perjantai 26. maaliskuuta 2010

Kotimaani ompi Suomi

Mitä suomalaisen yhteiskunnan johdon tasosta kertovat esimerkiksi se, että  • työministeri kieltäytyy kommentoimasta ilmeisen laittoman lakon tilannetta,

 • eduskunnan puolueryhmien johtajat selvittelevät kansallisen mediayhtiön rahoituskuvioita vuodesta toiseen,

 • työurien kestoa haluavat tahot, jotka ensimmäisenä käyttävät hyväkseen työttömyysputkea,

 • viikkotolkulla pallotellaan kahden isoäidin käännytysratkaisua,

 • pääministeri vaatii lakko-oikeuden rajoittamista,

 • velkaa otetaan miljarditolkulla virkamieskunnan ja maatouluden tukemiseksi,

 • pääministerin henkilöllisyys määritellään agraaripuolueen puoluekokouksessa,

 • kansainvälistä mainetta nauttiva erityissairaala ajetaan konkurssiin, koska virkamies ei osaa kilpailuttaa,

 • poliisi ei tutki ilmeisiä lahjomarikoksia, koska epäillyt kuuluvat koskemattomiin,

 • paikallis- ja aluehallintoa ja puolueiden tukemista lisätään kun verokertymä vähenee,

 • eduskunnan ja hallituksen terävin johto jää kiinni itse säätämänsä lain rikkomisesta,


 


On siinä meillä velikultia. On. 

27 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Onneksi televisiosta tulee urheilua, saippuaoopperaa, tosi-tv:tä ja muuta kiinnostavaa. Rahvas voi keskittyä siihen ja leuhkia tietämättömyyksissään ulkomaaneläville, että "We have in Finland this thing called 'reilu meininki'".

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

"We have in Finland this thing called 'maan tapa', too".

Tobe kirjoitti...

Elämme omituista aikaa.Media itse synnyttää mielikuvia ja nostattaa hysteriaa aiheesta kuin aiheesta.Mummoasiakin meni aivan naurettavaksi.No nyt ne saa jäädä mutta ei samanlaiset sitten saakaan jatkossa koska ja kun ja sitten ja nytten.
Eihän ahtaajien lakko ole enää edes uutinen, mutta se olisi mistä syystä he kävelivät koteihinsa, pubeihinsa, pilkillensä.
Onhan se ihan totta, että pääministerille saa nyt nauraa.Kaikki ilo siis irti Matti Vanhasen viimeisistä ajoista.
Minusta nyt olisi jo aika alkaa miettiä mihin Sitraan se Vanhanen kotoutetaan?
Pakkohan se on palkita niinkuin Jäätteenmäkikin äänivyöryllä aikanaan.Odotan innolla mikä on se hysteria mikä ns. sosiaalisessa meediassa kuulemma muhii.Onko muuten tutkimustuloksia kuinka laaja joukko minkäkin innostuneen aatteen ympärille kulloinkin liittyy.Mikä on se aktiviteetin määrä, missä laskurit toteavat homman olevan jo hysterian tasolla.100.000 nimimerkkiä vai kommenttia.Kävelin juuri tuolla hämäläisessä korvessa ja mietin kuinka monessa savussa ei ole haaveiltukaan laajakaistasta.
Ihan liia monessa, jotta voitaisiin sanoa että maassa on hysteria ja kansa vaatii.Kansa ei vaadi mitään, mutta "toimittajien" määrä on nyt puoli miljoonaa kun 10v. sitten ainoastaan ne 5000 henkeä.Ja mikä oli viestini tarkoitus?Edes sosiaalinen media ei ole sosiaalinen.

hakki kirjoitti...

OrNot

Karmea ajatus. Että Lahnanen vielä kaiken aiheuttamansa jälkeen pitäisi saattaa Sitraan, tai Kelaan, tai Kevaan? Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että äänestäjät valitsisivat hänet vaikka minne. Vaan tuskinpa Matti enää jättäytyy kansalaisten arvioitavaksi? Ja jos kuitenkin niin tekisi, niin kyllähän kaikkien lahkolaisten keskitetyt äänet hänen tulevaisuutensa kantaisi.

Sosiaalinen media? ? ? Tavisten ääni?

juhamatti kirjoitti...

Tälläsithän Hakki pitkän listan "ranskalaisin" viivoin.
Koitetaanpa kommentoida.

