maanantai 3. toukokuuta 2010

Mietteitä Kokiksista, Kreikasta ja poliitiikan eläimistä
 


Sauli Niinistö ei ole ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa kertoi ainoa valtakunnallinen jo vapun aattona. Työntekijäpuolueen tähti sai viimeistään kyllikseen kun Eduskunnassa, puhemiestä valittaessa, voitajaksi tuli JOKU MUU. Sauli kertoi päätöksestään puolueensa puheenjohtajalle Kataiselle ja Stubbille ilmeisesti jo silloin helmikuussa, lopullinen julkistaminen vain siirtyi. Saapas nähdä auttaako vuosi palauttamaan hänet edes Presidenttikisaan 2012? Vai menetimmekö samalla vähintäänkin hyvän pressaehdokkaan? Tuskin edes Jyrki-boy voi enää kuvitella Tumpin mahdollisuuksiin näillä näytöillä.


Eipä siis ihme, että Jyrki -boyn oli siirryttävä ehdokkaaksi Uudellemaalle. Saas nähdä miten pojan käy? Monta monituista kokiksien kansaedustajamandaattia tuli Saulin ilmoituksen myötä katkolle kertalaakista. Mutta ehkä sopimus turhake Mäkelän siirtymisestä Espoon kaupunginjohtajaksi, antaa hänelle edes muutaman ilmaisen lisä-äänen? Tosin Saulin sensaatiomaisesta 60.000 äänestä ilmeisesti varsin moni oli ensisijaisesti ääni Saulille, eikä ehkä edes toissijaisesti kokiksille?


Ja Hesari jatkaa. "Hänen puhemieskauttaan on leimannut vahva uudistushalu, jolle hän on saanut aika ajoin heikosti vastakaikua kansanedustajilta, vaikka eduskunnan hallinnon ongelmat tunnustetaankin. Hänen aikanaan eduskunnan toimintatapoja on uudistettu vahvalla kädellä."  Ihmekö siis tuo, että kansanedustajalauman herkkähipiäiset pikkusielut halusivat näpäyttää ja kunnolla. Ja näköjään onnistuivat? Väittäisin, että äänestäjät ennemminkin toivoivat kansanedustajalauman kuriin panemista, eli tukivat puhemiehen näkemyksiä ja tapaa toimia.


Miten mahtavat nuo samaiset veijarit äänestää, jos Suomi jossain vaiheessa joutuu Kreikan leikkauksia vastaavaan tilanteeseen? Enkä todellakaan tarkoita nyt tulossa olevaa puolue-opportunistien sanailua Suomen osuudesta Kreikan pelastuspaketista vaan tilannetta, jossa itse olemme apua toivomassa. Syyt omiin ongelmiimme kun ovat pitkälti samat kuin Kreikassa. Poliittisen eliitin Maan Tapaa. Sen ja heidän edustamiensa puolueiden aikaansaannosta. Me taviksethan joudumme joka tapauksessa täälläkin törsäilyn ja korruption maksumiehiksi?


Saulin kohtalo osoittaa myös selvästi miten yksi ihminen, jopa "työväen toivo"  ei voi poliittisen eliittimme minä-minä-toimintatapaa muuttaa järjestelmän sisältä. Siksi tarvitaan JOKU MUU ja hänelle massiivinen äänivyöry. Kansalaisten selkeä täsmämielipide, protesti puolueitten ja niitä edustavien poliitikkojen luokattomalle menolle.  Tietoisesti uurnaan tai postiin pantu, hylättäväksi tuleva ääni Eduskuntavaaleissa 2011 on ääni suomalaiselle demokratialle. Se onkin sitten viimeinen rauhanomainen tapa, joka meillä taviksilla on. Sen jälkeen halukkaat voivatkin täälläkin enää vain siirtyä kaduille.


 Siksi, kirjoita sinä lippuun mitä tahansa muuta kuin numeroita.  Minä kirjoitan JOKU MUU.
PS.


Keille Kreikka ensisijassa on velkaa? Keille me?


 

16 kommenttia:

tobe kirjoitti...

Eiköhän se Sauli halua sittenkin nousta maan johtoon ns. epäpoliittisena koko työväestön presidenttinä ja siirtyminen sivuun sen mahdollistaa.Mitä se maan johtaminen sitten on seuraavat 6 vuotta jää nähtäväksi....Pääministeri Heinäluoma...ulkoministeri Pekkarinen ja Valtionvaroista vastaa peruskoulun opettaja Urpilainen.Valitse siis noista jos et edes yritä estää punamultaa syntymästä.Joku muu varmistaa punamullan paluun....siis se ei tapahdu vaaleissa..eihän?Vain jos saat masinoitua 100.000 Joku muu lappua sillä voi olla merkitystä...
Kreikkapaketti vie kyllä mehut meistä kaikista jos Kreikkalaiset ei nöyrry reaalimaailmaan, mutta miksi nöyrtyisivät kun eihän meilläkään kunnat ja valtio viroistaan ja eduistaan luovu.Pitää ilmeisesti pistää sakko jokaiselle uudelle viralle ennekuin ne saadaan loppumaan.Miten Joku Muu ratkaisee kuntien määrän pitkulaisessa maassamme? Minusta sellaiset 12 kuntaa riittää ja maakuntarajat kokonaan historiaan.Ihan oikeita valtuustoja tekemään päätöksiä omilla rahoillaan.

Oijoi kirjoitti...

Pitäisi joskus jonkun opettaa Helleenit rahankäyttöön -

Kreikka hävisi roomalaisille, jotka ottivat sotalaivastona takavarikkoon ja pistivät vangitut helleenisotilaat soutamaan niitä ruokapalkalla huviveneinä Rooman kaupungin asukkaille.

Neuvostoaikaan - ja liitossa kun kaikki olivat toisilleen vuosibudjetin verran velkaa oli velasta käytössä termi "avustusvelkaa".

Se tarkoitti sitä, että saaja toimittaa toiselle velkaa vastaavan määrän sovittua raaka-ainetta, työvoimaa tai tavaraa.

Siellä olisi veneitä ja soutajia.

Vaan.

Monikohan kokis ottaisi annettavan velan vastikkeeksi veneen (rantahuvilan) ja pari ruokapalkalla töitä tekevää kreikkalaista naispuolista palvelijaa kolmeksi vuodeksi ?

hakki kirjoitti...

OrNot

Mutta eikös Sauli jo jossain vaiheessa ilmoittanut, ettei häntä vallattoman presidentin virka kovasti innosta? Ja jättäytyminen eduskuntavaaleissa olematta kokiksien käytettävissä on selkeästi märkä rätti nappulaliigan nuorekkaille nassuille. Hemmetti, 60.000 ääntä.

Nyt alat puhua asiaa. Punamulta, sinipuna, turkoosi sen paremmin kuin sateenkaarikaan eivät ole vaihtoehtoja ollenkaan. Samaan oman edun valvontaan ja kakun jakamiseen keskittyvät jokainen. Koska hallituspohjalla ei kansalaisten ja veronmaksajien kannalta ole väliä, ketkä saavat yhteisistä varoitamme varastaa, eikä nukkumisesta ei ole hyötyä ainakaan, on ilmeisesti keskityttävä löytämään mahdollisimman monta äänestäjää täyttämään lippunsa muulla kuin numeroilla.

Kysyt "Miten Joku Muu ratkaisee kuntien määrän pitkulaisessa maassamme?" Esitän vastakysymyksen "Miten sen ratkaisevat punamulta, sinipuna, turkoosi tai sateenkaari?"

Se on valitettavasti ainoa teko, joka tarjoaa edes jonkinlaisen mahdollisuuden. Mutta ensin tarvittaisi JOKU MUUlle sitoutunut tukiryhmä. Nyt meitä on jo yksi.

hakki kirjoitti...

Oijoi

"Pitäisi joskus jonkun opettaa Helleenit rahankäyttöön." Ehkä meidän kannattaisi ensin opettaa omat poliitikkomme ja erityisesti puolueemme rahankäyttöön?

Kun edelliseen lamaan lähdettiin vuonna 1991 valtion velka lienee ollut tasoa 12 mrd. euroa. Kohta on julkisyhteisöjen velka lähestymässä 120 mrd. euroa. Onneksi huomattavasti korkeammalla BKTllä, mutta silti. Ja jos teollisuuden ja yritystoiminnan volyymit jatkavat pienenemistään nykyvauhdilla, ei sekään meitä kauan lämmitä.

Muuten. Olen tähän asti ymmärtänyt, että maahanmuuttajat eivät ole toivomuslistasi ensimmäisillä sijoilla. Vai muistanko väärin?

Pitkän linjan mies kirjoitti...

"Ehkä meidän kannattaisi ensin opettaa omat poliitikkomme ja erityisesti puolueemme rahankäyttöön?" Juuri ja justiinsa. Mutta miten sen tekee JOKU MUU? Mistä löytyy uusi Iiro? Olisko jonkin pulueen arsenaalissa epäpoliittista "lineaariajattelijaa", jonka todellista "luontoa" puolue ei vielä tietäisi, mutta puolue luulisi keräävän ääniä.

Oijoi kirjoitti...

Olen kyllä odotellut että saan ukkokotiin hoivaajiksi näitä Manilan tyttöjä mutta nyt voisi kelvata ukkotipaikka Aigein meren saaressa kreikkalaisilla hoivaajattarilla.

hakki kirjoitti...

PLM

Politiikka ei suosi suoran toimen - tästä poikki ja tohon jenkat - ihmisiä. Politiikka suosii ihmisiä, joilla ei ole mielipiteitä, ennen kuin "porukka on kertonut" mitä mieltä pitää olla. Ja silloinkin mielipide on esitettävä niin ympäripyöreästi, että siitä voi perääntyä leimaautumatta sanansa syöjäksi.

