lauantai 28. toukokuuta 2011

Persut ovat aikamme Taistolaisia




Persut ovat valloittaneet median keskustelupalstat. Jokaisen uutisen kommentoinnin. Ja ottaneet siten aloitteen Ainoan Oikean Totuutensa julistamiseen. Ja alkaa olla yhä ilmeisempää, että me muut vain vaikenemme. Kuvittelemmeko todella, että olemalla hiljaa, kommentoimatta, väittelemättä he lopettavat tai peräti häviävät? Ei pelkoa.

Mutta jättämällä pelikentän avoimeksi syyllistymme samaan kuin vanhempamme ja varmasti osa meistäkin UKKn aikana. Heistä, kuten taistolaisista ennen heitä tulee aikakauden "ikoni". Ja kuten sen ajan eläneet,  "toisinajattelija" ainakin muistavat 1970-luku oli kansakunnan syvimmän suomettumisen aikaa. Ja miksi?  ?  ?

Vain siksi, että todellinen enemmistö salli, oman mukavuudenhalunsa ja urakuvitelmiensa vuoksi sen tapahtua.

Ja elleivät "toisinajattelijat" tälläkään kerralla viitsi vaivautua, kyseessä on itsetuhoisen kansan geenivirhe.




4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä löysit ontuvan vertauksen. Taistolaiset olivat valmiit myymään isänmaansa vieraalle vallalle aivan samoin kuin nykyinen hallituskin ajaa maatamme liittovaltioon. Persut taitavat olla ainoa puolue, joka vastustaa itsenäisyytemme laimentamista.
Persu-ilmiö syntyy siitä, että hallituspuolueet eivät toteuta kansan tahtoa. Jos toteuttaisivat ei persujen kaltaisella puolueella olisi mitään jakoa.
Ajattelet todella ristiriitaisesti. Toisaalta kannatat demokratiaa ja toisaalta kiellät demokratiaa toimimasta. Pitäisiköhän sinun tarkistaa ajatustapojasi demokratiasta, kansanvallasta.
Kansanvaltaan kuuluu saumattomasti sanan-ja ajatuksen vapaus. Persut käyttävät niitä molempia yrittäessään pitää Suomen puolia. Etkö todellakaan pysty näkemään mihin maassa hartoitettava EU-politiikka johtaa?
Ellei meillä olisi persuja, meillä olisi joku muu puolue ajamassa kansan etuja. Toivoisinkin, että Itsenäisyyspuolue ryhdistäytyy EU-vaaleissa, ettei persujen tarvitse yksin ottaa vastuuta Suomen itsenäisyydestä.

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista.

Havaitsit. Ajattelen todella ristiriitaisesti. Vai ajattelenko sittenkään? Persu-ilmiön synnystä olemme varmasti samaa mieltä. Jopa siitä, että ns. vanhat puolueet eivät toteuta kansan tahtoa, niillä kun on aivan liian päljon töitä huolehtia omista eduistaan.

Tuo vastustaminen on nyt kääntynyt Timo Soinin valitsijaorganisaation jytkyksi. Kaikenkarvaiset vastustajat ovat löytäneet tiensä...vastustamaan. Mutta vanhan vastustaminen ei yksistään riitä siinä vaiheessa, kun pitäisi alkaa huolehtia kansalaisten asioista, pitäisi alkaa rakentaa. Kuten on viime vuodenkin aikana useasti havaittu persujen "aatemaailman" seinät ovat laveat ja katto korkealla.

Niin toki ovat muissakin puolueissa, mutta niissä rakenne on vakiintunut ja muuttuu hitaasti, varsin ennustettavasti. Kukaan ei tiedä miten vaaliorganisaation käy kun Timo kuviosta tavalla tai toisella poistuu. Siellä voi silloin tulla valtaan ihan mikä porukka tahansa. Siitä meillä on näyttöä maailman sivu.