Työministeri ei uskalla kommentoida mitään, ettei tulisi kuvitelmaa, että
Kokoomuksen puisto- osasto on jotain mieltä jostain.
Sinnemäessä personoituu vallassa pysyttäytymisen halu ylitse kaikkien periaatteiden.
Hetkinen, oliko Vihreillä itseasiassa jotain periaatteita.

Ylen rahoitus hoitukoon jatkossakin maksa jos katsot periaatteella. Jos se ei riitä
laitetaan verokorttiin Ylemaksu % , kuten kirkollisverokin on.
Tämähän ei tietenkään käy, koska paremmin ansaitsevat maksaisivat enemmän.
Siispä pattitilanne vallitsee vaaleista toiseen, koska "munattomalla" hallituksella
ei koskaan ole rohkeutta tehdä päätöksiä.(lue, kansanedustajat pelkäävät uudelleen
valintansa puolesta).

Tuntuu todella irvokkaalta olla vaatimassa työurien, kaunistellumpi termi
eläkeiän nostolle, pidentämistä, henkilöiden taholta, jotka itse eläköityvät
poikkeuksetta 60- vuotta täytettyään.

Mikäpä siinä, jos joku työnantaja on valmis työllistämään yli kuusikymppisen.
Tänä päivänä se ei vaan näytä onnistuvan.

Ongelmana ei ole työhalukkuus vaan ikääntyville sopivien työpaikkojen puute.
Ainakin suorittavassa portaassa esim. rakennusalalla, josta entisenä rakennusalan
yrittäjänä luulen jotain tietäväni, on yli kuusikymppinen lähes pokkeuksetta
kykenemätön kaikkiin töihin. Joitakin teräsvaareja oli, mutta tänä päivänä ovat
urakat niin tiukkoja, ettei helpompien töiden valkkaaminen onnistu, on kyettävä
tekemään kaikkea. Valitettavasti.

Maahanmuuttopolitiikkaan sen enempää kuin pääministerin toimiin sinänsä en jaksa
ottaa kantaa.

Heinolan reumasairaalan lakkautus tuntuu olevan taas niitä näennäis-säästön nimissä
tehtäviä älyttömiä päätöksiä.
Jotain omakohtaista asiaan liittyen, edesmennyt äitini sai aikoinaan 70- luvun alussa tepsivää hoitoa vaikeaan nivelreumaansa, ainoa paikka silloin, ja varmaan
vieläkin, missä taudista yleensä jotain tiedettiin.
Käsittämätön päätös, erikoishoidon tasoa ei mitenkään saavuteta hajauttamalla.

Mutta tämähän on tätä päivää, kukapa tavallista suomalaista yhä harvalukuisempaa
veronmaksajaa puolustaisi, on paljon mediaseksikkäämpää toimintaa.
Tavallinen kansalainen tuntee olevansa kuin syyllinen johonkin omassa maassaan.

hakki kirjoitti...

juhamatti

Retorisena kysymyksenä; miksi meillä kansanedustajat ja hallitus keskittyvät asioihin joihin ei pitäisi, ja esittävät - siis silloin kun esittävät - ratkaisumalleja, jotka eivät ole reaalimaailmasta? Ja jotka taatusti ovat kallein tapa edes yrittää jotain ratkaista.

Ymmärrän haluttomuutesi ottaa kantaa maahanmuuttoon ja Lahnaseen. Minä saan henkisen allergian kun pitää ottaa kantaa maahanmuuttoon ja Suomen kaksikielisyyteen. Sen sijaan toivon voivani kantaa lippua aina muistuttamassa Lahnasen ja hänen edustamansa Kepun katastrofalisesta hallituskaudesta aina, kun uudet vaalit ovat edessä.

Tobe kirjoitti...

Ikävä kyllä muistan paljon huonompiakin hallituksia ja silloin meni vielä oikein hyvin.Heinäluoma kulkee kuin varoittava majakka muistuttamassa mitä demarit teki ja jätti tekemättä.Kaikki puolueet ovat jakopuolueita ja niistä taitaa Kepu ottaa keskipallin ja demarit kakkossijan podiumilla.Mutta kysymys kuuuluu...mikä joukkue olisi sellainen joka tukisi yrittäjyyttä ja työntekoa Suomessa?Tähän asti ei kukaan.Kokkaritkin on pettymys.
Mutta!! Miten Virolaiset on niin yksituumaisia , että kestävät 15-20% palkanallennukset päästäkseen eurokuntoon?Sitä talvisodan henkeä on sittenkin enemmän siellä.Kukaan ei valita vaan muistelee kuinka kurjaa oli kun komukat valllassa hääri.Meillä on opppimista ja varsinkin AKT porukoilla.Meneeekö oppi perille-eppäilen.
Tässä internetin ihanassa maailmassa HHimasen visioiden läpikäynti kesti päivän ja täytäntöönpanoa ei koskaan tule.Uusi idearyhmä on jo kooottuna odottamassa uusia voimasuhteita.Demarinero Backman kertoo kohta kuinka Suomi nousee...jos ei hän niin onhan siellä neroja...vaikkapa ...?????Urpilainen?Hänenkö aivoillaan saamme kasvua aikaan?
Lahnanen on historiaa ja hänen tulevaisuutensa on vain maan tapa.Sama hieno traditio kuin Esko Aholle lankesi.

