keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Vuosikymmenen palveluinnovaatio

 


Kunnallinen vanhemmusammattilainen joka perheeseen.


"Lapsiasiavaltuutettu haluaa koteihin ammattikasvattajia". kertoo ainoa valtakunnallinen tänään.  No sehän sopii uudeksi kolmannen sektorin liikeideaksi. Tämän vuosikymmenen hallinnollinen innovaatio numero 1. Kasvuala jo syntyessään. Tehdään siitä vielä vientituote. Ja meillähän tunnetusti on millä mällätä. Erityisesti sosiaali- ja terveyssektorilla.


Kannattaisiko valtuutetun ensin keskittyä niihin syihin minkä vuoksi 70.000 lasta otetaan huostaan vuodessa? Niihin syihin miksi vanhemmat eivät osaa, kerkeä, halua kasvattaa lapsiaan? Miksi lastensuojelutyöhön menee 700 miljoonaa euroa vuodessa? Jopa enemmän kuin toimeentulotukeen. Ja menevätkö ne pitkälti samalle porukalle"? 


Sillä ajatus siitä, että virkamiestä tarvitaan vanhempien kasvatuskumppaniksi on suoraan sieltä syvältä. Tehokkaammaksi tulee vaikka laittaa naima- ja lisääntymisluvan ehdoksi vanhemmuuden approbatur avoimessa aikuiskoulutuskeskuksessa. Ja taatusti halvemmaksi.


 


PS.


Tämä lienee kepun ensimmäinen keihäänkärki osaamisintensiivisten ja innovatiivisten kasvuyritysten kehittämiseksi? Kyllä Mauri rahoittaa.


 


 


 


 

6 kommenttia:

tobe kirjoitti...

Olen totaalisen kyllästynyt näihin "lisää rahaa" sossu porukoihin.Tuloksia ei tule ja syy on aina sama.Tarvitaan lisää resursseja.
Koska kaikkialla puhutaan koulutuksen ja muiden systeemien loistavasta vientimahdollisuudesta haluaisin antaa tilnim´numeroni jonne ohjata verorahoillani luodun järjestelmän tuotosta.Jos meidän järjestelmämme on niin hyvä kuin sanotaan niin se maksanee itse itsensä suurina tuontituloina.Oletan verojeni puolittuvan jo kuluvana vuonna.Kiitos loistavan sosiaaliviennin.
On aika kasvattaa aikuiset tajuamaan mihin meidän rahamme menevät.

hakki kirjoitti...

OrNot

Odota mitä odotat. Olet ilmeisesti ymmärtänyt väärin sen, mihin vientitulot on tarkoitus käyttää. Niitä tarvitaan lisää hyvään hallintoon. Erityisesti puolue- ja vaalitukeen. Itse asiassa veroja joudutaan tilapäisesti kasvattamaan, jotta tuote saadaan striimlinettyä ja viimeisteltyä ennen lanseerausta. Ja sitten tuleekin versio kahden tuotekehittelyn vuoro.

Sepi kirjoitti...

Umm.... Yhden ikäluokan koko on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ollut reilu 50.000 lasta, joten väite 70.000 huostaanotosta vuodessa ei voi mitenkään pitää paikkaansa.

hakki kirjoitti...

Sepi

Ei kai byrokraattisena tavoitteena voi olla kokonaisen vuosikasvun huostaanotto? Ei edes Suomessa. Mutta siitä huolimatta, kyllä se väite voi hyvin pitää paikkansa. 10 vuoden lasten tuotanto kun on noin 500.000 - 600.000.

fundeeraaja kirjoitti...

Vanhana freudilaisena katson, ettei lapsia tarvitse erityisemmin kasvattaa jos geenipohja on riittävän hyvä. Siksi olisinkin valmis ehdottamaan kunnallisten hyvägeenisten perheenrakentajan virkojen perustamista. Perheenrakentajat kun hoitaisivat perheen rakentamisen ei tulisi lasten hoidossa enää myöhemmin ongelmia.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Muistatkohan nyt oikein? Eikö tuo kasvatussuunta polveudu ennemminkin Arthur de Gobineaun rotuoppeihin, Heinrich von Treitschken nationalismiin sekä Friedrich Nietzschen sankarikulttiin ja huipennu Alfred Rosenbergin rotuopilliseen teokseen Der Mythus des 20. Jahrhunderts?