maanantai 23. toukokuuta 2011

Bullshitti – So what?


 


Poliittisen eliitin elkeet ja kielikin kehittyvät.  Kun aiempi totesi toisella kotimaisella ”mitäs sit”, tämä uudempi  kertoo samalla kielellä ”paskat”.  En suoraan sanoen ole kovin kiinnostunut tutustumaan seuraavaan vaiheeseen.  Siinä lapsilta menisi usko Leijonien lisäksi vielä Suomeenkin. Ainakin sen eliittiin.


Täytyy kyllä myöntää, että Jyrki-boy ainakin todella yrittää saada aikaan enemmistöhallitusta. Johdollaan. Mutta kun tätä nyt palaveeraavaa Bullshit-sekoomusta arvioi, herää kysymys onko sillä edes onnistumisen mahdollisuuksia? Sen verran kaukana tämän mahdollisen hävijöitten hallituksen häviäjätkin ovat toisistaan. Toiset tahtoo NATOon ja toiset eivät halua osallistua minkään valtakunnan yhteisvastuuseen edes oman valuutan pelastamiseksi, EUsta tai NATOsta puhumattakaan.


Mutta ehkä Jyrki-boy rakenteleekin Bullshit-hallitusta?


 

20 kommenttia:

ToBe kirjoitti...

Kas heräsi hakki!
Katsoessani tätä kokoustouhua en voi olla miettimättä mitä eräs asiakkaani minulle kerran sanoi.
"Tämä sinun juttusi on hieno ja juuri näin tehdään, mutta pitele muutama palaveri tyttöjen kanssa niin saadaan ne mukaan.Ymmärrät kai , että se on sellainen osallistumisen illuusio!"
Minä ymmärsin ja koitin kestää.Ukko tuli vielä isoon aulaan saattamaan ja huusi kovaan ääneen:"Kiitos-tästä tuleee hyvä homma!"
Säätytalon ukko on VM:n laskelmat jotka toki kaatuu kohta kun eurooppa sulaa uuteen isoon kuoppaan ennenkuin nämä illusaattorit ovat edes päättäneet mitä syödään tänään iltapalaksi.
Eilen oli Janssonia ja tänään saa varmaan Vihreät valita nattamackan joka voisi ola vaikka linssisötkelöä pinaattipedillä.
Saa muuten olla hyvä hallitus jota nyt haudotaan. Huonoa ei kukaan jaksa. Jos ei eduskunta sitä kaada niin nuoriso valtaa meilläkin torit. Jos meillä tehdään nimittäin vallankumous se on pakko tehdä kesäaikaan.Kuka piru sitä pakkasella sellaista.
Urpilaisen kannataa katsoa kuinka sisarpuolueiden käy jos ei hoida hommia kunnolla.Työtä ei synny käskemällä.Pitää pyytää-ruikuttaa ja palkita, että työnantaja sitä antaa jos antaa.
Päämaverot ylös se on selvä ja se tarkoittaa myös vuokrien nousua ja se kai oli SDP:n tarkoituskin?

hakki kirjoitti...

OrNot

Heräsi ja heräsi. :-)

Itse asiassa ajattelin, että pitäisi oikein kirjoittaa tästä tyttöjen "ajasta", mutta jotenkin sormet vei taas muuanne.

On nimittäin todella uskomatonta, suorastaan itsetuhoista sanoa IMFn johtajavalinnasta, että nyt on naisen vuoro! Ottamatta kantaa esillä olevaan naiseen, onko meillä todella varaa väittää, että nyt on naisen tai miehen tai hevosen tai muun aasin vuoro? Nykyisessä vapaan putoamisen mahdollisuudessa, meidän on yritettävä pitää huolta siitä, että paras osaaja tulee valittua. Miten se Mao tai Deng Chiao aikoinaan sanoikaan? Kissan värillä ei väliä, kunhan pyydystää hiiriä.

Ja olet pahasti hakusessa Suomessa tapahtuvan vallankumouksen ajoituksessa. Kesällä on festarit ja vuoden vaihteessa Joulut ja muut vapaa-ajat. Kyllä vallankumouksien mahdolliset ajat ovat vain loka-marraskuu tai helmi-huhtikuu. Muut kuukaudet on jo varattu muihin tarkoituksiin. ;-)

GranpaIgor kirjoitti...