hakki kirjoitti...

OrNot

Eikö olekin aika oireellista, että joudumme vaalikaudesta toiseen jatkuvasti toteamaan kuten sinä nyt, muistavasi vieläkin huonompia hallituksia? Ja siinäkin muistot ovat kai jo kultautuneet.

Eestillä ja Suomella on iso ero. Yli 40 vuoden ajan heidän mielipidettään ei edes voinut julkaista. Meillä vastaava alkoi olla sisäistetty vasta silloin, kun Neuvostoliitto romahti. He ovat tiensä alussa ja pienet vastuunkäymiset ovat tunnetusti kehityksen suola. Meillä sen sijaan parasta ennen päivän on annettu mennä ohi niillä muutoksilla, joita kiihtyvästi Kekkosen kaudella edistettiin.

Tähän mennessä, siis ensimmäisen ja toisen tasavallan ajan ensin itsenäistymisen kiihko sitten konsensuksen paine keskittivät vallan. Varsinkaan toisen tasavallan lopulla demokratiasta oli kasvanut yhden miehen ja hänen edustamansa puolueen diktatuuri. Nyt kun moniarvoisuus hyvin monilla rintamilla edellyttäisi tasa-arvoa, markkinataloutta ja demokratiaa, me joudumme edelleen vertaamaan huonoja ja vielä huonompia hallituksia.

Eikä se maan tapa ole luonnonlaki. Ei aksiooma. Se on muutettavissa. Mutta toivottavasti äänestäjien toimin.

Tobe kirjoitti...

Kuten Kekkonen itsekin sanoi:" Syyttäkää minua-Kekkosta!"
kekkonen oli mikä oli ja todellinen syyllinen se porukka mikä hyötyi siitä sairaasta vallanotosta.Olemme edelleen siinä samassa henkisessä suossa.Keskustan kampanjan tunnuksenakin taisi olla Kekkosaihe ihan äskettäin.Missään muussa maassa se ei onnistuisi.Gomulkaa ja Ulbrichtiä ei varmaan nosteta esiin Husakista puhumattakaan.Samaa Todor Zikov porukkaa ja perseenuolijoita.Muista ikuisesti Johannes Virolaisen lauseen kun Kokoomus oli voittanut vaalit.Nauraen Johannes lausui:"Mitähän Kokoomus ajattelee vaalivoitolla tekevänsä?"Se halveksunta ja boikotointi oli samaa kansanvallan halveksuntaa kuin saman puolueen rahanjakotouhut nykyään.Todellinen ongelmamme on Keskusta.Liian moni hyötyy siitä mafiasta ja demokratia ei voi toteutua jos asiaa johdetaan aluepolitiikan näkökulmasta.Jakopolitiikka ei voi olla ikuista, mutta ehkä joudumme menemään syvemmän kuopan kautta kun kansa kestää.Se kuoppa taas nostaa valtaan juuri ne Urpilaiset joilla ei ole mitään uutta annettavaa.
Verojen korotus ei ole idea vaan kyvyttömän ideanikkarin surkea kostonhuuto.Elvyttäkää lisää lisää lisää.Miten voisimme paeta tuota kaikkea? Vain vanhalla tsekkiläisellä tavalla onnistumme.Kun emme tee mitään emme myöskään maksa veroja.Se on kova polku tallattavaksi.Rahat loppuu joskus ja sitten loppuu tämä pelleilykin vai olemmeko mekin lopultaPohjois Korean kanssa juche aatteemme puolesta puhujia.Meidän aatteemme nimi on Hölmöys.

hakki kirjoitti...

"Olemme edelleen siinä samassa henkisessä suossa." Älä muuta viserrä. "Se halveksunta ja boikotointi oli samaa kansanvallan halveksuntaa kuin saman puolueen rahanjakotouhut nykyään." Muistan saman. Enkä tunteitasi yhtään ihmettele.

