perjantai 10. syyskuuta 2010

Heikkoja signaaleja

 


EU ihmettelee jäsenmaiden haluttomuutta hakea rahoitustukea tukemaan EUn jäsenen, Romanian romanien sopeutumista oloihin muissa EU jäsenmaissa. Kymmeniä miljoonia euroja ei vaivauduta hakemaan. Olisiko raha sittenkään ihan kaiken moottori?


Ranska on alkanut karkottaa maasta sellaisia romaneja, jotka kuulemma eivät ole pystyneet elättämään itseään, ilmeisesti takaisin Romaniaan 300 euron ”kannustusrahalla”. Mutta EU:n parlamentti vaatii Ranskaa keskeyttämään välittömästi romanien karkotukset maasta. Vaan eivätpä hekään ole EU-rahaa hakeneet. Tuskin pitävät sitä maastakarkoituksen vaihtoehtonakaan.


Suomessa haikaillaan tiukempien kerjäämiskieltojen ja helpompien maastakarkoituslakien perään ja tyypitetään EKssa(?), minkälaisia maahanmuuttajia ollaan halukkaita maahan ottamaan. Myyjiä Venäjältä, IT-ammattilaisia Intiasta ja varmaankin rakennusmiehiä Puolasta? Ja sitoumuksella, että heidät saadaan poistaa kun heistä ei enää ole hyötyä? Tai kuviteltua hyötyä. Vaatijana SDP tai SAK viimeistään siinä vaiheessa kun kuviteltu työtekijäpula vaihtuu kuviteltuun työnantajapulaan. Tuskinpa noita EU-rahoja täälläkään on vaivauduttu hakemaan? Maahanmuutto ei ole nyt kovin seksikästä puolueissa.


Poliitikkojen salaliittoteoriat kukoistavat. Jos ei energiaverokaavailujen arvioinnin puolueettomuudesta tai siitä mitä Jyrki-boy missäkin yhteydessä sanoi tai tarkoitti, niin sitten siinä millä tavalla nykyiset hallituspuolueet laativat tulevan hallituksen ohjelmaa virkamiestyönä. Politbyrokratia kukkii.


Floridassa joku kahjo aikoo huomenna tuikata Koraanin tuleen ja ottaa käyttöön korkeimmat voimat. ”Floridalainen pastori Terry Jones ei osoita halua perääntyä Koraani-rovion sytyttämisestä WTC:n terrori-iskujen vuosipäivänä lauantaina. Nyt Jones on ottanut Jeesuksen mukaan puolustamaan Polta Koraani -päiväänsä.” Näin verkkolehti US eilen. Tänään kerrrotaan hänen sentään siirtäneen totetusta.


Työn maastamuutto sen kun jatkuu. Nyt Cargotec, juuri se herliniläinen Cargotec, jatkaa työpaikkojen siirtämistä lähemmäs asiakkaita, lähemmäs markkinoita. Että ei työ yksin Kiinaan menossa ole. Se menee mihin tahansa. Sinne missä sille on kysyntää. Silläkään ei liene kotimaata?


Eikö ihminen koskaan opi?
PS.


Ja täällä kotona johtajat johtaa edelleen prosenteilla ja niiden kymmenyksillä.

4 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

En yhtään tiedä mihin kohtaan tuosta kirjoituksesta vastaisin, joten kirjoittelen mieleen pullahtaneista lähi-historian tapatumista, joista suomalaisien kannattaisi ottaa opiksi.

Huomenna vietetään useimpien arvostelukyvyn sotkeneen tapahtuman vuosipäivää. Jotkut pitävät George W. Bushia puolijumalana ja toiset Suuren Saatanana, ja kummatkin ovat väärässä. Hänen presidentin uransa oli sitä mitä tasavallan presidentiltä vaaditaan, eli korruptoituneiden sidosryhmien ja idioottimaisien kannattajien miellyttämistä.

Kyllä, George W. oli pelkkä poliittisesti valittu virkamies eikä mikään diktaattori. Aatteellisesti hän ehkä on suuruudenhullu uuskonservatiivi kuten useimmat hänen ministerinsäkin, mutta hänen hallintonsa toimi usein täysin ideologiansa vastaisesti jos idioottimaiset kannattajat sitä vaativat.

Uuskonservatiivi ei missään tapauksessa haluaisi myydä satamia ulkomaalaisille, mutta George W:n hallinto teki sen.

