sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Mätä mikä mätä. Läpimätä.

Tiura syyttää Korhosta yrityksistä houkutella tai lahjota loikkaamaan kokiksista kepuun. Korhonen kertoo aloitteen tulleen Tiuralta. Tiura kiistää. Merisalo vahvistaa Korhosen kertomuksen. Merisalon entinen työntekijä vahvistaa Merisalon version. Merisalo kertoo säilyttävänsä nauhoitteita keskustekuistaan joidenkin poliitikkojen kanssa. Tiura kertoo sallivansa nauhojen julkaisemisen.


Ei. Kyse ei ole aprillipilasta, vaikka ajankohta täsmääkin aika hyvin. Ei liioin tosi-TV sarjaformaatin jaksojen kuvauksesta. Kyse on puoluepoliittisesta mutapainista vaalirahoituksen ympärillä. Yksi kansanedustaja, yksi puoluesihteeri ja yksi vaalirahoittaja, mahdollinen lahjoman antaja keräävät julkisuuspisteitä. Tekninen osaaminen 10, tyylitaju 0.


Johan tätä on kaksi vuotta jatkunutkin. Mikä mahtaa olla tämänkertaisen käyntiinpanijan tavoite? Mieleen tulee muutamakin mahdollinen motiivi. Halu pysyä parrasvaloissa? Usko oman asian puhtauteen? Halu palauttaa moraalin politiikkaan? Toive saada äänestäjät lopullisesti kyllästymään lahjontaepäilyksiin ennen seuraavia vaaleja? Ja saattaa niitä olla muitakin.


Mutta kuten tyttäreni asian ilmaisisi: Ihan sama. Mitä väliä?

23 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kohu on kokonaan Tiuran omaa syytä. Hän erehtyi puolustautumaan haastattelussa ennen kuin häntä oli ehditty edes syyttää mistään.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

En lainkaan epäile. Mutta ajan kuvaa sekin.

Cristina Andersson kirjoitti...

Hakki,

Poikani sanoi jotakuinkin samaa kuin tyttäresi.

Nuoriso ei enää jaksa välittää sarkofagimuumiopolitikkojen ja kepulikonstikkaiden touhuiluista.

Tuon tietäen, minulla on yksi kysymys: Miksi nuoret haluaisivat maksaa veroja tähän maahan? Miksi yleensä kuulua tähän maahan? He näkevät miten heikoimpia kohdellaan. He lukevat kuinka vanhukset sidotaan vuoteisiin ja lasten kevätjuhlat peruutetaan säästösyistä? Miksi heillä riittäisi sympatiaa näitä päättäjiä kohtaan? Samalla he ihmettelevät kuinka kaiken pelastavaan innovaatiojärjestelmään pumpataan voimavaroja oikein urakalla, mutta he eivät huomaa sen tuottavan hyvinvointia. Miksi he välittäisivät?

Tiuran ja Merisalon tapauksesta ei voi sanoa kuin, pata kattilaa soimaa eikä vähempää voisi kiinnostaa kumman kylki on mustempi.

hakki kirjoitti...

Cristina Andersson

Nykyinen poliittinen järjestelmä, jossa varsin vähäiseltä osin olin itsekin vuosikymmeniä sitten osana on ajautunut tilanteeseen jossa yhä useamman meistä ihmisistä, niin vanhemmista kuin nuoremmistakin olisi esitettävä juuri esittämäsi kaltaisi kysymyksiä. Kysymyksiä, jotka alkavat sanalla MIKSI?

Tällä hetkellä nuorilla ei ole syytä maksaa verojaan tähän maahan, eikä edes kuulua tähän maahan. Enkä ihmettelisi lainkaan, jos moni kehityksen pysähtyneisyyteen, henkiseen kylmyyteen ja kansakunnan näkymien pimeyteen kyllästynyt osaava, tunteva nuori siirtyisi muualle. Ensimmäisen kerran myös käsitteellisellä osaamisella on kysyntää ja mahdollisuuksia muuallakin.

