tiistai 25. toukokuuta 2010

Kohta sitä ollaan niin puhtoista että

Oikeusministeriö selvityttää mihin puolueet ovat käyttäneet vuoden 2008 puoluetukensa, kertoo Aamulehti. Selvitystä tekemään on oikein palkattu konsultti, KPMG. Sen ammatillista luotettavuutta tuskin voidaan kyseenalaistaa? Mutta onko 36 miljoonan käytön selvittämisellä todella väliä? Aidosti korvamerkittyä rahaa kun ei taida olla?


Kun kaikkien siltarumpupoliitikojen kruunaamaton kuningas selvitytti kansainvälisellä asiantuntijaryhmällä innovaatiojärjestelmämme tehoa ja laatua, eikä tulos miellyttänyt, selvitys pantiin mappin Ö ja hankittiin uusi konsultti. Sellainen, joka tietää mitä saa sanoa ja mitä ei.


Kun eläköitynyt siankasvattaja teetti ryhmätyötä elintarvikkeiden hinnannousujen edunsaajista hän kieltäytyi sen tuloksia julkaisemasta, istui ensin selvityksen päällä ja lukitsi sen sitten omaan(?) kassakaappiinsa.


Ja tarvittaessa, kuten olemme joutuneet havaitsemaan, puolueita edustavat kansanedustajat ovat valmiita muuttamaan lainsäädäntöä kun ovat jääneet verekseltään kiinni itse säätämänsä lain rikkomisesta.


Sitä paitsi, virallinen puoluetuki on vain hyttysen pissi Saharassa verrattuna niihin veromiljardeihin, joiden käytöstä puolueet päättävät. Erityisesti Kepu. Hehän käytännössä elättävät jäsenensä meidän verovaroillamme. Kiertävätpä ne rahat sitten EUn kautta tai eivät.


Ai niin. Vaalit ovat nurkan takana. Nyt on likapyykin valkaisun aika.

3 kommenttia:

samuli153@luukku.com kirjoitti...

Rahan pesusta on omat kriteerinsä, mutta niihin ei kuulu lahjusten eikä virallisen puoluetuen peseminen edustajan- tai ministerin palkoiksi. Kun virallinen ja epävirallinen puoluetuki on käytetty vaalityöhön päästäänkin nauttimaan pesunkestävää yhteiskunnan maksamaa palkkiota hukkaan menneestä työajasta. Hyvin käytettynä tämä aika saadaan poikimaan virkapaikkoja yhteiskunnan laitoksiin ja jäsenyyksiä jonnin joutaviin hallitusneuvostoihin. KAIKKI MUUT paitsi ne, jotka eivät pääse prosessista hyötymään ovat tyytyväisiä.
Otsikoitten ja nimimerkkien tulee olla aiheeseen sopivia, eikä toistaa kirjoittajan persoonaa.

Bio Luvil kirjoitti...

Hakki, vaihdatko nimimerkin ja osoitteen paikkaa.

hakki kirjoitti...

äänivyöry, samuli153 ja Bio Luvil

"KAIKKI MUUT paitsi ne, jotka eivät pääse prosessista hyötymään ovat tyytyväisiä." Eli vain prosessista hyötyvät ovat tyytyväisiä. Mutta enemmistö ei prosessissa ole mukana, joten enemmistö elättää tämän tyhjän panttina olevan vähemmistön. Tietoisestiko? Omasta halustaan? Kyseessä kun on kansallinen riippakivi.