lauantai 14. toukokuuta 2011

Pelin politiikka on palanut

Ensin Jyrki-boy irrottaa Portugalin tuet hallitusneuvotteluista. Urpiainen suostuu Jyrki-boylle. Jytkyt päättävät kuitenkin jättäytyä oppositioon, yhdessä sinne jo aiemmin ilmoittautuneitten maalaisliiton ja viherpeippojen kanssa. Vasureita Jyrki-boy ei hallitukseen pyydä, joten oppositiossa riittää tunkua. Ja näin avautuu pelin paikka. Demareille.


Aidosti tai autettuna, loukkaantunut nirppa-nokka nostaa tasa-arvon nimissä metelin siitä, ettei häneltä kysytty muiden petikavereitten nimiä. Hän ilmoittaa peruvansa kihlat, siis antaa rukkaset. Ainakin maanantaihin. Viherpeipot peruvat lupauksensa jättäytyä oppositioon, mutta asettavat ehdot, jotkajopa vihreän Jyrki-boyn on vaikea hyväksyä.


Kun Jyrki-boy rakenteli 112 edustajan tukeen nojaavaa hallitusta, morsiolle riittää 111. Ja sehän syntyisi helposti. Ensin vasurit ja katuvaiset persut mukaan ja aina valmiit KDt ja RKP. Jopa ilman ruåtsalaisia porukalla on enemmistö, tosin vain kahden äänen. Mutta ehkäpä kepulaisetkin saataisi vielä mielensä muuttamaan? Ettei maaseutu unohtuisi? Punamullalla kun on pitkät perinteet.


Kyllä tästä vielä hallitus muodostuu. Mutta minkälainen? Ja milloin?


Kansa on puhunut. Mutta seuraavat neljä vuotta on taas varattu puolueille.


 


PS.


Olisiko sittenkin ollut tarkoituksenmukaisempaa protestoida pelin politiikkaa vastaan äänestämällä JOKU MUU Eduskuntaan?


 


PPS.


Mahtaa kabineteissa tänä viikonloppuna taas olla puolueiden piirileikkien mestaruuskilpailut parhaimmillaan.

13 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Maltilliset vasemmistokonservatiivit on pelattu pois hallituksesta tuhopolitiikan tekoa häiritsemästä. Suuri osa protestiäänen antaneista pettyy semmoisesta ja alkaa etsiä voimakkaammalta vaikuttavaa puoluetta, joka vastustaa eräitä samoja asioita kuin Persut. On aika sama mitä se niiden lisäksi kannattaa tai vastustaa, koska suurella osalla protestiäänestäjistä on aika hutera käsitys Persujenkin linjauksista, eli eiköhän se vähemmän maltillinen oikeistokonservatiivinen vaihtoehtokin pelikentälle ilmaannu ennen seuraavia vaaleja.

Sittenpä meillä onkin se äärioikeisto, jolla tällä hetkellä hallitukseen tunkeva oleva jengi on meitä vuosikaudet pelotellut. Mitään muuta varteen otettavaa poliittista liikettä ei nähdäkseni lymyile marginaalissa, sillä kilpailijat joko ovat liian maltillisia tai keskittyneet vääriin asioihin. Itsenäisyyspuolue on kyllä ihan sillä hilkulla, mutta se ei ole tähänkään mennessä osannut markkinoida itseään, joten tuskin se nytkään osaa hyödyntää tilaisuutta.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

"vähemmän maltillinen oikeistokonservatiivinen vaihtoehtokin pelikentälle ilmaannu" näin siinä ehkä käy. Ja onhan perusta jo persuissa olemassa.

ToBe kirjoitti...

Onhan tämä hallituksen alkupeli aika masentavaa.Onneksi Suomi voittaa kiekossa ja pieni trubaduuri saa kansan iloiseksi.
Sille menestyksen lavalle Jutta ja Jyrki sitten nousevat käsi kätösessä.Tässä pelissä on vain häviäjiä ja se on harvinaista nykyään.
Vihreätkin saavat tappionsa jälkeen sanella kaikki pahimmat ehtonsa.Voi Persut mitä teitte kun petitte kansan.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Persujen ydinjengi on liian työväenluokainen siirtyäkseen kentän toiselle laidalle, vaikka Persujen listoille näkyy pääsevän muutakin jengiä, mutta voihan puolue aina hajota. Sitähän ovat povanneet jo jotkut Persutkin.

Maahanmuuttokriittisien nousua suodatti tehokkaasti Hommaforumin tiukka moderointi, mutta nyt kun Persut eivät pääsekään toimimaan tehokkaasti, bannikuninkaat etsivät toisen sosiaalisen median tarkoituksiaan varten ja siellä eivät Homma ry:n työväenluokkaiset persut sitten olekaan pitämässä jöötä. Punavihreät toimittajat puolestaan pitänevät tälläkin kertaa huolen, että kaikki tietävät minne mennä jos valtamedian tapa käsitellä asioita ei miellytä.

Halme povasi aikoinaan, että jos hänen vaatimattomat lakialoitteensa eivät mene läpi, muutaman vuoden päästä Eduskunnassa on kymmeniä ehdokkaita haluamassa vähemmän vaatimattomia lakeja. Minä povaan edelleen, että jos ne kymmenetkään ehdokkaat eivät saa mitä haluavat, protestiliike etsii tahon, joka on valmis ottamaan haluamansa tyytymättä pelkkään vaatimiseen.

