keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Tulos nolla

Ellei Vanhasen - Kiviniemen - Kataisen hallitusta saada kiinni lahjomien vastaanottamisesta, tekstiviesteistä, epäeettisestä toiminnasta tai suorastaan lakien rikkomisesta, se kärähtää Harmaasta taloudesta. Kolme vuotta on kulunut, ja edelleen Harmaa talous muodostaa huomattavan osan Maan Tapaa. YLEn uutisen mukaan lähes 7 % BKTstä, yhteensä lähes 13 miljardia euroa. Sattumoiltaanko sama summa kuin se mitä euroopan 12. paras valtionvarainministeri ottaa velkaa? Ja lähes sama minkä puolueet jakavat keskenään itselleen verovaroistamme?


Toissapäiväisessä artikkelissa nimimerkki erkki-pekka kommentoi rahajärjestelmän, puolue-eliitin ja rakennusteollisuuden kytköksiä seuraavalla tavalla:


"Meidän arvon rakennusteollisuutemme on hoksannut samat pelin säännöt ja valtio ja verottaja on jo ajat sitten pudonnut kyydistä eikä mahda mitään tälle harmaalle taloudelle. Ellei peliä katkaista, parissa vuodessa sama peli leviää pankkijärjestelmästä ja rakennuksilta kaikkeen talouteen. - Seuraavassa vaiheessa sitten mennään kaduille polttamaan autoja ja ryöstelemään nalleja."


Ja ainakin alkuun pääsisi monia monituisia kertoja esillä olleilla resepteillä. Mutta kahdelta suurelta nykyhallituksen kulmakivistä puuttuu tahto ja kahdelta pieneltä moraalinen ryhti. Niin varmaasti puuttuu siltä kolmanneltakin suurelta.
 

3 kommenttia:

hugo holvi kirjoitti...

Näin on.Valitettavasti.
Suomen johtaminen on vain kuin jotain tietokone-lasten leikkipeliä-pelaisi.
Mitä enemmän joku ministeri töppää ja käyttää luontaisetuja ja lahjuksia niin muumimamma siunaa kaikki kun aikoja sitten jo olisi pitänyt potkia hallitus ja koko keskusta pihalle!!???
Käsittämätöntä.Ja irtisanominen päämin.tehtävästä ilman syytä ja maassa on 400000 työtöntä!????

Saint-just kirjoitti...

Synnitön heittäköön ensimmäisen kiven. On näet maantapa jo niin syvällä meidän systeemissä, että saa kissojen ja koirien kanssa hakea sitä joka ei ole edes veroja kiertänyt. Siis laillisesti tietenkin, niinhän ne muutkin tekee. Isot firmat etsii lain reiät ja niistä mennään, jos ei löydy sopivia niin sitten tilataan lain muutos. Tavalliselle kansallekkin järjestetään omat aukot että oppivat tavoille.

Mutta niin kauan kuin mulla on ruokaa kaapissa, en kapinoi.

hakki kirjoitti...

Saint-just

Mitä sitä kiviä heittämään? Kivittäminen on islamistitouhuja, eikö? Riittäisi, jos edes vaivautuisivat yrittämään ja lopettaisivat harmaan talouden. Kyllä kansalaiset taputtaisivat. Sinäkin? Ehkä?