lauantai 1. toukokuuta 2010

Saulin vaihtoehtona JOKU MUU

 


Hauskaa Vappua kaikille!


Sauli Niinistö ei ole ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa kertoo ainoa valtakunnallinen. Työntekijäpuolueen tähti sai varmaa viimeistään kyllikseen kun Eduskunnassa, puhemiestä valittaessa voitajaksi tuli JOKU MUU. Mutta se porukka oli politbyrokratian eliittiä ja äänesti omassa asiassaan.


Niinistö kertoi päätöksestään puolueensa puheenjohtajalle Jyrki Kataiselle ja ulkoministeri Alexander Stubbille helmikuussa. Eipä siis ihme, että Jyrki -boyn oli siirryttävä ehdokkaaksi Uudellemaalle. Saas nähdä miten pojan käy. Monta monituista kokiksien kansaedustajamandaattia tuli katkolle kertalaakista. Sensaatiomaisesta 60.000 äänestä varsin moni oli ensisijaisesti ääni Saulille, eikä ehkä edes toissijaisesti kokiksille.


Ja Hesari jatkaa. "Hänen puhemieskauttaan on leimannut vahva uudistushalu, jolle hän on saanut aika ajoin heikosti vastakaikua kansanedustajilta, vaikka eduskunnan hallinnon ongelmat tunnustetaankin. Hänen aikanaan eduskunnan toimintatapoja on uudistettu vahvalla kädellä."  Ihmekö tuo, että kansanedustajalauman pilkkakirveet halusivat näpäyttää ja kunnolla. Ja näköjään onnistuivat. Kuitenkin väittäisin, että äänestäjät ennemminkin toivoivat lauman kuriin panemista, eli tukivat puhemiehen tapaa toimia ja hänen näkemyksiään.


Saulin kohtalo osoittaa myös selvästi miten yksi ihminen, jopa "työväen toivo"  ei voi poliittisen eliittimme toimintatapaa muuttaa järjestelmän sisältä. Siksi tarvitaan JOKU MUU ja hänelle massiivinen äänivyöry. Kansalaisten selkeä täsmämielipide, protesti puolueitten ja niitä edustavien poliitikkojen luokattomalle menolle.  Tietoisesti uurnaan tai postiin pantu, hylättäväksi tuleva ääni Eduskuntavaaleissa 2011 on ääni suomalaiselle demokratialle. Se onkin sitten viimeinen rauhanomainen tapa, joka meillä taviksilla on.


 


Siksi kirjoita lippuun mitä tahansa muuta kuin numeroita. Itse kirjoitan JOKU MUU.


 

Ei kommentteja: