tiistai 21. huhtikuuta 2009

Peak a BookaBooka

Bookabooka-kirjanvuokrauspalvelusta on noussut kiista kertoo Hs.fi: ”Kopiosto sekä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK vaativat, että Bookabookan on lopetettava kirjojen vuokraaminen.”

Mahtaa BookaBooka olla mielissään. Syytä ainakin on. Tuskinpa yrittäjillä omat rahat riittäisivät tulevan julkisuuspläjäyksen kokoiseen markkinointiviestintään? Tuskinpa Kopiosto ja Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK olisivat arvokkaampaa markkinointkampanjaa tälle kirjanvälityspalvelulle voineet lahjoittaa, vaikka olisivat halunneet? Sääli vaan, että ajankohdan valinta on aika luokaton. Todellinen aarrearkku olisi ollut vastaavan uutisen tuonti julkisuuteen uuden lukuvuoden kynnyksellä. Mutta Internet muistaa.

Koska asia on kannatettava, haluaa myös tämä yksin lentelevä kotka osallistua kantamaan kortensa kekoon. En minäkään aio rahaa lahjottaa, mutta tämän artikkelin kokoisen tilan BookaBookan toiminnan tukemiseen mielihyvin varaan. Tehdäkseni kannatukseni vielä näkyvämmäksi liitän oheen linkin BookaBookaan, josta voit itse tarkastaa vuokraako yrittäjä kirjoja.

Varmaan Kopiosto ja Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK valmistautuvat itse juuri siirtymään kaikkien piirinsä tuotteiden osalta vuokrausbusinekseen. Joten divarit ja kirpparit – valppautta oikeuksienne valvontaan. Tulevaisuutenne saattaa olla uhattuna.

Ja jos nyt syystä tai toisesta kävi niin, ettei tarjoamani linkki toiminut niin kirjavälityspalvelun kotisivu löytyy osoitteesta http://www.bookabooka.fi/.

6 kommenttia:

Helge V. Keitel kirjoitti...

Kirjojen lainaaminenko on luvanvaraista toimintaa. Ovatko kirjastot ALKOn myymälöihin verrattavia monopoleja? Jupakasta keskustellaan Qaikussa. Olen "slagen med häpnad" ja toivon yrittäjälle menestystä. Napsteriako tästä nyt yritetään? Ostin vaalien alla kirjan eräältä ehdokkaalta? Osallistuinko rikolliseen toimintaan? Koska meidät viedään telkien taa? Poliittiseen peliin osallistuminen maksoi minulle 20 euroa ja nyt pelkään, että menetän kunniani, kansalaisoikeuteni ja joudun Guantanamoon, jossa tekijänoikeusihmiset soveltavat minuun ja poliitikkoon vesikidutusta. Julkinen häpeä on tietenkin ongelmista suurin. Herra meitä varjelkoon!

hakki47 kirjoitti...

Helge

Jos oikein muistan, divarin pyörittäminen vaatii kai edelleenkin jonkinlaisen ilmoittamisen tai luvan? Paitsi tietysti silloin jos kansanedustajaehdokas myy kirjoja hengenpitimikseen. Sitä varten on säädetty erityinen yleislaki, joka valtuuttaa edustajaehdokkaankin myymään ja vuokraamaan ihan mitä tahansa ilman mitään vastuuta tai rangaistusseuraamuksien pelkoa.

Mitä tulee pelkoosi telkien taa joutumisesta. Ajankohtaa en lähde arvioimaan, mutta tätä menoa varmasti.

Helge V. Keitel kirjoitti...

hakki47,
Kiitos henkisestä tuesta? Liitytkö kivittäjien joukkoon ;) ? "Ei noin saa tehdä!" syyttävä yläminäni huutaa. Olen sekaantunut luvanvaraiseen toimintaan ja politiikkaan. Elämäni on riekaleina.

hakki47 kirjoitti...

Helge

Vaikka en itse ole, verorahoja lukuunottamatta muistaakseni koskaan osallistunut minkään puolueen tai ehdokkaan rahoittamiseen, en muoskaan kuulu kivittäjien ensimmäiseen riviin. ;-) Itse asiassa ja viitaten eiliseen kaurapuurojuttuusi, jota juuri kommentoin, taidat löytää minut ennemminkin telkien samalta puolelta.

Jaa, vielä siitä henkisestä tuesta. .... Kerran se vaan kirpasee. :-)

Sanna Digityttö kirjoitti...

Illalla (tänään) Digityttöjen haastattelussa Bookabookan perustaja herra Riku. Digitytöt antaa kaiken tukensa Bookabookalle! :)
www.digitytot.com

Terkuin,
Sanna Digityttö

hakki47 kirjoitti...

Sanna Digityttö

Ihan iiihanaaaa, että tytöt kannattaa BookaBookaa. Jotekin alkaa tuntua siltä, että hän/he sitä tarttee.