Puuttumatta kaikkiin muihin pieniin koukkuihisi otan esille vain seuraavan. "Todellinen ongelmamme on Keskusta."

fundeeraaja kirjoitti...

Hakki, kirjasit sikermän huonoja vitsejä ranskalaisten viivojesi perään. Niinhän asiat on kuitenkin nähtävä. Politiikoilla on ainoastaan yksi pelko tässä maassa. He pelkäävät, että kansalaiset saavat tarpeekseen tästä kaikesta ja lopettavat työnteon ja yrittämisen niin kuin aikoinaan neuvostokansalaiset tekivät. Kun kansa kyllästyy olemaan pellenä ja politiikan vankina niin kaikki lysähtää. Se aika ei ole kaukana tässä maassa, eikä edes tässä maan osassa. Sitä ilmiötä ei estä armeija eikä poliisit.
Siinä valitettavasti heikoimmat kärsivät eniten, mutta se protesti puree. Sen jälkeen ei kansanvaltaa pilkata millään ismillä tai poliittisella pelillä. Tämän loikan jälkeen mennään kieli keskellä suuta, ettei vaan tapahtuisi mitään josta kansa hermostuisi.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Niin samaa mieltä kuin kanssasi muuten olenkin en oikein jaksa uskoa, että esittämäsi pelko edes tulee poliitikkojen mieleen. He pelkäävät vain seuraavien vaalien tulosta.

Juuri koska heikoimmat kärsivät kuvaamastasi kehityksestä eniten, kannatan itse äänestämistä myös seuraavissa vaaleissa. Itse muistan aina äänestää ja kirjoitan lippuun JOKU MUU. Se kun on ainoa rauhanomainen keino saada poliitikot ymmärtämään mitä kansalaisten kello on lyönyt. Ja samalla säästää heikoimmat siltä, että he kärsisivät.

Tobe kirjoitti...

Pahaa pelkään, ettei joku muu toteudu allekirjoittaneen elinaikana.Kun on riittävän kauan poissa Suomesta näkee täällä myös hyviä asioita.Juuri nyt tuntuu ettei ihan vuosi poissa riitä.Tämä vaihtoehdottomuus on suurin tuskanaihe.Jos vaihtoehtona on demarien paluu valtaan ja vielä pahempaa Kepulaisten höystämänä, ei maassa ole mitään mihin uskoa.Onko kaikki samaa tulopolitiikkaa?Onko äänestäminen puhdasta sulle mulle politiikan hyväksyntää.Kun oppositio sanoo tarjoavansa vaihtoehdon olisi aika vaatia se paperille pantuna.Siis Jutta U? Kenen kanssa se hallitus muodostetaan.Ketä on siinä mukana.?Emme saa vastauksia, koska heille vain valta merkitsee-ei kansan tahto.Kansan tahto on tosin aika omituinen kun ydinvoimaa ei haluta, mutta ei kukaan osaa kertoa muutakaan keinoa tilalle.Juuri siksi poliitikot ovat kaiken yläpuolella, kun kansa on suoraan sanottuna t...ää.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olen jo pitkän aikaa edustanut sitä kantaa, että meillä puolueet ovat rapautuneet etujärjestöiksi. Oman lahkonsa edustajia kukin.

Meidän suurin virheemme oli 60-luvulla luotu ajatusmalli politiikasta työnä, urana. Silloin asia oli päivänselvää jo kepuleille mutta pitkään pimennossa olleet vasurit, demarit etunenässä huomasivat millä tavalla rakentaa mahdollisuus jatkuvalle politikoinnille. Tuloja piti saada. Ja kun virkoja ei siihen maailman aikaan voinut jakaa sukulaisille ja sen kavereille, tuli ensin ay-puolelle (ammatillinen työväenliike) jäsenmaksujen työnantajaperintä ja sitten puolueille (myös poliittiselle työväenliikkeelle) näiden omassa päätösvallassa oleva puoluetuki.

Ja vähä vähältä puolueista on tullut sekä varakkaita että osallisia. Eikö olekin kummallista miten aikoinaan 10.000 euron säätiöllä on vuosien mittaan kasvatettu huikea kiinteistöomaisuus? Aivan tarkoitan Nuorisosäätiötä, mutta kaikilla kolmella isolla ja ruottalaisilla on niin paljon kertynyttä varallisuutta, joiden intressejä puolueet nykyään keskittyvät hoitamaan.

