torstai 18. elokuuta 2011

Takausten vakuutukset vai vakuuksien takaukset

Itävalta haluaa samanlaiset takuun osalistumisestaan Kreikan tukiin kuin Suomi on saanut....monilla muilla mailla on sama kanta, esimerkiksi Slovenialla ja Slovakialla.


Die Welt väittää kuulemma, että sopimusta ei ole edes olemassa.


Viro arvostelee Suomen ja Kreikan sopimusta.


On missä tahansa rahaa jaettavana, virkamiehet laiminlyövät tehtävänsä ja poliitikot uudelleen valintansa, jos eivät vähintäänkin vaadi samaa käsittelyä oman maan osalta. Ja jos se ei ole mahdollista tekevät kaikkensa, ettei kukaan muukaan sitä saa.


Tulee mieleeni kolme irrallista asiaa:


Maabrändimme kirkastuu nyt kummasti; suomalaisten ristiretki on kuin suoraan Carnigien oppikijan "Näin saat ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa" sivuilta?


Lähetä lapsi asialle, juokse itse perässä.


Luokanopettajan pitäisi ainakin tietää, että hätäilemällä tulee vain kusipäitä kakaroita.


 


Vaan valtionvarainministeriltä ei varmaan edellytetä luokanopettajan pätevyyttä?

29 kommenttia:

hakki kirjoitti...

Kunnia ehkä menee, mutta maine senkun kasvaa.

to 18.08. 16:42, päivitetty to 18.08. 16:42, STT

Myös Hollanti haluaa Kreikalta vakuudet lainatakuilleen, Hollannin valtiovarainministeriö kertoo.

ToBe kirjoitti...

Millä ammatitaidolla Die Welt ja jonkun Österreichin ministerit meidän Juttamme ammattitaitoa arvostelevat?
Tuollainen saksalainen lehdykkä...anteeksi....
Minä vaan kysyn ja samalla tunnen valtavaa häpeää kun brändityöryhmän rakentama Suomikuva murentui täysin kerralla...toisaalta mieluummin huono brändi ja vähemmän velkaa....tämä on juuri se tilanne kuin pikkupojalla pallopelissä...pikkuhätä on pakollinen ettei tule pöksyyn ja samaan aikaan meinaa se isompikin tulla.Se isompi lopettaa pelin kokonaan ja poika puhalletaan pihalle koko pelistä.Suomi on nyt valinnut ajopuuteorian jälleen kerran, mutta ei ole valinnut nyt Saksaa vaan....???

hakki kirjoitti...

OrNot

Ei ne Jutan ammattitaitoa arvostelleet? Lähinnä suomalaisten arvoja. Meidän horisontista katsoen suomalaisen ... arvoja.

Tartutaanko samaan ajopuuhun?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Muista Kreikkaa ynnä muita konkurssipesiä tukevista maista tulevat kriittiset lausunnot on selitettävissä suurelta osin sillä, ettei Kreikka pysty antamaan samanlaisia vakuuksia muille maille. Totta kai niistä on kitistävä ja löydettävä vikoja, jotta oman maan kansalaiset eivät tulisi kateellisiksi.

Kiitos venettä keikuttavien Persujen ja heidät isona pahana mörkönä esittelevien punaviher- ja oikeistoliberaalitoimittajien, Suomella on mahdollisuus ajaa omia etujaan, koska tokihan Persut halutaan lahjoa tyytyväisiksi ettei kapinamieliala lähde leviämään, ja SDP:lla näyttää olevan halua käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Totta on, etteivät takaukset ole ihan sitä mitä Urpiainen rehkenee uskoa, mutta ovat ne edellisen hallituksen haluamaa tyhjää parempi ja nyt jopa vaikuttaa siltä kuin ainakin osa ministereistä ajaisi Suomen etua eikä vain nuoleskelisi EU:n ytimiä päästäkseen niihin itse.

