perjantai 4. kesäkuuta 2010

Onpa hyvä päivä tänään 


Olen harvoin lukenut yhtä järkevää ja motivoivaa puhetta, kuin ainoan valtakunnallisen tänään haastatteleman maanpuolustuskorkeakoulun professorin Aki-Mauri Huhtisen esittämät mielipiteet. Muutamia suoria lainauksia artikkelista Reilua maata halutaan puolustaa.


 


”En usko, että kansakuntaa voi johtaa vain talouden mittareilla ja markkinaretoriikalla.”


”Paperitiikerijohtajat eivät johda eivätkä kanna vastuuta vaan yrittävät vain ottaa rahat ja juosta.”


”...talvisodan ehkä keskeisin opetus. Parasta propagandaa on hyvä yhteiskuntapolitiikka. Jos kaikki tuntevat saavansa äänensä kuuluviin, ihmisiä ei tarvitse pakottaa puolustamaan maataan.”


”Liian moni pelaa vain omaan pussiin, kaveri jätetään, yhteinen etu unohdetaan, rahasta on tullut kaiken mitta, rasismi nousee, päättäjien ja kansalaisten vuoropuhelu ei toimi.”


”Tätä menoa kansa uhkaa hajota,...”


”... nyt ideat eivät riitä, on tuotava väkeä ulkoa tai kohta meillä on viisi miljoonaa vanhenevaa ihmistä käpertymässä kokoon rantaviivalle.”


 


Yhdessä haastattelussa, toki puolustusvoimain lippupäivänä, hän puhuu selkeämmillä, ymmärrettävämmillä kansallisen arvojohtajan sanoilla kuin yksikään poliittinen johtajamme viimeisten vuosien aikana. Kiitos niistä.


Tämän professorin viestistä poliittisen johtomme olisi syytä ottaa opikseen. Arkipäivän toimissaan.


 


PS.


Mannerheim - brändin luominen olisi todella kannatettava kansallinen hanke.


 

5 kommenttia:

tobe kirjoitti...

Mannerheim brändiä ei tarvitse luoda-se on aina ollut.Luin saman jutun ja päädyin kovin samansuuntaisiin aatoksiin.Minulla ei siis ole mitään kommentoitavaa tai lisättävää.Turha kommentti siis.Turhista tulee mieleen 60 luvun loppu, jolloin ammattinsa osaava ajanhengen mukainen toimittaja kysyi Kekkoselta :"Onko tasavallan presidentti kansan käytettävissä rauhan takuumiehenä jatkossakin?"
Siinä oli kysymys ja vastaus samassa lauseessa.Lyhyesti sanoen samaa mieltä.

hakki 47 kirjoitti...

OrNot

"Mannerheim brändiä ei tarvitse luoda-se on aina ollut." En tarkoittanut, etteikö marskilla olisi ollut Brandyä. ;-) Tarkoitin, että meidän suomalaisten kannattaisi alkaa rakentamaan omaa kansallista identiteettiämme mm. "kaupallistamalla" Mannerheimin imagoa tai "ratsastamaan" Mannerheimin imagolla kansainvälisessä yhteistyössä, myös kaupassa. Siinä, Saunassa, Sibeliuksessa on luotavissa sitä toivottua Suomi-brändiä, jota Ollila nyt Tumpin toimeksiannosta etsii.

PS.

Palaute ilman sen ihmeempää kommenttiakin lämmittää aina kirjoittajaa.

Absurdistanin Sanomat/A-L kirjoitti...

”Paperitiikerijohtajat eivät johda eivätkä kanna vastuuta vaan yrittävät vain ottaa rahat ja juosta.”

Tämä on ainakin hyvä mielipide. Juuri näin se juoksee...

Oijoi kirjoitti...

Niin oli.

Mannerheim ehdotti Englannin ja Ranskan johtajille, että englanti pommittaa Irakista lähtevillä uusilla pitkän toimintasäteen pomittajillaan Bakun ja Tsetsenian oljyputket poikki ja Ranska nousee maihin Murmanskin vuonossa.

Suomi hoitelee sitten omin voimin venäläiset Pietarin - Kantalahden linjan.

Siinä ensimmäinen Suomalainen ja brandi, joka meillä ymmärsi reunavaltiopolitiikan.

hakki 47 kirjoitti...

Oijoi

Ainakin oli ainoa, joka realistina ymmärsi millä tavalla Suomen etu riippuu monen muunkin intresseistä, kuin omistamme. On maamme köyhä...