keskiviikko 10. elokuuta 2011

Paniikkiko mätäkuun juttu?


 


Pääministeri leimasi pörssien viimeaikaisen "eloisuuden" tyypilliseksi elokuun paniikiksi. Onko paniikki tyypillistä erityisesti elokuulle?


Viimeksi näin todella taisi olla 2008? Ja silloin kyseessä oli Venäjän hyökkäys Georgiaan. Lehman Brothers kyllä aloitti talous-paniikin, mutta vasta syyskuussa. Muistivirhe? Eikä sekään koskenut hänen mielestään Suomea. Tämäkö siis nyt koskee?


2009 ryvettiin Suomessa KMS vaalirahasotkuissa ja kepun äänestäjäkunnalleen ympäri maita ja mantuja heittelemissä tuissa. Ja kyllä niistä keskusteltiinkin. Mutta silloin ei Jyrki-boyn mielestä varmaankaan ollut paniikin paikka? Vaikka oma puolue ja sen kellokkaat olivat osoittautuneet itse itselleen laatimien lakien rikkojiksi. Ainoa muu talouteen liittyvä isompi juttu taisi olla, että S-ryhmällä menee lujaa?


2010 Jyri Häkämies, Aleksanteri ja Jyrki-boy ruttasivat yhdessa Venäjän suurvaltaakuvitelmaa oman puolueensa hengennostatustilaisuudessa. Ei nyt lytätty naapuria ihan taloudelliseksi kääpiöksi, mutta Hollantia pienemmäksi talousmahdiksi kuitenkin. No itsenäisen naapurin supliikkimiehille ei moisesta mitään seurannut. Naapurisuhteet senkun paranivat?

PS.


Suomalaisella veronmaksajalla sen sijaan taitaa olla paniikki, kun verovaroja edelleen viskotaan ympäriinsä. Nyt rajojemme ulkopuolelle. Ja samalla velkaa haalitaan lissää. 10+ mrd € vuodessa. On sitten millä takuita maksaa? Vaan onko sittenkään?


 PPS.


Toivotaan nyt yhdessä, että markkinat rauhoittuivat. Ainakin lokakuuhun. Silloin se vasta iskee, jos se iskee.

4 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

Eikös edellisen taantumakauden (2008) valtiovarainministeri kehottanut kansalaisia kuluttamaan laman välttämiseksi? En halua kiistellä lamojen ja esille nostamiesi asioitten yhteenliittymisistä. Selvää kuitenkin on, että ilmoitettu niskalenkki jostakin asiasta saattaa olla selätys toisaalla. Kun säästetään riittävästi puolustusmäärärahoista onkin järkevää liittyä Natoon maanpuolustuskyvyn säilyttämiseksi ( Stefan Wallin).
Ottamalla riittävästi velkaa sosiaalikulujen kattamiseksi huomataan hetken päästä, että sosiaalimenoista on leikattava liian suuren valkaantumisen vuoksi ( mm. Suomi ja USA).
Fossiilisten polttoaineitten käyttöä tulee vähentää ilmastomuutoksen estämiseksi (Vihreät, kepu,Areva,WinWind).
Puoluetukia tulee korottaa, jotta kaikkien suuntausten mahdollisuus paranee demokratiassa (suuret poliittiset puolueet).
Euromaat eivät voi jatkaa loputtomasti luuserimaitten tukemista, joten kaikkien EU-maitten budjetit tulee hyväksyttää Brysselissä (EU-liittovaltion kannattajat).
Suluissa ne tahot, jotka hyötyvät julistuksista, joita itse ovat olleet julkisuuteen työntämässä. Kaikki asiat liittyvät yhteen tavalla tai toisella. Me tavikset hyväksymme median välittämän manipulaation ajattelematta mistä viimekädessä on kysymys.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Ja sitä edellistä lamaa edeltänyt kehotti tinkimään Stockmannille. Mutta hän onkin demari.

Olen ymmärtänyt, että niskalenkki saattaa johtaa selätykseen? Mutta ei ole po. asian osalta vielä ollut ajankohtaista. Ainoa jolla on niskalenkki taitaa meidän tavisten ympäristössä olla poliittinen puolue, verottajan hahmossaan.

Kokonaisuuksien hallinto kun on meille kaikille niin kovasti hankalaa.

fundeeraaja kirjoitti...

No niin, nyt se sitten sanottiin uutisissa ääneen. Seuraava EU-maa tuettavien jonossa on sitten Ranska!!! Ilmoitettiin yhteinen syykin kuralle menoon kaikissa ongelmamaissa. Usko tai älä syyksi mainittiin liian suureksi paisunut julkinen talous. Joku ei sitä ole ilmeisestikään aiemmin tiennyt.
Teemani täyttyvät. Velaksi on kustannettu julkista taloutta, jota tietenkin aletaan supistaa veloista pääsemiseksi. Sosiaaliturva alas eikö niin? Sehän on ollutkin päämäärä koko velkaantumisen ajan.
Pyydän jo tässä vaiheessa Timo Soinilta anteeksi jos olen epäillyt hänen asiantuntemustaan EU:n rahapolitiikassa.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Vai että suureksi paisunut julkinen talous. Sepä kummallista. Minä kun aina olen pitänyt sitä meidänkin syömähampaana. Aina siitä lähtien kun puolueet ikiliikkujan keksivät.

Voi ristus, mikä tarkoitushakuinen nollahavainto!