keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Oletko vasemmisto- vai oikeistolainen?

 


Ja onko niitä enää? Työväenpuolueita Suomikin jo pullollaan. Kuka niistä enää selvän ottaa? Ja onko sillä väliäkään?


http://www.informationisbeautiful.net/leftvright_world.html

8 kommenttia:

tobe kirjoitti...

Kuulen oikealla korvallani huonommin ja kuuntelen vain sellaisia jotka ovat kanssani samaa mieltä ja joskus kohtaan itseäni paljon paljon viisaamman ja hyväksyn hänen näkemyksensä vaikka olisin erimieltä.On hienoa että työväenpuolue on saanut uuden oikean sisällön.Todelliset ahkeroijat ovat nykyään yrittäjiä.Työn ja pääoman ristiriitaa ei ole olemassakaan.
Rahan puutteen luoma ristiriita koskee kaikkia.Hyväksyn jopa demarit, mutta en löydä sieltä sellaisia ihmisiä joita jaksan kuunnella...no Tuomiojaa lukuunottamatta.Hän saattaa olla kanssani erimieltä, mutta puhuu silti järkeviä.Voin jopa olla samaa mieltä vaikka en uskokaan esim.Tobinin veron mahdollisuuksiin maailmassa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kuulen vasemmalla korvallani huomattavasti huonommin ja kuuntelen vain sellaisia jotka ovat kanssani samaa mieltä. Ja joskus kohtaan itseäni paljon paljon viisaamman ja hyväksyn hänen näkemyksensä vaikka olisin eri mieltä. Ei sitä usein tapahdu. ;-)

Olen kanssasi samaa mieltä; työn ja pääoman ristiriitaa ei ole. Paitsi suurpääoman ja työehtosopimussidonnaisen mutta saneeratun työväen välinen. Ja valitettavan usein se alkaa iskeä eniten koulutettuun väkeen.

Tavalla tai toisella globaalit rahamarkkinat on saatava kuriin. Jos Tobinin vero on vastaus, siitä vaan. Mutta ei voi olla myöskään niin, että ohmisen itselleen apuvälineeksi luoma konsepti alkaa tuhota luojiaan.

fundeeraaja kirjoitti...

Kaikki suomalaiset puolueet ovat työväenpuolueita. Vai löytääkö joku puolueen, joka ilmoittaisi olevansa työnantajan puolue. Muutosta historialliseen puoluekarttaan on se, ettei enää ole vallankumoukseen pyrkivää työväenpuoluetta. Niiltä kahdelta on pudonnut taivas niskaan. Kuinkahan ne asian selittävät äänestäjilleen. Ehkä juuri tästä syystä vassut menettävät kannatusta ja persut sitä saavat. Hyvät herrat, pitäkää kiinni stetsoneistanne sillä tulevan kevään myrsky vie mennessään paljon vanhaa.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Eikö olekin kohtalon ivaa, että äänestäjäkunnan siirtymä tapahtuu juuri siinä porukassa, joka aiemmin on vannonut sosialismin, solidaarisuuden ja suvaitsevaisuuden nimiin? Ja kun usko menetetään, heittäydytään juuri vastakkaiseen kelkkaan. Tällaisia me ihmiset olemme. Minimit ja maksimit, eli ääripäät hallitaan mutta optimit ovat hakusessa. Lopun tästä kommentista voit halutessasi lukea esimerkiksi kommentistani satunnaiselle tarkkailijalle artikkeliini Heikoista signaaleista.

Kun on yrittänyt avoimin mielin seurata, näitä meidän ihmisten toilailuja reippaasti yli puoli vuosisataa minua on ihmetyttänyt lapsenmielinen uskomme muutoksen mahdollisuuteen järjestelmässä, jonka parasta ennen päivämäärä on jo jokin aika sitten ohitettu. en sisältä, sen kuviteltujen pelisääntöjen mukaisesti toimien, positiivinen muutos kansalaisten kannalta ei enää ole mahdollinen. Eliitti ja ryöstöritarit vain vaihtuvat.

fundeeraaja kirjoitti...

