maanantai 27. syyskuuta 2010

Vaalirahoituksesta, torjuntavoitoista ja sisäpiiritiedoista, vaikenemiseen, etelän-metiaan ja valtaan

 


Kepulandian synnyn ja kasvun lyhyt historia.


Lupausten mukaan tämän Vanhanen-Kiviniemi-Katainen hallituksen loppukautta leimaa keputyttöjen hiljaisuus. Pääministeri Kiviniemi ei suostu puhumaan vaalirahoituksestaan eikä ministeri Väyrysestä, ympäristöministeri Lehtomäki taas ei suostu puhumaan perheen osakesijoituksista eikä voimassa olevan paskalain järjettömyyden perusteista. Maa- ja metsätalousministeri Anttila istuu edelleen selvitystensä päällä, niistä vaieten.


Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille,  joka saa Työvoima- ja elinkeinoministeri Pekkarisen hiljaiseksi.
 


Miten tähän on tultu?


Miksi Paras-hankkeet eivät onnistu? Miksi Julkishallinto ei supistu? Miksi pienien kuntien itsehallinnosta halutaan pitää kynsin hampain kiinni, vaikka niiden kustannukset seurausvaikutuksineen vievät meidät konkurssin partaalle? Miksi pieniä kuntia ei haluta yhdistää? Miksi Maan Tapaan ei haluta puuttua, eikä sen olemassaoloa edes aina myönnetä? Miksi demokratia ei meillä toimi? Miten uskonnolliseksi hurmosliikkeeksi kasvanut, leimallisesti maaseudun maanviljelijöiden ”etujärjestöpuolue” pystyy edelleen pitkälti määräämään minne verorahamme pannaan tai miten ympäristö-, maatalous-, elinkeino-, liikenne-, sosiaali- ja terveys-, kulttuuri- ja opetus- lainsäädäntö rakennetaan? Miksi kepukansa uskoo väitteisiin, että etelän – metia on jahtaamassa heidän Aurinkoisia Isiään ja Pirpsakoita Tyttäriään?


Aivan samasta syystä kuin demokratia ei toiminut 1940-1950 luvun taitteessa Dudinkassa, keskellä Siperian taigaa, Jäämereen laskevan Jenisein varrella. Aivan samasta syystä, jonka vuoksi rapautumaan päästetty kansalaismoraali ja kansantalous lopulta luhistivat Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton.


 


Tähän on tultu kirjoitti jo Kauko Kare aikoinaan.


Jo nuorena luin Unto Parvilahden Berijan tarhat ja Boris Björkelundin Stalinille menetetyt vuoteni. (Nuoremmille ikäluokille tiedoksi, että kirjoittajat olivat ns. Leinon vankeja, jotka Suomi/Valpo luovutti tuomittavaksi Neuvostoliittoon. Kumpikin kirjoitti Vankileirien saaristossa viettämistään vuosikausista ilmeisen rehelliset muistelmat, jotka eivät olleen silloisen diktaattorimme suuressa suosiossa.) Muistaakseni kummassakin kuvattiin samansuuntaisesti myös tapoja saada aikaan meitä suomalaisiakin hämmästyttäneet, joskus 100% ylittävät äänestysaktiivisuusluvut.


 


Ulkomuistista kaikki tapahtui jotenkin näin:


Kaikilla hallinnon ja kommunistisen puolueen tasoilla paneuduttiin kuukausikaupalla poliittiseen ohjaukseen ja agitaatioon. Paikalliset puoluepomot, työpaikkojen politrukit, vankileirien työprikaatien johtajat, komsomolit jne. vastuutettiin henkilökohtaisesti äänestysvilkkaustavoiteitten saavuttamisesta tyyliin ”tai muuten”. Sosiaalista painetta osallistua, kasvatettiin sekä porkkanoin että kepein.


Äänestyspäivä oli vapaapäivä koko maassa, myös vankileireillä. Maksuton vodkatarjoilu ja esimerkiksi ilmainen limppu tai mahorkka tai jopa harvinaista suklaata tai hedelmiä oli tarjolla. Maksutta. Sairaalat suljettiin ja potilaat ajettiin ulos vaalipäiväksi, eikä takaisin ollut tulemista ennenkuin ”kansalaisvelvollisuus oli täytetty. Vanhukset, jopa vaivaiset ja puolikuolleet kärrättiin äänestyspaikalle, ennalta tehtyjen suunnitelmien mukaisesti. Vaalipäivän kestäessä tarkastettettiin paikalla käyneet äänioikeutettujen luettelosta ja ”vaalipartiot” lähetettiin patistelemaan niitä, jotka eivät vielä ole käyneet. Ja joskus ehkä, tässä stahanovilaisten tavoitteiden luvatussa maassa myös asetetut tavoitteet ylitettiin ja äänestysprosentti ylitti 100.