Varallisuuden kasvattamiseen on puoluetuen lisäksi olennaisesti vaikuttanut se, että esimerkiksi lehdistötuen tai sosiaalituen,tai nuorten asumisen, tai vanhusten hoidon tai kansankulttuurin edistäminen on joskus esillä. Ja varmastiu mtarpeesta. Mutta lainlaatijat tietävät miten rahoja on syytä hakea, milloin ja keneltä. He siis hoitavat omia intressejään. Ja kolme - neljä päällekkäistä, eri lahkoihin kuuluvaa mutta samaa perustarvetta palvelevaa "poliittisesti" ohjattua järjestelmää on tuhlausta, joka vasta nyt alkaa tulla tiensä päähän.

Mietipä miksi Reumasairaalan säätiö ajetaan konkurssiin? Mahtaa olla kepulla kova tarve alueellistaa lisää erityissairaanhoitoa ympäri maita ja mantuja.

Tiedän, että JOKU MUU on kaukaa haettu mahdollisuus muutokseen. Mutta muuta ei yksinkertaisesti ole. Ja jos tämä väitteeni pitää paikkansa, eikä kukaan ole sen perusteita väittänyt virheelliseksi, haluan käyttää ääneni kannattaakseni edes sitä pientä muutoksen mahdollisuutta.

Tobe kirjoitti...

Jos JOKU MUU saa / tekee onnelliseksi, niin siitä vaan.
Viimeinen kommenttisi on silkkoa asiaa.Totta vieköön ne ovat varastaneet kaiken vallan ja säätiöineet demokratian itselleen.
Joku Persu kiusaa ja Halla Aho tyyppiset minoriteetit.Saattaa meilläkin nousta joku protestisakki suuremmaksi ja siksi uusi vaalilaki äkkiä läpi ettei uudet häiriövoimat onnistu valtakunnan tasolla viemään valtaa.
Unohdat tuossa säätiölistauksessa sen, että pelasivat jotkut sentään huonosti kun SKDL/SKP poltti kapitaalinsa huonoissa kaupoissa.RKP taas on saanut varallisuutensa Göstä Stenmaneilta ja muilta ennen sotia.Konstsamfundet vaan hoitaa asioita niin hienosti että jaettavaa riittää.Ei ihme , että eräskin ruotsinkielisen nimen omaava taiteentekijä sai vuoden apurahan anomatta.
Tuli ns. pyytämättä ja yllätyksenä.
Kun vuotta myöhemmin ilmeni ettei nimestään huolimatta edes puhu ruotsia niin rahaa ei tullut edes anomalla.Grattis ja tattis.
Ärkope taitaa kuitenkin olla oma lukunsa ja ei verrattavissa noihin Kepukoihin sun muihin.

hakki kirjoitti...

OrNot

"ne ovat varastaneet kaiken vallan ja säätiöineet demokratian itselleen." Tuo oli todella napakasti kiteytetty tosiasia. Mutta koska valta edelleen ainakin teoriassa on kansalla saattaisi toivoa, että kansa ei odottaisi valtansa palauttamista vaan alkaisi toimia rauhanomaisesti siten, että poliitikoille ei jää muuta mahdollisuutta.

"I´m going to make you an offer you cannot refuse."

Hugo Holvi kirjoitti...

Yhdyn Hakin ensimmäiseen puheenvuoroon.
Joskus tuntuu että joku muukin voisi yhtyä niihin mielipiteisiin ja alkaa asettaa käytännön toimensa asioiden parantamiseksi...
tervessii vaa...kotimaani ompi Suomi kaikkii se auttaa muttei mittää saa...

Tobe kirjoitti...

Opponoimalla saa asiaan kuin asiaan kolmiulotteisuutta.Käsiään taputtamalla ei saa kuin hiukan verenkiertoa käsiin, kun se verenkierto piti saada ihan muualle.

hakki kirjoitti...

OrNot

Senkun sinäkin vaan alat kerätä kampanjaesikuntaa JOKU MUUlle kampanjaorganisaatiota ja sille esikuntaa. Ilman sitoutunutta tiimiä ei kuulemma nykyään onnistu mikään.

Tobe kirjoitti...

Vaikka kannatan JOKU MUU ideaa, uskon enemmän valmiin rakenteen valtaamisen kautta tapahtuvaan murrrokseen.
En silloinkaan tarkoita yhtäkään nykyisistä puolueista. Olen ollut aika monessa vaalissa mukana ihan lähipiirissä vaikka en poliitikko olekaan, enkä jäsen missään. Niissä miitingeissä syntynyt kuva synkistää mielikuvani puolueista. Ihmeellistä vihaa täynnä olevat vallanhimoiset keskitasoa alempana riehuvat henkiset puukottajat pitävät kokouksiaan omissa loukoissaan.Ideat jostain 50 luvulta ja päätyvät typeriin hokemiin...Reilu Suomi....Parempi Tulevaisuus jne.Silkkoa puppua.Ei koskaan ihan oikeita maata muuttavia ajatuksia.Verot ylös- verot alas ei ole ideointia! Kansa ei kai haluakaan älyllistä debattia ja siksi pitää politikonkin olla riittävän helppo lausunta-automaatti.Uskovainen uskoo ja haluaa uskoa ja me ei uskovaiset emme jaksa edes kuunnella.Rahansa nuo nykypuolueet pistävät sinne missä on omia.Ne rahat ovat siis peiteltyä puoluetukea omille medioille ja kanaville.Niillä ei tavoiteta uusia kannnattajia tai vastapuolen äänestäjiä.Mielestäni JOKU MUU liike voisi ottaa tavoitteekseen puhtaasti julkisuustavoitteen.Saada aikaan keskustelu aiheeesta Joku Muu.Nyt se muhii täällä pikkutuhinana.Pitää saada mukaan median peruspellet jotka ovat valmiita kaikkeen missä oma naama näkyy.Tässä pitäisi olla jotain samaa kuin USA:n teaparty liikkeessä, joka ei nouse ikinä valtaaan mutta aiheuttaa kyllä pelkoa vallassa olijoille ja sinnne haluaville.Olisiko liikken oikea nimi "RAKKIKOIRALIIKE"?

hakki kirjoitti...

OrNot

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jo nähtyjä ovat HYLÄTTÄVÄ LIPPU, KIRKKOVENE, RUKSILIIKE, JOKU MUU, NOLLALIIKE, AKU ANKKA ja nyt sinä esität RAKKIKOIRALIIKEttä. Varmasti nimellä on huomiotaloudessa merkitys, isokin, mutta eiköhän brändiksi ole kehitettävissä mikä tahansa edellä mainituista? Mutta se taas edellyttää ajattelevia ja tahtovia ihmisiä, jotka ovat myös valmiita tekemään. Hengettömästä ehdokkaasta kun on kyse, hän ei välttämättä kasvoja tarvitse ollenkaan. Mutta sitoutuneita tekijöitä kyllä sitäkin enemmän.

Jaan ilmeisesti historiasi ja kuvasi puoluepolitiikan paikallis- ja aluetason raadollisuudesta? Sitä tietä etenemällä ei mikään tässä maassa voi muuttua.

"Mielestäni JOKU MUU liike voisi ottaa tavoitteekseen puhtaasti julkisuustavoitteen. Saada aikaan keskustelu aiheesta Joku Muu." Mitä uskot minun oikein yrittävän? Mutta julkisuuden "peruspelleille" JOKU MUU ei ole vaihtoehto, koska antaessaan naamansa, tai vaikka vain nimensäkin ao. liikkeen käyttöön herää epäilys pellejen motiiveista. "Ryhdy sitten ehdokkaaksi..." Eikä JOKU MUU silloin enää ole JOKU MUU.

Sanot "uskon enemmän valmiin rakenteen valtaamisen kautta tapahtuvaan murrokseen. En silloinkaan tarkoita yhtäkään nykyisistä puolueista." Minä taas uskon. Meillä on aivan riittävästi puolueita vaikka 100 miljoonaisen kansan käyttöön. Emme me uusista mitään hyödy. Sen sijaan, meidän kansalaisten on saatava nykyiset puolueet toimimaan haluamallamme tavalla. Eikä se voi rauhanomaisesti tapahtua muuta kuin sitä kautta, että puolueiden poliitikot saadaan ymmärtämään, että heidän tapansa toimia johtaa siihen, että he eivät enää saa meiltä valtuutusta.

Koska liikkeeksi ei voi perustaa jälleen "uutta puoluetta, joka alkaa kerää ääniä uskovaisten ääniä", rakentaa oman organisaationsa, luo oman eliittinsä ja alkaa lopulta tehdä raadollista politiikkaa (vertaa vihreitten kehittyminen) kannattaa keskittyä vain ja ainoastaan siihen, että ne jotka haluavat protestoida saadaan äänestämään jotakin edellä mainituista lempinimistä. Se riittää. Lipussa olevalla merkinnällä kun ei ole väliä, kunhan se ei ole numero.

Tobe kirjoitti...