Parhaana piirteenä takauksissa kuitenkin näen, että Suomen suhtautuminen EU:iin on muuttunut. Tähän saakka on keskitytty heiluttamaan häntää ja nuoleskelemaan muita, mutta nyt pidetään omista eduista kiinni kyselemättä lupaa muilta. Näinhän ne muutkin jäsenmaat toimivat ja kehittymistä samalle tasolle niiden kanssa kutsun aikuistumiseksi.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Venettä keikuttavien persujen hinta Suomelle tulee, mielestäni, monestakin syystä olemaan täysin suhteeton. Enkä tule muuttamaan mielipidettäni vain siksi, jos niin huonosti kävisi, että vielä tästä kasvaisivat.

Alun perin on virhe kieltämättä tehty muualla. Saksa ja Ranska rikkoivat yhteisiä vakauskriteereitä. Jos niitä ei olisi tapahtunut on syy olettaa, että emme nyt olisi tässä.

Mutta enpä taida oikein ostaa muitakaan "perustelujasi" persujen hyödyllisyydestä. En siitä huolimatta, että mielestäni jokainen valtio on velvollinen hoitamaan "omat" pankkikriisinsä. Ongelma ei suinkaan ole yksityisten persujen, vaan niitten populististen voimien, jotka persujen "salonkikelpoisuus" on päästänyt pullosta valloilleen.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Miksei Persuilla olisi oikeus pitää omia populistejaan kun kerran muillakin puolueilla on niitä? Vähemmän siltä suunnalta on sitä paitsi kuulunut ihmisoikeuksia vastustavia puheita kuin edelliseen hallitukseen kuuluneilta puolueilta ja etenkin orwellilaiseksi muuttuneelta Vihreältä liitolta, joka on valitettavasti taas hallituksessa.

Vihreitä arvoja sillä on enää turkisliikkeiden ikkunoiden rikkomisen ja täysin pitävästi todistetusta ilmaston lämpenemisestä, ei kun muutoksesta, ei kun ehkä sittenkin viilenemisestä vouhottamisen verran. Vihrein puolueohjelma on tällä hetkellä Vasemmistoliitolla ja heikäläiset jopa kunnioittavat puolueohjelmaansa, toisin kuin vihreät, jotka pysyvät hallituksessa tehtiinpä sitten millaisia päätöksiä tahansa.

Jos populismi käsitetään negatiiviseksi populismiksi niin sitä löytyy eniten Vihreältä liitolta.

Onneksi sentään oikeusministeri vaihtui, koska edellinen ajoi innolla perusoikeuksien kaventamista sillä perusteella, että pitää turvata uskonnonvapaus, seksuaalisien vähemmistöjen oikeudet jne., minkä muut ovat jo tehneet ilman virheiden apua, ja sitä varten on kavennettava niiden oikeuksia, jotka ovat eri mieltä vihreiden kanssa eivätkä niin ollen ansaitse olla tasavertaisia tasavertaisuuteen uskovien vihreiden kanssa.

Sitä paitsi, kaikilla, niilläkin joista sinä et pidä, on oltava ilmaisunvapaus tai muuten he turvautuvat muihin keinoihin.

Ruotsissa ja Norjassa joku Hakkarainen mustamaalattaisiin neekeripuheiden takia natsiksi eivätkä muiden puolueiden kansanedustajat tekisi hänen kanssaan minkäänlaista yhteistyötä, ja se näkyy näiden maiden turvallisuustilanteessa. Ruotsissa tosin on pidetty huoli, että suuruudenhullun monikultturismin synnyttämät etnohelvetit ovat otsikoissa niin usein, ettei rasistien tekosista pysty leipomaan uskottavia sensaatioita vaikka käyttäisi hiivaa vähän enemmänkin, mutta eiköhän tilanne jossain vaiheessa muutu.

Reijo Lahtonen kirjoitti...

Maailma on saanut uuden talousgurun, jos Jutan takaus menisi läpi. Lainaa mulle miljari - mä lainaan sen sulle. Eletään koroilla.

