tiistai 13. joulukuuta 2011

Onko Merkozy todella luopunut vaatimasta enemmistöpäätöstä?
"Katainen muistutti huippukokouksen loppulauselman kirjauksesta, jonka mukaan määräenemmistöpäätöksiin oikeuttava hätätilamenettely tulisi kyseeseen ainoastaan, jos koko euroalueen kestävyys olisi uhan alla. Tämän arvion suorittaisivat komissio ja Euroopan keskuspankki." Näin pääministeri Uuden Suomen mukaan välikysymyskeskustelussa juuri nyt.

Se helpottaa, joskaan ei kokonaan poista huolta määräenemmistöpäätöksen merkityksestä pienten maiden osalta. Tämän kirjauksen mukaan kahden erillisen tahon on ensin päätettävä, että koko euro-alueen kestävyys on uhattuna. Vasta sen jälkeen voidaan todeta, että tulee noudattaa hätätilamenettelyä, jossa määräenemmistö tulee kyseeseen. Siis sitä ennen päätös voidaan tehdä vain yksimielisyyden vallitessa???

Kun poliitikkojen luotettavuus ja hallituspoliitikkojen luotettavuus erityisesti on jo aikaa sitten ainakin minulta mennyt suosittelen, että tarkastetaan tulkitsevatko muut sopimukseen sitoutuneet ratkaisun yllä esitetyllä tavalla? Tutkimatta asiasta ei pitäisi ainakaan Eduskunnan päättää. Ei vaikka keskustelu ja varsinkin luottamuslauseäänestys siirtyisi myöhäisemmäksi. Asioita kun joskus on tapahtunut ihan yllätyksenä, jopa pyytämättä.

Silloin se on jo housuissa.PS.

Ja siinäkin tapauksessa, että edellä kuvailtu olisi oikea tulkinta herää kysymys, onko meillä varaa joutua sellaiseen hätätilanteeseen, jossa joudumme maksumieheksi ties mistä veloista?

Vara on viisautta, ei vahingon enne.


PPS. klo 16.30 kommenttini Uuden Suomen artikkelin keskustelusta.


Jos "mutual agreement rule" tarkoittaa yksimielisyyttä, tuo 85% määräenemmistö vaaditaan päätöksenteossa todella vain hätätapauksissa, jotka komissio ja keskuspankki ovat sellaiseksi todenneet.

Nyt on sitten kysymys enää siitä, haluammeko olla mukana vastuullisena hätätilanteessa, jossa maksujen osalta taivas on kattona, eikä meidän mielipiteellä ole mitään vaikutusta meihin kohdistuviin maksuihin.

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2011/12/onko-m...

Mielestäni EUn ja EMUn jäsenenä meidän pitäisi joko hyväksyä tehty sopimus tai vaihtaa valuuttamme.
Ei kommentteja: