lauantai 12. kesäkuuta 2010

Kauanko kestää Mari? Anneli kai kuukauden?

Jaa että Mari Kiviniemi. Kepuleitten äänimäärän kannalta ehkä paras valinta. Sääli. Maurilla ja Paavolla ratsastava kepu olisi taatusti ollut vihdoin taustansa mittoihin sulava agraaripuolue. Ja jos jaksamme, se tekee sen joka tapauksessa. Mutta vaikeammaksi sulattaminen saattaa tulla.


On äärimmäisen valitettavaa, että puheenjohtajaksi tuli Helsinkiläiseksi leimautunut kepuli. Sillä puolueella ja kauåpungilla kun ei ole muuta yhteistä kuin, että moni kepuli on sinne muuttanut paremman elämän perässä. Tuntematta historiaa tämä Jalasjärveltä lähtöisin oleva nainen saatta olla yksi heistä. Ensimmäisessä tai toisessa polvessa. Niin ja sitten vielä toinen yhteinen tekijä, helsinkiläiset maksavat veroina kepun perusäänestäjäkunnan elämän kaupungin ulkopuolella.


Muun muassa tapa jolla Mari Kiviniemi onnistui toiminnallaan tekemään tyhjäksi kuntien määrän olennaisen vähentämisen Paras-hankkeen osalta ei hyviä päiviä lupaile.
PS.


Eikö olekin hyvä, että meillä on vielä vuosi varaa odottaa?


 

14 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Eiköhän se Mari noin 10 kuukautta pääministerinä ehdi olla. Hyvällä tuurilla vähän kauemminkin, mutta jos Kepu todella pääsee taas päähallituspuolueeksi, Mari saa mennä ja tilalle junaillaan joku kepulimpi tapaus. Eihän se ole muuta kuin vaaleja varten valittu maineensa ryvettäneen puolueen keulakuva.

Ainoa merkittävä piirre Kepun puheenjohtajavalinnassa taitaa olla, että maaseudun syvät rivit vieraantuvat siitä taas vähän kauemmas. Ennen pitkää sinnekin saadaan toinen suuri puolue ja pysähtyneisyyden aika päättyy. Kaupungeissahan on nykyisin enemmän poliittista dynamiikkaa kuin maalla, koska demarit ja kokoomuslaiset joutuvat kilpailemaan keskenään ja jaloissa pyörii lisäksi pieniä puolueita ja Kepun etäpesäkkeitä.

hakki 47 kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Ken elää, hän näkee.

Pohdiskelija kirjoitti...

Keskusta ottaa vakavasti seuraavat vaalit, pulmuset näyttämölle ja poliittinen todellisuus - varsinainen rudimentti, väliverhon taakse. Nyt puolueella on suurten lupausten aikaa seuraaviin vaaleihin saakka, vähän samaa kuin menneessä piispanvalinnassa. Epäoleellisuuksilla henkilökohtaiseen voittoon, vaikka talouden rakenteiden hajoamisen kustannuksella. Keskustalta on aina löytynyt pohjatonta yritystä tunkeutua kaupunkeihin keräämään parvekeviljelijöitä kannatusjäseniksi. Käsitykseni mukaan siinä ei ole koskaan onnistuttu. Syynä siinä lienee, että ne jotka ovat maatiloilta tulleet kapunkiin tietävät varsin hyvin viljelläänkö siellä maantuotteita oman tulonmuodostuksen vuoksi vai tukiaisten nostelemiseksi. Kaupungissa taas tehdään töitä lisäarvon tuottamiseksi yritykselle, itselle ja hyvänteväisyyteen kuten asia on esimerkiksi viljanviljelyn kohdalla. Tukiaisten ollessa tärkeimpänä kohteena unohtuu helposti kuluttajien todelliset tarpeet. Kotimaisesta ruisleivästä on kysymys, mutta voihan sen tietysti leipoa ulkolaisesta viljasta ja tuottaa rehuviljaa jolle ei ole tuotantomääriin nähden käyttöä. Kekkosen ajoista saakka puolueen isänmaallisuus - johon he mieluusti vetoavat, on varsin omalaatuista. Kuvaannollista oli silloin kuten tänäänkin Maalaisliiton vaalimainokset. Testinä oli: " Näihin luottaa Maalaisliitto " Kuvassa oli Suomen lakikirja - tarkoitti ilmeisesti maataloustulolakia ja raamattu - ilmeisesti asioiden muuttumattomuutta ja niiden päällä nyrkkiin puristettu käsi. Nyrkki kuvasi ilman jossitteluja MTK:ta. Ellei ole mitään reaalista esitettävää voi aina turvautua mainonnan mahdollistamaan aivopesuun.