Jos tuo menee läpi - Jutasta presidentti ilman vaaleja. Jos ja kun ei - niin olkaamme syvästi huolissamme - hän istuu suomineidon lompsalla.

Syyskuun 6 pvä kotoinen eduskunta palaa lomalta - eurooppalaiset palavat kesälomiltaan - veikkaan että 15.9 alkaa hahmottumaan koko rahoituskuplan suuruusluokka.

Pitkä kuuma kesä - kuumempi syksy

hakki kirjoitti...

Reijo

"eurooppalaiset palavat kesälomiltaan - veikkaan että 15.9 alkaa hahmottumaan koko rahoituskuplan suuruusluokka." Niinhän se on yleensä ollut; Sitten markkinat tekevät johtopäätöksensä lokakuussa. Nyt toimitaan etukenossa.

Onhan se mahdollista, että Suomi saa nyt "neuvottelemat" vakuutensa. (Kaikki kuulemma Jyrbi-boylle nyökkäsivät ja kun Kreikalla on ase ohimolla "neuvottelu" lienee aika yksipuolista?) Suomen tyylipisteet tästä toisen hädänalaisen tilanteen hyväksikäyttämisestä tulevat meitä vastaan vielä monta kertaa ja monien vuosikymmenten ajan. Ja tuskinpa positiivisesti.

Mutta älä edes leikilläsi puhu Jutasta presidenttinä tai missään muussakaan edes vallattoman vastuullisessa valtion tehtävässä. Sen sijaan luokanopettaja jonkun kunnan kyläkoulussa...

PS.

Lykkyä tykö savottaan.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Politiikka mediassa on populismia. Olipa puolue mikä tahansa. Ja onneksi meillä kaikilla on ilmaisunvapaus. Joskus jopa nimimerkeillä. Jotkut keskittyvätkin vain oikeuksiinsa sanoa ja vapauteen olla vastaamatta niistä tai teoistaan

Kaikilla poliitikoilla on mielestäni oikeus populismiin varsinkin, jos sillä tarkoitetaan yhteiskunnallisten asioiden popularisointia. Valitettavasti se ei eräiltä (useimmilta?) poliitikoilta jää siihen, vaan siihen sisältyy samalla vastuuttomuus. Valitettavasti politiikasta onkin kuoriutunut vastuuton puolueiden broilereiden politiikkashow.

En oikein jaksaisi lähteä analysoimaan mikä puolue on eniten tai vähiten positiivisesti tai negatiivisesti populistinen. Syynä se, että puolueet, jokainen niistä, ovat irtaantuneet kansalaisten otteesta. Niistä on tullut poliitikoille itse tarkoitus, vaikka niiden tulisi olla lahinnä samanmielisten vaaliorganisaatio - valitsijaryhmä - ja samanmielisesti ajattelevien kansanedustajien ja kunnanvaltuutettujen vertaisforum - tai "konsultti" valittujen omien ajatusten testaamiseksi.

Puolueiden intressit ajavat nyt päätöksenteossa kansalaisten asioitten hoitamistarpeen edelle.

ToBe kirjoitti...

Nyt kun SDP on pitänyt vaalilupauksensa olisi Jutan aika hoitaa maan vajeet kuntoon.Mutta haloo ei hoidu.
Ensimmäinen budjettisuunnitelma lähtee samantien 7 miljardin lisävelasta.Millä eväillä Urpilainen moittii Kreikkaa?
Missä se talouskasvu on mikä hoitaa vajeet saataviksi? Kun katsomme päivittäin pörssien käyrää huomaamme mihin ollaan menossa.Ei saa kuulemma hötkyillä.Tilanne on saama kuin kesällä -44 Mikkelin päämajassa.Kuuma oli ja kivat lounaat.Kukaan ei halunnut uskoa että kannaksella kolisee.Nyt kolisee koko pallo ja meillä odotetaan ihmettä.Urpilaisen torjuntavoittoa?

hakki kirjoitti...

OrNot

Kreikan tie on Suomenkin tie.

