sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Suomen kallein poliitikko?


Mauri se sitten osaa pitää itsestään ääntä. Nyt hän julkistaa kepun tappion syyt. Hänelle luonteenomaisella varmuudella hän näkee syyn aina jossain muualla, mutta ei itsessään. Itsetutkiskelulle saattaisi kuitenkin olla tilaa? Varsin hyvällä omallatunnolla uskallan väittää, että yksi kepunkin tappion suurimmista syistä oli juuri Maurin edustaman, moraalittomuuden tasolle kehittämä siltarumpupolitiikka. Kun puolueen nokkamiehet keskittyvät omien ja edustamansa puolueen etujen ajamiseen, kansakunnan yhteisten asioitten ajamisen sijasta, siinä vähitellen rapautuu itse kultakin usko puolueiden edustaman parlamentarismin järkevyyteen. Niin ja sitten tuli Kallin källi.


Kaksi vuotta sitten huhtikuussa kommentoin hänen ehdotustaan veronkorotusten kohdistamisesta seuraavasti:


”Viime laman maksumiehiksi joutuivat aivan tavalliset suomalaiset, yleensä pieni- tai korkeintaan keskituloiset työntekijät, toimihenkilöt ja yrittäjät. Mauri Pekkarinen haluaa nyt, että kaikkein hyvätuloisimmat saadaan jollakin tavoin tämän tulevan laman maksajiksi.


Aloitehan on todella positiivinen, maksumiehet ja vastuuhenkilöt kun ovat hupeneva luonnonvara. Mutta kuten hän itse toteaa, kaikkein hyvätuloisimpien verojen korottamisen tietä ei valtio paljoa kostu. Mutta olisihan sillä se motivoiva vaikutus, jolla ”suuret massat” sitten saadaan suhtautumaan entistä positiivisemmin tuleviin veronkorotuksiin ja palvelutasojen leikkauksiin. (Ja se kai on tämän ehdotuksen keskeisin tarkoitus.) Ja jo ennen kuin sinne asti joudutaan ja jotta sinne asti ei taas jouduttaisi, teen kolme ehdotusta tämänkertaisiksi maksumiehiksi.”


Ja kun Maurin tämäkään ehdotus ei ilmeisesti Säätytalolle asti kanna, eikä sieltä ilmeisesti ainakaan viikkoon valkoista savua tupruttele, toistaisin silloisessa kirjoituksessa esittelemäni leikkauslistan. 


Kansallisista maataloustuista luopuminen (laajasti ottaen ja nimikkeestä riippumatta)


    Tarkoitan ylisummaan kaikkia niitä tukia, jotka maksetaan yli tason johon Eun kanssa neuvotellen on päästy, meidän EU-jäsenmaksua määriteltäessä. Toisin päin ilmaistuna, kaikki kansalliset maataloustuet lopetetaan. Kun EUiin liityttiin, oli jäsenyyden yhtenä keskeisenä lähtökohtana, rakentaa maataloutemme kilpailukykyiselle pohjalle muun EUn kanssa. Kansainvälisen, myös Eun sisäisen kilpailun osalta tuottajahintojen ja EU-tukien tulee riittää.


    Säästö: vuositasolla yli 2 miljardia euroa.


 


Puoluerahoitus tulosvastuu-pohjalle


    Puolueitten toiminta rahoitetaan 100 - vuotiaan Suomen Parlamentaarisen Demokratian Tuki – rahaston toimesta ehdotukseni 8.3.2007 mukaisesti. Samoin periaattein toteutetaan myös yksittäisten ehdokkaiden vaalirahoitus. Puolueitten toiminnan kaikenlainen rahoittaminen muilla tavoilla kriminalisoidaan.


    Puoluerahoitukseksi luetaan kaikkinainen puolueen, sen jäsenyhdistysten, alueyhdistysten, paikallisyhdistysten, nuorisojärjestöjen, eläkeläisjärjestöjen, naisjärjestöjen, toimialajärjestöjen, ammattialajärjestöjen, kansan- ja kansalaisopistojen, maamiesseurojen tai työväenyhdistysten (vast.), sivistysjärjestöjen, niiden hallinnoimien hankkeiden tai EU-projektien, sosiaalisen virkistystoiminnan, urheiluseuratoiminnan, vammaisjärjestöjen, raittiusseurojen, jne. jne. unohtamatta puolueitten suoraan tai epäsuorasti hallinnoimaa liiketoimintaa esimerkiksi kylpylätoiminta, ravitsemustoiminta, majoitustoiminta jne. jne. Taulukauppa mukaan luettuna.