Pieni lisähuomio?
Onko tiedossasi erilaisten kirkkoveneiden kokonaismäärä eduskuntavaaleissa.Minulla ei ole.Ainoa minkä tiedän on jokunen tuhat joista puhutaan nimellä "HYLÄTTY".Liittyykö JOKU MUU hylättyyn parlamentiin? Miten JOKU MUU saadaan tietää?
Ehkä tämä onkin ratkaistava kepeän terrorismin keinoin.Kun jokaisessa vaalijulisteessa lukee JOKU MUU se saavuttaa julkisuuden.
Toki on rikollista sotkea julisteita, mutta niin on ehdokkaiden ja läpimenneiden toimintakin näkäjään.Kaikkonen haloo Kaikkonen....Ei mikään muutu kuin paskomalla arkadian portaille joka ainoa aamu.Neljän vuoden ajan kaikki kaupungin koirat kaulassaan lappu JOKU MUU pistäisivät hajunsa portaille.Paikalle tulisi toki poliisi pysyvästi.Portaita on muuallakin..lisää kakkaa..lisää julkisuutta.Tämä nyt kannattaa ennekuin teemme polttoitsemurhan joka kuitenkin luokitellaan mielenterveyshäiriöksi.
Saattaahan sitäkin olla liikkeellä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Muistaakseni viime eduskuntavaaleissa hylättyjä oli alle 1% annetuista äänistä yhteensä alle 20.000. Jos hylättyjen määrä kasvaa 5-kertaiseksi puoluesihteerit syöksyvät sapeleihin. Ja jos 10 kertaisiksi heitä seuraavat puolueiden puheenjohtajat. Se kun on viesti, joka ei uskottavasti käänny selittelyille.

Eikä ole syytä sotkea julisteita. Läpimenneitä ehdokkaita sen sijaan ehkä. Mutta kuten olen aiemminkin todennut, kyse ei ole henkilöistä. Kyse on siitä järjestelmästä jossa nuo henkilöt "joutuvat" toimimaan ... tullakseen uudelleen valituiksi.

Paskominen Eduskunnan portaille, olipa kyseessä kansalainen tai hänen koiransa, on varmasti jonkin lain, asetuksen tai säännön mukaan rikollinen teko. Sitä ei kuitenkaan ole hylättäväksi joutuvan äänen antaminen. Se on kuin suoraan demokratian oppikirjasta. Kannanotto siihen, että yksikään tarjolla oleva vaihtoehto ei ole riittävän hyvä. Ja samalla se vahvistaa, että ainakaan tämän äänen jättänyt ei halua jättää ääntään ja mielipidettään esittämättä.

En muuten suosittele polttoitsemurhaa poliittisen parasta ennen päivän uusimiseksi. On todella fataalia.

Tobe kirjoitti...

Minua on aina viehättänyt itsensä uhraaminen hyvän asian edestä. Jan Palach aikoinaan Prahan kevään aikoihin päräytti itsensä soihduksi.Nyt on sitten joku pikkulaatta seinässä?Muistan 70 luvun alun Prahassa heti Saarikosken jälkeen siellä oleilin useita pidempiä hetkiä.
Se vastustamisen malli miellytti silloin.Ideana oli ettei tehdä mitään koska muuten kommunismi jatkuu ikuisesti.Laiskalle se oli hieno ideologia.Monelle se saattoi jäädä päälle ja kun se vapaus koitti ei työ vapaasssa kapitalismissa ollutkaan kivaa.
Uskon kommunismin osin kaatuneen juuri siihen sisäiseen jarrutteluun.Turha yrittää ja pingottaa.Kansalainen sai kaksi hyötyä.1.pääsi vähemmällä 2.nopeutti järjestelmän luhistumista.Meidän järjestelmämme on niin vahvasti virkamieskunnalla ja hyötyrakenteilla silattu ettei se koskaan kaadu vaaleissa.Ei edes kirkkoveneiden 10% vyöryllä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kukin tulkoon onnelliseksi uskollaan.

Toivottavasti meidän tiemme ei ole sama kuin kommunismin tie. Sen kukistumisesta on yli 20 vuotta eikä kansalla vieläkään mene hyvin. NKPn on korvannut FSB. Stalinin kuvia tuodaan taas näytille vinteiltä, jonne ne vietiin hetkeksi lepäämään. Keskuskomitea on korvattu oligarkeilla. Ja heillä on sentään maa, joko lienee luonnonvaroiltaan rikkain. Meillä on vain puita ja päitä.

