tiistai 15. kesäkuuta 2010

Adoptoi Mari Kiviniemi

Mikä on miehiään tämä kepulaisten meille muille osoittama uusin pääministeri? Ainoan valtakunnallisen päätoimittaja, itsekin kepuli, kuvaa häntä seuraavasti:" Kokoomuksen ei myöskään tarvitse pelätä, että värittömyyteen asti asiallinen Mari Kiviniemi harjoittaisi pääministerinä sen repivämpää politiikkaa kuin Vanhanenkaan."


No niin piti Vanhasenkin olla umpirehellinen, "rehellisin, joka meiltä löytyy". Ja todellisuuden voi jokainen ratkaista, noin seitsemän vuoden näyttöjen perusteella tykönänsä. "Jokainen päivä oli liikaa..." Se asiantuntija-arvioista.


Ehdotin kauan sitten keskittymistä kansanedustajan adoptointiin. Nyt ehdotan, että joku kiinnostunut aloittaisi Mari Kiviniemi adoption. Oikeammin Mari Kiviniemen toiminnan keskitetyn seurannan ja siitä raportoinnin. Wikpediasta voisi aloittaa. Valistuksella täydentää. Samoin Googlaamalla aika ajoin. Varmasti jotain löytyy myös Linkledista, MySpacesta tai vaikkapa Facebookista.


Ja aika ajoin seuraaja voisi julkaista yhteenvedon julkiseen jakeluun. Vaikkapa täällä Kauppalehdessä. Ihan omalla blogilla. Siinä nettiä ja blogeja käytettäisi kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi. Voisi niitä olla useampikin, useammallakin asenteella; suosiva, neutraali, vastustava. Kunhan olisi faktaa.


Vaalit ovat kohta. Jo nurkan takana.

20 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Adoptio-ajatus on pohdinnan väärtti. Kriitikoita ja toisaalta fanittajia löytynee joka kyläpoliitikollekin ? Itse en kyllä suostuisi ketään kansanedustajaa "adoptoimaan".

Se seikka, että jotakuta sanotaan "rehellisimmäksi mitä meiltä löytyy", ei suinkaan sinänsä merkitse, ettö ko henkilö olisi umpirehellinen. Ryhmän "me" rehellisyystaso vaikuttaa asiaan.

Marko Kytömaa, Laukaa kirjoitti...

Mari on naisiaan keskustan ns."citykeskustalaisia", aika kova luu, aatemaailmaltaan lähempänä kepun oikeaa laitaa, hyvin voimakkaasti kuntarakenteiden uudistamista johtanut ministeri, joka uskaltaa sanoa kun sanomisen aika on. On pistänyt ns. "maakuntien miehille" luuta kurkkuun useammankin kerran, maksoi siitä hintaa edellisessä puoluekokouksessa putoamalla kokonaan puheenjohtajistosta. Silloin tupajäärät povasivat pikaisen poliittisen kuoleman. En kuitenkaan adoptoi.

hakki 47 kirjoitti...

Vox

taisin muutama artikkeli sitten todeta kaiken suhteellisuudesta jotain kuolematonta? Jonkun kuitenkin pitäisi. Itsekään en siihen pysty.

Oijoi kirjoitti...

Näin aina.

Hän, tämä Soini ja PERSU, tiesivät keskustan eliitin ampuvan rivit suosiksi ja päättäneen, että Mauri saa lähteä ja Mari Kiviniemi jäädä, koska Maria on helpompi ohjailla.

Vaan ottipa Paavo lusikan kauniisti käteen eikä ryhtynyt kutsuttuna peräkuntansa Persujen päälliköksi.

Ken elää se näkee kuinka vaaleis käy.

hakki 47 kirjoitti...

Marko

Kiitti kommentista. Odottelin joskus tältä helsinkiläistyneeltä jalasjärveläiseltä oikein tuloksiakin erityisesti kuntien määrän karsimisessa. Ja vaikka poikkeuksellisen paljon yhdistelyjä tapahtui, kuntia lienee edelleen noin kymmenen kertaa enemmän kuin niitä tarvittaisi.

Kalliiksi tulevat nämä maaltamuuttajat.

Anonyymi kirjoitti...

kuntien määrä on ongelma. Jos lähellekään nykyistä kuntamäärää aiotaan säilyttää, täytyy luoda uusia, isompia toimijoita hoitamaan peruspalveluita. Kehitystähän se on sekin. Kreikassa kuntia on yli tuhat, nyt pitäisi laskea kolmeensataan, ei taida onnistua sielläkään. Jos kansa haluaa kunnat säilyttää, niin tehdään kuin Ranskassa. Valitaan pormestari, muutama valtuutettu ja kunnansihteeri. Asialliset asiat hoitavat muut, kunnat ja pormestarit mitä kuntalaiset haluavat, pääasiassa hoitavat yksittäisten kuntalaisten edunvalvontaa palvelutuotanto-organisaatioissa.Aluedemokratia on ok, mutta siitä ei saa muodostua kohtuuttomia kustannuksia.

hakki 47 kirjoitti...