Tuo ToBen kertomus 'osallistumisen illuusiosta' kuvasi hyvin mistä tässä on kysymys. Ja Stubbin 'bullshit' tokaisu kuvasi hyvin sitä ylimielisyyden tasoa, jolla liikutaan.

Jukka Hankamäki kuvasi hyvin neuvottelutaktiikan blogissaan http://jukkahankamaki.blogspot.com/2011/05/asiat-korostuvat-voimakkaasti.html

Kyse on vain hyvin käsikirjoitetusta näytelmästä, jossa on ohjaaja ja näyttelijät eri rooleissa suorittamassa sitä meille. Pientä improvisaatiota mukana niin jää meille vaalikarjalle elävä vaikutelma kuin olisi jostain kovinkin spontaanista tapahtumasta kysymys.

hakki kirjoitti...

IsoIgor

"'bullshit' tokaisu kuvasi hyvin sitä ylimielisyyden tasoa, jolla liikutaan." Eikö ole aika kuvaavaa "demokratiamme" kehitysasteelle, mitä meikäläiset yli kuusikymppiset nuoret joudumme - tavallasi - eliitistämme toteamaan? Mikä helvetin eliitti ja missä helvetin järjestelmässä tässä oikein on kysymys?

Olisin äärimmäisen tyytyväinen, jos me äänestäjät panisimme nämä "johtajat" oikeaan lokeroonsa.

ToBe kirjoitti...

Mitä enemmän nuo pojut säätytalon sen edessä spatseeraavat -sitä vähemmän heitä arvostan.
Ärsyttävimpinä tottakai ne joilla oli niin paljon ehdottomia asioita ennen vaaleja ja nyt kaikki on kuin pahaa unta joka saatetaan unohtaa.Soinilla on nyt verbaliikan ja runouden aika edessä.Nyt saa runoilla kreikasta ja Portugalista...saa vetäistä fadoa ja ottaa ulkomuistista Homerosta.....omaa iiiliasta ja Odysseijaaa...hehheijaa...teinpä laulun teille:
Säätytaloräppi pappparaiselta..anteeksi etukäteen.Kertaheitoolla ei syntynyt parempaa:
"Tyttö pillufarkkuinen Anni-
Porrasta ylös steppaa-heppaa
Sanottavaa on koska se on kivaa-kivaa
Minne säki-Sinnemäki mäki
Konkkaa siinä Stubbi ja Hete-hete
rete rete o aika madonlukujen ja Naton-naton-
punaisen maton maton...
Jutta tuo tietävä nokka ei meinaa pitää...nokka
minä tiedän enemmän kuin te-heh he
Arhinmäki imppaa valtaa ja valoa
Upeaa säätytaloa
punikki on kiva olla vaik oiss tarjol pelkkä nolla-
Päättäjiä ...me ollaan kaikki päättäjiä
Minusta tulee ministeri ministeri
me ollaan kaikki päättäjiä
siis melkeein ministereita jokainen."

hakki kirjoitti...

OrNot

Et ilmeisesti enemmin diggaa sen paremmin vihreitä, kauppakamarikokkareita kuin vasureitakaan? ;-) Vai herättävätkö Anni, Alexander ja Paavo vain henkilökohtaisen, animistisen vastenmielisyyden?

Kai meidän on sitten tyytyminen siihen, ettei Suomessa parempia ole saatavissa?

fundeeraaja kirjoitti...