Tali-Ihantalan ihmettä odotellessa. Eiköhän pidetä vaan kiinni hatuista ja ihmetellään?

heppi kirjoitti...

Te, jotka vakuuksia arvostelette, olisitte siis valmiita antamaan maksukyvyttömäksi luokitellulle Kreikalle rahanne ilman vakuuksia? Antakaa mennä vain. Hyväntekeväisyyttä tarvitaan aina. Uskon kuitenkin, että VM teki täysin oikean ratkaisun. Kriisi ei ole meidän, se on Brittien, Saksan ja Ranskan pankkien aiheuttama. Luottolamasta tulisi moninkertaisesti pahemmat pitkäaikaiset seuraukset kuin sirkuksen maksattamisesta kansalaisilla. Haluammeko me osallistua sirkukseen, jossa meillä ei ole osaa eikä arpaa? Osallistumme silti jostain kumman syystä suhteellisesti enemmän kuin muut euromaat, esimerkiksi Englanti, joka on yksi pääsyistä koko sotkuun. Haluammeko heittää rahaa kankkulan kaivoon hyväntekeväisyyteen, joka muuten kiertää suoraan Kreikan kautta Brittien, Saksan ja Ranskan pankkien taskuun? Minä en ainakaan. Minä en halua omaan palkkaani pienintäkään veronkorotusta, kun nykyisestäkään ei pahemmin mitään jää käteen, saati että tukisin omalla palkallani muiden leveästi Euroopassa elävien hyvinvointia. Sotku on Ranskan, Englannin ja Saksan. Jos suomalaiset pankit lainaisivat rahansa vinku-Intiaan ja se menisi maksukyvyttömäksi, maksaisivatko EU:n veronmaksajat menetetyt rahat takaisin suomalaisille pankeille hyväntekeväisyytenä? Jos sinun sijoituksesi kyrvähtää, kannatko sinä vastuun, vai tuleeko joku korvaamaan sinulle hyväntahtoisuuttaan menettämäsi rahat? Jos sijoitat, olet itse vastuussa tekemisistäsi. Jos lainaat vaikkapa maksukyvyttömälle kaverillesi rahasi, vastuussa olet ainoastaan sinä. Kukaan ei niitä sinulle korvaa. Keksin verorahoille miljoona kannattavampaa käyttötapaa. Joko olette hemmetin rikkaita, kun teillä on varaa heittää rahaa menemään tai edustatte hyvää talkoohenkeä. Ostakaapa sitten sitä eurobondia, kun se tulee niin pääsette toteuttamaan itseänne. Katsotaan oletteko yhtä pessimistisiä vakuuksista tulevaisuudessa.

Vox Populi kirjoitti...

Onkos sillä Eurobondilla lupa tappaa ?

hakki kirjoitti...

heppi

Sotkun aiheuttajat ovat pankit, jotka ovat myöntäneet lainoja valtioille, joilla ei ole ollut kykyä vastata sitoumuksistaan. Yhtä syyllisiä ovat valtiot (=poliitikot), jotka ovat surutta ottaneet lisävelkaa, vaikka velan hoitamiseen ei ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta (ehkä ei edes halua?).

Olen ensimmmäisenä kuorossa vaatimassa, että pankkien pitäisi itse hoitaa luottotappionsa näistä lainoista. Kun alkaa olla aika ilmeistä, etteivät ne siihen kykene, pitäisi niiden maiden, joissa nuo pankit toimivat hoitaa siellä syntyvät pankkikriisinsä. Erityisesti tämä tarkoittanee Euroopassa Ranskaa, Saksaa ja Iso-Britanniaa. Syystä tai toisesta, se ei vaihtoehtona ole juurikaan ollut esillä.

Meiltä euro-mailta on on kaatumassa valuutta, ellei tätä revohkaa saada nopeasti selvitettyä. Voisin kuvitella, että kaatumisen seuraukset meille olisivat moninkertaiset verrattuna siihen, että takaamme Kreikan lainoja. Varsinkin kun EKP ostaa riemirinnoin mm. Kreikan velkakirjoja koko ajan. (Jos/kun ne jäävät käsiin, vastaamme me niistä joka tapauksessa, koska EMUun ja sitä kautta EKPhen kuulumme.)