Voihan tänne kaupunkiin tulla parveke ja asfalttiviljelyä harrastamaan ja mikäli siinä vastoin oletuksia onnistutaan, se olisi nykymenolla menoa vientiä viellä kauheampaan valtiotalouden kaaokseen. Aina kuitenkin löytyy ihmisiä joille vastikkeettoman hyödyn nosteleminen on tarkempää kuin rehelliseen työhön perustuva vaurastuminen. Niinpä Keskustalle on tärkeää nykyisen holtittomuuden varjeleminen. Uusilla kuvakkeilla ja puliveivauksella voidaan päästä haluttuun lopputulokseen ja sekin tietysti puhtaasti yhteiskunnan laskuun. Tulevissa vaaleissa ratkaistaa se kysymys annetaanko maksajien suostumuksella kepulille avoin valtakirja meidän nettomaksajien päänmenoksi, olisiko meillä viellä mahdollista nousta siitä suosta jossa me tulevaisuuden näkymien vuoksi,ja huomattavalla osalla Keskusta politiikan ansioista olemme jo polviamme myöten upoksissa.

Voi joi kirjoitti...

Osa väestä jäi eilisten väitteiden mukaan kaipaamaan työurien pidentämiskeskustelua ja telakalle päässyttä Mattia.

Pottukuopan virnistelijä sentään kiitteli potkut antanut väkeä mutta Paavo, lähti kiittämättä.

Väitteet vain ovat väitteitä.

Mitä vanhainkotipaikkaa odottavat ikänsä vähätöisissä viroissa persuukset leveiksi istuneet tekisivät tässä maassa työkseen jossa on yli-investoitoitu 50 000 toimistovirkailijalle toimistoja ja 300 000 työtöntä.

Kutoisivatko pöytäliinoja, kilpaillen romaanien kanssa tai hakkaisivat kirveella klapeja sen verran mitä itse kuluttavat ja polttavat lämpimikseen ?

Paavo ryhtyy pistämään perukkansa poroihin ja porotarhureihin hurahtaneita naisia kuriin ja ryhtyy vaatimaan uutta Kemijärven sellua, ydinvoimaa Tornioon sekä Soklia ratoineen, että satamia syvennettäväksi.

Paavo vaatii vetäistäväksi sähköradan kahdella raiteella kaasuputkineen Torniosta Torniojokivartta Jäämerelle - tai vaihtaa osan Finnmarkenin lääniä Ahvenanmaahan.

Paavo näet tietää, että Saamelainen on yksisilmäisen maisterin luoma keinotekoinen sosiaalidemokraattien rahoittama rotu ja risut vaativat paljon tulitikkuja, tuuli on satunnaista eikä poronkusella sammutettu hiillos monia Lapissa lämmitä.

Paavo on huomannut, että kehäkolmosen sisällä on orastava huomio, että Lappi ei elä poroilla eikä turisteilla eikä edes turistien yliajamilla tai pedon syömiksi väitetyillä tarhaporoilla.

Paavo tietää senkin, että viitosen EU - ja valtion avustuksella tuotetusta tarhaporosta saadaan kuititta etelän demarille ja kokkarille illanistujaisiin myytynä vain vajaa euro takaisin Lappiin.

Paavo tietää senkin, että ylivelkaatumisen, yli-investoinnit ovat seurausta sosiaalisen rahoituksesta jonka takana luuraavat nämä Lapin naisten jymäyttämät tarhaporoa mutustelemaan pannut kehäkolmosen sisällä asuvat demari - ja kokkariherrat akkoineen.

Paavo tietää, että Lappi ja äänestäjänsä, poroineen tai ilman nykymenolla tarvitsevat vain vanhainkoteja.

Paavo vaatii Lappiin ydinvoimaa, junaratoja, uutta Kemijärven sellua, Soklin avaamista, tarhaporojen EU - ja valtion avusttaman ruokinnan kieltämistä ja päästämistä luontoon.

Paavo tietää, että ainoa käytettävissä oleva paikallinen työvoima Lapissa on porotarhurit ja etelän herroille kuititonta poroa kuskaavat porojobbarit.

Paavo vaatii ennen lumentuloa kaikkien porotarhurien työllistämistä kautta Lapin oikeisiin töihin, metsän raivukseen, harventamiseen, vesirakentamiseen, junaradoille, kaivoksiin ja tehtaisiin.

Turistit ja liiat herrat Kuntaliitoissa, Maakuntaliitoissa, Metlassa, Metsäkeskuksissa, RKTL:ssä ja MMM:ssä ryhtyvät luontoon vapautettuja tarhaporoja metsästämään metsästysturistien apuna myrkyin, mönkijöin ja kelkoin ennenkuin luonto ja nälkä hoitaa asiat tasapainoon.

Se muuten tapahtuu ruokinnan lopettamisen jälkeen ensimmäiseneä talvena.

Jakeluuun.

