torstai 2. syyskuuta 2010

JAKK, Mari Kiviniemi ja 31 miljoonaa euroa pönttöön

Jalasjärven aikuiskoulutuskeskus on vetämässä pääministerin aiempaa kotikuntaa konkurssiin. Opetushallituksen siltä takaisin perimät, väärinkäytetyt oppisopimusrahat, yhteensä 31 miljoonaa euro, vastaavat kuulemma ao. kunnan (vai olisiko jo kaupunki) kahden vuoden verotuloja.


Ja mielenkintoista on, että Mari on toiminut ao. oppilaitoksen johtokunnan jäsenenä vuodesta 1996 vuoteen 2004 ja johtokunnan varapuheenjohtajan 2000 . 2004. CV.  Mitä Mari on mahtanut sinä aikana saada aikaan?


Ja ennakoidakseni tulevaa. On turhaa väittää, että poliitikot toimiessaan yhteiskunnallisissa tehtävissä olisivat jollain kummallisella tavalla vapautettuja siitä vastuusta, jonka hallituksen tai johtokunnan jäsenyys tuo mukanaa. Käsitykseni mukaan laki puolueita edustaville poliitikoille ja kansalaisille on, ainakin vielä tässä vaiheessa sama?

2 kommenttia:

Pohdiskelija kirjoitti...

Luettuani CV linkin Huomasin ettei siinä tuottavilla työntuloksilla voi keikaroida. Puhdasta Keskustatyyppistä loisimista, pääasiassa yhteiskunnassa verotuksen avulla kerättyjen varojen ympärillä pyörimistä ja katteetomien etuisuuksien keräämistä. "Työhistoria" osoittaa ainoastaan sen kuinka paljon julkishallinossa on saneerattavaa joka on aidosti politiikkojen itsensä rakentamaa ja edustuksellisen demokratian tarkoin suojelemaa reviiriä. Nyt ainakin ymmärrän miksi jokaiseen suoneniskentään tarvitaan aina laki. Keskusta edustaa sitä laillisuuden perikuvaa jonka "yritystoiminnassa" ei risukaan liikahda ilman rahanheruttelulakeja. Hyvää matkaa taloushelvettiin lapsille ja lastemmelapsille. Koko Suomi vaihtaa kädenlyöntipalkalla omistajaa kerran sukupolvessa. Olisi hauska tietää ketkä tuettavat jättävät jälkeensä suurimmat perinnöt. Onko ne niitä jotka ovat loppumattomien tukitoimenpideiden kohteina, joiden tuet riippuu omaisuusmassan suuruudesta. Vai onko ne niitä jotka ovat nettoveromaksajia ja maksavat mökkinsä ja sen alla olevasta maasta 2 - 3:n kertaisen maksun kiinteistöveroa. Samaanaikaan tuettavat maksavat puolet tai kolmasosan samaa veroa vaikka heidän asuinkunnassa olisi tarvetta kerätä veroja siinä missä muutkin veronmaksajat. Maanarvo näyttää olevan verotuksessa erilainen tukia kerätessä ja huomattavan poikkeva omakustanteista elämää harjoitavien kohdalla. Huoli ei ole kuitenkaan tämänäköinen, mikä yhteivastuussa kierretään se valtiolta nostellaan.

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Tarkkaanpa taas tutkiskelet ja pohdiskelet. Kiviniemen CV, kuten useimpien nykypoliitikkojenkin kuvaa tarkasti sitä minkä me äänestäjät olemme sallineet hyväksyessämme, että politiikka - yhteisten asioiden hoitaminen - voisi itsessään olla ammatti tai työura. Samalla se osoittaa kuinka suuri työ meillä on edessämme yhteiskuntamme rakenteiden tervehdyttämisessä. Mutta samalla se konkreettisesti osoittaa, missä vika.

Jos kaikki maamme Kaikkoset, Kiviniemet, Vanhaset, Kataiset, Sasit ja Urpiaiset ja Heinäluomat hoitaisivat taidolla näitä meidän yhteisiä asioita kaikki olisi hyvästi. Mutta miten he voivat? Eiväthän he tunne muita todellisuuksia kuin omansa. Heiltä on turha edellyttää edes sen ymmärtämistä, että jotain on hyvin pahasti vialla. Sitä kun ei järjestelmän sisältä voi nähdä.

MM. siksi ainoa muutoksen ja kehittymisen vaihtoehto on JOKU MUU.