    Säästö: vuositasolla yli 5 miljardia euroa.


 


Puolueitten julkisrahoitteisten byrokratiasuojatyöpaikkojen poistaminen


    Pidemmällä aikavälillä puhdistetaan valtion, kunnan, kuntayhtymän, sairaanhoitopiirin jne. jne. virkamieskunnan päällikkö- ja asiantuntijatasoilta kaikki ns. poliittisin perustein valitut virkamiehet ja toimihenkilöt jotka eivät ole lisäarvoa tuottavassa palvelu- tai työtehtävässä.


    Säästö: vuositasolla yli 10 miljardia euroa.


       Säästöt yhteensä yli 17 miljardia euroa vuodessa.


 


Parhainta ehdotuksessa on, että maksumiehiksi joutuisivat ongelmien keskeisimmät aiheuttajat eli päätösten tekijät. Lisäksi säästöjen kohdistaminen näille sektoreille tervehdyttäisi kansantalouttamme ja poliittista järjestelmäämme sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Säästöt alueille josta ne ovat tuottavuutta ja tuloksellisuutta vaarantamatta pienimmin mahdollisin ongelmin toteutettavissa, parantavat kansainvälistä kilpailukykyämme. Samalla ratkeaisivat tarpeet lisätä työperäistä maahanmuuttoa, koska vapautettujen resurssien työvoimareserviä olisi tarjolla noin 150 000 - 200 000 henkeä.”


 


PS.


Kiinnitän huomiota siihen, että kohdistamalla maksumiehet ehdottamallani tavalla teemme seuraavan 5 vuoden ajan ylijäämäisiä budjetteja ja erityisesti niiden toteutumia, tarvitsematta kajota valtionvarainministerin ajattelemaan 10 miljardin vuosittaiseen lisälainanottoon.


 


PPS.


Mutta jotenkin minusta tuntuu, että punavihreä vaalilakityöryhmä torpedoi tämänkin ehdotukseni.


8 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Hakki

Kun tuota listaa viimeksi esittelit, syntyi muistaakseni kommentinvaihtoa siitä, miten nämä poispotkitut puolue-edustajat jatkossa itsensä ja perheensä elättäisivät.
Taisit ehdottaa käpyjenkeräilyä yms luonnonläheistä toimintaa. Suorastaan peruskepulaista !

Nyt, kun Suomen energiatalous yhä suuremmassa määrin tullee perustumaan risunpolttoon ja maasta väännettyjen kantojen muuttamiseen kasvihuonepäästöhiilidioksidiksi, voisi kautta maan perustaa risunkeräyskomppanioita ja jykevimmistä tytöistä ja pojista kannonvääntöjoukkueita.
Ei tarvittaisi kalliita metsäkoneita hiipuvia öljyjä pitkin metsiä polttelemaan.
Ja ketterimmät voisivat toki myös käpyjä keräillä. :-)

Tai sitten pitäisi keksiä jotakin muuta, etteivät kadunnurkat täyttyisi somalien ohella notkuvista puolue-edustajista ! :-(
Mihin ne romanianromanitkaan enää mahtuisivat ?

hakki kirjoitti...

Vox

En tuota mielipiteenvaihtoa muista, mutta 16.4.2009 alkaen sitä käytiin. Tuollahan se linkkinä roikkuu.

Nykyään kannatan aktiivista yrittäjyyttä. Eikös tälläkin sivustolla joku virkamies totea, että meillä on sillä sektorilla ylivoimaista osaamista vientituotteeksi asti? Annettakoon heille se mahdollisuus. Suomen piiloyrittäjyysreservi! Huh, huh.

Mutta sen verran meidän on kyllä ryhdyttävä aktiivisiksi, että heidän valuminen kasvavien kaupunkikeskuksien nurkkiin estetään. Keskitytään vaan parantamaan meidän geeniperimää sillä, että päästetään heidät suoraan rajojen yli vaikka Ruotsiin, Venäjään tai vaikka Kiinaan.

