keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Mitä Mari ja Jyrki ovat Brysselissä sopineet? Ja kenen nimissä?

Joillakin on tavattoman suuri tarve päästä Kaliffiksi. Jos ei se onnistu tavanomaisin keinoin, sen on onnistuttava muuten. Muuhun johtopäätökseen ei voi tulla, kun hallitustunnustelijan venkoiluja seuraa.


Vaikka olenkin sitä mieltä, että taloudellisesti kyse on "pikkuasiasta" ( jos kaikki menee hyvin) ei voi kuin ihmetellä minkälaisiin, jälleen suorastaan demokratiaa halveksittaviin menettelyihin puolueet, tässä tapauksessa kokikset, ovat valmiita turvautumaan toteuttaakseen haaveensa ja unelmansa. Ja tämä siitä huolimatta, mitä kansalaiset aivan ilmeisesti ovat äänestäessään tarkoittaneet.


KMS jupakasta kokikset selvisivät, kuin ihmeen kaupalla äärimmäisen pienin vaurioin. Varsinkin, kun ottaa huomioon heidän edustajien vastaanottamien vaalirahojen määrän ja passiivisuuden yksityiskohtaisten ilmoitusten jättämisessä. Samoin, kun ajattelee siinä yhteydessä voimakkaasti esille nousseita kokiksia varsinkin suhteessa kepuleihin, he ovat  hyvin kilpailleet ykköspaikasta.  Mutta huomattavasti huonommin on loka tarttunut. Niin kokiksiin yleensä kuin Jyrki-boyhin erityisesti.


Nyt alkavat venkoilut tulla sietokyvyn rajoille. Hallitustunnustelijan olisi korkea aika yksityiskohtaisesti kertoa kansalaisille mitä  Brysselissä on sovittu, ja mihin edellinen hallitus tai sen edustajat tai heidän edustamansa puolueet ovat sitoutuneet.  Muutenhan seurauksena on uusi "vaalirahajupakka" ennen kuin edes uutta hallitusta on saatu kasaan. Ja sen seurauksena taas, nyt 4 vuoden odottelu, ennen kuin mitään voidaan omille asioillemme tehdä.


Vai vastuullisia puolueita?


 

13 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

Hyvä hakki, olet taas kerran oikean asian kimpussa. Tätäkö tämä "kansanvalta" oli? Luvataan yhdelle jos toisellekin siinä toivossa, että omat saisivat vuorollaan korkojen kanssa. En viitsisi jankuttaa, mutta taas kerran on todettava Soinin muuttaneen paljon suomalaista poliittista perinnettä. Kepu veti lelunsa pois P-paketista. Viimeinen velli, joka meni pikkumustiin. Kepu oli valmis hyväksyttämään paketin, mutta ei tunne enää "vastuuta" ja yksi tärkeä motiivi oli varmaan pelko "vastalahjojen", maataloustukien, joutumisesta kriittiseen etelävaltioitten tarkasteluun. EU:ssa jaetaan suuria rahoja vanhalla kahden pelaajan periaatteella,- "sulle, mulle ja pirunkasaan".

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Nyt haukut kyllä väärää puuta. ;-) Minä en ole väittänyt, että maassamme toimisi kansanvalta. Sen sijaan olen toistuvasti todennut, että meillä ei kansanvalta toimi. Meillä toimii puolueiden valta, politbyrokratia. Edelleen.

Kepu ei ole koskaan tuntenut vastuuta muista kuin omistaan, tyypillinen etujärjestö kun on. Siinä mielessä osut varmasti oikeaan arviossasi syystä, miksi se ei enää pane aktiivisesti vastaan johtamansa hallituksen kakkosen yllättävän sivukiemuran toteuttamista. Mutta siihen(kään) se ei aio osallistua millään tavalla.

Rusinat pullasta, siitä kepulin tuntee.

PS.

Mutta olennaista olisi kansan saada tietää: Mitä Mari ja Jyrki ovat Brysselissä sopineet? Ja kenen nimissä?

ToBe kirjoitti...

Nyt näet asian ihan väärin.Hakki olen yleensä luottanut sinuun.Nyt provosoit vaikka asia on sinulle ihan selvä eikö niin.
Me olemme eu:n jäseninä mukana aika monessa joka tapahtuu koko ajan virkamiestasolla vaikka meillä olisi mitkä tahansa sisäiset mittelöt menossa.Ei Mari ole siellä sopinut mitään vaan EU on sopinut ja me olemme siinä mukana halusimme olla ja nyt olemme.Mari voi sanoa EU:n tehneen seuraavan päätöksen.Piste.
Soini haluaaa meidät sieltä ulos ja sen seuraukset ovat vähintäänkin mielenkiintoiset.Tämä case on väännetty sisäpoliittiseksi lyömäaseeksi vaikka syyllinen on jäsenyys klubissa jonka säännöt ovat hiukkasen epäselvät.
Kepuakaan en kehtaa tässä syytellä kun olivat vahvasti vastaan koko yhteisöä.Nykyisin asiat hoituvat ilman ministeriäkin jos on hyväksyytty Nizzan sopparit tms ne nyt voimassa ovatkaan....sitäpaitsi nyt on jokatapauksessa löydettävä kaikille sopiva päätös.
Helpointa olisi Jyrkille jäädä sivuun ja antaa Jutalle pallo kun se näyttää osaavan nämä asiat niin kovin hyvin.Olisiko SDP valmis ajamaan meidät ulos EU:sta....Lipponen itkee jo nyt.
Minulla on ehdotus joka toimii.
Suomi ottaaa virkamieshallituksen joka saa tehdä likaisen työn.Puolueet saavat sitten haukkua ihan kokopäiväisaesti ne pahuksen virkapellet kun menivät tekemään niin kaamean sopparin.
Ps.Tuomiojan kommentti oli muuten ihan pohjanoteeraus...ei ole siis halua otttaa sitä vastuuta...Maria ymmärrän..miksi ottaisi...
toki juuri nyt saattaa olla sekin paikka että Kokoomus jää myös sivuun...ei suurimman ole pakko olla mukana hullujen pelien hallituksessa.Miten ihmeessä nuo voivat hallita yhdessä?Mikä vaan on parempi vaihtoehto...kansanrintama?Mikä kansa?
Vasemmiston 25% kokonaiskannatus ei paljon valtaa anna.

hakki kirjoitti...

OrNot

Voit varmasti luottaa edelleen. En minä tässä asiassa edes pyri provosoimaan. Mutta mielipiteemme saattavat poiketa toisistaan?

Minä haluan meidän pysyvän sekä EUssa että eurossa. Ja olen valmis kannattamaan, että kannamme vastuumme kantokykymme mukaisesti. Nykyinen kriteeristö ei vaan ole valtioitten kantokykyjen miltään osin oikeudenmukainen.

Mistä ihmeestä tänne nyt virkamieshallitus taiottaisi? Sekin kun tarkoittaa vain sitä, että poliittiset puolueet myöntäisivät menettäneensä otteen todellisuudesta.

Vox Populi kirjoitti...

Virkamieshallitus olisi kyllä vihoviimeinen vaihtoehto. Poliitikot tunnustaisivat kyvyttömyytensä, jos virkamieshallitukseen ajauduttaisiin. Ja eduskuntavaalit osoitettaisiin tällä tempulla leikkimieliseksi pelleilyksi.

Kun ammatti-ihmiset hoitaisivat maan asioita, eivätkä poliitikot voisi mitään, eduskunnassa olisi pakko siunata hallituksen päätökset, koska hallituksen kaatuminen johtaisi takaisin pattitilanteeseen.

Kataisen enemmistöhallituskokoamisyrityksen jälkeen lienee Jutan vuoro yrittää, ja sitten Timon jne., koska enemmistöhallitustahan kuitenkin ensisijaisesti pyritään kokoamaan.
Kun kukaan ei saa enemmistöhallitusta kokoon, lienee aika yrittää vähemmistöhallitusta.
Vasta sen jälkeen olisi tilaa virkamieshallitukselle.

Belgian kaltainen tilanne, lähes vuosi toimitusministeristön varassa olisi äänestäjien pettämistä. Kiviniemen vähemmistöhallitukseksi taantunut porukka sen kun jatkaisi. Mutta niinpä jatkaakin, kunnes uusi on koossa.

Onhan Portugalissa, tuossa intohimojemme kohteessa luottamuksensa menettänyt toimitusministeristö vallassa, mutta joutuu hoitamaan ihan oikeita asioita. Parlamentin tuki on mennyt, ero on pyydetty, mutta vaaleja ei vielä ole pidetty. Mitä tahansa voi päättää, eikä nurin saada.

Valtansa menetänyt toimitusministeristö pystyy, jos haluaa, tekemään vaikeitakin päätöksiä, sillä sitähän ei saada viralta, kun on jo ero myönnetty. Tai voihan eron myöntää monta kertaa, ja luottamuksen viedä yhä uudestaan, mutta henki olisi sitkeä.
Nyt olisikin Marilla elämänsä tilaisuus hoitaa tämä Portugali-päätös pois alta.

hakki kirjoitti...

Vox

Tekisi kyllä poliitikoille hyvää, jos myöntäisivät todellisuuden. Josta päästäänkin toiseen demokratiamme kipupisteeseen. Meillä kun puolueet sekaantuvat jo asiaan kun asiaan. Ja kun asiantuntemusta ja tilannetajua ei ole, huonostihan siinä käy.

Annettaisi asiantuntijoiden hoitaa operatiiviset asiat ja keskittyisivät poliitikot arvovalintoihin. Arvovalintoja tekemään heidät on valittu. Ei päättämään mitä mieleen (anteeksi, mitä puolueen edunvalvojien) mieleen tulee asioista, joista he eivät yksityiskohtia tiedä, eivät tosiasioita tunne.

Tyypillinen linjakysymys nykytilanteessamme olisi, mihin tasoon ja millä reunaehdoilla paikallishallinto virtaviivaistetaan tehokkaaksi? Tai millä edellytyksillä huolehditaan uusien yritysten toimintaedellytysten turvaamisesta? Ei tarvitse keskustella paikallishallinnon yksikköjen tavoitemääristä eikä uusista yrittäjyyden edistämisen tukimuodoista. Niistä ehdotukset tekevät virkamiehet, toivottavasti asiantuntijoita kuultuaan. Lopulliset päätökset kuuluvat taas poliitikoille.

Virkamieshallitus on syytä unohtaa.

ToBe kirjoitti...

hakki olemme noista yksityiskohdista samaa mieltä ja näköjään suuressa kuvassakin edelleen EU:ssa ja Eurossa.

Nautiskelin mielessäni miten tämä show olisi hoitunut Kekkosen aikaan...Urkki olisi hajoittanut eduskunnan ja pannut pystyyn uudet vaalit tai soittanut Martti Miettuselle ja runnonut ns. enemmistöhallituksen...luovana ukkona siihen hallitukseen olisi tullut mukaan myös virkamiesministereitä tekemään likaiset duunit..eduskunta olisi ollut kumileimasin niinkuin joksus olisikin parempi.
Kuten sanoin nuo maksuosuudet pitää saada oikeudenmukaisiksi...Avanti siis Euroopan asioissa!

Moni EU kriitikko ei ole elänyt täällä reunalla ryssänpelossa ja perunoita ja kastiketta särpien....tämä on ollut vuosisatainen unelma ja ei sitä pidä roskiin heittää jos jotkut maat elävät yli varojensa....katsokaamme itseämme...emme edes itse osaa pistää kuluja kuriin, mutta neuvomme muita muka niukkuuteen tyytyväisinä.

hakki kirjoitti...

OrNot

"emme edes itse osaa pistää kuluja kuriin, mutta neuvomme muita muka niukkuuteen tyytyväisinä." Juuri näin. Otamme runsaat 10 miljardia lisävelkaa vuodessa! Sillä pyöritämme paikallista hallintobyrokratiaa. Eli hiukan, mutta vain hiukan oikoen maksamme Kepulandian kuntien, kuntayhtymien ja kaikenkarvaisten yhteistyöhankkeitten päällekkäisiä palkkoja ja 5 vuoden irtisanomissuojia.

Vaikka aiempien sukupolvien kieltäymyksistä johtuen velkataakkamme onkin vielä kohtuullinen, ei se sitä kauaa ole, ellemme saa julkisen sektorin menoja leikattua reippaasti ja/tai kasvua, kasvua, kasvua elinkeinoelämäämme.

Vox Populi kirjoitti...

Hakki ja ToBe...

Vaikka holtittomuuteen olisimmekin hurahtaneet, on silti hyvä muistaa, että vasta 2008 amerikkalaisten inestointipankkiirien käärimät neekerimummojen asuntolaina-höttökääre-arvopaperit polkaisivat nykyisen velkautumiskierteen pystyyn. Meillä ja vähän muuallakin.

Nyt jos olisin kansanedustaja Hakkarainen (pers), tietäisin, koska Timo Soini olisi sen minulle kertonut, ettei N-sanaa saisi käyttää, vaikka se koulussa onkin meille opetettu, ja käyttäisin lyhyttä ja ytimekästä "afrikkalaisamerikkalaisten isoäitien" -termiä.

En kuitenkaan ole Hakkarainen.

hakki kirjoitti...

Vox

Bill Clintonin tahto huolehtia siitä, että mahdollisimman moni "neekerimummo" saisi mahdollisuuden omaan asuntoon taisi kuolla Lewinskin huulille? George W.tä moiset asiat eivät kiinnostaneet lainkaan ja valvontaa/kehittämistä ei koskaan rakennettu vastaamaan ajatuksen radikaalisuutta.

Loppu on historiaa. Ja tässä sitä nyt ollaan. Mutta ilman meidän loistavia vastikkeettomia pankkien pelastamisia 1990-luvulla, kuvitteluamme koulutuksen kaikkivoipaisuudesta ja onnetonta aluepolitiikkaamme, meillä saattaisi olla ihan aihetta tyytyväisyyteen?

Vaikka vaihtoehtoisista todellisuuksista ei koskaan näyttöjä saadakaan.

ToBe kirjoitti...

Samaa "Clintonilaisuutta" on ollut meilläkin.Demarien vaalilupaus hoitaa vajeet talouskasvulla on juuri samanlainen kupla kuin kepulaisten ideat olla leikkaamatta kuntien määristä ja silti saada valtiontalous tasapainoon.Saadaanhan se kun sovitaan että kunnat maksaa omat menonsa ja nämä tasoitusmammonat ja jakosysteemit supistetaan minimiin.
Tarjolla on kylmää kyytiä ja on rikollista kansaa kohtaan väittää että selviämme talouskasvulla.En ole nähnyt sen vielä edes hoippuvan ylöspäin saatikka pysyvää ja jatkuvaa nousua.Mistä ihmeestä ne luulee euroopassa olevan kyse kuin päälle kaatuvasta lamasta.Montako työpaikkaa se tuo lisää? Kylmää on kyyti ja puheet huterat.Onneksi Katainen sentään kysyy muilta..=demareilta...millä eväillä se nousu otetaan jos kasvua ei tulekaan.Persuilta lienee turha kysyä mitään.Ne tekee mitä lystää ja enää se ei naurata.

hakki kirjoitti...

OrNot

On rikollista ja lisäksi vielä tyhmää rikollisuutta väittää, että talouskasvulla selviämme. Ja vähintään yhtä rikollista, että vain sellaisia lupaavan puolueen sallitaan osallistua hallitukseen.

Nyt tarvitaan ennen kaikkea yritteliäisyyttä lisäämällä sen kannattavuuden edellytyksiä ja paikallishallintoremonttia, joka vapauttaa tämän vaalikauden aikana noin 75.000 - 150.000 julkisen sektorin hallintohenkilöä tuottaviin töihin. Esimerkiksi toteuttamaan yritteliäisyyttä markkinoilla.

ToBe kirjoitti...

Kiitos hakki...kiteytit minun opinkappaleeni tuohon kahteen lauseeseen.

"Nyt tarvitaan ennen kaikkea yritteliäisyyttä lisäämällä sen kannattavuuden edellytyksiä ja paikallishallintoremonttia, joka vapauttaa tämän vaalikauden aikana noin 75.000 - 150.000 julkisen sektorin hallintohenkilöä tuottaviin töihin. Esimerkiksi toteuttamaan yritteliäisyyttä markkinoilla"