Vaalisalaisuus oli virallisesti voimissaan, mutta kun kaikki tunsivat jäisellä taigalla toisensa ja varmuuden vuoksi erillisiä äänestyskoppeja joko ei ollut, tai ne olivat sellaisia, joista äänestäjän lippuun raapustama viesti selkeästi erottui kaikille ulkopuolisille, oli hyvän tavan mukaista näyttää vaalivirkailijoille, että oli äänestetty siten kuin piti. Silloinen ja sikäläinen Maan Tapa. (Sivumennen sanoen, tässä syy nimimerkkikirjoittelun kieltämisintoon Suomessa.)


Ja kaikki tämä vaiva ja ylenmääräinen kustannus maassa, jossa oli vain yksi puolue ja valittavaksi tulevat oli päätetty jo aika päivää sitten, jossain aivan muualla.


 


Siis miksi?


Miksi siis Paras-hankkeet eivät onnistu? Miksi siis Julkishallinto ei supistu? Miksi siis pienien kuntien itsehallinnosta halutaan pitää kynsin hampain kiinni, vaikka niiden kustannukset seurausvaikutuksineen, vievät meidät konkurssin partaalle? Miksi siis pieniä kuntia ei haluta yhdistää? Miksi Maan Tapaan ei haluta puuttua,....... Ja miksi tytöt haluavat vaieta?


Puhtaan valtapolitiikan jatkuvuuden turvaamisen vuoksi.


Kolmen kovan K-linjan vuoksi:


”Kekkonen – Kekkonen – Kekkonen” ja Korsimo ja Korhonen.


 




Siksi.


 PS.


Vastaus, että syynä olisi se, että Katainen sallii, on aivan liian yksinkertainen ja populistinen. Kannattaa jatkaa, kysyä Miksi Katainen sallii?


 


PPS.


Tiesittekö, että Italian Mafia on jo ollut opintomatkalla Suomessa. Näin ainakin, mikäli Veijo Miettiseen on uskominen.


 


PPPS. 28.9. klo 05.00


Ei sitten malttanut Paula pitää kiinni lupauksestaan. Nyt paljasti osakkeiden ostopäivät ja määrät per päiv. Nelosen mukaan Lehtomäen mies hankki osakkeita 15. ja 21. tammikuuta sekä 11. ja 16. helmikuuta. Tammikuussa perhe osti osakkeita noin 200 000 eurolla ja helmikuussa 100 000 eurolla.

7 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Konsensus-Suomessa Maan Tavasta pääsevät hyötymään kaikki poliitikot, joten sille ei ole olemassa poliittista oppositiota.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=38854:kommunisteista-kiviniemeen-s-ryhmaen-henkiloekuntaedut-kelpasivat-yli-puoluerajojen&catid=6:politiikka-paeaeuutinen-&Itemid=3

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Periaatteessa olet oikeassa. Keskustelimme tänään tästäkin Meilahdessa. Mutta.

On olemassa oppositio. Kansalaiset. Se, että nykyiset valtapuolueet ovat irrottaneet itsensä kansasta irralliseksi, ilmassa leijuvaksi huipuksi, ei poista kansaa eikä edes äänestäjiä. Nykyisen perustuslain vallitessa joka neljäs vuosi. Ei sinun muuta tarvitse kuin seurata blogeja tänään, vakuuttuaksesi.

Uudet puolueet eivät ole vastaus. Puolueita meillä, tähän väestöpohjaan nähden on varmasti riittävästi. Uudet puolueet, monta mutkaa oikoen ovat äänestäjien suurin kusetus. Niitä äänestävät protestoivat nykymenoa ja protesti häviää marginaaliin, koska yksikään puolueista ei saa riittävästi ääniä, saadakseen ensimmäistäkään edustajaa Eduskuntaan. Siitä pitää huolta D´Hont. Sama koskee kaikkia nyt jo rekisterissä olevia, Eduskunnan ulkopuolisia puolueita.

Parhaat mahdollisuudet, kuten mittauksetkin osoittavat on persuilla. Mutta onneksi maassa - toivottavasti - on riittävästi ihmisiä, jotka ymmärtävät, että persut ei ole protesti vaan valinta. Enkä ole pienimmässäkään määrin huolissani Soinista. Mutta olen huolissani siitä porukasta, joka on persujen lippujen alle kerääntymässä.

Mutta siitä lähempänä vaaleja lisää.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Persujen ongelmana on pitkä ikä jos SMP lasketaan mukaan, ja miksei laskettaisi? Moni heistä on ajat sitten päässyt hyötymään Maan Tavasta ja puolustaa sitä samassa rintamassa muiden sisäpiiriläisien kanssa.

hakki kirjoitti...

Rami

Valitan. Kommenttisi katosi. Olet kyllä tervetullut lähettämän sen uudestaan. Julkaisen.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Tottahan SMP on osa persujen perinnettä. Muistaakseni Soini vietätytti puolueensa 50 vuotisbileitä juuri muutama vuosi sitten. Joten kyllä Eduskunnassa olevat puolueet, ne kaikki itse asiassa, ovat ns. vanhoja. Jos vihreitä ajattelet, niin ennen liittymistään valtapolitiikan välikappaleeksi Vanhasen-Kivimäen-Kataisen hallitukseen ei oikein ollut perustetta edes puhua puolueesta vaan liikkeestä.