Hei räppärit katsoitteko eduskunnan Portugalin tukikeskustelua TV 1:stä. Masentavampaa viihdettä ei kuvaruutu voi enää pukata. Täytyy politiikassa liikkua suuret rahat kun niinkin terveen näköiset ihmiset kun eduskunnassa istuu, alentuvat moiseen paskan jauhamiseen. Niillä ihmisillä on kadonnut kokonaan suhteellisuuden-ja moraalin taju! Puhuivat pelkästään mahdollisuuksista mitä tapahtuu jos, tai mitä ei tapahdu jos? Mielikuvilla manipulointia koko keskustelu! Valta mahtaa olla noille egoisteille todella makeaa. Toisaalta, onhan siinä helppo ja hyvin palkattu duuni. Arvostelu saattaa olla pelkkää kateutta.
Saattaa todella olla niin, ettei puoluepoliittisella järjestelmällä pystytä saamaan parempaa aikaiseksi.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Miksi kirjoitat konditionaalissa? "Saattaa todella olla niin, ettei puoluepoliittisella järjestelmällä pystytä saamaan parempaa aikaiseksi." Tilanne on päivän selvä. On ollut jo kauan.

Puoluepoliittisen järjestelmän on annettu muodostua itsetarkoitukseksi ja demokratian synonyymiksi. Samalla puolueet ovat irtaantuneet kansalaisten kontrollin ulkopuolelle. Nyt puolueet kontrolloivat kansalaisia samalla oikeudella kuin hallitus eduskuntaa. Eduskunnan on nautittava hallituksen luottamusta, ja kansalaisten puolueiden luottamusta.

ToBe kirjoitti...

Minulla on oikeus olla kuin "pressi" yleensä asioiden ja ihmisten ulkopuolella ja olen sieltä tuleva tuomitsemaan.
Toisaalta jos kaikki aiemmat kirjotteluni kokoaa yhteen ei jää epäselväksi ketä diggaan vähiten ja kuka ärsyttää eniten.
Noista puoluepakanoista kun joutuu vaaleissa valitsemaan sitä päätyy johonkin liberaaliin ja sananvapautta puolustavaan joukkoon.
Maahaanmuuttoa saa kritisoida ja varsinkin sen innnokkaita puolustajia. Niitä joille lainanotto on samaa kuin yrittäminen sanon kirkkaasti ei kiitos...siis Jutta &Co. Nurkkakuntaisuus ja tuottamattoman ja saastuttavan puolustaminen ei käy myöskään. Jäljelle jää hajuton ja mauton Kokoomus, jolle ei halua antaa mahdollisuutta yhteenkään virheeseen, koska on muita kohtaan niin ankara ja tarkka.Vasemmistoa en voi äänestää. Niitä arvoja vastaan on sodittu ja kuoltu. Niissä porukoissa elää edelleen sellaiset aatteet että meikäpoika olis leirillä uudelleen koulutuksessa. Nämäkin sivut suljettaisiin jo huomenna. Punaorpojen perinneyhdistyksenä sen ymmärrän ja sympatiseeraan, mutta punavihreät- sus siunatkoon. Kokoomus pärjää koska muut on niin sikahuonoja vaihtoehtoja.
Kokoomus on ainoastaan huono ilman sikaa.
Ps. Ihmettelen noita RKP porukoita kun ne kokoilee nyt jotain parlamentaarista joukkoa tuomitsemaan rasismia ja siis Persuja.
Eivät edes huomaa syyllistyvänsä itse juuri siihen toiminnallaan.Persut saavat toistaiseksi sympatiani koska heidän kauttaan on kuultu niitä joiden ääni ei aiemmin kuulunut lainkaan. Se ääni ei taida monia miellyttää, mutta se ääni on olemassa ja Paasikiven sanoin :"Tosiasioiden tunnustaminen..jne."Nyt sivuraiteella he ovat hampaattomia ja itseasiassa pettivät äänestäjänsä jäämällä marginaaliin.Puolueet ovat jämähtäneet ja eivät pysty ratkomaan isoja asioita.Ne jakavat ja jakavat vaikka jaettava loppuisi.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olisiko todella niin, että meillä olisi nimenomaan ollut tarve vasemmistolaisia arvoja vastaan taistella? Eppäilen. Silloin viime vuosisadan alussa niin monet asiat sotkeentuivat toisiinsa.

Eiköhän meillä ennemminkin ollut taistelu isovenäläistä laajentumispyrkimystä vastaan? Sitä vastaan, että se minkä Venäjä oli jossain vaiheessa itseensä liittänyt oli ikiaikaisesti osa Äiti-Venäjää? Ja se taistelu meillä tulee olemaan edessä vielä tulevaisuudessakin. Jos haluamme itsenäisiä myös jatkossa olla?