Anonyymi

Mitkäs ne kuntalaisten peruspalvelut oikein olivatkaan? Sosiaali- ja terveyspalvelut, opetus- ja kulttuuripalvelut, tekniset palvelut ja joidenkin mielestä vielä liikunta- ja vapaa-aikapalvelut? Niistä kallein lienee ensimmäinen seuraavana opetus. Niiden vetovastuun poistaminen kunnilta ja vastuun siirtäminen esimerkiksi itsehallinnollisille seutukunnille, joita tarvittaisi ehkä 30 - 40, veisi jo pitkälle. Ranskan malli voisi hyvin toimia meilläkin.

Samalla luotaisi noin 50.000 - 150.000 työtöntä kunnallista hallintovirkamiestä. Ei, vaan heille luotaisi mahdollisuus lisäarvoa tuottavaan toimintaan. Ei taitaisi kepu oikein tykästyä? Liian monelta työpaikastaan nyt kepulle kiitollisuudenvelassa oleva kannattaja alkaisi tehdä ihan oikeita töitä. Eikä 5 vuoden irtisanomissuojasta voi silloin olla puhettakaan. Eihän kuntia yhdistellä.

Hieno idea.

Oivoi kirjoitti...

Syntyisipä siinä klapikone- ja raivaussahakauppaa.

hakki 47 kirjoitti...

Oivoi

Jotain uutta olisi silloin tyrkyllä. Eivät kai kaikki tässä maassa voi elää klapi- ja raivaussahakaupalla? Siis ilman tukia.

Vox Populi kirjoitti...

Mari Kiviniemellä on täällä Österbottenissa erikoinen rooli. Hän on epäpyhässä allianssissa Rkp:n kanssa.
Toisaalta on ajamassa kaksikielistä Kokkolaa aluehallinnollisesti yksikieliseen Oulun entiseen lääniin. Toisaalta on estänyt Vaasan ja Vähänkyrön kuntaliitoksen, koska mielistelee ruotsinkielisenemmistöistä Mustasaarta ( Korsholm ), joka pyrkii estämään Vaasan alueliitokset.
Paikallinen Rkp-porukka rakastaa ja pelkää Maria.

hakki kirjoitti...

Vox

Olin ymmärtänyt, että Mari oli Helsingin kovii gimmoi? Mitä ihmettä hän "allienseeraa" RKPn kanssa alueella, josta hän haluaa irtaantua, Jalasjärveltä. Oliko muuten niin, että siellä Jalasjärvellä on yksi niistä ammatillisista aikuiskoulutuskeskuksista, joita joku virkamies on ajamassa konkurssiin väärinkäytösepäilysten vuoksi? Ei kai Mari voisi moiseen tahriintua? Heti alkumetreillä?

Vox Populi kirjoitti...

Hakki
Tämä Marina, mikä Österbottenissa pinnan alla jurnuttaa, on kuntaministerin aktiviteetista johtuvaa.
Nyt pelätään pääministeri Maria.
Tuosta Jalasjärven miljoonajutusta sanotaan Marin ehtineen loikata syrjään, ennen kuin asia paljastui.

Tuo Kokkola-juttu on sikäli kinkkinen, että Marin pitäsi osoittaa musta valkoiseksi, jotta perustuslakivaliokunta pyörtäisi vuosi sitten ottamansa kannan.
Vaasa-Vähäkyrö-liitosasiassa riittää se, ettei tee mitään. Asia ei etene.

hakki 47 kirjoitti...

Vox

Kun tarpeeksi kaivaa jokainen näistä puolueita edustavista kansanedustajista ja ministereistä joutuu haukkaamaan kopallisen p-a-s-k-a-a. Voisiko Marille käydä samoin? Pitäisikö yrittää saada median tutkivat elementit selvittämään Marin ja Jalasjärven aikuiskoulutuskeskuksen suhdetta ennen kuin hän "ehtineen loikata syrjään, ennen kuin asia paljastui." Sillä silloin kun päätökset tehtiin, hän oli mukana.

Vox Populi kirjoitti...

Hakki
Tuo Marin Jalasjärven juttu on jnkv ollut tiedotusvälineissä, mutta täytyy myöntää, että kiinnostukseni Jalasjärveä kohtaan toisaalta ja Mari Kiviniemeä kohtaan toisaalta on ollut siksi laimeaa, etten ole syvällisesti tähän paneutunut.
Miljoonaväärinkäytöksistä kirjoitetaan. Ja että Mari ehti lähteä ennen kuin penkominen alkoi. Sitä en tiedä kauanko Mari K on ollut mahdollisesti mukana ja ehkä tietoinen. Luulen kyllä, että asiaa tullaan ruotimaan salassa ja julkisesti.
On suorastaan velvollisuutemme seurata, miten tässä käy. Mutta ei nyt vielä hutkita.