Pääsisimme eläteistä ja Hakkikin kehäkolmosen sisällä äänestäisi asialinjan Paavoa jos pystyisi.

Voi joi kirjoitti...

Paavosta tuli - hoksaa, persujen ykkönen.

hakki 47 kirjoitti...

Pohdiskelija

"Epäoleellisuuksilla henkilökohtaiseen voittoon, vaikka talouden rakenteiden hajoamisen kustannuksella." "Aina kuitenkin löytyy ihmisiä joille vastikkeettoman hyödyn nosteleminen on tarkempää kuin rehelliseen työhön perustuva vaurastuminen. Niinpä Keskustalle on tärkeää nykyisen holtittomuuden varjeleminen." Puhut kuin minun suullani.

hakki 47 kirjoitti...

VoiVoiOiJoi

Sitä hetkeä ei tule, että minä Paavoa äänestäisin.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

"Kekkosen ajoista saakka puolueen isänmaallisuus - johon he mieluusti vetoavat, on varsin omalaatuista. Kuvaannollista oli silloin kuten tänäänkin Maalaisliiton vaalimainokset. Testinä oli: " Näihin luottaa Maalaisliitto " Kuvassa oli Suomen lakikirja - tarkoitti ilmeisesti maataloustulolakia ja raamattu - ilmeisesti asioiden muuttumattomuutta ja niiden päällä nyrkkiin puristettu käsi. Nyrkki kuvasi ilman jossitteluja MTK:ta. Ellei ole mitään reaalista esitettävää voi aina turvautua mainonnan mahdollistamaan aivopesuun."

Jospa se nyrkki hakkasi vihaa puhkuen kyseisiä opuksia, koska Kepun pamput eivät pidä laeista ja kristillisistä arvoista, sikäli kun ne eivät hyödytä heitä itseään. Ei uuniperunamieskään olisi ollut poliisin kuultavana jos lain noudattaminen olisi kepulaisille jotenkin tärkeää.

hakki 47 kirjoitti...

Satunnainen raportoija

"Kepun pamput eivät pidä laeista ja kristillisistä arvoista, sikäli kun ne eivät hyödytä heitä itseään." Näinhän se on. Vaan joko me kaikki opimme, tai me kaikki itkemme ja opimme.

fundeeraaja kirjoitti...

Olen panevinani merkille, että politiikkaan tulee vuosi vuodelta enemmän kauniita naisia. Ennakoikohan tämä suuntaus äänestysikärajan laskua. Kyllähän nuori kauneus vanhempiinkin tekee vaikutuksen. Taitavat tulevaisuuden äänestyskäyttäytymistä ohjata seksuaalisuus ja märät unet. Hionoa oivallusta puolueilta. Vetoavat seksuaalisuuteen eivätkä älyyn. Ovat huomanneet sen, ettei äänestäjillä jälkimmäistä ole.
Milloinkahan mennään verkkosukkia pidemmälle. Odotan mielenkiinnolla kevään vaaleja. Saattaa olla tulossa todelliset revitykset!!

hakki 47 kirjoitti...

fundeeraaja

"Taitavat tulevaisuuden äänestyskäyttäytymistä ohjata seksuaalisuus ja märät unet." Niin taitavat. Pitäisikö kilauttaa tasa-arvovaltuutetulle?

hakki 47 kirjoitti...

Pohdiskelija, kiitos taas pohdinnoista.

Hienoa, että meillä on tässä esillä ilmeisesti lista, joka varsinaisen maataloustuotannon osalta on kattava. Noihin kun vielä saisi euromäärät perään voisi sanoa, että tosi laadukas lista.

Mutta Pohjois-Pohjanmaan miehet kuulemma jo saappaitaan kiillottelevat järjestääkseen talonpoikaismarssin Helsinkiin. Kohteena ei nyt vielä ole hallitus vaan Apollonkadun temppeli.

hugo holvi kirjoitti...

Yhdyn suurinpiirtein edellisiin...
joo,käsittämätöntä on mielestäni se,että kaikki mitä ministeritasolla tehdään niin siunataan.Pientä räpellystä vain mediassa...ja sitten pallotellaan suuntaan jos toiseen Ja...lopputuloksena lienee taas äänivyöry rötöstelijöille...ihme maakunta tämä finlandEU...jos joskus vielä muutos parempaan...ja rehellisyys kunniaan samoin isänmaallisuus...
tervessii vaa...
...taas neuvotellaa niin tärkeinä että pankkikontrollista rysselissä.Voin ilmoittaa että ei onnistu....pankit osaavat hoitaa asiansa ja saada tukensa...

hakki 47 kirjoitti...

hugo holvi

Mutta varmaan siellä rysseliussä voi käydä myös niin, että poliitikot tulevat synnin tuntoon ja saavat hengellisen herätyksen? Aihetta näillä syntisäkeillä ainakin olisi.