keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Vanhanen, Katainen, Merisalo, Korhonen, Tiura ja Kepu ja Kokoomus pitävät meitä pilkanaan"Seven Blunders of the World"  Maailman seitsemän harhaluuloa?


1. Wealth without work               Varallisuutta ilman työtä

2.
Pleasure without conscience     Nautintoa ilman vastuuta

3. Knowledge without character    Tietoa ilman luonteenlujuutta

4.
Commerce without morality      Vaihdantaa ilman moraalia

5.
Science without humanity         Tiedettä ilman ihmisyyttä

6.
Worship without sacrifice         Palvontaa ilman uhrauksia

7.
Politics without principle          Politiikkaa ilman periaatteita


Mahatma Gandhi


 


Ei tiennyt Mahatma mitä puhui. Meillä tuo kaikki on mahdollista. Varsinkin politiikka ilman periaatteita. Itse asiassa Vanhasen II koko kuva on yllä.

 

8 kommenttia:

tobe kirjoitti...

suurin ja synneistä käsittämättömin oli erilaisten lobbarien mukaanotto hallitusneuvotteluihin.Sekin on maan tapa.
Kuka antoi luvan noille Merisaloille ja Bastupojille olla mukana niin aktiivisesti.Tässä on samasta kaameasta demokratian halveksunnasta kyse kuin AY touhuissa.Kiristystä, uhkailua ja maasutusta.Nolon peli loppu lähestyy ja nyt ei taida Katainenkaan selvitä kuivin jaloin.Olisiko aika tehdä Iket ja antaa ainakin Tiuran lentää eduskuntaryhmästä?Maine on menettetty ja muistikin pätkii.Mahdollisen pääministerin muisti ei saa olla noin heikko.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Vainko nuo pitävät kansalaisia pilkkanaan?
Minä kun olen luullut että niitä on ainakin 200. Aikoinaan oli kansalaisten iloksi TV-ohjelma - valehtelijoiden klubi. Nyt sama teema on siirtynyt edustuslaitokseemme reality-ohjelmistoon. Kaipaan enää asioita selostavista lööpeistä ja uutisista otsikon Kliffaa Hei.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Kun puhutaan "periaatteista", jota kaikki ideologit ovat, on otetteva huomioon mita tuo sana periaate tarkoittaa toiminnassa, ilman ihanne kuvauksia, ilman kasitteellisia, tulkinnanvaraisia selityksia.

Principle, periaate, sisaltaa itseensa joustamattomuuden, ehdottomuuden, kasitteelisen kuvan rakentamista muuttumattomaksi. Jos ja kun meilla jokaisella on mielipide, periaate, poliittinen tai uskonnollnen, tuloksena on poikkeuksetta sotkuinen "periaatteiden" ristiriita.


Kaikki tama sotkuisuus, mika on pandeminen ilmio, on juuri periaatteiden aikaansaannosta. Periaatteet ovat yksisilmaisten monstereiden yksisilmaisia nakemyksia. Meille on iskostettu varhaisesta lapsuudesta lahtien kuinka "miehella tulee olla "periaate" ja kuinka vain "periaatteen mies" voi paasta eteenpain mailmassa.

No - kyllahan periaatteiden opeilla on tehty "suurmiehia" Adolfeista lahtien ja siksi kunnes emme nae ideologien nurinkurituneisuutta omassa ajatusprosessissamme - surkeuden jatkuvuus on taattu.

hakki kirjoitti...

OrNot

Merisalot, Yli-Saunamäet, Anders Blomit ja muut päästivät hallitusneuvotteluihin neuvottelevien puolueiden puheenjohtajat: Vanhanen, Katainen, Crohnberg, Wallin. Elleivät peräti pyytäneet. Kuten kai aiemmin olen muutaman kerran todennut puolueista on tullut etujärjestöjä, ja etujärjestöt johtavat politiikkaa.

Eivätkä seuraukset ole yksin teoreettiset vaan karmean käytännölliset. Maa on täynnä etuja hamuavia, niistä kilpailevia ja niitä jakavia tahoja. Mutta ei ensimmäistäkään sellaista tahoa, jotka keskittyisivät yhteisten asioitten hoitamiseen. Siis kakun kasvattamiseen ja sen hoitamiseen ei keskity kukaan.

AY-liike on ja on aina ollut etujärjestö. Tupo aikana sai, näin jälkikäteen tarkasteltuna, aivan liian vahvan aseman. Se tuli kolmea kautta: Lähtökohtaisesti kyseessä oli työväenliikkeen ammatillinen siipi, jonka kytkös poliittiseen siipeen oli saumaton. Työnantajaperinnän siirtäminen työnantajan toimesta tapahtuvaksi lisäsi taloudellisen pohjan vakauttamisen seurauksena liikkeen toimintaedellytykset vähitellen toiseen potenssiin. Ja kolmanneksi; työnantajapuoli "ei koskaan" uskaltanut panna kovaa kovaa vastaan.

Mutta perusongelma on siinä, että politiikasta puuttuu nyt jo sekin vähäinen moraalin ja oikeudenmukaisuuden taju, joka useimmilla meillä taviksilla vielä on tallella. Puolueet katsovansa olevansa jo moisen yläpuolella.

hakki kirjoitti...

PLM

Viitaten tuohon mitä kirjoitin OrNotille; kyseessä ei sittenkään lähtökohtaisesti ole yksittäisten henkilöiden käyttäytymishäiriöt ja petollisuus vaan maahamme syntynyt alakulttuuri, jonka me äänestäjät olemme antaneet syntyä.

Vaan nyt se kulttuuri pitäisi lopettaa. Ja se voidaan enää tappaa vain kirjoittamalla lippuun JOKU MUU. Eikä sekään enää takaa mitään, vaikka onkin ainoa mahdollisuus. Ja valitettavan lähellä viimeistä mahdollista rauhanomaista tapaa.

hakki kirjoitti...

Karl

On periaatteita ja periaatteita. Ilman periaatteita on aktiiviselle kansalaiselle tarjolla vain opportunismia. Ja jos ne sisältyvät noihin Gandhin 7 tai Mooseksen 10 niin sama se.

tobe kirjoitti...

Meille jää huuto pimeydessä.
Uikutus usvaan.
Harmajan haikea hahmotus.
Meille jää se sama vertaus kuin amerikka vs. venämaa
Toisessa presidentin haukku ei heilauta korttakaan valkoisen talon nurmikolla
ja toisessa..siinä toisessa saa pitkän loman presidentin valitsemassa lomapaikassa.
Meille nauraa jo eduskuntatalon portaat ja
Hakaniemen torin kivet suorastaan hohottaa.
Se joka eniten kansaa edustaa, sitä vähiten puolustaa.
Blogien kautta-blogien kautta ei auta edes itseään.
Mitä jää? Pää pensaaseen ja ajatus muualle.
Pitää matkustaa pois ja mennä maahan minkä kieltä ei ymmärrä.
Olla poissa on teoista parhain. Kiusa se on sekin itsepetos.

hakki kirjoitti...

OrNot

Ihan kiva riimi. Ja valitettavan osuva. Varsinkin
"Meille nauraa jo eduskuntatalon portaat ja
Hakaniemen torin kivet suorastaan hohottaa."

Ja vaikka sekä sinä nyt että jutta eilen vakuutatte, että blogeilla ei ole mahdollista vaikuttaa, ajattelin jatkaa. Keskeisin syy on, että jos vastuulliset ihmiset yhdessä ja lakien mukaisesti alkavat toimia riittävän ajoissa, eivät lapsemme joudu tilanteeseen, jossa vastuuttomat alkavat toimia lakeja polkien.