Vakuudet Kreikan lainatakuisiin annetaan rahana Suomen Valtion tilille. (Varmaankin Kreikan Keskuspankissa olevalle?) Se ei ole millään tavalla täysimääräinen, vaan vastaa noin 1/3 osaa takauksemme suuruudesta. Käytännössä, jos Kreikka defaulttaa me saamme nuo rahat. Vain sen vuoksi, että olemme vain 1 % Euroopan väestöstä (ja muissa suhteissa vain himpun suurempi) voidaan moista takaisinkytkyä meidän osalta edes ajatella. Jos se annettaisi kaikille, pitäisi takauksia kasvattaa äärettömiin.

Meille tämä vakuushäslinki tulee vastaan seuraavien vuosien aikana vielä monta kertaa. Taatusti siitä aiheutuvat kulut ylittävät häslingistä nyt saadun hyödyn. Ja maksajana olet sinä ja minä ja kaikki muut Suomessa verotettavat suomalaiset.

hakki kirjoitti...

Vox

Ei Eurobondilla ole. S. Elopilla sen sijaan on. ;-)

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/22271/stepen-elop-and-a-licence-to-kill

ToBe kirjoitti...

Kuka on syyllinen jos saa kutsun juhliin jossa tarjoilut on otettu velaksi?

Nythän meidät on kutsuttu kertomatta että nämä ovat juhlat ja arki on vasta edessä.

Poliitikolla ei ole mitään vastuuta.Virkamies on virheetön ja palkkansa ansainnut? Sailas kertoo sen tarinan mikä on totta ennen ja jälkeen vaalien, mutta poliitikko ei halua uskoa ja vaikka uskookin ei sano uskovansa vaan jatkaa valehtelua kunnes korttitalo romahtaa.Ennen Jouluporsasta alkaa iso hikoilu-ennustan minä!
Merkel ja Sarko palaveeraavat, mutta muut ovat kuin mitään ei olisi tapahtumassa...eurobondit paukkuu ja asiasta ei ehditä edes keskustelamaaan.Urpilaisella ja kolkkapojalla ei ole nyt pelimerkit kädessä.Puhuvat vain sumusta ja muista sääilmiöistä.
Tässä tulee jo mieleen Hitlervainaa Berllinin bunkkerissaan antamassa käskyjä divisoonille joita ei enään ole.
Pieniä veronkorotuksia...pieniä tupakkaveroja...pienenpieniä pääomaveronostoja ja yritysverolaskuja...pientä kuin Raumalainen pitsi...korean näköistä ja ilmavaa, mutta ei hitto lämmitä.Kuvitelma että kaikkivaltias tuo jostain hirmuisen talouskasvun joka palauttaa maailman siihen onnelliseen sosialidemokraattiseen Suomeen.Siihen missä devalvoitiin ja elettiin huonosti.
Kaipaavat Kurjalaa takaisin!
Luovinta mitä kolkkapoika on tähän hätään keksinyt on sanonta "kakskanta"!

Satunnainen raportoija kirjoitti...

ToBe

"Nyt kun SDP on pitänyt vaalilupauksensa olisi Jutan aika hoitaa maan vajeet kuntoon.Mutta haloo ei hoidu. Ensimmäinen budjettisuunnitelma lähtee samantien 7 miljardin lisävelasta.Millä eväillä Urpilainen moittii Kreikkaa? Missä se talouskasvu on mikä hoitaa vajeet saataviksi? Kun katsomme päivittäin pörssien käyrää huomaamme mihin ollaan menossa.Ei saa kuulemma hötkyillä.Tilanne on saama kuin kesällä -44 Mikkelin päämajassa.Kuuma oli ja kivat lounaat.Kukaan ei halunnut uskoa että kannaksella kolisee.Nyt kolisee koko pallo ja meillä odotetaan ihmettä. Urpilaisen torjuntavoittoa?"

