sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Missä vika?

  


Miehellä ei ole suomalaista ajokorttia, ja auto oli varastettu. Lisäksi hän on vuoden aikana syyllistynyt 15 kertaa kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja oli jo valmiiksi ajokiellossa aiempien rikosten vuoksi".  Näin Hesari. 


Siis, missä vika? Puolueita edustavissa kansanedustajissa, jotka eivät laadi riittävän selkeitä ja rikkomuksista sanktioituja lakeja? Vai virkamiehissä, jotka eivät sovella säädettyjä lakeja niiden tarkoituksen mukaisesti? Vaiko oikeuslaitoksessa, joka ei sovella lakeja niiden tarkoituksen mukaisesti?


Sillä jossain jotain on vialla, kun joku - kuka tahansa - on "vuoden aikana syyllistynyt 15 kertaa kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja oli jo valmiiksi ajokiellossa aiempien rikosten vuoksi" ja jää jälleen, vapaalta jalalta kiinni. Eihän tässä ole tolkun häivää. 


Elämmekö oikeusvaltiossa? Vai valehteleeko toimittaja?
 

4 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Poloinenhan leimautuisi rikolliseksi jos hänelle annettaisiin oikea rangaistus. Sitten hänen loppu elämänsä olisi pelkkää rötöstelyä ja se olisi yhteiskunnan vika. Parempi antaa hänelle ehdollista vankeutta, mikä ei tarkoita käytännössä yhtään mitään, ja sakkoja, joita ei tarvitse maksaa jos ei ole muita laillisia tulonlähteitä kuin yhteiskunnan tuet.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Eikö sittenkin lähtökohtana pitäisi olla, että taparikollisia pitäisi "hoitaa" siten, että he parantuisivat? Tai siten, että eivät voi jatkaa tapaansa?

Joku tolkku kai tähän olisi syytä saada, ettei meistä jokainen heittäydy rikolliseksi?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mut kun jotkut 'parempien perheidenkin' tenavat eksyvät lain väärälle puolelle. Eihän me voida olettaa että heissä olisi vikaa vaan siihen on löydettävä syyt aivan muualta. Siksi muitakin rikollisia on pidettävä yhteiskunnan uhreina ja heihin tulee suhtautua ymmärtävästi.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Kyllä yhteiskunta uhreja aiheuttaa. Ja on ihan hyvä, että niitä ymmärretään. Mutta ei rikollisuutta saa sallia. Kenellekään.

Siis ei minulle, ei sinulle eikä Hentun Liisalle.