Minä uskon seuraavaan: Jos hylättyjen määrä kasvaa 5-kertaiseksi (= 100.000 hylättyä lippua) puoluesihteerit syöksyvät sapeleihin. Ja jos 10 kertaisiksi (= 200.000 hylättyä lippua)heitä seuraavat puolueiden puheenjohtajat. JOKU MUU kun on viesti, joka ei uskottavasti käänny selittelyille. Jo 100.000 ääntä tekee sen lähes yhtä suureksi kuin suurimmat pienpuolueet.

Ja siitä huolimatta voit olla oikeassa. "Meidän järjestelmämme on niin vahvasti virkamieskunnalla ja hyötyrakenteilla silattu ettei se koskaan kaadu vaaleissa." En siihen usko, mutta niin voi tietysti käydä. Sen jälkeen ei enää ole jäljellä muuta tietä muutokselle kuin "sottainen" vallankumous.

tobe kirjoitti...

Toisaaalta.Toisaalta olet oikeassa.Jos ennen vuotta 1930 joku olisi sanonut että muuan A.Hitler ottaa ehdottoman vallan Saksassa vuoden 1933 jälkeen muutamassa vuodessa hänet olisi naurettu tyhmänä ulos.Paljon on historiassa esimerkkejä suurista muutoksista ja maailma ei ole koskaan valmis.Nyt haluttava muutos on melko pieni verrattuna tuollaisiin Natsien vallanottoihin.
Nyt ei ole edes sotaa edessä asian puolesta.Nyt tarvitaan monia keinoja saada se valta takaisin kansalle mikä kansalle kuuluu.
Saada yhteiskunta toimimaan niinkuin sen on sovittu toimivan.Saad siis yhteisymmärrys mikä tämän paketin nimeltä Suomi suunta on.Eivät ideologiat ole kuolleet.Ne piru eelävät päässä ja ponkaisevat sieltä heti kun paikka tulee.Kommunistit eivät ole vieläkään ymmärtäneet miksi homma kaatui.Hitler nousi valtaan kun löysi syyllisen maan huonoon tilaan.Demokratia mikä ei toimi ja erikseen Juutalaiset.Jotain täälläkin muhii.Maailma ei ole todellakaan valmis.2 vuotta sitten ei olisi ollut mahdollista nykyinen maahanmuuttokeskustelu.2 vuotta sitten oli yksi totuus markkinavoimien tuomasta kansakunnan kakun kasvusta.Onhan meillä vieläkin ihmisiä jotka eivät usko, että maata voi hallita ilman SDP:tä...ja se on melkoista köyhyyttä sellainen ajattelu.
Ehkä JOKU MUU saa 100.000 ääntä joskus? Vaaleissa siirtymät ovat 2% luokkaa ja se ei silloin riitä. Jos nukkuvien osuus kasvaa niin Joku Muu saa vielä vähemmän.Miten Joku Muu saisi ihmiset uurnille.Ei ainaakaan tämän keskustelun perusteella.Täällä on kommentoijia kovin vähän.Maailma voi tosin muuttua?

hakki kirjoitti...

OrNot

Ja aina on syytä mainita, että erityisesti naiset, pienet lapset ja koirat olivat Aatusta erityisen tyytyväisiä. Vaikkei historia koskaan toista itseään, eikä ainakaan anna vaihtoehtoisia toimintamalleja vanhoihin, menneisiin tilanteisiin, ne tilanteet esiintyvät uusin variaatioin läpi ihmisen historian.

Valtaosa ihmisistä on aina hurmattavissa hyvältä kuulostavan ja miellyttävältä näyttävän fasaadin toimesta. (Enkä tällä tarkoita, että olisi joku yksi joukko ylivertaisia, jotka aina näkisivät petoksen läpi.) Kuka milläkin. Juuri siksi demokratia on vähiten huono kehittämistämme hallintomalleista. Ja aina löytyy joukko, joka vannoo siitä huolimatta uuden messiaan nimeen.

"Vaaleissa siirtymät ovat 2% luokkaa ja se ei silloin riitä." Jos agenda on muu aate kuin selkeä protesti ja vain siihen keskittynyt protesti nykyisen puolue-eliitin toiminnalle, olen kanssasi samaa mieltä. Mutta kun muuta ei ole saattaa olla, että JOKU MUU nousee tutkainta vastaan, voittajaksi?

Mutta toki myönnän, että muita asiaan sitoutuneita ei ole, ainakaan vaivoiksi asti sivuilleni ilmaantunut. :-) Sillä muuten vain sitten pedataan uutta, sottaista vallankumousta. Jossain vaiheessa.