Mutta tämän hallitusyhteistyön myötä Vihreistä on puhjennut kukkaan puolue, jonka juuret osoittautuivat vahvasti johtavan vanhaan SKPhen ja sen hörhöilijäosastoon SKDLään. Juuri siihen harhaan johdettuun ja hyväksi käytettyyn idealististen lapsien tasoiseen porukkaan, jota irvaillen myös nimellä "Suomen Kansan Dramaattinen Loppu" aikoinaan kutsuttiin.

Ja jos SMP:n porukoista riittävän moni pääsi aikoinaan osalliseksi Maan Tavasta niin vielä lukuisampi oli skodelaisten ja kommarien joukko.

Joten oikeassa olet. Vaan mitäs tehtäis seuraavaksi?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Ei kai tässä auta kuin perehtyä pikku puolueisiin. Vapauspuolueen voinemme unohtaa kokonaan ja lopullisesti, mutta perustuslaillisista voisi jopa olla johonkin. Muutos 2011 puolestaan vaikuttaa siinä mielessä lupaavalta, että se on perustettu protestiksi soinilaiselle Perussuomalaisille. Saa nähdä mitä siitä kehkeytyy jahka rasistileima on lätkitty loppuun ja isommatkin puolueet uskaltavat ottaa kunnolla kantaa maahanmuuttopolitiikkaan. Silloin sen täytyy alkaa ottaa kunnolla kantaa muihinkin asioihin.

Mulla on muuten sellainen kutina, että Halla-ahosta kehkeytyy vielä iso ongelma Persuille. Tyyppi on nähdäkseni omaksi yllätyksekseen keksinyt, että Suomessa saa Hesarin ja Vihreän langan pintajengistä huolimatta vastustaa maahanmuuttopolitiikkaa ja luulee valaistuneensa ja muuttuneensa haavoittumattomaksi. Scriptan teksteistä päätellen törmäyskurssi antirasistikiihkoilijoiden kanssa on valittu ajat sitten ja ajan myötä nähdään, kuinka pitkälle uutisien ja tilastotietojen esitteleminen riittää kun paska osuu tuulettimeen. Vetoamalla kielenkäytöllä vastapuolen aivoilla varustettuihin edustajiin hän voisi saada aikaiseksi rakentavaakin vuorovaikutusta.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Kun en, varsinkaan sen jälkeen kun Tarasti/Braxin ehdottama äänikynnys, vaalin kokonaismenestyksen vaikutus paikkasaaliiseen ja ennen kaikkea vaali- ja puoluerahoituskuviot, pikkupuolueiden menestymismahdollisuuksiin usko, niiden "ideologiaan" perehtyminen ei paljon kiinnosta. Tämä sillä edellytyksellä, ettei vaaleissa synny nykyisenkaltaista, lähes esivallankumouksellista tilannetta, jolloin PROTESTIsta tulee päivän sana ja äänestäjät alkavat äänestämään niitä populisteja, jotka lupaavat kuun taivaalta. Mutta yritetää.

Muutos 2011, Piraattipuolue ja varmasti myös tämä "Vapaus"puolue syövät Persujen kansa samasta pöydästä. En voi muuta kuin toivoa näille kaikille menestystä. Kuvitelma siitä, että "vetoamalla kielenkäytöllä vastapuolen aivoilla varustettuihin edustajiin hän voisi saada aikaiseksi rakentavaakin vuorovaikutusta" ei kyllä saa vahvistusta ainakaan historiasta. Ei kaikki fasistit tai natsit, varsinkaan alkuvaiheessa, lapsia syöneet. (Mutta historia ei toki välttämättä aina toista itseään.)

Olen ymmärtänyt, että edellisten lisäksi Arkadianmäelle pyrkii koko joukko muitakin "puolueita". Niistä ensimmäiselläkään ei ole läpimenon mahdollisuutta, kuten olen jossain aiemmin tässä blogissa mielestäni "todistanut". Itse asiassa ns. suuret/vanhat puolueet löytävät nykymenon jatkamiselle oivat perusteet, jos mahdollisimman suuri osa äänestäjistä heittää äänensä näille runsaalle kymmenelle yrittäjälle eikä ensimmäistäkään paikkaa tule, mutta äänestysvilkkaus kasvaa. Divide et impera käytännössä, vaikka kansan kokonaisprotesti olisi huomattava.

"Demokratia toimii" on silloin iskulauseena. Tulkinta on pakosta toinen, jos äänestysvilkkaus kasvaa mutta hylätyt äänet saavat massiivisen vaalivoiton. Demokratia kyllä toimii (mutta siihen ei kyllä tässä tapauksessa vedota), mutta puolueet eivät ole saaneet äänestäjiltä valtakirjaa edustaa heitä. Ja se, ja vain se, panee muutoksen rattaat nykypuolueissa pyörimään.