Onhan se jo Turun kaupunginvaltuustossa nähty, mihin todellisuudesta vieraantuneiden juoppojen äänillä valtaa saanut jengi kykenee. Vapauspuolueen kööri tekee päätöksenteon tahallaan hankalaksi jos muut erehtyvät luulemaa, että heillä on täysi oikeus ajaa omia päämääriään - aivan kuin NSDAP uransa alkuvaiheessa.

ToBe kirjoitti...

Satunnainen...korjaan viimeisen lauseesi muotoon...NSDAP uransa kaikissa vaiheissa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Vaan minkä lie hallituksen? Ei ole lypsylläkään vielä käyty, iltalypsystä nyt puhumattakaan.

Ja huomautukseesi Satunnaiselle; kyllä se koski alkuaikoja. Kun Gleichschaltung tapahtui 1933, ei kellään muulla ollut enää edes mahdollisuuksia ajaa mitään asioita.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

En ole koskaan aiemminkaan hyväksynyt ajatusta, että kommunistinen työväenluokka olisi kovasti erilainen kansallissosialistiseen työväenluokkaan verrattuna. Samaa porukkaa, eri paketissa. Ja huonosti tulee käymään molemmille, kunhan johtosuhteet puolueessa selviävät. Pitkien puukkojen yö on vielä edessä.

Vapauspuolue piti oikein selvittää Wikipediasta. Lapuanliikkeen ja IKLn, AKSn jälkeläisistä on siis kyse. Muiluttelusta huolimatta eivät viime kerralla onnistuneet. Toivotaan, että demokratia hoitaa heidät nytkin.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Eivät persut komunistejakaan ole. Enempi sellaisia mitä tulee jos Vasemmistoliitosta pengotaan pois vanhat kommarit sekä poistetaan liberaalius ja lätkäistään tilalle konservatiiviys. Eli se on aika lailla sitä mitä SDP leikkii olevansa.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Olihan resepti. Jos unohdat leimakirveet, "kommari" ja "fasisti" ovat ihan yhtä ja samaa. Ei siinä tarvita sen paremmin lipilaareja kuin konservaattoreita. Demareilla taas alkaa olla ihan ikiomat leikkinsä. Mutta ei suinkaan ensikertaan.

ToBe kirjoitti...

Pelin politiikkaa.IMF:n johtaja jää kiinni seksuaalisesta ahdistelusta ja en ole varma pitäisikö ihailla vai nauraa kun 70 vuotiaalla on niin voimakas kyky.Vai onko kaikki peliä? Oliko kerrossiivooja Sarkozyn agentti? Sosialistien kyky valita ehdokkaansa on nyt joutunut kovan paikan eteen.Pardon moi!
Mitä sanotaan omista sosialisteista?
He haluavat Portugalin sosialistien tekevän kaikki mahdolliset leikkaukset ja uhraukset Portugalissa, mutta onko SDP:stä tekemään samoja välttämättömiä leikkauksia kotimaassaan.? No ei kun se ei sovi heidän peleihinsä.
Jos olen väärässä äänestän jatkossa Juttaa muitta mutinoitta.Riksi taitaa olla pienenlainen.
"Ihan aluksi haluaisin kiittää..."

hakki kirjoitti...

OrNot

Vai olisiko 70 vuotiaalla halu enää tallella?

ToBe kirjoitti...

Kova on miehen halu ja sitähän on aina ihailtu ssuurmiehissä.Kekkonenkin oli kuulemme kova luu ja moni olisi ollut valmis nauttimaan vallasta hänen vierellään tai vaikka alapuolella jos ei muuta annettavaa olisi ollut.
Hakki...mitä sanot tuosta höpinäni kakkosjakeesta, jossa ihmettelen sosialistien halua viedä toiset sosialistit työttömiksi kunhan se tapahtuu riittävän kaukana?
Miten ihmeessä meillä on asiat niin paljon paremmin?Oliko edellisen hallituksen porvaripolitiikka sittenkin toimivaa?
Kauhistus mitä minä puhun.Yritän löytää edellisestä jotain hyvää?
Turha kehua.Suomi on ajopuu joka mukautuu kosken pyörteisiin ja kolhii kansaa rantakiviin juuri senverran kuin kansa kestää.

hakki kirjoitti...

OrNot

Et taida taaskaan ymmärtää? Se on sitä uusavutonta globaalia solidaarisuutta. :-)

Syy miksi meillä vielä menee paremmin kuin esimerkiksi Kreikalla, Irlannilla ja Portugalilla lienee aiemmin ah niin suljetun taloutemme. Sehän pitkälti esti julkisen velan kasvattamisen ja sillä tavalla velaksi elämisen. Viisimiljoonaisen kansan jatkuvat devalvaatiot eivät juuri kansainväliseen kauppaan vaikuttaneet. Mutta olemme nyt hyvää vauhtia kuromassa umpeen tätä jälkeenjääneisyyttämme.

"Suomi on ajopuu joka mukautuu kosken pyörteisiin ja kolhii kansaa rantakiviin juuri senverran kuin kansa kestää." Aamen.