tiistai 3. toukokuuta 2011

Ben suomalaisten kansallisen yhteistunnon asialla

Va. Eduskunnan puhemies (miten ihmeessä mahtavat toimia, jos Jurki-boysta ei leipoudu pääministeriä) aloitti tilapäiseksi arvioidun pestinsä räväkästi.


"Suurten yritysten johtajien tulot, erorahat ja eläkkeet ovat kohonneet aivan omiin, suomalaiselle yhteiskunnalle aiemmin vieraisiin sfääreihin. Näiden miesten, yleensä kyse on juuri miehistä, pelkkä peruspalkka on jo järjestään reilusti – yleensä moninkertaisesti – suurempi kuin esimerkiksi Suomen pääministerin palkka. Sen lisäksi he vaativat itselleen ja käytännössä päättävät toinen toisilleen sellaisia optioita, osakepalkkioita ja muita niin sanottuja kannustimia, joilla ei ole mitään tekemistä maltin, kohtuuden tai oikeudenmukaisuuden kanssa. Amerikasta omaksutuilla opeilla perustellaan, että suurikaan palkka tavanomaisilla bonuksilla ei riitä kannustamaan täysimääräisesti työntekoon tai sitouttamaan vahvasti omaan työhönsä.


Kaiken kaikkiaan uskon, että perinteinen suomalainen kohtuuden yhteiskunta on kaikkien suomalaisten – myös kaikkein suurituloisimpien - yhteinen etu."


Ja eilisessä A-studiossa hän jatkaa Ristiretkeään:


"Uusi hallitus voi ja sen tulisi kutsua keskeiset suomalaiset omistajatahot, eli yhtäältä valtion ja toisaalta työeläkeyhtiöt ja ehkä jotkut suurimmat rahastot, säätiöt saman pöydän ääreen, missä pyrittäisiin sopimaan siitä, että pahimmista ylilyönneistä pyritään pääsemään eroon, Zyskowicz ehdottaa. On täysin mahdollista, että tällaisen pöydän ääressä esimerkiksi sovittaisiin, että luovutaan Suomessa optioista kokonaan, ellei ole jotain aivan erityisen painavaa, poikkeuksellista syytä jonkun yhtiön tai henkilön kohdalla, Zyskowicz huomauttaa"


Eikä perusteluissakaan ole moitteen sijaa:


"Joku voisi kysyä, kuinka vaikeaa hommaa on olla suuren työeläkeyhtiön toimitusjohtaja, jos sen rinnalla pystyy toimimaan vielä kolmen pörssiyhtiön hallituksessa. Vai onko se hallitustyöskentely niin vähän vaativaa? Ja jos se on niin vähän vaativaa, miksi siitä maksetaan aivan älyttömästi?


Lailla päätetään maksusta, ja työeläkeyhtiöiden kilpailu keskenään on käytännössä hyvin vähäistä, jos ei laillisin keinoin jopa olematonta"


Toivottavasti Ben vie Ristiretkensä voitolliseen päätökseen, eikä hänestä tule Sancho Panzaa. Tuollaisia mielipiteitä omaava kansanedustaja on kunniaksi mille maalle tahansa. Sääli, että migreeni kuulemma estää va. toimen muodostumisen vakinaiseksi.


 


 

27 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Hakki

Tässä Zysse-asiassa ole samaa mieltä.

Uudessa eduskunnassa on jo pidetty kaksi hyvää puhetta: Heinäluoman puhe, jossa Zyzco...Zycso ... jne lueteltiin 194 kertaa.
Ja sitten tämä itse Zyssen pitämä puhe.

Mutta hyväkin puhe jää huitaisuksi ilmaan, ellei siitä mitään konkreettista seuraa.

Kun ed Hakkaraisen minareettitulkinnasta tulee suosituin kännykkäsoittoääni, saa uusi eduskunta paitsi näkyvyyttä ja kuuluvuutta myös mainetta :-)

hakki kirjoitti...