Rush Limbaughin radio-ohjelmasta ja Fox Newsistä totuutta etsivien republikaanijunttien yksityistämiskiimassa ei ollut järjen hiventäkään. Heitä ei kiinnostanut tietää mitä valtiot ja liittovaltio tarkalleen ottaen omistivat, mutta he uskoivat vakaasti, että ne omistivat aivan liikaa ja että se on pahaa sosialismia. Siksi he vaativat, että valtioiden ja liittovaltion pitäisi myydä paljon omaisuuttaan, jonka tarkemmasta luonteesta he eivät olleen tietoisia. He eivät myöskään ajatelleet, että tappiota tuottavaa omaisuutta on hankala myydä, koska he uskoivat ja uskovat yhä, että yksityisomistus saa minkä tahansa kannattamaan.

Niinpä George W:n hallinto ei suinkaan tyrmännyt Kiinan tekemää tarjousta maailman suurimmasta avomerisatamasta vaan hyväksyi sen ja pani saman tien myyntiin muitakin satamia. Ne kaikki olivat tietenkin vilkkaan rahtiliikenteen keskuksia eli erittäin kannattavia, koska tappiollisia satamia ei olisi kukaan ostanut, ja katso, niille kaikille löytyi ostaja.

Republikaanijuntit olivat vähän aikaa iloisia kun hallituksella oli näyttää tilastoja, joista näkyi että pahaa sosialismia oli heikennetty myymällä paljon pahaa liittovaltion omaisuutta. Vähän ajan päästä piti kuitenkin löytää muuta myytävää, koska sosialismin vastaista taistelua piti jatkaa.

Huomautuksia siitä, että maailman suurimman avomerisataman turvallisuudesta huolehti nyt Vallankumousarmeija he pitivät vain älyttömänä salaliittoteoriana, jolla yritettiin heikentää hallituksen uskottavuutta. Eihän isänmaallisilla republikaaneilla ollut mitään syytä myydä strategisessa merkittävyydessään sellaisen tasolle kohoavaa omaisuutta, joten asiasta oli turha ottaa selvää. Sellaiset puheet olivat vain pelkkää vasurihörhöjen valetta.

En ole löytänyt tarkkaa luetteloa Rush Limbaugh -fanien voitoista taistelussa sosialismia vastaan, mutta Yhdysvalloissa oli monen vuoden ajan ulkovaltojen ja pääomasijoittajien hullut päivät, joten listan täytyy olla vaikuttava.

Tätä kannattaa miettiä nytkin kun parrasvaloissa on terveyden huoltojärjestelmään pikkuisen rahaa käyttävä Obama, koska hänen äänekkäimmät vastustajansa onnistuivat idioottimaisuuksissaan tekemään Yhdysvalloille niin paljon vahinkoa, että on syytä epäillä Republikaanisen puolueen johtajien päättäneen olla voittamatta presidentinvaaleja isänmaan edun tähden.

Sama ilmiö voi toistua meilläkin jos median keskittyminen etenee ja oikeistovajukit saavat äänensä liian hyvin kuuluviin. Samantasoinen, mutta luonteeltaan erilainen, katastrofi syntyy siinäkin tapauksessa, että vasurivajukit saavat liikaa huomiota.

hakki kirjoitti...

Satunnainen kommentoija

Kiitti muistutuksestasi miten idioottimainen ideologia toimii rapakon toisella puolella. Samaa tuhotyötä tehdään täällä ja vielä kieroutuneemmalla tavalla, siihen kun tuntuu sisältyvän aimo annos sokeaa, arvostelukyvytöntä matkimista.

Ikävää tietysti, että sillä tavalla myydään aiempien sukupolvien vuosien työnteon tulokset ja säästöt.

Mutta vielä ikävämpää on, että jo yksin sillä tavalla rapautetaan kansalaisten uskoa demokratian toimivuuteen hallintomallina. Kun päälle tulevat kaikki ne lahjomat, korruptiot, skandaalit jne. joista olemme varsinkin viime vuosina saaneet nauttia on pelättävissä, että massojen vaatimus saada vahva JOHTAJA, mieluiten fiktio nimeltä valistunut itsevaltias, kasvaa pidättelemättömiin mittasuhteisiin.

Tapahtuu sama kuin Euroopan 1930-luvulla. Ja kun niitten valistuneisuus loppuu vallan saamiseen, niistä irtipääsy edellyttää tosi isoa selvittelyä. Kuten Euroopan ja maailman 1940-lukua.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Limbaugh on muuten aloitti yksityistämisestä vouhottamisen käyttäessään väärin kipulääkkeitä, joiden vaikuttava ainesosa on synteettinen heroiini. Hänen vuorokausiannoksellaan olisi voinut tappaa hevosen, joten aika pihalla on äijän täytynyt olla.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Siitä en muista kenenkään silmäätekevän elitistin vielä kärähtäneen. Mutta, kun vanhat merkitr paikkansa pitävät, siihenkin on vain ajan kysymys. Muttam uskoisin, että ne silloin jäävät kiinni puhtaasta luonnon tuotteesta. Synteettinen kun on syntiä.