keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Lapsia kiinnostavat eri asiat

Olen muutamankin kerran perännyt tietoa Tampereen Olkahisen koulun kokeilusta. Siellähän kokeiltiin peruskoulun ala-asteen oppilaiden lukemisen, kirjoittamisen ja laskemisen perustaitojen opettamista osittain sukupuolittain määritellyissä ryhmissä. Tytöille yhdellä tavalla opetusta painottaen, pojille toisella.

Käytännön elämässä muodostuneiden näkemyksieni mukaan kokeilussa oli aineksia vaikka suomalaiseksi opetusalan maailmanluokan innovaatiolle. Ja nyt saatuani ensimmäisen kerran omakohtaisen tilaisuuden seurata pienten lasten opetusta olen siitä vakuuttunut. Kokeilu kai kuitenkin lopetettiin "varojen puutteeseen"? Luulen edelleen, että lopettamisen syy ennemminkin oli se, että se soti opetusviraston ja varmasti myös opetushallituksen ja - ministeriön vallitsevaa Ainoaa Oikeaa Totuutta vastaan, ja poliittisesti epäkorrektina ajatteluna se hävitettiin.Muistan joskus nähneeni siitä telkkariohjelmankin, mutta en siitäkään oikein saanut selvää jäikö kenellekään mitään käteen? Mitkä mahtoivat olla tulokset?

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/2007/04/12/kasvatuksen-huippu-innovaatio-lisanakokohdin/


 


 

1 kommentti:

Vox Populi kirjoitti...

Hakki
Muistan kyllä, kun otit tämän asian esille, jonkin peruskoulu/poikasyrjintä/omakehu-pisa- jne -kirjoittelun yhteydessä.

Mitään ei ole julkisuudessa asiasta viime aikoina kuulunut. Pisan torni lienee kaatunut Olkahisten päälle ?

Mutta onkohan niin, että meille miessioille on nyt vain kostettava vuosituhantinen naisiin kohdistamamme sovinismiriistomme. Nyt akat asialle !

Täytetään maa koulutetuilla naisilla ja syrjäytetyillä, turhatuvilla, viinamäkeen sortuvilla miehillä. Oikeus toteutuu ? Ja onnellisuus leviää mantujen ylle kuin pilvetön päivä aitanpolulla astelevine emäntineen !

Kyllä siinä turhautumat lisääntyvät, kun loppuvat elättäjämiehet, ja omin euroin on pärjättävä.

Tämä nyt näin provosoivan kärjistetysti kiteytettynä ! ;-)

Saas nähdä tuleeko riepua silmille ! :-(