Vox

"Mutta hyväkin puhe jää huitaisuksi ilmaan, ellei siitä mitään konkreettista seuraa." Näinhän se on. Mutta mehän voimme jäädä odottelemaan? Ja aika-ajoin piikitellä?

Heinäluoman puhe sen sijaan on minulle tuntematon, ja Hakkaraisen soittoääni täyttä hepreaa.

Vox Populi kirjoitti...

No, Heinäluoma luki puhemiesvaalin tulokset.

Ja se Persu-Hakkarainen esiintyi jossakin, taisi olla Hesarin, nettihaastattelussa, jota sitten Ylenkin TV-kanavilla yms. on näytetty.
Hakkarainen moitiskeli hieman pigmentoituneita maahanmuuttajia ja esitti audiovisuaalisen näytöksen siitä, kuinka naapurustoon rakennettavasta minareetista huudetaan Muhammedin uskonveljiä aamurukoukseen.
Tämä Hakkaraisen rukoushuuto on kuulemma saanut You Tubessa suuren suosion. Itse olen sen nähnyt ja kuullut vain virallisilta TV-kanavilta, joten en osaa vielä ulkoa.
Jos onkin Hakkaraisen kunnia mennyt, on maine sitä enenmmän kasvanut !

Tämän Hakkarais-asian ajattelin kommenttiini loppukevennykseksi.

Tuo Zyssen puhehan oli täyttä asiaa !

hakki kirjoitti...

Vox

Kiitti tiedoista. Taitaa olla loppukevennyksiä tarjolla siellä Arkadianmäellä enemmänkin? Tuskinpa juurikaan muita? :-)

ToBe kirjoitti...

Mikä meitä vaivaa.
Kun Kokkari vihdoin tekee niinkuin demari toivoo sekään ei ole hyvästä.Meneekö Demareilla elämisen syy ja motiivi jos saavuttaa päämääränsä.Ben teki historiaa jo nyt ja Heinäluoma voi tehdä historiaa hyväksymällä sen mitä Ben sanoi.
Omituinen kansakunta kun epäilee jokaista sanaa jos se ei tule omasta suusta.Epäilen että epäilevät nyt jo itseäänkin omista puheistaan.Takkini aion käääntää minäkin.Sisäpuoli on ehjä ja siten käyttökelpoinen.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kriittinen ajattelu istuu kieltämättä syvällä suomalaisessa perimässä. Mutta lisää vielä tarvittaisi. Ainakin merkittävissä asioissa. Auktoriteetteja, ainakaan sellaisia, jotka vain asemansa vuoksi sellaiseksi on julistettu tai itsensä julistaneet, ei kannata kumartaa vai siksi. Jotain näyttöä pitäisi saada.

ToBe kirjoitti...

Takinkääntäjien maa!

TURO TAILOR = ROLIAT ORUT
HUGO BOSS=SSOB OGUH

TERVEISIÄ SUOMESTA=ATSEMOUS ÄISIEVRET

Kuten huomaamme takinkääntäjien kansakunnan kieli näyttääkin juuri siltä mihin toiminta viittaa....ehkä Bulgaria,Romania tai Jerevan tai Georgian takaiset maat olisivat meille sopiva viiteryhmä?

Pitkän harkinnan jälkeen kieli käännettynä on ALBANIAA=AINABLA

Uudella kielellämme Persut ovatkin siis
PERUSSUOMALAISET=TESIALAMOUSSUREP

hakki kirjoitti...

OrNot

Mikään mitä vaalien alla puolueista tarjotaan, ei ole tarkoitettu otettavaksi todesta. Ei varsinkaan maassa, jonka puoluejärjestelmä on nykyisenkaltainen. Siksi ratkaisut siitä ketä äänestää on tehtävä aivan muilla perusteilla. Itse valitsin historialliset näytöt. Siksikin äänestin ja siten, että ääneni taatusti hylätään.

ToBe kirjoitti...

