keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Kansalais- vai eliittivaltio?

Vanhaa asiaa ei päästetä julkisuuteen. Taitaa olla poliittisen eliitin käsitys demokrattisen maan sananvapauden rajoista. Ensin Tiitinen, Koiviston myötlvaikutuksella(?) sulkee kassakaappiinsa listan, jonkalaisia muissa maissa on julkaistu jo kohta 20 vuotta sitten. Sitten Anttila sulkee kassakaappiinsa selvityksen, joka selvittää ruoan hinnannousujen jakautumista ketjussa tuottajalta kuluttajalle. Korkein oikeus panee sitten sinetin peittelyjen päälle. Keitä tässä suojellaan? Hyviä Veljiä ja Siskojako?


Kun Uoti sai valituksellaan KKOn historiallisella tavalla pyörtämään kantansa kertaalleen ei voi kuin toivoa, että asiaa tähänkin mennessä ajanut toimittaja myös valittaa Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen. Ei jäisi Uoti ainoaksi voittajaksi.


 


PS.


 


Mutta saadaanhan tässä meidän politbyrokratiassa taas pitkäksi aikaa jutun juurta.

3 kommenttia:

hakki kirjoitti...

Hesarin verkkosivun otsikko kertoo kaiken. "Tiitisen listan salassapito saa ankaraa kritiikkiä tutkijoilta." Kukaan ei ole kiinnostunut siitä, mitä mieltä kansalaiset mahdollisesti asiasta ovat.

äänivyöry kirjoitti...

Mikä "kansa"? Ai se, jota tarvitaan taas kun pitää äänestää. Ketäkö suojellaan? Ehkä sitä, joka istuu korkeassa virassa, jonka pitäisi "listan" mukaan olla ihan jossain muualla? Odotellaan rauhassa, että ehtivät pois vallasta. Kerrotaan vasta sitten kansalle kuka, miten ja minä vuoksi?
Ei olla niin uteliaita. Ollaan vaan ahkeria ja hiljaa. Kyllä tästä vielä hyvä tulee, liittovaltio ja kaikki. Mennään sitten vaikka lomalle Kreikkaan.

hakki kirjoitti...

äänivyöry

Juuri se sama kansa. Se tulee mieleen aina kun tarvitaan mandaattia. Muulloin sillä voi pyyhkiä peppua.