torstai 8. huhtikuuta 2010

Onko onni ettemme asu Kirgisiassa tai Kreikassa?

Missä maailmassa kansanedustajamme oikein elävät? Kuutelin YLE-Puheelta lähetystä, jossa kolme kokiksien naiskansanedustajaa lausuilivat mielipiteitään kokiksien ja erityisesti kokiksien naiskansanedustajien solidaarisuudesta Marja Tiuralle.


Mitä keskustelusta päällimmäiseksi jäi oli, että media suurentelee pikku-juttua, ei kiinnitä huomiota kansanedustajien hektiseen työmäärään eikä heidän loistaviin aikaansaannoksiin. Se vahvistaa edelleen saamaani käsitystä, että poliittinen eliitti, ns. rivikansanedustajat nyt mukaan otettuna, ei enää ole tästä maailmasta. Pikkujuttuja media on heidän mielestään ilmeisesti käsitellyt viimeiset kaksi vuotta?


Jatkuva dementia, selittely, lahjomiksi miellettyjen vaalitukien lainvastainen ilmoittamatta jättäminen ovat jo siinä määrin murentaneet kansalaisten uskon suomalaiseen demokratiaan, että kiihkeämmässä maassa - vaikkapa Kirgisiassa, Kreikassa, Thaimaassa tai Ranskassa lentäisivät jo katukivet ja polttopullot.

6 kommenttia:

tobe kirjoitti...

On monta asiaa mitä en ymmärrä ja hyväksy.Yksi niistä on median touhu eduskuntatalossa.Kun poliitikko on aina perso julkisuudelle ja media ahne rakentamaan mistä tahansa asiasta elämää suurempaa draamaa on uutistoiminta pelkkää hössöä ja perässjuoksua.Miten Tiuran kakunleikkaus onnistuu paineisessa tilanteessa.Kaatuuko Kataiselta kahvikuppi kun ahneena kantoi palaveriin kahta kuppia.Itse asia ei edisty median massiivisella sseassa juoksulla.Vaikka edustajat itse ovat syyllisiä moiseen touhuun olisi mediallekin pantava jotkut rajat.Kirgisiassa sentään tapahtui ihan oikeaa asiaa.Kansa teki kumouksen.Kirgisian vaikutus alueen tasapainoon on isompi asia kuin edustaja Ravin tyhjänpäiväinen Tiurapäivitys."En tästä asiasta enempää sano ja emme asiaa kokouksessamme tuohon henkeen edes käsitelleeet.Tästähän on ollut puhetta jo pitkään"...jne jne..puhetta? Missä? Mediassa...ei siitä muuten jaksettaisi jauhaa.Piilotetaanko tässä isommat asiat johonkin Tiuran pesukoneeseen vai mikä on todellinen case?
TV-Uutisen kautta (kaikki kanavat)saatu tärkeä informaatio oli:Kokkareiden ryhmäkokouksen kakkuna oli vanhanajan kermakinuskikakku.Tiura leikkasi aimo lohkareen.Vedämme siitäkin johtopäätökset.Ahne mikä ahne.Hoikka kuitenkin hmmmH?

hakki kirjoitti...

Ravin ulostulot kilpailevat kovasti Kallin tyhjänpäiväisyyksien kanssa. Tiedä häntä kumpi pystyykään sanomaan vielä vähemmän sanomalla paljon enemmän? Kovin on tasaväkinen kilpa.

Median roolista toistaisin jo joskus aiemmin sanotun. Elleivät keskustelupalstojen kirjoittajat ja blogaajat olisi olleet aktiivisia, ei Maan Tapaa olisi tähänkään asti pystytty selvittämään. Kulttuuri muuttuu, vaan niin toivottoman hitaasti.

tobe kirjoitti...

Kalli ja Ravi edustavat suomalaista miestä parhaimmillaan.He luovat ympärilleen turvallisuuden tunteen puhumalla hitaasti tyhjiä lauseita täynnä lupausta varsinaisesta lauseeesta, joka jääkin sitten tulematta.Ehkä juuri tuollainen puree äänestäjään.
Joku suulas Zyskowitzi ja sähättävä Sasi kera ylinopean Stubbin saa hitaammalle huonon olon.Allekirjoittajan luonne vaatii kyllä jälkimmäistä tapaa.Mieluimmin Nopeasti vaikka asian vierestä kaikilla kielillä, kuin painokkaasti lausuttua huoneen täyttäävää tyhjyyttä.Mitä mainitut Kalli Ravi kaksari ovat koskaan sanoneet minkä muistaisimme edes ensi viikolla.Rien sanoo ranskalainen rien.

hakki kirjoitti...

"Mitä mainitut Kalli Ravi kaksari ovat koskaan sanoneet minkä muistaisimme edes ensi viikolla?" Kallilta muistan edes jotain: En ilmoittanut kun siitä ei mitään seuraa.

Rami kirjoitti...

Tuskin demareiden radioon, on kolmea kokoomuslaista pääsyt? Taidat vähän liioitella!

hakki kirjoitti...

Rami

En taida.