Hakki lohdutan sinua ja kaikkia muitakin hylättyjä ääniä..lohduttavaa on se, että kaikki äänet on HYLÄTTY.
Jos äänillä olisi merkitystä meillä tehtäisiin nyt päätöksiä joiden jälkeen velkaantumisemme pysähtyy ja alamme elää edes omassa talossamme varojemme mukaan.Nyt on kankkunen ja ne jotka voittivat kuvittelevat, että heillä on joku valtakirja tehdä mitä ikinä haluavat.Eniten ihmettelen kun Urpilainen sanoo jokaisessa haastattelussa, että kansan antaman suunnan tulee näkyä tulevan hallituksen ohjelmassa.Minkä ihmeen suunnan kansa antoi.Halla Ahoa äänestäneiden suunta on aika erilainen kuin vaikkapa sen kuuluisan herra Hakkaraisen ja molempien suunta on minulle täysi kysymysmerkki.
Järjestelmämme hölmöys on juuri siinä ettei ole mistä valita.Suunnat setvitään vasta jälkeenpäin.Britanniassa sentään hallitus nyt leikkaa sitä minkä lupasi.Enemmistö kannatti tiukkaa kulujen karsintaa ja nyt karsitaan.Meillä ei synny koskaan todellista valintatilannetta.Kepun nykyinen toilailu vain vahvistaa säännön.Saa muuttaa mielensä ihan milloin vain jos se edistää omaa asiaa.
Onneksi kansa kaikkosi siitä aatteesta.
Nyt kun on huudettu arvojen paluusta niin niitä arvoja ei ole kenelläkään.Suomi on tehnyt sopimuksen olla mukana euroopan vakauttamisessa ja nyt 19% valtakirjalla joku sen voi estää.En sano mikä on järkevää-koska en tiedä, mutta tämä pattitilanne ei ainakaan ole kenenkään etu.
On siis oikein äänestää tyhjää niin eduskunnassa kuin vaaleissa.Äänellä ei ole merkitystä ja siihen löytyy syylliset helposti.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Äänellä ei ole merkitystä ja siihen löytyy syylliset helposti." Puolueiden toimintaa tukevilla äänillä ei ole merkitystä, vain hylättävillä on. Ja ne vaikuttavat samalla tavalle sekä voittaneisiin että ... ai niin. Eihän meillä kukaan häviä.

ToBe kirjoitti...

Onhan se voittaminen outoa jos SDP:n kaikkien aikojen pohjat on voitto.Vasemmistoliiton pitkä alamäki senkun jatkui ja sekin oli voitto.Voitto lienee jos saa jotain uusia naamoja läpi vaikka vanhat putoaisivat.Keskustakin siis voitti-eikö niin.
Kun miettii noita kaikkia voittajia niin kuka osaa sanoa mikä oli se kansan tahtoma suunta mistä Urpilainen aina jaksaa jauhaa?
Minä en ainakaan halua pankkeja vastuuseen yhtään mistään, koska ne pistävät seuraavaksi kaikki muut polvilleen ja en ole sitä ansainnut enkä ole siihen syyllinen.Portugalissakin syyllinen on se joka ne lainatut rahat jakoi virkamiesten palkkoihin ja etuihin.
Epäilen siten vahvasti paikallista sosialidemokraattia.Ketäs muuta?

hakki kirjoitti...

OrNot

Minä taas haluan pankit vastuuseen. Mitä suurempi pankki, sitä suurempi pohde. Kun emme saa puolueita - emme ensimmäistäkään niistä - ja heitä edustavia poliitikkoja vastuuseen, olisi syytä saada vastuuseen seuraava porras. Pankinjohtajat. Toinen vaihtoehto on sitten kansallistaa pankit.

ToBe kirjoitti...