Jutta yrittää etsiä vaihtoehtoa Jykän gängin huikaisevan älykkäälle, joskin ruotsalaisilta apinoidulle, suunnitelmalle luoda talouskasvua ottamalla 2 000 000 maahanmuuttajaa. Meillä on jo nyt työvoimaa suurtyöttömyyden ylläpitämiseksi asti eikä uusia yrityksiä siitä huolimatta synny riittävästi, mutta jonkin mystisen aivopierun mukaan ongelma korjaantuisi jos joutilaat saisivat tuhottomasti ulkomaalaisvahvistuksia.

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suomi-tarvitsee-kaksi-miljoonaa-maahanmuuttajaa/200814366/12

Koska tämä vatipäinen idea on ollut jo 2008 niin pitkälle jalostettu, että se on kehdattu esitellä taloustoimittajille, sen käyttöön otossa ollaan jo pitkällä.

Nyt todella kannattaa kasvattaa velkataakkaa kunnes keksitään vaihtoehtoinen suunnitelma ja otenaan se käyttöön, sillä velat voi aina maksaa pos vaikka se kipeää tekisikin, mutta milläs pääset eroon Rosengårdin ja Rinkebyn tapaisesta etnoslummeista, joita Jykän gängin ideoima pelastussuunnitelma tuottaksi kaikkiin kaupunkeihin?

Totuus on, että yritystoimintaa vaikeuttaa virkamieskunta, joka on tietävinään kaiken paremmin ja päsmäröi yrittäjiä minkä ehtii. Jollei yrittäjä tajua että Suomi tarvitsee kansainvälistyviä kasvuyrityksiä, häntä on rangaistava, koska ilman uusia nokioita emme pysty elättämään alati laajenevaa virkamieskuntaa, rahoittamaan aluepolitiikkaa ja selviytymään sen seitsemästä massiivisesta menoerästä.

Lisäksi omillaan menestyvä ihminen vituttaa kyvytöntä suojatyöpaikkajengiä, joka on pari kymmentä vuotta kestäneiden organisaatiouudistusten tiimellyksessä taantunut kanaparven tasolle, eli porkkanaa ei missään tapauksessa tarjota, mutta keppiä annetaan oli siihen syytä tai ei.

fundeeraaja kirjoitti...

Heppi hei, eivät nuo parranpärrääjät rikkaita ole. Ovatpahan vain EU-uskovaisia ja pikkasen "hitaita".
Nopeimmat kyselevät jo toisiltaan; koska kaatuu koko EU:n saapasnahkatorni?
Jaques on ihan epätoivoinen. Lukekaa tämän lehden pääkirjoitukset niin ymmärrätte arvostaa oraakkeli Timoa. Se ei todellakaan toimi. Sen nyt pitäisi mennä paksuumpaankin kallooon.
Tämä unioni taitaa tulla Aatun unionia kalliimmaksi. Rojahtaa koko maailmantalous noitten unennäkijöitten haaveitten takia.
Menkää äijät siänimettään, niitä on vielä ja jättäkää Jutta ja SDP kaatumaan omia aikojaan. Kyllä siitä sitten uutisissa kerrotaan.

hakki kirjoitti...

OrNot

"kakskanta" - oletko varma, ettei kyseessä sittenkin ole vain väännös kansanlaulusta?

Yks kakkaa, kaks kakkaa, nyt se alkaa, humppappaa.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Ensimmäinen kerta kun muistan virkamiehen varoittaneen työvoimapulasta on muistaakseni vuodelta 1991. Eläkkeelle siirtyvä Työministeriön kansliapäällikkö Pertti Sorsa varoitti nurkan takana odottavasta työvoimapulasta.

Muilta osilta ennakkoluuloja sinulla taitaa kyllä ainakin riittää?

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Muistaakseni orakkeleita tavattiin aikoinaan juuri Kreikassa. Olenkin ihmetellyt mistä tämä nykyinen oikein on kotoisin.

