torstai 9. syyskuuta 2010

Tää scene on ihan mätä

 


 


Maan Tapa kulturellista näkövinkkelistä? Ylen aamuTVn haastattelussa tänään muusikko, kirjailija A.W.Yrjänä esitti huolensa kansalaisten mahdollisuudesta vaikuttaa enää äänestämällä siihen menoon, joka on maamme puolue-eliitin villinnyt. Hän kertoi aina kokeneensa äänestämisen kansalaisvelvollisuudekseen. Nyt hän aprikoi, Karri Miettisen eiliseen hesarin juttuun vedoten, olisiko nykyisin ennemminkin kansallisvelvollisuus jättää äänestämättä?


Äänestäminen on edelleen kansalaisvelvollisuus. Sitä paitsi se on yksi harvoista kansalaisoikeuksistamme. Se on ainoa tapa viestiä kansalaisen tunne ja tahto ns. poliittiselle eliitille. Mutta mikään ei edellytä pitäytyä äänestämisessä vain niissä vaihtoehdoissa, joita puolue-eliitti meille osoittaa.


Jos siis aprikoit, onko äänestämättä jättäminen uusi kansalaisvelvollisuutesi, on vastaus yksiselittein EI. Muista käydä äänestämässä ja jos annetuista vaihtoehdoista ei löydy sopivaa, jätä vaalipostiin tai -uurnaan äänestyslippu, joka on pakko hylätä. Itse kirjoitan lippuun JOKU MUU.


Hylättävä ääni ei ole merkityksetön. Riittävässä määrin annettu hylättävä ääni voittaa merkityksessään jopa äänen, joka on varustettu tarjolla olevalla numerolla. Se osoittaa poliitikoille ja kansalaisille, että kansalaiset eivät ole tyytyväisiä politiikan nykymenoon.


 


PS.


Eivät ole Karri Miettinen, eikä A.W. Yrjänä yksin ajatuksissaan. Meitä on monta. Hyvin monia. Nyt se vaan pitäisi kanavoida monen teoksi, toiminnaksi.


 


 

4 kommenttia:

muutos 2011 fani kirjoitti...

Muutosta ei saa ellei äänestä sitä.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

"Lahivuosina poliittiset ja uskonnolliset haihattelut nahdaan pelkkana typeryyden ilmentymina, ihmisen luonnollisen kehittymisen esteina". Tallainen on kasitys tamanhetkisen tiedekunnan yhteenvedosta teknillisen kehittymisprosessin kaksinkertautuessa jokaisen kymmenen vuoden aikana. Painostaen samanaikaisesti alyllisen kehittymisemme ylivoimaisen ja ainoan verettoman vallankumouksen jossa ei olisi voittajia eika "loosereita".

Sellaisessa tapahtumassa ihmisen luontainen intelligenssi olisi luovuudessaan rajoittamaton kaikista kasitteellisista ideologeista kuten poliittiset ja uskonnolliset ovat aina olleet. Silloin ei tarvisisi aanestaa edes "jotakin muuta", vain poimia menneen "rikkaruohot" ja - "alas - man has taken the true quantum leap to reality that always scared him socks off".

hakki kirjoitti...

muutos 2011 fani

Puhut kuin minä itse artikkelissa.

hakki kirjoitti...

Karl


"Sellaisessa tapahtumassa ihmisen luontainen intelligenssi olisi luovuudessaan rajoittamaton kaikista kasitteellisista ideologeista kuten poliittiset ja uskonnolliset ovat aina olleet." ja - alas - juuri sellainen on JOKU MUU.