Vox Populi kirjoitti...

Silloin kun svedut vielä maatamme hallitsivat, oli painetta lähettää väkeä ainakin kolmeen suuntaan: Vämlannin suomalaismetsiin, Inkerinmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle. Piti saada tuottamattomat takamaat tuottamaan veroja.
Kahta ekaa vaihtoehtoa voisi nytkin suositella. Kolmas suunta voisi olla Kreikka. Siellä kuulemma on ollut ongelmia verojen keräämisessä.

Ja sokerina pohjalla; kaikki hyötyisivät, kun jokaisella alueella keskimääräinen ÄO kohoaisi !

hakki kirjoitti...

Vox

Sinäpä sen sanoit. "Piti saada tuottamattomat takamaat tuottamaan veroja." Siinä me aivan ilmeisesti olemme möhlineet. Meillähän on ollut tapana lähettää sinne lisää varoja tuhlattavaksi. (Ja vain osa tästä menee herjailun piikkiin) Ovat tottuneet siihen, että kyllä Mauri/kepu hoitaa...

Tässäpä ajattelutavan ja asenteen muutosta tulevalle hallitukselle.

Vox Populi kirjoitti...

Niinpä

Kustaa Vaasasta ja koko Vasa-dynastiasta on jäljellä enää vain tämä Vaasan kaupunki.

Sen enempää historiaan taketumatta muistanemme, että Kustaa Vaasa näytti silloiselle establishment-nomenklatuuralle, katoliselle kirkolle, mistä kana kusee.

hakki kirjoitti...

Vox

Taisi tuo olla velkojen ja varattomuuden riivaama? Siis Kustaa Vaasa. Eikä niihin aikoihin varainhankintamahdollisuuksia niin rajattomasti ollut. Ei edes virtuaaliraha ollut tunnettua.

Uusi uskonpuhdistus saattaisi kyllä tehdä valtiolle poikaa?

Vox Populi kirjoitti...

Olihan siinä ajatusta, että pannaan tuottamattomat alueet tuottaman, ja otetaan niiltä, jotka Helvetin tulella pelotellen olivat omaisuuksia holveihinsa haalineet.

Mitä olisi uskonpuhdistus nykyaikana ?! Aika monenlaista uskomusta ja tuomiopäivänuhkakuvaa on päällemme eri tahoilta kaadettu. On jopa mistä valita.

Kultainen vasikka, mammona, voisi saada hieman pienemmän huomion osakseen. Temppelin rahanvaihtajat voitaisiin taas hätää.
Joka taholla päätään nostavat fariseukset voisi pistää tilille.

Uusi maailmanuskonto, ilmastouskonto anekauppoineen, tulisi panna järjestykseen.

Voitaisiin ryhtyä toimimaan järjellä ja ajatuksella, jotteivät isot ja pienet verenimijät saisi ylivaltaa.
Siltarumpu-uskonto on näitä lahkoja, joihin tepsii vain päättäväisyys. Holtiton rahankylvö ei yleensä toimi kuin keinolannoitus, vaan kuin ympäristömyrkky.

hakki kirjoitti...

Vox

"Holtiton rahankylvö ei yleensä toimi kuin keinolannoitus, vaan kuin ympäristömyrkky." Jälleen kerran erinomainen havainto. Ja kun se yhdistetään ensimmäiseen siteeraamaani kohtaan "Piti saada tuottamattomat takamaat tuottamaan veroja." Käy järisyttävän selvästi myös ilmi miksi se ei toimi. Rahankylvö ei pane takamaita tuottamaan, ainoastaan kuluttamaan.

Olen kai muutamankin kerran, ja ihan tosissani esittänyt aluepolitiikan menettelytapojen kääntämistä päälaelleen, paremman tuloksen aikaansaamiseksi. Tuet kohdistetaan yleisellä kilpailulla kaikille kansallisen raadin toteuttamiskelpoisille hankkeille, edellytyksellä että niissä on hyvät edellytykset pitää maa terveellä tavalla asuttuna eli, saada tuottamattomat takamaat tuottamaan veroja. Parhaat hankkeet palkitaan ja toteutetaan.