Kysymys kai aika pitkälti on siitä haluammeko itse päättää omista asioistamme? Emme olisi saaneet, jos meistä olisi tullut Suomen ja Karjalan Sosialistinen Kansantasavalta alkuvuonna 1918, emme liioin ellei Saksa olisi romahtanut marraskuussa 1918. Mutta sen jälkeen olemme onnistuneet itsenäisyytemme säilyttämään. Mukaan lukien ajan Euroopan Unionissa.

ToBe kirjoitti...

Kun puhumme vasemmistolaisista arvoista joudun aina palaamaan 70-luvulle jolloin se siipi puski päälle kaikkein kovimmin.
Olin ja olen ehkä edelleen jossain määrin altis ajattelemaan vasemmistolaisesti, mutta se ei ollut eikä voi olla entiseen neuvostoliittoon tukeutuvaa tai edes noihin Che ja Fidel arvoihin kallistuvaa.Kaikki mitä vasemmisto on "myynyt" on käytännösssä johtanut terroriin ja harvainvaltaan.Sielläkin missä se toimii demokraattisesti on sen syvin olemus ulkoparlamentaarinen ja ennenkaikea korporatiivinen ammattiyhdistyksen kautta valtaa käyttävä.Vaaleilla ei heidän toimintaansa voi vaikuttaa kuin osaksi.
Se vasemmisto, jota ilmeisesti kaipaan ei ole totta vaan sellaista pehmeää idealismia, jota ei sitten kai ole olemassakaan.
Ainakaan en usko ihmisten väliseen tasa-arvoon, koska erot ovat niin valtavia ettei se olisi reilua kenellekään.
Ihmisarvoon minä uskon ja se tarkoittaa ettei mikään saa olla pakko.Kaikki lähtee lopulta yksilön valinnasta ja halusta olla mukana.
Porvariksi sellainen kai tuomitaan ja olkoon sitten niin jos en saa olla osa vasemmistoa omalla tavallani.

hakki kirjoitti...

OrNot

Vasemmisto - sosialismi, oikeisto - kapitalismi? Siitä väliltä uupuu jotain, eikä se todellakaan ole Keskusta. Ja mielenkiintoisinta, että kuvauksesi määrittää sen osaksi vasemmistoa. "Kaikki mitä vasemmisto on "myynyt" on käytännösssä johtanut terroriin ja harvainvaltaan.Sielläkin missä se toimii demokraattisesti on sen syvin olemus ulkoparlamentaarinen ja ennenkaikea korporatiivinen ammattiyhdistyksen kautta valtaa käyttävä.Vaaleilla ei heidän toimintaansa voi vaikuttaa kuin osaksi."

Mutta silti jotain puuttuu näiden kahden ääripään väliltä. Taisimme joskus todeta, että vastuullinen, sosiaalinen markkinatalous olisi talousjärjestelmistä se puhuttelevin. Vaan mikä sen nimi olisi yhteiskuntana?

ToBe kirjoitti...

On sillä nimikin mitä kaipaamme..se on "kansankapitalismi"...eikä se tarkoita tuotantovälineiden yhteisomistusta.
Sana kapitalismi vaan kuulostaa liian kovalta siksi tämä markkinasosiaalinen malli on ollut se suosikkini.
Vasemmisto muuttui liikkeestä puolueeksi ja kaadereiksi.Juuri puolueiksi muuttuminen teki niistä itseasiassa kaikkein konservatiivisimpia linnakkeita.Kysynpä vaan kenellä on juuri nyt tässä maailman tilanteessa eniten menetettävää?
Ei se porvari ole tai rikas, joita on aina liian vähän, mutta se duunariosasto on saanut globaalin paineen ja ei kestä sitä kilpailua mitä kaikki maailman yhtyneet duunarit sille nyt luovat.Tämä ajaa lopulta kaikki yhteen ja samaan SDPKOK mössöön, jossa ei ole eroa kuin ihonvärillä ja sukupuolisella suuntautumisella.