Jos itse olisin vielä nuori tai vaikka vain sitoutumaton eläkeläinen, olisin lähtenyt jo aika päivää sitten.

Ja kaikki vain siksi, että yhteiskuntamme poliittinen eliitti on käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja pilannut hienon itsenäisyyden.

Tiuran tai Merisalon kohtalo evvk.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

On tämä poliitikkojen kiemurtelun katsominen kuitenkin mielenkiintoisempaa kuin tosi-tv:n tuijottaminen.

Toimitus kirjoitti...

Vielä kun joku keksisi miten saadaan kiemurtelemaan poliitikko jolla ei ole mitään häpyä.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=28190:ministeri-anttila-viljelijaen-palkka-on-jaeaennoeserae&catid=26:politiikka&Itemid=3

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Vaikka en toivokaan, että näiltä poliittisilta eläteiltä jäisi aikaa varsinaisen tehtävänsä hoitamiseen - katastrooffihan siitäkin tulisi - niin siitähän me heille maksamme. Emme kiemurtelusta.

hakki kirjoitti...

Toimitus

Tämä lajinsa valio on mahdoton tapaus. Helpompi on yrittää kutittaa elefantti kuoliaaksi.

fundeeraaja kirjoitti...

Olen niin uuno, että kysyn teiltä kokeneimmilta. Onko tällaista hirvittävää suhmurointia ollut aiemmin suomalaisessa politiikassa? Voisiko olla niin, että media on jotenkin irrottautunut puoluepolitiikasta ja tuonut esille asioita, joista vaiettiin poliittisen lehdistön aikana?
Edesmenneen isäni ystävä, joka oli himokas SMPläinen kävi meillä usein kylässä 1960-luvulla. Mieleeni on noilta vierailuilta jäänyt hänen ikuinen urputuksensa suomalisesta "mahviasta" (mafia).Hänen mielestään meno oli jo silloin moraalitonta politiikassa. Tänään mafia kalpenee kateudesta suomalaisen politiikan rinnalla.
Siitä vaan Suomikuvaa kaunistamaan. On siinäkin turhauttava tehtävä, mutta kaikkihan on tehtävä kansan "uskoon" saamiseksi.
Jotenkin surettaa katsoa nykymenoa. Eivätkö suurpuolueitten edustajat tajua soutaneensa tätä yhteiskuntaa lepikkoon. Jos moraali lähtee yläpäästä niin miten sen kuvitellaan säilyvän kansan keskuudessa. Mielestäni maanpuolustamisesta ja isänmaallisuudesta on tullut pelkkä klisee. Kannattaako enää lähteä muusta kuin siitä, etteivät ole osavaltio Suomen asukkaitten asioita kumpikaan?

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Sama meno on jatkunut viimeistään 1960-luvulta, johon oma "poliittinen muistini" riittää. Kuitenkin siten, että meno on jatkuvasti tullut vain hurjemmaksi. Ja viimeisten valilakiin tehtävien muutosten jälkeen olemme käytännössä puolueiden listavaaleissa. Järjestelmän perimästä johtuen napinpainajilla ei enää ole väliä. Ja kansalaisten mielipiteestä ei sitäkään vähää.

Viimeisen kahden vuoden aikana esille tulleet lahjonta ja vaalirajoitussekoilu ei itselleni eikä varmasti minua vanhemmille ole tullut yllätyksenä. Yllätyksenä on ehkä tullut se, että niin monelle nuoremmalle se ilmeisesti on ollut yllätys.

Tämä on luonnollisesti henkilökohtainen mielipiteeni.

Tobe kirjoitti...

Kyllä Merisalo ja Överbastubackkan temppuilut liikemaailmassa oli kaikille tuttua touhua vuosien ajan.Maailman omistajien kyydissä olen ollut joskus itsekin.Kaikki mätä johtaa aina Kepuun.Mitä ihmettä ne on tehneet kerätäkseen ympärilleen moisia "apujoukkoja".Tiurasta en sano mitään.Arvostelukyky petti niin pahasti, että saa olla ura stopissa.Luulenpa ettei ole sittenkään koska taas tulee naiset jotka väittää sorron tapahtuneen.Äänivyöry sitten kuitaa synnit samoin kuin jäätteenmäellä.
Ei ne natsienkaan synnit siitä pienene vaikka kuinka laajaa se kannatus oli.Pakko tunnustaa että innokkaana politiikan seuraajana alkaa hiukkasen väsyttämään.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kepu - perinteisen inhimillisen moraalikäytännön mestari. Kateus, ahneus ja itsekkyys. Siinä ne.