Eikä politiikka varsinkaan suosi tekijöitä. Ei ollenkaan. Tehdessä kun pakosta tulee jossain vaiheessa tehtyä virhekin. Ja nykyinen julkisuuskoneisto tai kuka tahansa valtakirjasta kilpaileva muun tai oman puolueen ehdokas pitää huolen siitä, että seuraavissa vaaleissa äänestäjät kyllä muistavat kuka virheen teki.

Juuri tämän vuoksi demokratiamme, tai oikeammin puoluepoliittinen järjestelmämme on nollattava. Ei nolattava, vaan nollattava. Edustajillemme on tehtävä kertakaikkiaan selväksi ketä he edustavat, kelle he vastaavat ja mitä varten me olemme heidät edustajiksemme valinneet. Ja ainoa tapa, jolla se enää on mahdollista, on demonstroida asia heille, vetämältä heiltä oikeutus edustaa meitä. Siihen, juuri siihen voi laillisesti ja demokraattisesti toimien käydä enää vain JOKU MUU.

hakki kirjoitti...

PLM

Unohdin vastata tuohon lineaariajattelija vaihtoehtoon. Ei yksi pääsky kesää tee, kun ei Saulikaan.

hakki kirjoitti...

Oijoi

Mahdatko enää välittää mistä päin maailmaa ukkokotiisi hoitaja tulee? Kuhan tulee. Ja muistaa mitäs sitten tehtäis? ;-)

tobe kirjoitti...

koska kukaan ei kuitenkaan tee mitään oikeaa ja toimivaa, koska heillä ei ole siihen enää valtaa tai varaa lienee parasta valita sellainen mitä on kiva katsella.Siispä JOKU MUU on valittava ulkonäön ja sanavalmiuden perusteella.Ennekaikkea kielitaito ratkaisee ettei tartte tuntea myötähäpeää kun meidän pressa antaa lausuntoa.......Kalimera parakaloo mua armahtakaa vielä yhdeltä poliitikolta joka ei osaa (kaikkia) muutamia euroopan kieliä.Joku muu joutaa ajattelemaan kunhan poliitikko osaa sen sitten sanoa sujuvasti eikä aloita lausetta "Difficile"...."Pötööötr"

hakki kirjoitti...

OrNot

Kielitaidon puute lienee kuitenkin niitä pienimpiä kauneusvirheitä poliitikossa tai kansan edustajassa? Ja parempi kai aloittaa vaikka "Difficile"...."Pötööötr" kuin esimerkiksi "Imbécile".... "Pötööötr"?

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Hakki, Oijoi ja OrNot.
Kiitos mielipiteistänne, sillä minullekin alkaa kirkastua JOKU MUU nimisten politiikkojen luonne. Olisiko niin, että mnistereiltä vaadittaisiin vähintään kolmen vieraan (suomi ja ruotsi ovat ns. kotimaisia) Euroopan kielen - lähes - täydellinen suullinen hallinta (juristit hoitakoon kirjallisen puolen) ja äo., joka on vähintään 180?

Puutun vain ministerivirkoihin, sillä muilla kellokkailla ei ole mitään asiallista merkitystä. Ehdotan samalla, että luopuisimme sanasta MINIsteri. Mini- merkitsee pientä. Näin vaikkapa Jokusteri tahi Muusteri voisi olla sopiva titteli. Luuseri ei rimmaa (eikä sovi, vaikka virkaan kuuluu käytännön osaamattomuus) ja muumimaan muusteri kuulostaisi sopivalta.

äänivyöry kirjoitti...

Kreikka kaatui samaan palkitsemisjärjestelmään, johon Suomikin kaatuu, ellei suunta muutu. Politiikkojen tapa palkita on antaa etuja omilleen. Virat, eläkkeet, asunnot niitä jaetaan niin kauan kun rahat riittävät, - niin meilläkin.
Vuoden kuluttua tyrät rytkyy! Eduskunta näyttää aivan toiselta kuin nyt. Yhtään JOKU MUUTA siellä ei ole, mutta Persuja demareitten varran,-se vaikuttaa jo nyt kirkkaalta kuin pläkki. Pyrkyrit hankkikaa Persujen jäsenkirja ennen kuin pääsevät puoluetoimistosta loppumaan.

hakki kirjoitti...

äänivyöry

Näinhän tuo on. Eikä suunta näillä näppylöillä muutu. Muilta osin en ennustukseesi usko. Siitä pitää huolta D´Hont. Kerro yksikin hyvä syy miksi äänestäjän/kansalaisen/veronmaksajan pitäisi maksaa ensimmäisenkään puolueen jäsenmaksua?

äänivyöry kirjoitti...

Sanoin sen jo! Saadakseen hyvän työpaikan, omakotitontin tmv. itselleen tai läheisilleen. Tuskinpa niin suuria idealisteja kovinkaan montaa löytyy, että uhraisivat oman etunsa tuulimyllyjä vastaan taisteluun. Ellei mikään muutu niin sitten voimalla mukaan.

hakki kirjoitti...

äänivyöry

Opportunismia parhaimmillaan? Mutta kukin taaplaa tyylillään. "A man´s got to do, what a man´s got to do."