tiistai 31. toukokuuta 2011

Katainen ja kehon kieli

Hallitusta on väsätty 12. vuorokautta. Pitkältä aika tuntuu vain siksi, että kukaan ei oikein tiedä mitä Säätytalossa tapahtuu. Siitä pitää avoimen parlamentaarisen demokratian periaatteiden vastainen uutispimennys huolen. Viimeisin julkisen arvion esittää YLE: "Joistakin neuvottelulähteistä arvioitiin, että tiistaina neuvottelut voivat jopa ajautua umpikujaan." Mutta kuten sanottu, kukaan ei tiedä.


Kun vaalituloksen avaamasta luontevimmasta hallituksesta luovuttiin, hallitusneuvottelut ovat menneet hetki hetkeltä, siis ainakin pääneuvottelijan kannalta, huonosta vielä huonompaan suuntaan. Jos missä, sen havaitsee hallitusneuvottelijan 12 päivän pärstäkuvista ainoan valtakunnallisen sivulla A5. (Onnittelut vaan toimitukselle sommittelusta.) Kuvista huokuu turhautuneisuus ja tappio, kuten ilmeisesti on tarkoituskin? Voiko kukaan ulkopuolinen tarkoituksellisesti koottujen valokuvien perusteella minkäänlaisia johtopäätöksiä edes pääneuvottelijasta, onkin sitten toinen juttu. Toisaalta muuttunut habitus myös TV-uutisissa vahvistaa saamaani kuvaa.


Jyrki-boyn kuningastietä on tähän mennessä siloitellut Teflon. Jopa siihen määrään, että jo pari vuotta sitten alle kymppinen tyttäreni luuli häntä Matti Vanhasen pikkuveljeksi. Isovelikin porskutteli siis vain aikansa. Tunnetuin tuloksin. Aika aikaansa kutakin.


Joko tänään käy selväksi, että vaaleista ei seurannut Jyrki-boyn vaan Urpiaisen sateenkaari? Vaiko peräti Heinäluoman? Persuja lukuunottamatta, edes neuvotteluja ei tarvitse uudestaan käydä puhtaalta pöydältä. Taustatiedot on jo Säätytalolle toimitettu.


Vae victis?


 

7 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Aluksi huokaisin helpotuksesta, kun Urpilainen-Soini-hallitus tyssäsi. Mutta Fenix-lintu voi todellakin vielä kohota tuhkasta ! :-(

hakki kirjoitti...

Vox

Ei nyt hyvältä näytä mikään. En suoraan sanoen osaa enää päättää mikä mahdottomista vaihtoehdoista olisi vähiten huono. En edes mikä olisi huonoin.

huldasofia kirjoitti...

Voi hyvänen aika sentään.Kehon kielelläkö Media tulkitsee täysin toivotonta Kokoomuksen huijausyritystä ?

ToBe kirjoitti...

Mitä ihmeen huijausyritystä?Omituisia huldia täällä tööttäilee.
Hakki..kehonkieltä olen tarkkaillut jo pitkään ja juuri se paljasti Urpilaisen heikkoudet.Ylikorostunut hyökkäävä "meille ei kelpaa" tyyli antaa lisäviitteitä henkilön epävarmuudesta.Onhan se noloa kun mitkään madonluvut ei kelpaa persukoulunopettajalle jolla lienee paremmat tiedot taloudesta kuin kellään.Heinäluoman on nyt saatava Kokoomukselta suuria myönnytyksiä veropreogression suunnassa jotta he pääsevät puhtain jaloin rakentamastaan lupausten ja totuuden ristiriidasta.
Kataisen kehonkieli on edelleen teflonlaatua, mutta haluammeko teflonia kun olis tarvetta valuraudalle tässä tilanteessa.
Demarit tuskin haluavat että pääministeri johtaa hallitusta niinkuin on tapana.Tämä moninapaisuus johtaa kaaokseen ja jos hyvin käy uusiin vaaleihin.Niissähän näyttäisi Kokoomukselle käyvän entistä paremmin.Vaaleissa puhuttiin muuten kansalaisen kannalta ihan vääristä asioista ja siksi pojat ja tytöt joutuu puhumaan säätytalolla ne kaikki puhumattomat asiat.
Mitä ihmettä me niistä Portugalin paketeista puhuttiin kun isot asiat on ihan kotimaisia.

hakki kirjoitti...

huldasofia

Kiitos kehuista? Mutta sen paremmin tämä blogi Eagles fly singly kuin siihen kirjoittava Hakki eivät edusta mediaa. Käytämme sitä hyödyksemme.

ToBe kirjoitti...

Tuli muuten entinen pääministeri jalkamiehenä vastaan tänään ja kun en heti muistanut kuka siinä viipottaa menin moikkaamaan ja mieshän tervehti takaisin...vasta hetken päästä ymmärsin että meidän Mattihan se siinä kuleksii kuin eksyksissä.
Sama ilme kuin Brysselissä."Voi kun pääsiis kotiin Nurmijärvelle saunomaan!"

hakki kirjoitti...

OrNot

Taisin herätä sinua myöhemmin huldasofian herätykseen?

Mutta Voxillekin kommentoin ettei enää ole lainkaan varmaa, mikä on vähiten kuono tai edes huonoin vaihtoehto. Gallupitkaan eivät vaalien välillä ratkaise.