sillä mistä nyt yks´kaks löytyisi sitä viisautta, jota ei jo aiemmin ole näkynyt? Siis silloin, kun tämä palo olisi vielä ollut aika yksinkertaisesti estettävissä.

Taitaa olla Rooman valtakunnan tuho taas edessä, kuten aikoinaan oletin.
Silloin kieltämättä kuvittelin, että tuho kohdistuisi USAan, mutta nyt näyttää siltä, että se on onnistunut samalla tuhoamaan koko satavuotisten Pohjois-Atlantisen kulttuurin.

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2008/09/rooman-valtakunnan-tuho-meidan.html

PS.

Et ilmeisesti ole vielä ilmoittautunut Hesari karttaan "kadonneeksi suomalaiseksi"?
http://terveisiamaailmalta.hs.fi/