Se onko Tiuran, Merisalon tai Yli-Saunamäen urat missään määrin loppu on vielä epäselvää. Mutta meistä taviksistahan se kiinni on.

hakki kirjoitti...

OrNot

Unohtui vielä pointti. "Pakko tunnustaa että innokkaana politiikan seuraajana alkaa hiukkasen väsyttämään." Miksi? Vasta nythän nuorelle polvelle alkaa selvitä minkälaisia paskiaisia me vanhemmat, tai ainakin merkittävä osa meistä, olimme.

Cristina Andersson kirjoitti...

Tohtori Niklas Jensen-Eriksen on tutkinut Metsäteollisuuden otetta politikoista -50 luvulla. Hänen mukaansa meno oli silloin hurjempaa kuin nyt.

Ennen Novaa Kepu oli osallisena ainakin Noppa skandaalissa ja missä kaikessa muussa?

Maan tapa on ollut korruptoitunut jo pitkään. Miten meidät on saatu uskomaan suomalaiseen rehellisyyteen, joka on mukamas ylivoimainen muihin kansoihin verrattuna?

hakki kirjoitti...

Cristina Andersson

Olisiko meillä ollut muuta ajateltavaa? Olihan yhteisten asioitten hoitaminen jätetty ammattilaisille. ;-)

tobe kirjoitti...

hakki...olen tavannut riittävän monta nuorisopoliitikkoa sanoakseni...perintö elää.Erilaiset Pajamäet nostavat itsensä vallan kammareihin ihan samoilla keinoilla ja valheella kuin aiemmatkin.Muistan kun Tuomioja sanoi jossain A-studiossa vuosia sitten virne naamallaan:"Kyse on vallasta!" Seniorien perintö? Ei se perintönä mene.Koko systeemi jossa puolueen kautta noustaan valtaan on kuin automaatti.Se synnyttää järjettömiä päätöksiä, koska vain positioimalla itsensä oikein saa kohderyhmänsä äänet.Ydinvoimaa on pakko vaastustaa, vaikka ei ole parempaakaan tiedossa, koska kuuluu siihen positioon.Eräskin ay-väen äänillä valituksi tullut kansanedustaja halusi puolueensa kaikki mainosvarat AY lehtien tukemiseen.?Tottakai.Sehän olisi hänelle Robin Hood tasoinen tempaus.Tilannehan olisi sama kuin kirkko ilmoittaisi ainoastaan Kirkko ja kaupunkilehdessä.
Uskovaisille ei kannata uskoa mainostaa...ne uskoo jo.Mikä olisi se malli missä sitä valtaa annettaisiin takaisin kansalle?
Saattaa olla että demokratia toteutisi paremmin kun sitä kavennettaisiin.Nythän vain aktiivit saa äänensä kuuluviin.
Olisiko sellaista yhteistä hyvää olemassa, joka olisi kansan ja yksilön etu, vai ollaanko siitäkin niin erimieltä ettei kannata edes aloittaa?

Cristina Andersson kirjoitti...

Hakki,

Niinpä kai - luotimme silloin kun olisi pitänyt valvoa.

Vallan vahtikoiraksi itseään kutsuva mediakaan ei ottanut aloitetta - asiat ovat tulleet esille joko vahingossa tai vasta sitten kun paine on kasvanut liian suureksi pysyäkseen piilossa.

hakki kirjoitti...

OrNot ja Cristina Andersson

Perinnön sijasta uskoisin osuvamman sanan broilerinpenikoiden kuvaamisen oleva perimä, siis jos mutaatio unohdetaan. Ja mielestäni Cristina kiteyttää syynkin hienosti - - luotimme silloin kun olisi pitänyt valvoa.

Mutta ei kaikki välttämättä vielä ole menetetty. Mutta poikkeuksellisen suurta kamppailua ja epätavallisia taistelutapoja on käytettävä, jos kansalaiset haluavat saada valtansa takaisin. Ensimmäinen niistä on JOKU MUU.

tobe kirjoitti...

Vikaan mentiin siinä kun politiikastra alettiin puhua ammattina.Se oli ja on edustamista ja siihen homman ei pitäisi kuulua palkkaa lainkaan.Viisaat valitut kokoontuu keväällä ja syksyllä tekemään ne nopeat päätöksensä, jotta pääsevät takaisin omiin kiireisiin töihinsä tämän yhteiskunnan eri ammateissa.Kunniavirka muuttui kunniattomaksi kun siitä maksetaan ja se muuttui puhtaakis edunvalvonnaksi.Suurin syyllinen on tietysti köyhien edustajat, joilla ei ollut omaisuutta istua valtiopäiviä ilmaiseksi.
Siitä se ajatus sitten lähti ja karkasi nykyisiin Kankikaikkosiin asti.Ihmisiin joiden ainoa tavoite on kasvattaa omaa massia ja varmistaa edustamisen jälkeinen ihana elämä jossain virassa tai sillä kuuluisalla eläkkeellä.Se eläkekään ei estä jatkamasta missä tahansa työssä ....kaikenkaikkiaan mahdoton yhtälö...ei edes joku muu suostu olemaan ilman.

hakki kirjoitti...

Kyllä työstä, jopa työstä yhteiskunan hyväksi on syytä maksaa. Ja juuri siksi, että myös köyhimmillä olisi varaa, jos tulevat valituiksi. Mutta eikö ole ratki riemukasta, että meillä on vain yksi julkisen sektorin porukka, joka saa päättää kuinka paljon se itse ja sen kaverit saavat ulosmitata yhteisistä varoitamme? Tunnetusti valta korruptoi ja ehdoton valta korruptoi ehdottomasti. MOT.

Jatkan vielä hetken kuluttua.

hakki kirjoitti...

Meni vähän enemmän kuin hetki.

Piti vielä kertoa sananen JOKU MUUsta. Hän suostuu kyllä toimimaan ilman kähmyilyä. Sillä hän on fiktio, pelko poliitikkojen persuksissa. Ja mitä suurempi on hänen saamansa äänimäärä, sitä suurempi on puolue-eliitin pelko. Menee jopa demokraattisesti hallitun maan maine, jos JOKU MUU saa vaikkapa vain 10% annetuista äänistä.

fundeeraaja kirjoitti...

Oletteko miettineet mistä Nova Group on saanut lahjoittamansa rahat? Onko tullut mieleen, että Nova saattaa olla pelkkä järjestelijä ja taustalla onkin JOTKUT MUUT. Novan intressit ovat pieniä, mutta jos se hoitaakin suurempien rahottajien asiaa.
Kun edustukselliseen demokratiaan ei ilmeisestikään voi luottaa on siitä syytä tehdä sosiaalitoimi. Se onnistuu niin, että jokainen äänestää omassa puolueessaan köyhintä ehdokasta. Lyököön rahoiksi ja hoitakoon terveyttään kauden tai pari.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Ihan hyvä kysymys: "mistä Nova Group on saanut lahjoittamansa rahat?" Ja vastauksena tarjoan markkinoita. Vaan en todella tiedä. Jos toisaalta yritän eläytyä tuo porukan ajatteluun uskon, että kyseessä oli strategia, jolla oma asema nostetaan mahdollisimman korkealle, mahdollisimman nopeasti, ettei muut kerkiä mukaan. Mutta voi toki olla väärässä.

Edustukselliseen demokratiaan voi luottaa edelleen. Mutta seuranta, valvonta, tarkastus, tilintarkastus jne. on hoidettava myös. Nythän poliitikoille on jätetty Carte Blanche. Ja uskottu, luotettu, ymmärretty.