Asiasta kolmanteen?
Kun herra Hakarainen ei saa sanoa neekerisanaa, koska on päätetty sen loukkaavan saako homoja sanoa homoiksi vai miksi heitä pitää sanoa?Onneksi pedofiilisana on kaikille selkeä?Jos homottelu loukkaa niin silloinhan tasapuolisesti heterointi pitää myös kieltää kaikissa puheissa.Minua ainakin loukkaa jos en saa sanoa asioita selkeästi.En voi kuvitella tilannetta jossa yritän selittää että sellainen tummaihoinen tai peräti musta immeinen joka juoksee kovaa ja on kotoisin jamaikalta.
Onneksi ihmisillä on nimet ettei tartte arvailla.Herra Hakkarainenkin olisi ilman nimeä sellainen valkoinen, punakka, potrapoika, joka tykkää sahanteriä teroitella kehitysmaissa.Onko muuten Persu sanan käyttö loukkaavaa? Eikö se ole suora johdannainen sinne itteensä? Tuli vaan mieleen kun RKP pahoitti mielensä hurrisanasta.Omituista on kun omassa silmässä on manteli ja se ei näy lainkaan.

hakki kirjoitti...

OrNot

Mitä olet ajatellut globaalista liberalistisesta markkinataloudesta työttömäksi tai jo syrjäytyneen duunarin voivan vielä menettää? Varsinkaan sellaista, joka olisi enemmän kuin mitä porvari tai rikas menettäisi? Enkä oikein jaksa uskoa, että ne ajavat kaikki yhteen ja samaan mössöön. Ennemminkin, että ne ajavat toisensa toistensa kurkkuun.

Persu on mielestäni erityisen kuvaava nimi Timo Soinin valitsijaorganisaatiolle. Etenkin sen mukana auttamatta mieleen nousevien mielleyhtymien vuoksi. Eivätkä ne todellakaan liity sen paremmin perukseen kuin suomalaisiinkaan. Sinne ihteensä, ehkä.

ToBe kirjoitti...

Suomalaisen duunarin paras ystävä ei ainakaan ole kansainvälinen sijoittajaryhmä.Ei myöskään venäläinen oligarki, kiinalainen valtionkapitalismi,euroopassakaan ei ole ymmärrystä liian korkeisiin kustannuksiin.Vaihtehdot on vähissä.
Saahan sitä kurkkuun käydä, mutta jos haluaa ettei se kurkku katkea kannattaa muistaa vanha sanonta:"ystävät läheltä".
Muistan aina kun nyt niin haikaillen puhut Waldenit sun muut kotimaiset porvarit olivat vasemiston silmätikkuina ja pilkkalaulujen aiheina.Nyt niitä kaivataan takaisin, mutta se on liian myöhäistä.Pitäis saada uudet tyypit tänne kun nämä 1800 luvun maahanmuuttajat eivät enää pelasta teollisia työpaikkoja.Onneksi nuoriso uskoo itseensä ja ihan uusiin kuvioihin.En toki ole varma kiinnostaako heitä sellainen käsite kuin Suomi ja isänmaa?Ainakaan siihen portfolioon ei kuulu kuunnella paperimiehen tuskaa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kurkkuihin käytiin edelliskerralla 1917-1918 ja yritettiin 1949(?), tosin jälkimmäisellä kerralla ei onneksi päästy ajatuksista ihan tekoihin asti.

Ilmeisesti tulevaisuutemme on pelastettu. ;-) Mamujahan meille tulee kuulemma jo ikkunoista ja ovista? Mutta ei ole ilmeisesti pidetty riittävästi huolta heidänkään mahdollisuuksista toimia laillisesti menestyksellisinä yrittäjinä? Vielä?

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10002/mika-on-yrittajyyden-matematiikka

Ainoan valtakunnallisen tämänpäiväiseen pääkirjoitukseen viitaten ja sitä laajentaen: Vain itsensä tasa-arvoiseksi kokeva kansa on yhtenäinen kansa. Ja tuo kokemus alkaa olla tässä maassa hakusessa.

ToBe kirjoitti...

