keskiviikko 24. elokuuta 2011

Poliittinen johtajuus puntarissa

 


Kepu on hyvää vauhtia jauhautumassa Persujen alueosastoksi. Dermareiden luokanopettaja on etsimässä konseptejaan ja mahdollisesti puolueensa menetettyä menneisyyttä. Kokiksien kultapoika on saamassa nenulleen niin, että tuntuu. Ja se sutki, se leimaa meidät kaikki peppuilijoiksi. Ja miksi?


Koska entiset kolme suurta eivät riittävän aikaisin ottaneet huomioon, että maailma on netin myötä olennaisesti muuttunut. Puhe ei riitä, tarvitaan tekoja. Lupauksista joutuu vastuuseen. Parlamentarismi on muuttunut puolueiden demokratiaksi. Politiikka on yhteisten, ei vain omien asioiden hoitamista. Lait koskevat myös poliitikkoja. Maailman myrskyt eivät meitä noin vain ohita. Pelkkä hymyileminen ei riitä. Kaikille ei voi olla mieliksi. Kansalaisten vaatimusta oikeudenmukaisuusdesta ei pidä aliarvioida. Johtajan on osattava priorisoida.


Hallituskin heiluisi, jos ajat olisivat entiset. Nyt kuitenkaan ei. Sen opetti jo Jyrki-boyn isoveli Matti Vanhanen aikoinaan. Ilman pääministerin esittämää aloitetta ei hallitus eroa, eikä uusia vaaleja saada aikaan. Nythän Jyrkillä ja Jutalla on neljä vuotta aikaa näyttää mihin pystyvät. Ei heillä henkilökohtaisesti, eikä heidän puolueillaankaan ole mitään menetettävää. Vain voitettavaa. Maine saattaa alkuun mennä, ellei ole jo mennytkin, mutta aikaa on jos kykyä riittää. Mutta otteen pitäisi kyllä olennaisesti parantua.

4 kommenttia:

ToBe kirjoitti...

Vedän johtopäätökset...koska Suomi eiu uskalla yksin kaataa Kreikan paketti saa Jutta niellä oman lupuaksensa olla tukematta jne.
Jyrki pitää kielen keskeöllä suuta ettei sanoa sitä että niinhän minä sanoin ennen vaaleja jne.
Niin tai näin saa taas alkaa puhumaan SDP:stä ja kuoriämpäristä samassa lauseessa.On vaikeaa olla samaan aikaan oppositiossa ja hallituksessa.Jutta ei ole vieläkään osannut lopettaa vaalipuheita ja siksi radiohiljaisuus .Vielä voi toivoa, että koko homma kaatuu mahdottoman muutenkin.Nyt moni jo ymmärtää miksi Soini ei mennyt hallitukseen.Miksi ottaa 6 oikein kun saa jättipotin kun hiukan jaksaa odottaa.Miksi Soini? No siksi kun kansa on ja pysyy yksinkertaisena,Sellaiset ihmiset haluavat helppoja vastauksia vaikeisiin kysymyksiin.Kysymykset:1.Missä vihollinen? 2.Kenen syytä tämä on?3.Miten nyt toimitaan?Ei muita kysymyksiä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Mitä tuohon lisäämään? Olen samaa mieltä.

Nyt toimitaan siten, että joustetaan omissa vaatimuksissa ja panostetaan yhteisiin. Jyrki-boylla on 4 vuotta aikaa näyttää onko hänestä mihinkään. En usko että on, mutta olen ollut väärässäkin. Loppujen lopuksi kyse on kai siitä, kenen peppu kestää kauimmin? Mutta isoilla arvoilla pojat/tytöt pelaavat. Paljon isommilla kuin uskon heidän edes ymmärtävän.

ToBe kirjoitti...

Nyt suurin ystävämme Saksa kääntää meille selkänsä.Voi olla että alkaa ahdistamaan ennenkuin edes syyskuu alkaa.
Seuraavissa maataloustukineuvotteluissa Suomen asia ei ole Saksan asia jos on kenekään.Miksi olisi.
Olemme valitsemassa Unkarin tietä ja hyväksymme itsemääräämisoikeuden vasdtapainona erittäin alhaisen elintason.Pääasia että lippu on korkealla ja me olemme vapaita...vapaita mistä?
Suomi on nyt demarien vaalilupausten vanki ja siihen lupaukseen ajoi populismi josta uneelmahöttöpuolue ei pystynyt pitämään itseään irti."maassa maan tavalla" kaikuu nyt Breivikin jälkeen aika synkältä, mutta kannattaa muistaa että se oli SDP:n vaaliteema.
Näihin johtajiin on vaikea luottaa.Misssä se visio on jota me seuraaamme?Hapuilevaa sokeaa hiipimistä.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Suurella ystävällämme" Saksallakin on vain intressejä. On aina ollut. Ja ne taas vaihtelevat vallassa olevien intressien ja tilanteiden mukaan. Niin pitää olla Suomellakin.

Meidän ongelmamme ovat poliittiset johtopaikat vallanneet kakarat, joiden intomieli ja ura ei korvaa elämänkokemuksen puutteita. Vielä nytkin me nautimme UKKn luomasta pysähtyneisyyden ajasta. Kaikkine seurauksineen.