perjantai 28. toukokuuta 2010

Panokseni Kepun puheenjohtajavaaliin

Varmaan innostuneet, keskimäärin 56 vuotiaat toimihenkilömiehet vielä huutavat Matin jatkamaan? Huusivathan muutamaa vuotta nuoremmat, keskimäärin 50 toimihenkilömiehet (?) Jutta-tyttösenkin jatkoon. Ja he kaikki ovat paikkansa, lue palkkansa, velkaa Puolueelle. Mutta ehkäpä Matin jalka estää?


Huolestuttavaksi asian tekee Jyrki, Siilinjärven lahja Espoon Kokoomukselle. Hän kun pitää luonnollisena, että puolue, joka toiminnallaan on saanut kansalaiset vakuuttumaan puoluepoliittisen järjestelmän rappeutumisestä, puolueiden ja heitä edustavien poliitikkojen keskittymisestä pelkästään omien etujen maksimointiin ja puoluejärjestelmän muuttueen etujärjestötoiminnaksi, on Lahdessa automaattisesti samalla valitseva Suomelle pääministerin.


Arkistoja kaivaessani taisin löytää noin vuosi sitten kirjoittamani artikkelin, joka on jäänyt julkaisematta. Tämä on yhtä hyvä hetki julkaisemiselle, kuin mikä tahansa. Muistuvat silloin paremmin nuo kesän 2009 kiihkeät päivät ja viikot.


"Yksi kepuli käyttää täysimittaisesti hyväkseen poliittista suojatyöpaikkaansa ja kuntien eläkerahoja edistääkseen puolueensa vaalimenestystä. Toinen kehuu häntä ryhdikkääksi.

Valitan. En näe Markku Kauppisen (kepu) toiminnassa, tämän Kepun puoluesihteerin Jarmo Korhosen ilmeisen tarkoituksellisesti alkuun paneman valtapoliittisen sivujuonteen hoitamisessa, mitään ryhdikästä. Liian monia puolitotuuksia ja epäselvyyksiä ja typeryyttä.

On jo yksin median antamien tietojen perusteella varsin selvää, että Kauppiselle ei muuta mahdollisuutta juurikaan jätetty. Nyt sitten jäämme odottamaan kultaisen kädenpuristuksen julkistamista. Työryhmä, joka sen suuruutta käsitteli ja ilmeisesti koplaili on sekin vertaistuomioistuin: Tapani Hellstén (sdp) Paula Kokkonen (kok) ja Merja Ailus (kepu). Korppi, korpin silmää....?

Ja taas putkahti esille uusi nimi Juha Kajo. Yllätys, yllätys liikemies, joka ei halunnut Hesarille kommentoida millään tavalla kytkyään Kauppiseen tai tapaamisiaan hänen kanssaan. Ja yllätys, yllätys ”Kajon taustalta löytyy kiinteistöalan yrityksiä, joista osa on päätynyt konkurssiin ja osan tiedoista löytyy maksuhäiriöitä.” Näin Hesari. Toivottavasti edes ainoa valtakunnallinen jatkaa tutkivaa journalismiaan tämän asian kimpussa, lomista välittämättä.

Palautetaan kuitenkin mieliin mistä tämä viimeisin vaalirahakohu lähti liikkeelle. Matti Vanhasen huonosta muistista. Jos Mari Kiviniemi (kepu) kehuu Markku Kauppisen (kepu) ”henkilökohtaista ratkaisua” ryhdikkääksi, mitä hän mahtaakaan ajatella Matti Vanhasen (kepu) tai Jarmo Korhosen (kepu) ”henkilökohtaisesta ratkaisusta”. Eli siitä, että ei tehdä mitään, vaikka oma uskottavuus ja luotettavuus ovat jo menneet kauan sitten. Ja samaa vauhtia katoaa kansalaisten luottamus sekä puoluejärjestelmään, hallitukseen, valtioon ja demokratiaan.

Ryhdikästä? Tuskin."


Kepun kannalta ilmeisesti Matti on ratkaisunsa tehnyt. Jarmo ei ole vielä omaansa ainakaan vielä julkistanut. Marista taas tulee mieleen, että hän on ollut kunta- ja hallintoministerinä viimeiset kolme vuotta. Ja kerännyt kepulle "torjuntavoittoja" miljardikaupalla.


 

5 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

hakki

Jokos oot saanu tuon jäsenkortin:

http://hikkaj.blogit.kauppalehti.fi/blog/18823/tuli-jasen-kortti-kuopiosta-maalaisliittolaiselta ?

hakki 47 kirjoitti...

hikkaj

Siitä huolimatta, että olen kieli pitkällä odottanut, ei ole näkynyt. Itse asiassa voisi kyllä tullakin, koska historian aamuhämärissä olen muutamankin lipilaariyhdistyksen perustajajäsen ja yksi ensimmäisen hallituksen jäsenistä. Ja kuten tunnettua nimenomaan kepu lunasti lipilaarien konkurssipesän. Mutta ehkä edes kepu ei pidä Kuolleita sieluja panttivankeinaan 40 vuotta? Jarmo varmaan pitäisi.

Muistan "jäsenkorttisi" kannen. Mutta vielä paremmin sen, jossa joku ketku nojaa Raamattuun ja Suomen Lakiin. Mihin mahtavat nojata nyt?

hikkaj kirjoitti...

Nojaavat toisiinsa.

tobe kirjoitti...

Kyllä meitä nolataan.Ensin kansa valitsee tiukassa pääministerivaalissa Anneli Jäättenmäen ja surkean tarinan päätteeksi saimmekin kansalta kysymättä Matti "nuhteeton" Vanhasen.Nyt hän lupaa kysymättä tekee meille Annelit.Saamme tilalle jonkun josta emme todellakaan saa päättää edes sillä yhdellä äänellä.Katsomme kauhulla kuka valitaan.Tämähän on samaa kuin Berlusconi valitsisi jonkun pojistaan omaa työtään jatkamaan.Olisi kohtuullista panna peli poikki ja antaa vaalien ratkaista kuka kansaa kiinnostaa.
Kiinnostaako Urpilainen joka asettaakin pääministeriksi varamiehensä Heinäluoman tai saammeko aivan yllättäen ja demokraattisesti pääministeri Jugnerin? Wautsi wau! Entäs Kokoomus?Onko aivan varma kuka viran saa.Näyttääkö Jyrki pääministeriltä vai pitääkö hommaan ottaa sivulta joku kokeneempi talousmies.Suoranainen kansansuosikki?Pääministerillä kun olisi sitä valtaa mitä herra halajaa.Onko vielä muita jonossa? Eipä ole.Olisi aikamoinen vitsi puhua Sinnemäestä pääministerinä.Työministerin virkakin on hiukan hakusessa.Muut virkkaajat eivät sitten virka mitään.Lopuksi sanon vielä...kyllä Korhonen edustaa koko Suomea, mutta ei sen kansaa.Jos maa saa valita niin se valitsee Korhosen.Keskustan kannatus on laajaa maassamme, mutta kansa ei sitä enää kannata.

hakki 47 kirjoitti...

OrNot

Vai odotat sinä vielä kohtuutta tältä poliittiselta järjestelmältä. Et ole lapsenuskoasi menettänyt. Ja ehkä meidän suomalaisten kannalta sittenkin sääli, että Matin lapset lienevät ala-ikäisiä? Nuorissa kun kuulemma on tulevaisuus. ;-)

Vai Sinnemäki muka pääministerinä vitsi? Ennemminkin painajainen.