Yhtenäinen kansa ei voi tarkoittaa sitä että jotkut keksii kuluja ja toiset yrittää ne rahoittaa.Pitää olla samanmielisyys kulujen tarpeesta niinkuin ennenvanhaan jos niin saa enää edes sanoa.
Visoiden puute on se suurin ongelma juuri nyt.Jäätiin ns. tuleen makaamaan ja kukaan ei mene eteeen ei taakse.
Jos Ben Z ehdottaa että lopettakaa rahastus ja tulkaa takaisin meidän muiden kanssa elämään niin sekin oli väärä viesti väärältä henkilöltä.Vain me saamme olla oikeassa..se on sitä Heinäluoman politiikkaa jota inhoan...tulee Lipposta ikävä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olemme maanneet tulessa, ajattelutavan painotuksista tai laskutavasta riippuen joko Ahon hallituksesta tai vasta Vanhasen II alusta. Visio on neuvottelijoilla kyllä selvillä: Jakovaraan mulle, meille, kaikki, heti, nyt.

ToBe kirjoitti...

Meillä täällä blogien avaruudessa tai liaanimetsässä asiat ovat kristillisen selkeitä ja varmoja kuin Jeesuslapsi Päivi Räsäselle.
Ei kahta sanaa tai olkoon monta sanaa.
Kun kulut ovat raskaasti enemmän kuin tulot on syytä leikata ne nopeasti samalle tasolle.Se oli projekti nr.1.
Kakkosvaihe on maksaa otetut lainat halvan koron aikana pois.Virolaiset ajoivat itsensä eurokuntoon kovilla lääkkeillä ja siihen olisi meilläkin nyt tarvis.Lisäriskeja muiden mokista emme enää ota-siitä ovat näköjään kaikki puolueetkin jo samaa mieltä.Kiukuttele siis loppukoon siltä osin.Kun tiedämme mitä pitää tehdä ja olemme valinneet tekijät paikkoihinsa on kohtuullista odottaa välittömiä toimia ettei talo pala ennekuin sammutuskalussto on suunniteltu.
Suomen hallituksella on koko maailman suurin valta hoitaa omat asiamme kuntoon.Pienellä äänellämme voimme sitten osallistua muiden EU asioiden ronkkimiseen.Eihän meitä muu uhkaa kuin korkojen nousu ja luottamuspula rahoitussektorilla, josta taas seuraa viennin täydellinen hyytyminen.Sellaisia pieniä asioita vaan kuten työ ja toimeentulo tässä on vaarassa.Yhteiskuntasopu horjuu koko euroopassa ja joillekin se sopii oikein hyvin.Göebbelsvainaa sen oivalsi ihan ensimmäisenä...tarkoitin toisena koska Bolshevikit oli ekat jotka sotki asiat kunnolla ja sitten se valta tuli kuin hanska käteen.Sekaannus-terrori-turvallisuuden lupaus-vallanotto.
Pysyvän vallankumouksen idea perustuu jatkuvaan epävarmuuteeen ja sellainen on nyt saavutettu tässä markkinataloudessa, jossa sellaista ei pitänyt olla.Anteeksi pitkä jorina, mutta oli taas kiire jonnekin mukamas.

hakki kirjoitti...

OrNot

Joku on sanonut tai jostain on minuun syntynyt ajatus, että meillä menee sentään hyvin. Eihän jenkkien kuplan puhkeamisenkaan pitänyt meihin vaikuttaa. Ja saammehan me lainaa. Julkisten sektorin lainaa otamme tasoa 10 miljardia vuodessa. Kaikki virkamiehet saavat palkkansa. Elvytysvaroilla rakennetaan käytännössä yhdentekeviä mutta poliittisesti tarkoituksenmukaisia halleja, toimistorakennuksia, tietä ja rautateitä. Joten miksi huolta kantaa?

Jos kakkosasiaksi nostettaisi kuitenkin lisäarvollinen työ? Tavalla millä tahansa. Sen ykkösenkin osalta kvalitatiivinen harkinta, palveluja parantamalla olisi vähintäänkin toivottavaa. Ettei taas palvelutyön suorittajat joudu vähennyksen kohteeksi, kun hallintoa pitäisi vähentää.

Ystäväni hehkuttaisi varmaan Schumpeteriään; Luova tuho on käynnissä.