Aikoinani muistan kirjoitelleeni näille KL-sivuille Rovaniemen kelkkatehtaan kummallisuuksista kuukausia ennen kuin asia lopulta repesi. Poliisikin oli haudannut asian, kun oli osannut sopivasti valita kuulusteltavat. Mutta Jalasjärvi odottaa vielä.

hakki 47 kirjoitti...

Vox

"Sitä en tiedä kauanko Mari K on ollut mahdollisesti mukana ja ehkä tietoinen. Luulen kyllä, että asiaa tullaan ruotimaan salassa ja julkisesti. On suorastaan velvollisuutemme seurata, miten tässä käy. Mutta ei nyt vielä hutkita."

Valitan, jos nyt ei hutkita ei myöhemminkään tutkita. Ja vastoin vallitsevaa käsitystä, tutkittavaa olisi todella paljon,

Vox Populi kirjoitti...

Hakki
Luulen, että hutkiminen piankin käynnistyy.

Helge V. Keitel kirjoitti...

hakki, köyhien puolue on helvetin hyvä idea. Nokian tulosvaroitus ennakoi, että kohta olemme köyhiä äärioikealta vasempaan laitaan. Kokoomus joutuu vielä muuttamaan strategiaansa vihreydestä keppikerjäläisyyteen, koska se on Suomen tie, jollei ihmeitä ala vähitellen tapahtua. Soittaisitko Kataiselle, että vihje on ilmainen.

hakki 47 kirjoitti...

Helge, long time no hear.

Nokian varaan ei ainakaan Suomen käännettä parempaan voi laskea. Hyvä jos ei huononna mahdollisuuksiamme, johdosta riippumatta. Jokainen meistä tietysti toivoo ihmettä, samanlaista kuin silloin 1990 luvun puolessa välissä. Mutta edes "Jumalan valittu kansa" ei voi vaatia kahta ihmettä kahdenkymmenen vuoden välein.

Jos oikein yrittäisin miettiä mikä olisi maamme ja sen kansalaisten tulevaisuuden kannalta paras mahdollinen "ihme", tulee auttamatta mieleeni vain JOKU MUUja sen massiivinen vaalivoitto. Ja sen toteutuminen on edelleen ilmeisesti kiinni siitä, että kansalaiset eivät vain osaa ajatella mitä 10 - 20% hylättyjen äänestyslippujen "äänisaalis" tekisi valittujen vallan uskottavuudelle. Ja äänestäjien mielet alkavat kuitenkin lähestyä kapinan vaatimuksien esiastetta.

Frank Hoboken kirjoitti...

Jos Jalasjärven veivaus jää selvittämättä, kertoo se yhä enemmän Suomen albanisoitumisesta. Silti en syytä siitä 2000 kepulaispapan valitsemaa uutta pääministeriä. Vaan systeemiä, joka on läpimätä. Niin mätä, että sen luulisi jo muuttuvan hiljalleen läpinäkyväksi.

Kiviniemeä haluaisin ennemmin ravistella kuntien yhdistämisfarssista. Pikkupitäjä kun voi fuusioitua jopa kahteen kertaan ja sen johtajisto pääsee siten nauttimaan teoriassa jopa 10 vuoden täydestä palkasta ilman tulosvastuuta ja todellisia työtehtäviä. Miten pääministeri Kiviniemi perustelee kuntien säästötoimenpiteitä kun jotkut nauttivat vastikkeetonta rahaa vuosikausia? Täysin absurdia. Ja laitonta, jos laki olisi laadittu kansalaisten etua ajatellen.

hakki 47 kirjoitti...

Frank Hoboken

Ja sitten täällä ihmetellään Kreikan etuja virkamiehilleen. Meillä maksetaan 5 - 10 vuotta palkkaa tekemättömästä työstä. Ja vaikka ao. henkilö olisi vasta työuransa alkupuolella, sinä aikana hänkin "syrjäytyy" eikä enää osaa töitä tehdäkään. Puhumattakaan, jos sattuu olemaan katkeraa sorttia, pitää huolen siitä, että työilmapiiri myrkyttyy. a vielä vaihtoehtona, säästöt jäävät joka tapauksessa toteutumatta, koska käytettävissä olevana aikana hän kehittää sellaista näennäispuuhastelua, joka katsotaan 5 tai 10 vuoden kuluttua "tarpelliselta".

Mutta helppoahan tuollaisista ehdoista on sopia, kun TES-neuvotteluissa saman puolueen edustajat istuvat pöydän kummallakin puolella.