perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kenellä mättää?

Kenellä nyt mättää?  "Lentoyhtiöiden tiedetään vedonneen tulivuorenpurkauksessa force major -periaatteeseen, jonka mukaan lentoyhtiö ei ole vastuussa matkustajille odottamattomissa ongelmissa aiheutuneista vahingoista. Kuluttajaliiton mukaan yhtiö ei voi kuitenkaan vetäytyä vastuustaan." Näin kertoo Kauppalehti.


Jos valtio eli ao. valtion viranomainen kieltää lentoliikenteen alueellaan ja vielä monet muutkin valtiot toimivat samoin, eikö kyseessä ole force majeur?  Jos ei ole, milloin sellainen tilanne sitten on? Pitäisikö lentoyhtiöiden lähteä lentoon ilman paikallisen viranomaisen lupaa? Miten se yleensä olisi mahdollista, kun maan viranomaiset ovat kieltäneet lentoonlähdöt, vaikka yhtiö löytäisi jostain riittävän pöljät lentäjät ja matkustajatkin? Korpikenttä-säännöt kun eivät oikein Helsinin-Vantaalle istu.


Pitäisikö Kuluttajaliiton mielestä lähettää muutama seuramatka testilennolle? Vai pitäisikö Kuluttajaliitto lähettää testilennolle?


 

4 kommenttia:

MoneyPenny_68 kirjoitti...

Minun mielestäni kuluttajvirasto reagoi vain maan tavan mukaan. Jos tässä maassa työvoimaministeri on sitä mieltä, että kauppiaiden/liikeyritysten tulisi tukea työntekijöiden lakkoa sulkemalla ovensa ja ammattiliitot ovat sitä mieltä että liittoon kuulumattomattomien pitäisi luopua palkastaan ja mennä lakkoon liiton jäsenten kanssa, niin mitä ihmettä voi odottaa kuluttajaliitolta?

Itse kyllä taipuisin sille kannalle, että Islannin pitää korvata kaikikke kaikki tuhkasta johtuvat taloudelliset menetykset, ko tulivuorihan on Islannin maaperällä

hakki kirjoitti...

MoneyPenny_68

Taidat olla oikeassa. utta sovitaan nyt kuitenkin, ettei lähdetä Islantia velkomaan. Ovat kuulemma huonoja maksajia.

Pohdiskelija kirjoitti...

Mikä rahamaailman susilla suussa, se on sudella takapuolessa, ja historia todistaa ettei tämän lajin kansantuotteella makseta velkoja tai velvotteita nyt, eikä tulevaisuudessa. Lisäksi polittisten pyhäinkuvien tukemat organisaatiot ovat ottaneet pyhimystensä käyttämät tavat tunnollisesti omakseen. Kysymyksessä on ansaitsemattoman tuloksen saaliinjakajien sota - kaikkien sota kaikkia vastaan - elikkä yhteiskunnan kantavien rakenteiden rapauttaminen. Tuottavan työn tulosten repiminen kohteelta on tulonsiirtojen avulla niin "tuottoisaa", ettei tämän lajin "yrittäjistä" tule koskaan pulaa.

Järjestelmämme ei tunne force majeur tilanneta edes luonnonlakien kohdalla. Ylitsepääsemättömiä esteitä ei saa olla, ja mikäli sellainen tulee maksajakin löytyy, se vähiten lentänyt kituja jonka on omakustanteisten elämäntapojen vuoksi pidettävä kulunsa muutamaa euroa pienempänä kuin menonsa, pystyäkseen osallistumaan melko halveksittuun maksajan ja äänestäjän rooliin.

Vakavasti ottaen, on aivan kauheaa ettei esimerkiksi ministeri Astrid Thors pääse tänne sietämättömien rasistien periferiaan hoitamaan omaa työsarkaansa kuntoon. Siinä voi olla olla takalisto lujilla jos Suomen Hallitus joutuu ministereitä koskevien turvallisuusjärjestelmien vuoksi lähettämään Venäjän kautta museoidun panssarijunan noutamaa poliittisesta päätöksenteosta kadonnutta jäsentään.

Kaikesta huolimatta riemastuttavaa vapun odotusta blogin pitäjälle, Suomi on hyvä maa kaikille Suomalaisille, vaikka joudumme yläpäästä äänestämällä saneeraamaan väkeä pois, koska jostakin syytä omat rahat ja yhteiset rahat ovat päässeet poliittisten kiireiden keskellä menemään sekaisin.

Hyvää tulevaa Vappua kaikille!

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Sinäpä sen sanoit: "Tuottavan työn tulosten repiminen kohteelta on tulonsiirtojen avulla niin "tuottoisaa", ettei tämän lajin "yrittäjistä" tule koskaan pulaa." Ja tällä hetkellä niistä 200 istuu edustamassa 8 puoluetta Arkadinmäen kivilinnassa. Jospa voisimmekin saneerata väkeä yläpäästä äänestämällä niistä ehdokkaista, jotka puolueet meille esittävät. Mutta älä unta näe. Silloin ei muutu mikään. Vähäisen, mutta ainoan konkreettisen mahdollisuuden tarjoaa oma ehdokkaani JOKU MUU. Vain hänen massiivinen vaalivoittonsa voi saattaa riittävästi herranpelkoa poliitikkoihin ja heidän edustamiinsa puolueisiin, että tolkku palaa suomalaiseen demokratiaan.

Muita keinoja ei sitten olekaan.

HV vaan sinullekin. ;-)