Hakki hei, ei asia ole noin yksinkertainen. Ne, joitten sanot vannoneen sosialismin, solidaarisuuden ja suvaitsevaisuuden nimeen, eivät tosiasiassa tehneet niin. Nämä kauniit asiat ovat niitä, joilla ostetaan luottamuus, lämpö ja sympatia. Painitermiä käyttääkseni ne ovat pitäviä otteita, joita tarvitaan selätystä edeltävää heittoa varten. Kun ihmiset uskovat ja luottavat heille voi tehdä mitä vain. Niinhän historia meitä opettaa! Aina kun politiikasta ja sen tekemisestä puhutaan pitää muistaa ihmisen eläimellinen perusvire ja päämäärä. Valta on makeaa, paljon makeampaa kuin vallattomuus. Se nähdään seuraavissa preidentinvaaliasetelmissa. Persut tulevat saamaan myös kepulaisten ääniä. Uskon, että heille tulee vähän kaikista puolueista niitten ääniä, joitten Sinä toivot äänestävän JOTAIN MUUTA. Politiikkaan turhautuneet, kyllästyneet ja katkeroituneet ihmiset liikkuvat seuraavissa vaaleissa. Heille ei tule riittämään äänestämättömyys eikä tyhjä lappu.He haluavat näyttää, etteivät vanhat ja suuret puolueet ole korvaamattomia. Muuttuuko näin toimien politiikassa jotain, sen tulemme näkemään. Se ainakin on varmaa, ettei kansaa halveksita tulevaisuudessa niin näkyvästi kun tällä vaalikaudella.

hakki kirjoitti...

fundeeraja

"He haluavat näyttää, etteivät vanhat ja suuret puolueet ole korvaamattomia." Siinäpä se ongelma onkin. Ja siitä pitävät huolen D´Hont, matematiikkaa ja kiihkouskovaisten äänestysinto. Sillä sillä tavalla ei muutu mikään muu kuin eliitin määrä, kasvu muutamalla ja lisänimiä rosvoritareihin. Ei kansalaisen kannalta mennään vain huonompaan suuntaan.

Laulun sanoin "When will they ever learn, o when will they ever learn."

fundeeraaja kirjoitti...

Kuinka voit sanoa, että tulee lisää rosvoritareita kun näyttöä ko. puolueen käyttäytymisestä vallan kahvassa ei ole. Eikö ole järkevää antaa yrittää? Katson parhaillaan pressiklubia. Heinäluoma myöntää, että heiltäkin valuu ääniä PerSuille! Eikö nyt ole tapahtumassa juuri se mistä alvariinsa puhut. Ihmiset ovat kyllästyneitä nykymenoon ja reagoivat purkamalla kiukkuaan hylkäämällä ne, jotka heidän mielestään toimivat väärin. Kun asiat tuntuvat menevän siihen suuntaan, että ihmiset äänestävät todellista vaihtoehtoa niin eikö olisi järkevää hakea vaihtoehtoa vaikka KD:sta ellei PS jostain syystä ole trendikäs. Varmaa nimittäin on, etteivät turhautuneet äänestäjät viitsi vääntäytyä uurnille jättämään pellelappua uurnaan. Mieluummin he jäävät kotiin nukkumaan ja ketäs se sitten hyödyttää? Liikkuva äänestäjä on nimenomaan demokraattisen kansanvallan ritari. Hän on juuri se tekijä, joka pitää puolueet edes jonkinlaisessa järjestyksessä.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Olemme tästä samaisesta asiasta keskustelleet aika monta kertaa. Koska en ole poliitikko en jaksa toistamalla toistaa perusteitani. Joten, jätetäänkö tältä kertaa? Jos perusteluni haluat lukea, ne löytyvät mm artikkelista http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10390/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa-meita.