torstai 12. toukokuuta 2011

Mikä mahtoi muuttua?

Miten se oikein meni? "Taivaat repesivät, vuoret vapisivat ja maailmaan syntyi pieni hiiri?"


Soini on nyt ilmoittanut persujen jättäytyvän hallitusneuvottelujen ulkopuolelle. Jyrki-boyn Portugali ja euron tukeminen tehtyjen sopimusten mukaisesti oli liikaa. Vai oliko persuryhmän hype noussut jo aivan liian suureksi? No, todennäköisesti saamme ainakin värikkään opposition; keput ja persut käsi kädessä, yhdessä "unohdetun kansan puolesta".


Vähintään vasemmistoliiton tai vihreät kokikset/demarit tarvitsevat. Tai vaikka molemmat? Sillä missään tapauksessa, sen paremmin ruåtsalaisia kuin kristillisiä eivät ennakkoehdot rasita. Ole valmiina, jos pyydetään. Siinä oiva strategia.


Vanha valta jatkaa. Joka tapauksessa. Eikä menossa mikään muutu. Dinosaurukset kun eivät opi.


Mahtaako Soini, tai kuka sitten vallan itselleen persuissa omiikin, pystyä pitämään syntyvän puolueen yhtenäisenä seuraavat 4 vuotta? Tuskin kokonaan. Entäpä Jyrki-boy hallituksensa? Niin luulen. Ceteris paribus.


Vaan siinä se kruksi sitten onkin. On äärimmäisen epätodennäköistä, että olosuhteet säilyisivät edes nykyisellään. Tästä kun mennään vain huonosta vielä huonompaan. Kompromissia kompromissin perään. Vahvan hallituksen voimme jo unohtaa. Ja sitä tarvitsisimme.
PS.


Miten mahtaisivat kaikki puolueet nyt suhtautua, jos protestoijat olisivat malttaneet protestoida ja massiivisen äänivyöryn olisikin saanut JOKU MUU?


 


 

18 kommenttia:

hakki kirjoitti...

Kaikki paitsi vasurit. Siinä Jyrki-boyn valinta. Siis edelleen; mikä muuttui?

fundeeraaja kirjoitti...

Olisi kai ollut parasta jättä tyhjä äänestyslippu. Oltaisiin voitu jatkaa vanhan kaavan mukaan eikä olisi mennyt aikaa tähän "kansanvallan" koeponnistukseen. Sain äsken tekstiviestin monikymmenvuotiselta demarikaveriltani. "Tänään Snelmannin ja suomalaisuudenpäivänä liitän Soinin isänmaansa puolustajiin Tali-Ihantalan sankareitten rinnalle"! Näin vanhat konkarit asian ymmärtävät. Heidän mielestään itsenäisyyden uhka voi tulla myös lännestä. Tätä todella pelkäsin. Persut jäävät oppositioon kasvamaan. Seuraaviin valtiollisiin vaaleihin ei mene neljää vuotta. Sitä ennen Eurooppa on "tulessa". Perus-liike nostaa päätään Euroopassa. Tästä tämä EU:n kriisi alkaa. Pestään me vaan toistemme paitoja maksellaan toistemme lainoja. Kohta on Suomen vuoro saada tuettujen tukea velkojensa maksamiseksi- Kiinaan!

Vox Populi kirjoitti...

Arvojohtajamme Tarja iloitsi vaalien jälkeen siitä, että Suomessa asioihin voi oikeasti vaikuttaa äänestämällä. Ei tarvitse lähteä kadulle mellakoimaan ja autoja polttamaan.

Olisiko nyt kuitenkin vietävä autot suojaan !

ToBe kirjoitti...

Politiikassa voittaa sopivin.Kun kaikkea ei saa pitää valita mitä haluaa muuten tulee jytkystä pötky.
Ihmettelinkin jo kuinka 12% kannatuksella koko kansasta saa muuttaa ihan kaiken entisen.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Niin ehkä olisi? Ja kaiken kukkuraksi nyt kaikki puolueet, laidasta laitaan pelkäisivät kansalaisten seuraavaa tyytymättömyyden ilmausta. Sillä voisi jopa Maan Tavan muuttaa?

Katson olevani suomalainen. Olen ylpeä siitä ja kiitollinen niille, joiden ansiosta meillä on oma maa. Eikä se häviä meiltä vain siksi, että olemme myös osa jotain suurempaa. Paremman puutteessa vaikkapa meille oikeassa viiteryhmässä, osana Eurooppaa.

Itse toivoisin, että sen paremmin Eurooppa kuin mikään muukaan osa maailmasta olisi tulessa. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Mutta olen ollut väärässä aiemminkin.

hakki kirjoitti...

Vox

Mikä muuttui?

hakki kirjoitti...

OrNot

Sopivin tarkoitti tässä tapauksessa paluuta vanhaan menoon. Turvallista?

Vox Populi kirjoitti...

Hakki

Siksipä autot ehkä tarvitsevat suojan ?
Polttajilta.
Kun Tarja tulkitsi äänestämisen tuoneen muutoksen.
Eikä tarvetta Pohjois-Afrikkalaiseen muutostapaan ollut syntynyt.

Mutta tulkitsi väärin !

Mutta tokkopa suomipoika sittenkään mellakoimaan lähtee.
Viina ja puukko on enin, mihinkä tarttuu !

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Olisi hullua odottaa “muuttumista” ilman muuttajan muuttumista. Sieltähän muutokset tulevat, muuttajasta, tai kuten on nähty taas kerran, eivät tule. Naamataulut muuttuivat, muttei mitään naamataulujen sisällöstä.

hakki kirjoitti...

Vox

Toivottavasti eivät tarvitse. Ja jos kansa kaduille siirtyy, on sinne syytä siirtää myös mellakkapoliiseja. Mutta en minäkään mellakointiin usko. Mutta ruskeita paitoja saattaa alkaa ilmaantua, on sen verran muhkeasti tulot kasvaneet.

hakki kirjoitti...

Karl

Juuri siksi JOKU MUU olisi saattanut olla loppupeleissä ns. tavisten kannalta olennaisesti parempi vaalivoittaja. "Fear is the key to every door."

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

“Fear is the key to every door” Unfortunately, not to open the door, but to keep the fearful in.

hakki kirjoitti...

Karl

... or to let the fearful out. You hardly need a key, to keep a shut door shut? ;-)

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

NO, you do not need a key to keep the shut door shut – unless - the shut door is locked from the inside? And, who can open a door that is locked from inside? With the key in “his own inside pocket”? - or - should one say - in his very own, well sealed inside “pocket”?

hakki kirjoitti...

Karl

You must have a very old lock, if it cannot be opend from the inside without a key. ;-)

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

NO, I do not have even an old lock. The door is open all the time. Are we not talking about a key which is in the “inside pocket”? An outsider can have a key for his own house only, not for someone else’s house. Have you not noticed how hard it is to use your own key to some other type of “door lock”? It simply does not fit if it is made of opinion, whether yours or mine.

hakki kirjoitti...

Karl

Touché.

Let´s call it a day, on this subject? :-) Shall we.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Heartily agree - it is my bedtime too!!!!