keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Sinäkö se oot? Ja muuta ajankohtaista politiikasta.

Hän se on! Lemmenilmoituksen jätti Matti Vanhanen!

Tältä se tilanne näytti ohittaessani kaupassa käydessäni varsin rivakasti Ilta-Sanomien tämänpäiväistä lööppiä. Epätarkka kuva, joka juuri riittävästi muistutti Mattia, riitti. Eikö olekin valitettavaa, mikä ensimmäisenä tuli mieleen? Kertoo se jotain myös Suomen valtion johdon tekemisten odotusarvoista. Varmaan minustakin.

Olihan siinä toki myös teksti, joka kertoi, että se Hän oli venäläisjohtaja. Mutta siihen ei silmä tarttunut. Olisiko ollut tarkoituksellinen mainoskikka irtomyynnin lisäämiseksi?

Ja muutakin riemukasta on politiikasta revittävissä.

Eduskunnan palkkiotoimikunta on pähkäillyt kansanedustajien palkkionkorotusten kanssa. Ovat tulleet siihen tulokseen, että palkkioita ei ole tänä keväänä syytä korottaa. Se on jäänyt uutisoinnissa vielä kysymysmerkiksi, ovatko jo tehneet sitovan päätöksen asiassa. Politiikan moraaliin ja etiikkaan viimeisten vuosien aikana syvennyttyäni en yhtään ihmettelesi, että palkkionkorotukset päätettäisi myöhemmin, kun asia on julkisuudesta poistunut. Samasta syystä oletan, että uutisoituja, yhteensä 900 euron suuruisia palkankorotuksia tämä tarkastelu ei koske. Kyseessähän on palkankorotus, ei palkkioiden korotus.

On tämä veikeää. Mutta Internet ei unohda. Ja Kirkkovene on MEPPI-vaalien ääniharava ja voittaja. Jälleen.

Ei kommentteja: