torstai 25. huhtikuuta 2013

Voiko ihanammin päivä enää alkaaYhden aamun kommentoinirumba nettiTalouselämässä. Oli varmaan tavallista päivää enemmän sanottavaa asioista, jotka oikeastaan minulle.... kuuluvat. Kuten jokaiselle suomalaiselle. Kullekin kiinnostuksensa ja orientoitumisensa mukaan. Ja kyllä päivä tosi masentavasti taas alkaa. Ja lisäkommentoinnille olisi tarvettakin, mutta ei jatkuvasti voi kaikkea kommentoida, kun elämässä on muutakin
KUNTATALOUS
Tutkija SS:ssä: Kataisen hallitus poikkeuksellisen tyly kunnille

Kataisen hallitus on kykenemätön, kokematon ja yksinkertainen. Tylyys johtuu sen ideologiasta, kaikki mulle heti nyt. Sen nämä kakarat ovat oppineet vanhemmiltaan. Viikkorahan vieminen ja sen seuraukset itselle, ovat hyvässä muistissa. 
Mutta heiltä unohtuu että Thatcherin opit eivät nykyaikaan sovi. Moni asia on muuttunut. Näkyvimmät ja helpoimmat lasten kasvatuksen keinot eivät välttämättä kaikki enää toimi.
Kun Kataisen kuningastie on alusta lähtien ollut kivinen polku, hän voisi kruunata sen valtiomiesteolla. Hän voisi erota ja viedä hallituksensa mennessään.
Vaihtoehtoja on aina, mutta nyt näkyvissä on vain huonoja tai vielä huonompia. Valitettavasti uudet vaalitkaan tuskin tilannetta parantavat, ongelmat alkavat jo olla liian syvällä. Mutta saadaanpa edes vaihtelua maksamiemme verojen vastikkeeksi.


Kansalaisten luottamus ennätysalhainen - uudet luvut "painajainen" EU:lle

" ne viestivät kriisistä poliittisesta ja demokraattisesta legitimiteetissä."  Tästähän tässä on kysymys, nykyinen meno ei kansalaisten mielestä ole oikeudenmukainen. Ajatus yhteisestä Euroopasta on päätymässä hajoavaan Eurooppaan.
Haluan kuitenkin alleviivata, että kyseessä ei suinkaan ole yksin Euroopan ongelma.  Tämä revohka lähti liikkeelle USAsta, sen pankkitoiminnan päättömyyksistä. Ne tartuttivat Euroopan, joka ei ole osannut syntynyttä tilannetta ratkaista. Sama mikä toimii liittovaltiossa, ei toimi valtioliitossa olkoonkin, että kummassakin käytetään yhtä ja omaa valuuttaa.
Sitä ei tahdota USAssa ymmärtää sen paremmin valtion, pankkien kuin ennen kaikkea pankkien todellisten omistajien taholta. Ja sen lauluja ilmeisesti olet pakotettu laulamaan, jonka leipäkorista evääsi haet?
Vaikka toivo Yhteisestä Euroopasta vielä elää, sen tehohoidon voi kohta lopettaa.  Siihen kai tässä jo jonkin aikaa on pyrittykin."Onnettomia konsultteja, perustelut kuin lottokoneesta"
Julkisissa hankintamenettelyissä on kauppakamarien torstaina julkistaman yritysjohtajakyselyn mukaan runsaasti kehitettävää.
Tämä on ollut tiedossa jo vuosikymmenen, puolitoista, vähintään. Omasta kokemuksesta olen sen saanut todeta noin 1990-luvun puolessa välissä. Markollakin taatusti ennen kun Espoosta siirtyi. Miten on mahdollista, että mikään ei muutu?
Eivätkö Kauppakamarilaitos ja yrittäjäyhdistykset, joiden jäsenten intressissä julkisen hankintamenettelyn toimivuus ensisijaisesti on, kannattaisi keskittyä kouluttamaan kuntaostajia? Ja samalla valtiota? Vai eivätkö kuntapäättäjät usko, että heidän ostajiensa osaamattomuus tulee myös äärimmäisen kalliiksi kunnille itselleen, koko maasta ja veronmaksajista puhumattakaan?
Ei tämä voi olla näin vaikeaa???

EURON KRIISI
Saksalaisekonomistin varoitus: Euro kestää enää viisi vuotta

Näinhän tässä käy. Ja kun euro, EUn valuutaksi kaavailtu menee, menee EU sen mukana. Kumpaankin on ladattu liian paljon odotuksia, tunteita ja energiaa. Euroopan valtiot eriytyvät jälleen pikku tilkkutäkiksi, ja sopivasti ärsytettynä alkavat tapella keskenään. Sitten voimmekin taas odottaa ulkopuolista pelastajaa, kuten niin usein aiemminkin.
 Nyt kun Eurooppa tuskin enää jenkkejä kiinnostaa, ja vaikka kiinnostaisikin sen resurssit loppuvat, palaammekin sitten Napoleonin aikaan. Tosin nykytekniikalla höystetyn totaalisen sodan seurauksena on autiomaa, josta kukaan ei ole kiinnostunut. Kaikista vähiten edes henkiin jääneet. "Go East young Man, or West, anywhere, who cares. Just go."Outokummulta potkupommi: 2500 ulos
Näin käy periferialle, kun valuutta kelluu, finanssipolitiikasta päätetään muualla ja muiden toimesta, eikä ole edes omaa keskuspankkia, aluetuista puhumattakaan. Fantastista taas.
Voisiko Katainen jo tehdä sen ainoan valtiomiesteon, johon hänellä enää on eväät? Eroaisi ja veisi hallituksensa mennessään.
Ilman uusia vaaleja ei mukaan muutu ja näillä näkymilla joudutaan ojasta allikkoon niiden jälkeenkin. Mutta saisimme edes vastinetta verorahoillemme matkallamme Impivaaraan.
Ilpon kannattaisi EKssa tehdä sama toimi. Näistä broilereista ei tähän hommaan yksinkertaisesti ole.


Työttömien toimintaa
Luvatta netistä kopioitu
Alkuperäinen Hemmo Koskiniemi (?) 


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

olen tässä jo pitkään mietiskellyt, lahoaako EU sitältäpäin samalla tavoin ja samoista syistä kuin Weimarin tasavalta? Ja mitäs siitä sitten seurasikaan?

tutkija Pohjanmaalta

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

lisäys edelliseen: aiheesta löytyi googlettamalla ihan hyvä kirjoituskin

http://kulttuurivihkot.fi/lehti/blogit/kasparhauser/327-eurooppa-weimarin-tasavallan-tiellae

Näin se näyttäisi menevän.

tutkija Pohjanmaalla

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

En vielä ole linkkiäsi kuin silmäillyt, mutta niin se on tähän mennessä mennyt. Ja jatkuu samanlaisena, ellei joku jossain ala ajatella muutakin kuin "Schuld ist Synde".

Vaikka itsekin olen sitä mieltä, että julkista taloutta tulee leikata ja sen seurauksena veroja voidaan alentaa, tämä nykyinen politiikka ajaa juuri linkin lopputulemaan. Pitkän aikavälin tavoitteet yritetään saavuttaa heti. Operation Gelungen, Patient Tod.

Saa nyt sitten miten kuvio muuttuu, jos Espanjan, Kreikan, Italian, Portugalin, Irlannin kaikki maat ilmoittavat; se on loppu nyt.