Vox Populi kirjoitti...

Hakki

Sorry !
Sotkin tuon Eurobondin siihen nokialaistappajaan. Eurobondhan on se nykyajan R Hood.
Tämä Avlopp on juuri se tappajatyyppi, joka yhdisti paskaputken, pienen ja pehmeän, puhtoiseen vesijohtoon ! :-)

Täytyy kyllä ihmetellä noita "mulle kans !" -euromaita, jotka ovat koko ajan tienneet, että Jutta ja Jyrki haluavat vakuuksia, jopa kuulemma nyökänneetkin, ja nyt yht´äkkiä heräävät !
Lienevätkö muiden nyökätessä olleet tupakilla, tai peräti WC:ssä, kuten eräskin laivan kapteeni !

hakki kirjoitti...

Vox

Sisäpoliittisesti ei itse asiassa yhdelläkään euromaalla taida olla riittävästi valitsijoittensa luottamusta. Pakkohan noiden on osoittaa äänestäjilleen, että "me vaatimme, et meille kans´".

Nyökkäily on taidettu meillä tulkita väärin. Se oli vain Jyrki-boyn 15 puheenvuoron aiheuttama "pilkkimisreaktio". Taka-ajatuksen, "lopeta nyt, et päästään kuselle".

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Näyttävä lista, jossa valitettavasti ei itselleni löydy ensimmäistäkään unelma-ammattia.

"byrokratian käsitys yrityssektorin tarvitsemista siirtolaisista vastaa todellisia kriteerejä valitettavan harvoin" Kun työvoimaviranomaisen paikallinen henkilökunta koostuu lähinnä työttöminä työllistetyistä keskenkasvuisista tytöistä, miten muuten voisi olla?

Ja noista nimikkeistä, ja niitä kouluttavista oppilaitoksista voisi yksikantaan todeta, että varmasti jokainen koulutuslaitos on valmis osaamaan kouluttamaan kaiken sen, mitä toinen virkamies älyää tilata. Pysyvätkän samalla kadulta poissa "kunnon kansalaisia" häiritsemästä sekä virkamies, kouluttaja että koulutettu.

ToBe kirjoitti...

Tuo visioni juhlista jossa tarjoilut on otettu velaksi ja emme edes huomaa olevamme juhlissa toteutui aikoinaan ennen 90 luvun lamaa.Olin valitellut muutaman vuoden mistä ihmeen kulutusjuhlista halliusherrat oikein puhuu kun oma elintaso ei noussut ja yhtiön kanssa oli kovat ajat.Jo vuosi myöhemmin kun suuri lama rynni päälle ja budjetit menivät ensin 50% alas ja lopulta 90% ymmärsin että ne olivat totta tosiaan olleet kulutusjuhlaa.Nyt on hiukan sama tunnelma ja tunne.Kylmää saattaa olla tarjolla ja Urpilaisen nuttura on vuoden päästä paljon nykyistä tiukempi.Katainen jolle itkujin tulee ihan herkästi saa näyttää kansakunnalle oikien kunnon pyrskähdyksen.Sitten alkaa taas syyllisten etsintä.Kuka söi kakusta suurimman palan silloin kun kakki vielä oli.
Uutta kakkua ei halua leipoa kukaan.Jos jotain hyvää niin näin pieni kansakunta ehkä pystyy löytämään yhteisen sävelen muutama vuosi romahdduksen jälkeen.Sitä sinfoniaa olisi kiva kuunnella jo nyt ennen törmäystä.Olematta edes pessimisti ei edessä ole nousua ja työvoimapulaa vaan suuri lasku jonka maksajia ei ole.

hakki kirjoitti...

OrNot

Leipominen on hankalaa. Sen osaaminen on vaikeaa. Se vaatii paneutumista. Ennenkaikkea se vaatii työtä. - Ehei. Tehdään jotain kivaa.