Nuo pankit ovat monimutkainen syyllinen.Otanpa esimerkin.Rahastoyhtiön rahastoa ei omista yhtiö vaan rahaston omistajat kukin osuutensa määrällä.Rahastojen omistaminen kautta läntisen maailman on eläkeläisten hommaa.Suurin omistaja melkein kaikkialla on USA:n eläkeläiset. Heille se onkin iso juttu kun romahdus vie sen eläkkeen .Pankeissa on omistus aika laajaa.Yhteiskunta eli valtiot ovat niissä varsin syvällä mukana.
Sitten tullaan siihen tuotteeseen mitä pankit myyvät.Se on luottamus ja sen menettäminen tapahtuu sekunneissa.Pääomat karkaavat juuri niin nopeasti kuin ne ehditään suojaan naputella.Vastuut kasvavat ja maksajia ei ole.Lopulta maksajaksi jää yhteiskunta joka konkurssin jälkeen tyhjää pesää ihmettelee.Markkinataloudessa sijoittavastuu tapahtuu aina automaattisesti markkinoilla.
Ahneimmat häviävät varmasti ilman erillistä lisäkovisteluakin.Jos vastuut toteutetaan niin on syytä panna Suomen asuntovelkaiset maksamaan lisäkorkoa koska ovat saaneet nauttia kohtuuttoman pienistä koroista kiitos euron ja vakauteen panostamisen.
Jos se olikin virhe niin maksakoon siitä sitten ihan kaikki.Emme tosin koskaan ehdi niin pitkälle koska Heinäluoma nukkuu vielä uniaan kun markkinat ovat jo rangaisseet itsensä lisäksi koko maailmaa luottamuspulana.Kaikki korot nousevat ja pääoma ei liiku mihinkään.Vienti romahtaa koska laskuja ei makseta ei uskalla viedäkään.Venäjä muuttuu paratiisiksi ja turvasatamaksi, kunnes kukaan ei halua ostaa öljyä eikä pysty sitä maksamaan.Silloin astuu kuvaan kaikkein tärkein filosofin ohje:"Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito ja ei sekään niin kovin tärkeää ole!"

hakki kirjoitti...

OrNot

Ollaanpa sitä nyt aktiivisia, näin Äitienpäivän aattona. :-)

Jos pankit ja politiikka ovat vain saman asian eri puolia kannattaa kansalaisen miettiä miten heikäläisiä valvoa. Poliitikkojen osalta asia on teoriassa helppoa, käytännössä valvontaa ei ole. Pankkien osalta kansalaisella ei teoriassa ole mahdollisuuksia ole ollenkaan ja käytännössä? Kilpailussa kansalainen jää tappiolle 1-3.

Ja kuitenkin, sekä eliittipoliitikko että pankinjohtaja, kumpikin käyvät paskalla tarpeittensa mukaan, ihan niin kuin me muutkin. Syntyvät, elävät ja kuolevat ihan niin kuin me muutkin. Ja yrittävät selviytyä tästä elämästä, ihan niin kuin me muutkin. Mutta, on olemassa ero. Heitä eivät juurikaan meidän muiden ongelmat häiritse, eivät edes kiinnosta.

ToBe kirjoitti...

