keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Hurrit uuniin

 


 


Jos on aitosuomalainen ”sivistyneistömme” osannut riemastuttaa suomenruotsalais- ja pakkoruotsi-kammollaan tällaista tavallista tossunkuluttajaa, kyllä ne hurritkin osaa.


Menneen, nyt suomettuneeksi todetun kauden ministeri ja puoluejohtaja Pär Stenbäck taisi alittaa heidänkin tasonsa? Syyskuun 12. hän ”ilmoitti Huvudstadsbladetissa, että tahot, jotka katsovat suomenruotsalaisilla olevan etuoikeuksia Suomessa, ovat kansanryhmän vihaajia ja verrattavissa natseihin. Samalla hän katsoi suomenruotsalaisten aseman Suomessa olevan verrattavissa juutalaisten kohteluun 1930-luvun Saksassa.”


Ja varmaan Stenbäckin ainakin pitäisi tietää? Maailman vanhimman kansainvälisen, inhimillisyyttä edistävän kansalaisjärjestön entisenä puheenjohtajana Suomessa. Muistelmakirjansa mukaan lähes Rauhan Nobel palkinnon Ahtisaarelle junailleena miehenä.


Ehkäpä hän vain lukee ajan merkit tarkemmin kuin me tavikset? Sillä ainakaan ennen vuotta 1933 ei kukaan Saksassakaan tiennyt, mitä konkreettisia tulevaisuuden suunnitelmia Adolf Hitler juutalaisia silmällä pitäen rakenteli. Eihän tuo vielä silloin itsekään tiennyt.


Ehkäpä Pär vain halusi varmistaa, ettei Suomeen moista Messiasta koskaan salaisilla ja vapailla vaaleilla valita? Siis samalla tavalla kuin Aatua aikoinaan. Vaan taisipa viesti siinä tapauksessa kääntyä tavoitettaan vastaan?


 


PS.


Onkohan Pärin mielestä tässä historiallisessa tilanteessa ja hänen toimintansa tuloksessa kyseessä Kriisi vaiko katastrofi? Vai onko uusi kirja tuloillaan?


 


 

2 kommenttia:

Helge V. Keitel kirjoitti...

Eagles, Hurrit uuniin ei huolestuta minua ollenkaan. Aurinkosen kesän rusketusrajat poistuisivat ja paistuisivat. Kuulin, että joku ministeri vertasi meitä juutalaisiin. Poikkesin tarkoituksellisesti veeseessä tarkistamassa, että ympärileikkaus puuttuu ja peilistä katselin, ettei ole koukkunenää. Kielikokeen perustellako se tehdään? Yritän livahtaa rantaruotsalaisten paistokokeesta viimeisenä parina uunista ulos ;)

hakki kirjoitti...

Helge

Minua kyllä hiukan huolettaa. Sillä Messiaan odottajat tulevat myös tulevaisuudessa toimimaan lauman lailla. Ja valitettavasti myös täällä meillä.

Mutta kieltämättä minulle uusi tieto on, että myös hurrit ovat tunnistettavissa siitä, että heidät on sekä ympärileikattu että siitä paljon mainostetusta koukkunenästä.