Meillä on aivan riittävästi puolueita, liikaakin. Nykyisillä pelisäännöillä jokainen niistä alkaa vähitellen toimia niitten pelisääntöjen mukaisesti. Muuta vaihtoehtoa niillä ei ole. Persuillakaan. Ja juuri pelisääntöjä pitäisi muuttaa. Perustuslain noudattaminen ja sen rikkomisen sanktiointi (29§), perustuslakituomioistuin, puolueiden julkisen rahoituksen lopettaminen ja rahoittaminen yksityisistä varoista rahastomallin tavalla, puolueiden lähipiireilleen veroista annettujen tukien avulla kasvatetun omaisuuden palauttaminen valtiolle ja sen mahdollinen yksityistäminen palautuksen jälkeen.... Valitan hyvä A no nymous, sitä eivät persutkaan tule koskaan tekemään.

Nykyjärjestelmä, politokratia tai puolueiden parlamentarismi ei enää suosi kansan, vaan puhtaasti omia etujaan. Onneksi meillä kuitenkin on sananvapaus. Vielä. Vaan eipä sekään mihinkään konkreettiseen johda. "Koirat vaan haukkuu, karavaani kulkee."

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan meidän sananvapautemme kapenee vähitellen. Ei tahdo löytyä enää sellaista mediaa, jonka kautta voisi julkaista nimimerkkikirjoituksia. Lähes kaikki vaativat jo jonkinlaista rekisteröitymistä. Kaikissa tapauksissa julkaisevat omalla nimellä kirjoitettavat tarinat ennen nimimerkillä varustettuja. Ilmiö on erikoinen ja mielestäni enteellinen. Manuaalikirjeellä tiedotusvälineeseen toimitettu nimimerkkikirjoitus jäi anonyymiksi, mutta nykyisillä sähköisillä viestimillä julkaistavaksi toimitettu juttu voidaan aina identifioida lähettimeen. Nimeä ei tarvittaisi, sillä mahdolliset oikeuden loukkaukset pystytään saamaan esiin sähköisistä tunnisteista.
Taitaa olla jo niin, että nimellään kirjoittajat voidaan kerätä verkosta koosteeksi, joka sitten onkin kovaa kamaa siinä tilanteessa kun ruvetaan taas erottelemaan yhteiskunnan jyvät akanoista.

Hakki kirjoitti...

A no nymous

Niinhän se on, että vain manuaalinen nimimerkkikirjoittelu voi olla täysin anonyymi. Mutta sekin toki teoriassa. Kun riittävästi resursseja käytetään niistäkin henkilöllisyys useimmista selviäisi. Minua se ei häiritse, vaikka perustuslain sananvapautta loukkaakin, mutta uskon kyllä, että nimimerkin takaa paljastuminen, tai edes vaara siitä saattaisi monta kirjoittajaa estää kirjoittamasta. Ja se olisi todella vaarallista. Moni totuus ja paljastus saattaisi jäädä ilmestymättä.

Suurempi ongelma on se, että sananvapaus ei johda mihinkään. Vaikka yksi puolue on jo ominut korvat, eivät muutkaan puolueet ilmeisesti aidosti enää kansalaisia kuuntele. Eivät joko tiedä tai ymmärrä mitä ajassa liikkuu. Suodattimina ovat oma "ideologia", oma järjestöorganisaatio, omat uskovaiset, oman ajatushautomo, oma tutkimuslaitos, oma mainostoimisto... kaikki "asiantuntijoita" pullollaan.

Puolueiden nykyajattelu tuntuu lähtevän siitä, että äänioikeutettuilla kansalaisilla on sananvapaus kerran vaalikaudessa ja silloinkin vain heidän ehdolle asettamiensa osalta. Loput 4 vuotta puolueet saavat rauhassa omia leikkejään leikkiä kansalaisista tai heidän sanoistaan tai mielipiteistään piittaamatta. Mutta tämäkin on netin myötä onneksi muuttumassa, niin kauan kuin vallanpitäjät sen sallivat.

Sananvapautemme kapenemisesta tulee mieleen vielä ainakin pari asiaa. Siinä saattaisi olla valtamedialle yksi pelastusrengas, nimimerkkikirjoittamisen salliminen ja sen voimakas tiedottaminen. Ja taitaa ainakin Hesari jo vähitellen sitä ajatteleva. Toisaalta mikään ei estä kiinnostuneita yksittäisiä kirjoittajia omaa julkisua perustamasta ja hankkimaan sille riittävästi lukijoita. Siihenkin netti hyvin taipuu.

Mutta kommenttina tämä riittänee, näin aamusella?