Syyllisethän ovat aina selvillä. Ihan kuten kulutusjuhlissa 1980 - luvun lopulla. Ei puhettakaan, että harjoitettu rahapolitiikka oli perseestä. Anteeksi, hanurista. Ne ihmiset, jotka me olimme valtuuttaneet hoitamaan kansakunnan asioita, eivät olleet tehtäviensä mittaisi. Eivät uskaltaneet tehdä niitä ikäviä ratkaisuja, joista uudelleenvalinta olisi saattanut tulla uhanalaiseksi.

Etujen vaatiminen ja erityisesti niiden jakaminen kun on kivaa. Ja se on tehtävä heti. Kansakin vaatii ja rankaisee ilonpilaajia äänten menetyksellä. Vaihtoehtoinen tulevaisuus ei tule ahneen - siis meidän - mieleen. "Parempi pyy pivossa, kuin kymmenen oksalla." kyllä maa- ja metsänies sen on jo kauan tiennyt.

ToBe kirjoitti...

Hakki...olen ihmetellyt viimevuodet etten ole saanut kutsua merkittäviin asiantuntijatehtäviin, koska minun kokemukseni ja työtaustani huomioonottaen minulla olisi massiivista annettavaa tälle yhteiskunnalle.Olen tullut tähän odotustilaan koska jatkuvasti puhutaan työurien pidentämisestä ja seniorien hiljaisen tiedon siirtämisen merkityksestä tuleville sukupolville.
Puhelin ei kuitenkaan soi.Kauppalehteä kyllä myydään ja montaa muutakin mediaa ikäänkuin olisi edelleen talouselämän suurin keisari.Pankkiiriliikkeet ja muut ovat kimpussa ikäänkuin olisin edelleen varakas?
Koska olen osannut leipoa kakkuja ja sämpylöitä voisin olla suureksi avuksi niille jotka vasta sellaista suunnittelevat, mutta kukana ei ole valmis maksamaan siitä kuin kahvikupillisen.Valehtelen hieman....onhan niitä jotka ovat valmiita maksamaan, mutta ne ovat ne samat vanhat tutut ja pienen piirin uskovaiset joille olen myynyt ennenkin.Turha heille on saarnata.Kansakunta on siis tuhlaamassa rahojensa lisäksi kaiken saavutetun osaamisen.Ainoastaan eilen syntynyt idea kelpaa ja mieluimmin vastasyntyneeltä jotta sen tuoreus olisi varmaa.
Entiset kolleegani jotka ovat nyt ylittäneet 40 ikävuoden rajapyykin valittavat ettei heitä oteta tosissaan koska he ovat liian vanhoja.
Muistan kun he 20 vuotta sitten kloppeina pitivät meitä vanhuksina.Äkkiä se vanhuus tulee nykyään.Vain virkamies ei vanhene koska hän saa hapantua suurilla tuloillaan niin kauan kuin viitsii.
Mihin me olemme menossa kysynpä vaan.?

Vox Populi kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Listasi osoittaa, että maahanmuutolla on työllistävä vaikutus ! :-)
Tässäpä toteutuu unelma " maahanmuuttajat luovat itse omat työpaikkansa", ja riittää hommia meillekin, jotka Volgan mutkasta tulimme !

Minulle kelpaisi tuo vähemmistövaltuutetun ylitarkastajan pesti.
Pääsisin viimeinkin syynäämään, mitä se v-valtuutettu oikein puuhailee !

Syrjintälautakunnan johtajana olisi ehkä myös kiva toimia.
Ei tarttis pelätä vihapuheita, kun oikein viran puolesta saisi syrjiä !

hakki kirjoitti...

OrNot

Saammeko me 1940 luvulla syntyneet, tai aikoinaan kunnolla riekkuneet, tuntea miltä sukupolvien välinen arvokriisi tuntuu? Sääli vaan kun ei silloinkaan tullut riekuttua.

Kyllä ne ajat vielä muuttuvat, mutta vasta sitten kun Siperia on ensin oikein kunnolla harventanut väestöä.