Vaikka nyt on äitienpäivä olen ollut liikkeellä jo aamusta kello 6 ja siksi selittäen ja anteeksipyydellen katson sähköpostejani ja vilkaisen nolona myös näitä blogeja.Anteeksi äidit-saatte poikanne tai miehennne tekemää ruokaa kukkien kera.Sen parempaan en pysty.Maailmakin on pelastamatta.Edes yhden ihmisen päätä en saa käännettyä.Edes Timo Soinin totuuteen en usko.Soinikaan ei edusta kansaa vaaan ainoastaan itseään ja jostain syystä hänen ympärillään pyörivää ilmiselvää ihailijajoukkoa.Ennenvanhaansanottiin jeesmiehiä.
Minä en rakasta tätä olemassaolevaa eriarvoisuutta.Minä inhoan sitä ettei sääntöjä noudateta ja ne eivät ole kaikille samat.
Projekti EU on kuitenkin vain pieni osa maailman globaalin muutoksen ongelmavyyhtiä.EU on onneksi suuri pelaaja toistaiseksi, mutta muutos on jo menossa.Yksinäinen Suomi ei ole yhtään mitään.Eihän meillä ole edes voimia puolustaa itseämme jos niin kävisi.Nato maa Portugali estäisi sen ilman muuta.Kreikalle Suomen asia ei olisi kovinkaan tärkeä.Yhteiset eurooppalaiset maahanmuuttokriteerit saisivat mennä ja Italissa jaettaisiin Alialian ilmaisia yhden suunnan lentolippuja Vanda airportille.
No se vain pahaa unta.Minua ihmetyttää se ettei poliittinen johto pysty kertomaan yksinkertaisesti muutoksesta missä olemme.
Uhkailu ei toimi, mutta jos Soini osaa kertoa ongelmat yksinkertaisesti olisi hienoa jos joku muu osaisi kertoa ratkaisut ymmärrettävästi.Osoitan sormeni hämmentäjä Heinäluomaan, jonka puoluetoveri Suomen pankissa sentään yrittää puhua tolkkua.
Minä en teiniliitosta alkaen ole kestänyt Liikasen maireutta, mutta jostain syystä juuri nyt hänellä sentään on joku järki puheissaan. Suomen on pidettävä kiinni sopimuksistaan ja pysyttävä eurossa ja EU:n seuroissa kunnes kansa erikseen muuta päättää.Siitä asiasta ei ole äänestetty ja siksi olisi syytä lopettaa mutina ja aloittaa vastuunkanto.Pankkien syyttely paukkuu omaan nilkkaan ja kannattaa muistaa, että pankissa on ihmisten rahoja ei pankin omaa.Se rahakin on monessa muodossa-kuten yliarvostettuna asunnon hintana.Kuka laivaa nurin keikuttaa ottaa ison vastuun ja ei ole itse sitä maksamassa kun ei siihen pysty.
Nyt rapisee.Kukkaa pöytään.Kiitos.

hakki kirjoitti...

OrNot

Juhlat on nyt juhlittu, ruoat ja kakut syöty, shampanjat juotu. Paluu arkeen on tosiasia, sillä 16. päivä lähestyy vinhaa vauhtia.

Tuosta arvostuksesta tuli mieleeni. Kun emme tee mitään, emme ajattele omilla aivoillamme, ota vastuuta omastakin tulevaisuudestamme ja annamme poliitikkojen ja virkamiestemme tehdä ensimmäisenä kaikki typeryydet, kunkin direktiivin viimeistä senttiä myöden olemme Euroopan mallioppilas. Kun taas emme, olemme EUn häirikkö, kaatamassa koko hieno rakennelma. Montakohan kertaa Suomi on ollut häirikkönä? Montako kertaa muut?

Ja tällä kertaa on kyllä ihan perusteltu syykin. Portugalin pelastuspaketin osuuksien kriteerit suosivat niitä valtioita, joiden pankit ovat holtittomasti rahoja lainailleet. Ja, otsikkoon viitaten todennäköisimmin pulskimmat bonukset ja optiot johtajilleen maksaneet.

ToBe kirjoitti...

