keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Vai vielä toiseen kertaan pitäisi maksaa?

 


"Keskustan puheenjohtajaehdokas ja Suomen pääministeriehdokas Mari Kiviniemi ottaisi osuuskuntatoiminnan avuksi vanhustenhoidossa. Kiviniemi katsoo tuoreessa pamflettikirjassaan "Lahdesta lähtien", että hoivatyössä tarvittaisiin perinteisten ratkaisujen rinnalle yhteisiä hankkeita, joilla turvattaisiin riittävät tilat ja palvelut vanhusväestölle.Tällainen "omaisten osuuskunta" rahoittaisi esimerkiksi lisärakennuksia nykyisten palvelutalojen oheen. Osuuskunnan jäsenyys takaisi hoitopaikat kuhunkin tarpeeseen ja velvoittaisi osuuspääoman kartuttamiseen". Näin STT.


Ehdotuksen tekee henkilö, joka on viimeisen kolmen vuoden aikana epäonnistunut hallituksen tavoitteessa kuntakentän kustannusten olennaiseksi vähentämiseksi. Sinne ne verorahat muun muassa menevät. Kuntien hallintovirkamiesten palkkoihin. Meillä eivät rahat enää riitä ylläpitämän tällaista kuntamäärää ja sitä kautta tällaista kuntabyrokraattien määrää. Siksi Kiviniemen mielestä pitäisi veronmaksajat taas herättää talkoihin. Siis maksamaan vielä uudemman kerran puolueille siitä, että ne eivät saa ylisuurta hallintobyrokratiaa leikattua.


On luonnollisesti ymmärrettävää, että kepulle leikkaus ei ole mieleen. Hehän maksattavat kannattajiensa palkat veronmaksajilla. Ja turvaavat siten ääniosuutensa. Ja kaiken huumorin huipentumana on 5 vuoden irtisanomissuoja kuntien yhdistämistapauksessa. Se lienee Kreikkaakin pahempi taloudellinen haaskuu ja etuoikeutettujen poliittinen tuki. Palataan osuuskunta-ajatukseen, kun ensin puretaan 5 vuoden irtisanomissuoja. Se on ruokoton.


 

1 kommentti:

Pohdiskelija kirjoitti...

Keskustan politiikoista tulee mieleen kohtaus Suomalaisesta sotaelokuvasta jossa upseeri rauhoitteli etulinjassa olevia miehiää: " Se yrittää nyt tulla useammasta paikasta yhtäaikaa hakien heikkoa kohtaa" Lainaus ei ole sanatarkka, mutta ajatus tuo esiin senhetkisen tilanteen. Keskustapuolueella on aina kärsä jossakin aidanraossa etsimässä porsaareikiä veromaksajien pussille. Keskustan vanhuksille on riitävästi maaseudulla tyhjiä rakennuksia jotka aikanaa rakennettiin yhteiskunnan varoilla, ja vanhuksiakin on riittävästi. Näitä rivitalon pätkiä ja kerrostaloja voivat vanhukset ostaa kotiseudultaan niillä rahoilla, joita ovat saaneet myymällä tilansa ja talonsa. Rahaa riittää varmasti myös kotisairaanhoitoon. Mitä tulee palkannauttijoiden ja yrittäjien vanhuuden turvaan, niitä ei voimassa olevien järjestelmien mukaan kustanneta Keskustan kannatusjäsenten pussista ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Yritetään muistaa vanha sanonta: " Mistä sika saa kärsänsä aidanrakoon siitä menee läpi koko sika. Mari Kiviniemen avaukset uuteen uljaaseen Keskustaan on otettava siltäpohjalta.