maanantai 13. syyskuuta 2010

Viimeinen lähtijä sammuttakoon valot

 


Suomi ei elä prosenteilla. Ei brandeillä, ei ideologioilla. Ei veroilla, ei tuilla. Ei syöttötariffeilla eikä aluepolitiikalla.


Suomi elää työllä.


Jälleen lähemmäksi tuli eilen se päivä, jolloin Nokiasta tulee maastamuuttaja. Mutta sitä ennen lähtee todennäköisesti STX. Cargotec siirtää jo tarjoamaansa työtä lähemmäksi asiakkaita. Ja jo muuttaneiden, tai muuttoprosessissa olevien lista on pitkä. Aivan liian pitkä. Missä vika?


On turhaa panna yritykset ja työtä tekevät vastakkain, kuten ideologisten ajatusjäänteiden perusteella meillä taipumusta on. Ei riitä enää katsoa yksittäisiä yhteiskunnan toimijoita tai tekijöitä. On uskallettava katsella kokonaisuutta. Eikä sillä mene hyvin.


Ja huonosti toimivan talouden syynä on edelleenkin huonosti toimiva demokratia. Me olemme kansakuntana käyttäneet viimeiset vuodet vetääksemme kukin köydestämme omaan suuntaamme. Valitettavasti, emme ole löytäneet yhteistä säveltä, yhteistä suuntaa.


 

13 kommenttia:

Oijoi kirjoitti...

Hollannin kauppakorkea opetti aikoinaan, että pelit pelataan niin ettei käy kuten Hollannin kaupan vanhimmalle ja kuuluisimmalle ihmisen ponnistuksin aikaansaadulle viljelytuoteelle, brandille, mustalle tulppaanille ( idea, tuote, laite ) murene omalle eikä sen ostaneen lähinaapurin pöydälle.

Vaan mites tuo kapula tulppaanista tuotteena eroaa ?

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

"Huonosti toimivan talouden syyna on edelleenkin huonosti toimiva Demokratia" Demokratia ideologiaa on korjailtu aina itse kasitteen syntymapaivasta lahtien. Siihen on lisatty ja siita on vahennetty kulloinkin vallassa olevien taholta ja lopulta se, kuolleena syntynyt baby joudutaan hautaamaan monen muun ideologian kera. Demokratialle ei voida antaa lisaa tekohengitysta enemman kuin eilen hukkuneelle miehelle.

Jos todella haluat loytaa vastauksen, so voi alkaa vain Demokratian operaattorista, Hakista itsesta. Mutta se onkin kova pala jota juuri kukaan ei halua lahtea tekemaan. Sen hienoin puoli on etta siina ei tarvitse oppia kenestakaan muusta kuin omasta itsesta ja siihen ei ole guruja syntynyt.

hakki kirjoitti...

Oijoi

Ei yksi Nokia varmaan Suomea kaada. Eikä yksi kapulakaan.

Vaan kun tuntuu lisääntyvästi siltä, että lähtijät eivät tee lähtöä yksin. Siitä on ilmeisesti tulossa trendi. Kuka kulkuetta pillipiiparina johtaa? Mari vai Mauri vai Jyrki vai Jyri?

hakki kirjoitti...

Karl

Olen kanssasi samaa mieltä. Peili on paras konsultti.

Mitä toivot tehtäväksi sen jälkeen? i sitä koko ajan voi omaa kuvaansa konsultoida. Panevat vielä telkien taakse.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Peili, valitettavasti, on aivan samanlainen kuin kaikki muutkin konsultit - se nayttaa oikean vasempana ja vasemman oikeana. Jottei tulisi sekaannusta oikeasta ja vasemmasta, peiliin tuijottaminen taytyy jattaa pois laskelmista, ja kuten sanoit; ne konnat ja kosultit voivat vieda sellaiseen paikkaan jossa ei ole edes peileja.

hakki kirjoitti...

I hate one-handed consultants. All the recommend goes; "On the one hand..... but then on the other."

hakki kirjoitti...

Karl

Joskus kirjoittaa mitä sattuu: "I hate one-handed consultants. All the recommend goes; "On the one hand..... but then on the other." Ja, kuten varmaan ymmärsit viestin piti olla: "I hate two-handed consultants. All they recommend bigins; "On the one hand..... but then on the other."

fundeeraaja kirjoitti...

Sorry, Hakki. Tämä blogi on jäänyt lukematta. Sinä sen sanot. Ei hyvältä näytä, kirjoittaa maakansa ja jatkaa, että iltarukouksen varaan homma jää niinkuin talvisotakin aikoinaan. Syvällä mennään. Nyt ei ole enää pelkän protestin paikka. Pitää tehdä paljon ja nopeasti. Vaaleihin on aivan liian pitkä aika. Budjettikeskustelu tosiaankin osoitti, etteivät he oikeasti tiedä mitä jättävät tekemättä. Tästä puuttuu enää kansallinen hajaannus. Jos Urkki Ensimmäinen olisi vallan kahvassa niin Kesärannan saunassa rustattaisiin hätätilahallitusta,-uskoisin.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Jos maakansa on erisnimi se on Maakansa. Mutta Maakansasta huolimatta mennään vielä syvältä. Ja pahinta mitä meikäläinen "tietää" on, että äänestäjät eivät ymmärrä, että ainoa mahdollisuus saada aikaan todellinen muutos ei ole, että äänestetään jotain muuta puoluetta tai ehdokasta vaan, että äänestetään JOKU MUU eduskuntaan.

fundeeraaja kirjoitti...

Hakki En ole enää pitkään aikaan tuhlannut isoja kirjaimia pieniin ja merkityksettömiin asioihin. Muuten, suosittelen sitä samaa Sinullekin!

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

No hyvä on. olkoon sitten maakansa. ;-)

Nimimerkki kirjoitti...

"Jos Urkki Ensimmäinen olisi vallan kahvassa niin Kesärannan saunassa rustattaisiin hätätilahallitusta,-uskoisin."

------

Juuri tämä onkin meidät tähän tilaan tuonut - tämä ajattelumalli.

hakki kirjoitti...

Nimimerkille

Valitettavasti juuri näin. Etsimme voimakasta isähahmoa päättämään puolestamme, Jokainen meistä.