Vaikka pankkeja puolustelinkin oli syyt enemmän pelossa niidne kaatumisen aiheuttamasta ongelmasta.Ilman muuta ne pitäisi saada yhteiskunnan haltuun ja valvontaaan jos se olisi mahdollista.Nykykursseilla ne ovat kovin kalliita hankkia.Annammeko niiden kaatua ensin ja noukimme sitten omat palamme pois?Silloin me olemme valtiona niin syvällä ettei taida olla mammonaa pankien ostamiseen.Bonukset ja varsinkin ne kuuluistat optiot ovat sairaus joka pitäisi estää kaikin keinoin.Osinko on ainoa oikea ja hyväksyttävä tapa palkita ja sen saaminen edellyttää omistusta.Omistus sitoo pysymään yhtiössä paremminkin kuin joku epämääräinen optio.Pankkien kimppuun olisi päästävä ilman talouselämän romahdusta.Siinäpä se probleemi johon en tiedä vastausta.Kaatuuko kapitalismi ja eurooppalainen demokratia sittenkin.Tuleeko hajanainen kylien eurooppa jossa taas kerran erilaiset Milosevicit sotivat pikkusotiaan pikkuvaltioissaan.Kunnes tulee se iso noutaja ja kertoo miten täällä nyt eletään.
Jenkkilä ei osaa muuttaa omaa toimintaansa vaaan uppoaa yhä syvemmälle ja me emme ilman USA:n ratkaissuja saa mitään muutettua.Seuraavaa jenkkilän kuoppaa odotellessa tuetaan nyt vaan sitä Portugalia kun emme muutakaan osaa.
Soini varmaan ehdottaa marjametsään menoa.Mitään keinoa häneltä emme ole kuulleet.Vaatimukset eivät ole keinoja.
Lähettäkäämme Soini siis kertomaan Pariisiin ja Berliiniin miten asiat pitää tehdä.On siinä naurussa pitelemistä.En tosin ole varma kuka nauraa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Eihän pankkien saaminen yhteiskunnan haltuun ole pohde. Ei ensinkään. Siitä vain säädetään laki. Pohde saattaa syntyä vasta sen jälkeen. En siihen itse usko, mutta jos entiseen malliin mennään, turpiin tulee. Varmasti.

Lähtökohtana on, että nykykursseilla ei ole väliä. Suurin osa suomalaisista ei varmasti omista sen paremmin osakkeita kuin optioita. Nykytilanteessa myös talouselämän romahdus on valitettavan lähellä.

Jenkkilän tulevaisuutta tärkeämpää saataisi meille eurooppalaisille olla miettiä Kiinan, Intian tai vaikkapa Brasilian tai Filippiinien tulevaisuutta. Samaan Euroopan auringon laskuun sisältyy myös USA.

ToBe kirjoitti...

Maailma muuttuu päivittäin ja tulevaisuuden poliitikko joutuu näköjään tekemään päätöksiä kuin yritysjohtaja.Päätös tehdään ajassa ja heti, koska huomenna se päätös on varmasti väärä.Tänään se voi olla oikea tai väärä.Kreikan uudet uutiset vain vahvistavat säännön.Tämä on sotatilanne ja joukkojen painopistettä allokoidaaan sinne missä ryssä juuri nyt painaa päälle.Anteeksi Bryssää tarkoitin.

hakki kirjoitti...

OrNot

May the best man win?

ToBe kirjoitti...

Or women?
Mä kaipaan Margaretia....siis Thatcheria.Silloin oli musta mustaa ja valkoinen ainakin harmaata.

hakki kirjoitti...

OrNot

Oletko tullut miettineeksi keitä kahta saamme tästä nykyisestä finanssirulianssistamme kiittää? Oikea vastaus on Maggie ja Ronnie. Parhaat kaverit silloin.

Kumpikaan ei tajunnut sen paremmin finanssitaloudesta kuin maailmankaupastakaan yhtikäs mitään. Mutta tässä sitä ollaan. Oikea raha on vain noin 10% tarjolla olevista velkakirjoista, eli rahasta ja pankit pystyvät vastaamaan vain vajaista 10% niihin tehdyistä talletuksista.

"The Supply-side of Finance and Budgeting." Mistä lie korvaan aikoinaan tarttunut?

JANNE HÄIKIÖ kirjoitti...

SAATANAN HAKKI 47

JANNE kirjoitti...

ET TEE RIKOS ILMOITUSTA JOS VAADIN SITÄ SINULTA

JANNE HÄIKIÖ kirjoitti...

OKEI VITTUILUA TAI EI NIIN MILLÄ SAAN SINUT TEKEMÄÄN MINUSTA RIKOS ILMOITUKSEN
OLEN VÄHÄN SEKOPÄINEN PÄÄSTÄNI ELI OLEN INTERNET HÄIRIKKÖ USEILLE IHMISILLE

T:JOKU

AAAAA kirjoitti...

VITTUA

AAAA kirjoitti...

AAAAAA