torstai 2. huhtikuuta 2009

Ja maailma pelastuu, Excelissä

Saas nyt sitten nähdä. Microsoftin killer application muutti maailmaa ja toivottavasti Lontoon Excel-kokouskin osoittautuu killer applicationiksi. Tappamisen kohteena pitäisi olla maailmanlama, ei maailma. Toivottavasti osallistujien koordinaatit osuvat oikeaan.

Ovatko ne meillä oikeassa kohdassa, voidaan jälleen kyllä kysyä. YLE uutisoi ”Suomi uskoo saavansa Hornetiin amerikkalaisten ykkösohjuksen”. Kaksi vuotta sitä on ilmeisesti vongattu. Hornetiin kiinnitettävää risteilyohjusta, jonka maksimilentomatkaksi luvataan yli 350 km. Arvaus lähempänä 500 km. Kappalehinta huitelee jossain alle miljoonan euron tasossa. Varalla suurin piirtein samanlaiset ominaisuudet omaava ruotsalais-saksalainen Taurus.

Mihin me moista, YLEnkin vihdoin hyökkäysaseeksi leimaamaa ohjusta tarvitsemme, onkin sitten oma juttunsa.

Käsitykseni mukaan

puolustusvoimiemme tehtävänä on pitää viimeisenä lukkona huoli kansalaisten turvallisuudesta ja kansallisen itsenäisyytemme säilymisestä.

olemme valinneet puolustuspoliittiseksi lähtökohdaksi itsenäisen puolustuksen, EU:n itsenäisenä jäsenenä.

olemme omista lähtökohdistamme johtuen kaikissa tapauksissa puolustautuva, emme hyökkäävä valtio.

meitä sinänsä ei uhkaa mikään muu valtio. Mutta meidän kannattaa pystyä pitämään huolta myös siitä, että mikään muukaan valtio ei meidän alueemme kautta voi uhata mitään muutakaan valtiota.

tahdomme ylläpitää tehokasta ja uskottavaa puolustusta ennaltaehkäistäksemme kaikki mahdolliset alueemme loukkaukset.

Halosen lempilapsen, Ottawan sopimuksen noudattaminen edellyttää henkilömiinoista luopumista. Siis aseen, jonka koko luonne on puolustuksellinen. Ammattilaiset hankkivat tilalle rakettiaseilla ammuttavia herätemiinoja, joiden kantama on maksimissaan 300 km. Nyt näitten ”puolustusaseitten” lisäksi aiotaan hankkia lisää ”puolustusaseita”, joiden kantama lähentelee 500 km. Ja Hornetin toimintasäde runsaat 700 km siihen päälle.  Suur-Suomeako tässä pitäisi puolustaa?

Kannatan puolustusaseitten lisähankintoja. Kannatan jopa huipputeknisiä, jopa kalliitakin puolustusvälineitä. Kunhan ne ovat puolustusvälineitä, eivät hyökkäysvälineitä tai välineitä, joita perustellusti voidaan hyökkäysvälineinä pitää.

Ei kommentteja: