keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Jyrki-boy, oi Jyrki-boy...

 


Kun hallitusneuvottelija julkistaa, ettei kukaan neuvottelijoista ole lähdössä, 0 0 0 . . . olisi ulkopuolisten korkea aika vetää johtopäätöksiä. Ties mistä.

23 kommenttia:

fundeeraja kirjoitti...

Tässä vaiheessa hallitusneuvotteluista annetaan myönteinen kuva. Sehän on pelin henki. On täysin mahdoton ajatus, että neuvottelut kulkisivat yksimielisyyden hengessä. Jos niin olisi tulisi äänestäjät petetyiksi laajalla rintamalla. Luulenpa, että kokoomus pakittaa. Sen verotusvaateet ovat toteutuneet jo toistakymmentä vuotta. Nyt sen on annettava siimaa. Myönnytykset tulevat olemaan vähäisiä ja muodollisia sillä muita hallituspuolueita hillitsee esimerkit Euroopassa. Suomenkin talous on siinä mallissa, ettei neuvottelijoista kukaan rohkene pyytää mahdottomia. Varmaa on, että pääomia ja omaisuutta tullaan verottamaan paljon rajummin kuin tällä hetkellä. Alvin korotushan on jo nyt selvä asia. Perusturvaan tehtäneen rakentellisia muutoksia ja summaa nostetaan jonkin verran. Kansalaispalkasta puhutaan neuvotteluissa kiivasti. Työeläkkeistä pyritään saamaan säästöä niin, ettei työuria tarvitse loppupäästä pidentää.

Oijoi kirjoitti...

Lännen taivaalla hohtavat punaiset tuhkapilvet ja pörssiyhtiöiden pomot kiirehtivät eläkkeelle. Rahalla ei ole enää hajua, jäljellä on taju.

hakki kirjoitti...

fundeeraja

Jaa-a. Niiden olemattomien tietojen mukaan mitä on annettu olisi tilanne se, ettei näissä ryhmätöissä ole vielä edes päästy alkuun, kun ei löydy edes yksimielisyyttä viholliskuvasta, talouden kuvasta seuraavalle neljälle vuodelle! Ja ihmekö tuo?

Jos taas rakennetaan yksityiskohtaista ohjelmallista pakkopaitaa tiedämme, että sen premissit pettävät viimeistään muutaman kuukauden kuluessa. Enkä usko, että kauppakamaripojilla riittää uskallusta yrittää pelkkien periaatteitten ja päämäärien varassa? Kun ei ole ollut tapana.

hakki kirjoitti...

Oijoi

Olen aiemminkin ihmetellyt mitä maalailusi mahtavat tarkoittaa? Nyt tärppäsi. Harrastat kryptologiaa?

Oijoi kirjoitti...

Sitä onkin oiva apu näinä aikoina.

Kokoomuksella on menetettävänä ainakin pääministerin, ulkoministerin, EU komissaarin postit, jos päätyvät Keskustan kanssa oppositioon. Päätyvät samalla kestävyysvajeen maksajiksi. Keskustalle tilanne olisikin sitten tupla katastrofi.

Tuo RAHAN hajun jälkeinen - taju tarttui pörssimeklarilta, salkkumanageri FIM:ltä.

hakki kirjoitti...

Oijoi

Valitan rajoittuneisuuttani. Nyt upposi. Jotkut meistä tarvitsevat rautalankaa.

Kokoomuksella on kaikki menetettävänä, mutta minusta ei tunnu siltä, etteikö Katainen henkilönä ja puolueensa puheenjohtaja nöyrry mihin tahansa, ettei niin kävisi. Hän tietää sen ja niin tietää vasemmistokin - demarit, vasurit ja vihreät. Ensimmäinen koetinkivi näyttää olevan Tumppi.

Lisäksi aika toimii Jyrki-boyta vastaan. Ellei hän kohta "onnistu" vetämään kania hatusta hän saattaa vielä joutua havaitsemaan, kuinka hän on luonut vasemmistolle erinomaisen hyvän pohjan siirtää kokikset oppositioon. Hankalimmaksi päätökseksi noussut Portugali kun on jo ratkaistu. Tuskin Timo kutsua odottaa, mutta saattaa sen vielä saada.

Keskustan kannalta kokikset tuskin persuja huonompi oppositiopartneri?

Rahantaju taitaisi vasemmistohallituksen myötä muuttaa olennaisesti muotoaan?

ToBe kirjoitti...

Toisin kuin moni luulee on juuri Kokkomuksella nyt pelin paikka ja se näyttää sitä myös tekevän.Hallitusta kun ei saada kasaan ilman Kokkaria.Apupuolueeksi he eivät mene ja siksi otetaan käyttöön ulkopolitiikalla ja natolla kiristäminen joista on sitten helppoa luopua mahdottomina ja saada läpi sopivia veroratkaisuja.Noissa veroissa eivät SDP ja Kok ole kovinkaan kaukana toisistaan.Sanat vain ovat erilaisia mutta matematiikka ei valehtele.Ilman ALV:n nostoa ei hommasta tule mitään.Heinäluoma saa syödä hattunsa.Urpilaisen johdolla kansa maksaa ja Soini saa huudella lisää.

hakki kirjoitti...

OrNot

Pelin politiikkako palannut? Josko koskaan on ollut poissakaan? Mutta saattaa sitten olla syytä pelata tarkkaan?

SDP 42
PS 39
VAS 14
RKP 9
KD 6
110

Luontevasti mukaan kuuluvat viherpeipot nostavat kannatuksen 120.

Kuin niin ei hallitusta saada aikaan ilman kokiksia?

ToBe kirjoitti...

Persut estävät tuon, koska he eivät voi hyväksyä SDP+RKP+KD hyväksymää eurooppa politiikkaa.
Kolmen suuren kuviossa PS olissi ollut merkittävä pelaaja, mutta tuossa paletissa he edustaisivat vain itseään.
Olisiko edes RKP mukana ilman Kokoomusta?Jätit jo vihreät pois.Persujen vastavoimaksi julistautunet eivät voi ola mukana.
Usko nyt ettei tämä mene pelkällä edustajapaikkamäärällä.Pitää olla ns syitä olla mukana.
Ilman Kokoomusta ei homma onnistu....ja sama toisinpäin...ilman demareita ei ole Kokoomusta.

hakki kirjoitti...

OrNot

Voit olla oikeassa? Tai sitten et. ;-)

En oikein jaksa uskoa, että Eurooppa sittenkään olisi se tekijä, joka toimisi esteenä persujen mukaan tulemiselle. Eikä jatkossa eurokaan, kun valmistelut, eli eduskunnan viimeisin päätös on nyt jo tehty. Ei siitä helposti livetä enää millään. Eikä jatkotakauksista tai -panostuksista luopuminen ole enää vaikeata ollenkaan. Kellekään.

(Vihreät vain jäivät excelini ulkopuolelle, kun aikoinaan ilmoittivat siirtyvänsä oppositioon.) Ja tuli ja vesi tuntuvat suomalaisessa politiikassa usein viihtyvän yllättävänkin lähekkäin. Ja jos ajattelet asiaa demareiden ja persujen kannalta, heille yhteistyö istuu hienosti. Miten bonafide kolmikko Urpiainen, Heinäluoma, Tuomioja ja Arhinmäki mahtavat olla?

"Pitää olla ns syitä olla mukana." Eiköhän niitä löydy, jos niitä tarvitaan? Kävisikö vallan palauttaminen?

ToBe kirjoitti...

Persuissa on toki paljon samaa kuin SDP:ssä, mutta samalla hirmuisen paljon erilaista.
SDP vei Suomen eurooppaan ja vaikka nyt on vaikeaa ei se asia muuksi muutu.Persujen halu ottaa vastuu asioista mitkä eivät itseä miellytä ei mahdollista kestävää yhteistyötä.Soini on myös tiukka isänmaan mies joka haluaa vahvan armeijan.Homoliitot eivät heille käy jne.Persu on pienen torpan porvari.Erilaiset sosialisysteemit eivät kuulosta Persuilta lainkaan.
Persujen sisällä on monta yhden asian liikettä Halla Ahoinen sun muineen ja ei se taivu yhden mallin politiikkaan.Saivat itseään suuremman vaalivoiton joka sulaa kohta pois.Tutkimushan osoitti, että 70% sanoo äänestäneensä heitä protestina.
Monta pientä protestia meni nyt sinne ja ulos ei tule kuin minareettien huutoa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Yhdistyneet Yhden Asian Populistiliike, sitähän he. Mutta väittäisin demareiden tällä hetkellä mieluummin rakentelevan hallitusta persujen kuin kokiksien kanssa. Ja jokainen kuluva päivä lisää haluja päästä kaliffiksi kaliffin paikalle. Ja vain siksi, että se on mahdollista ilman suuriakaan operaatioita.

Saattaisi olla pitkällä aikavälillä jopa maan etu? Sulaisivat pois molemmat.

fundeeraaja kirjoitti...

Ne meistä, jotka näkivät TV3:n 25.5 klo 22 jälkeen esitetyn ohjelman EU:n velkaongelmista lähinnä saksalaisin silmin voivat uskoa, että hallitusneuvottelumme saattavat saada aivan uuden käänteen. Ohjelma antoi ymmärtää Soinin puhuneen nimenomaan eurooppalaista oppositiopolitiikkaa, jota ei ennen Portugali-äänestystä voitu TV:stä ulos päästää. Koko Euroopassa ja ennen kaikkea meillä pannaan perälautoja kiinni. Luulenpa, että Portugal oli viimeinen virhe. Kokiksetkin huomaavat, ettei kyse ole pelkästään pankeista vaan koko teollisen Euroopan tekohengityksestä. Elvyttää voidaan tiettyyn rajaan saakka, jonka jälkeen vainaja(t) on syytä jättää jäähtymään. Hallitusneuvottelut saattavat saada uuden osallistujan kunhan kaikki muut päättävät niitata perälaudan kiinni yksissätuumin. EU ei selviä elvyttämällä heikoimpia jäseniään kuluttamaan velaksi ja pitämään näin Saksan teollisuutta pyörimässä muitten kustannuksella. Tämä tie on käyty loppuun. Näissä blogeissa on usein peilattu 30-lukua tähän päivään, yhtäläisyys on ilmeinen. Nyt ei pala ruuti vaan raha!

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Vielä ei pala ruuti. Onneksi vasta raha.

ToBe kirjoitti...

Ei ne mihinkään sula...ainakaan yhden ihmiselon aikana.
Ne pärjää jotka osaa muuttua.

hakki kirjoitti...

OrNot

Ihmeiden aika ei liene vielä ohi? Iästä se vain on kiinni. ;-) Persut ovat nyt kuulemma suurin puolue. "What goes up, must come down."

Oijoi kirjoitti...

Rahantaju taitaisi vasemmistohallituksen myötä muuttaa olennaisesti muotoaan ?

- kuittaat pari mrd euroa ARVONLISÄVEROTTOMIKSI säädettyjä yritystukia ( eli kansallisia maataloustukia ) ja ostettusi niillä (lähes mitä tahansa)) arvonlisäverollisia tuotteita ja palvelua saat 23 % arvolisäveronpalautuksen eli n. 450 milj. euroa.

Syntyisikö jakovaraa jos puolet napataan pois ja loppu maksetaan arvonlisäverollisina ?

Veikkaus on, että olennaista selitysta tulee lähitulevaisuuden ajan tuutin täydeltä MMM suunnalta.

hakki kirjoitti...

oijoi

Et kai kuvittele, että korppi korpin silmää? 2,5 miljardia kelpaa varmasti nykyisellekin porukalle ja heidän uskovaisilleen. Nimikkeet vain vaihtuvat?

Mutta en suoraan sanoen tiennyt puoluetukemme tätä ominaisuutta kirjoittaessani aikanaan Meidän 15 miljardin puoluetuesta. Se on nyt sitten vanhentunutta tietoa. Vanhasen molempien hallitusten myöntämän puoluetuen arvoa on siis nostettava noin 450 miljoonalla. Per vuosi, PERKELE.

ToBe kirjoitti...

Ne puolueet kuulemma tekee jotain työtä ja siksi niille maksetaan.Säätytalolla kukaan ei ole vaatinut puolueten laskemista säästösyistä.Ei muuten eduskunnassakaan.Persut persut missäs se idea nyt katoaa?

hakki kirjoitti...

OrNot

Älä nyt vanhaa miestä kiusaa. Puolueet? Tekevä työtä? Eivät puolueet tee työtä, niitä edustavat bulvaanitkin ovat vain tekevinään. Puolueet jakavat etuja. Niin heitä edustavat bulvaanitkin.

ToBe kirjoitti...

Käytin sanaa "kuulemma", joka sisältää rakkaimman lajini sarkasmin siemenen.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olin jo aikeissa kutsua kutsua nuo valkopukuiset miehet pakkopaitoineen ja usuttaa kimppuusi. :-)

ToBe kirjoitti...

Ei syytä huoleen.Sanavalintani ovat joskus liian hienosyisiä.Yritän samalla nauraa itselleni.Minusta ei ole populistiksi-en osaaa kiteyttää kansankielelle yhtään mitään.