lauantai 31. lokakuuta 2009

Suomen Salpa

Viime laman aikana kasvatettu velkataakka, noin 55 miljardia euroa ei muodastanut vuonna 2008 ongelmaa, koska bruttokansantuotteen kasvu piti valtionterveyden keskeisen suhdeluvun tolkullisena. Samalla  lisälainan hinta ja saantimahdollisuudet olivat "rajattomat".

Nyt noudatamme Turkoosihallituksen puuttumattomuusstrategiaa ja euroopan paras suunnittelee tuplata valtionvelkamme. Mutta pienetyvään bruttokansantuotteeseen. Lisäksi noin 3 vuoteen ei ole tarkoitusta leikata, ei korjata rakenteita mutta pienetää veroja, vähentää alv-verokertymää ja odotella mitä seuraava hallitus suuressa viisaudessaan tekee.

Ainakin toinen nykyisen hallituksen puolueista on edelleen hallitusvastuussa. Ja silloin tilanne todennäköisesti on jo toivoton. Jo on peliä.

4 kommenttia:

christer kirjoitti...

Ruotsin valtio jäi plusssalle viime laman hoidosta. eivät antaneet " avointa piikkiä" yksityissektorin kukistamiseksi.
Svedun valtio otti osakkeet jos joku sai tukea.

näin toimii yhteiskunta joka välittää kansalaisistaaan ( suomessa alamaiset) ja samalla toteutuu oman pääoman sijoittamisen riskit.

Näin se pitää hoitaa. meill jäi satojatuhansoia ihmisiä velkavankeuteen ( vieläkin) mutta näin idässä silloin. siperia opetti mutt onneksi liityttiin EU:hun jolloin ainakin ihmisoikeudet parani.

Hyvä UOTI.Nyt

hakki47 kirjoitti...

Christer

Niin toimii sivistysvaltio. Ei liene ihme, että meillä aina hallinto-alamaiset maksaa ja kärsii.

helanes kirjoitti...

Tiedä häntä.
Mutta ihmetellä saa. Eniten ihmettelen kahta herraa, Mattia ja Jyrkiä, joista edellinen on jo varma seuraavasta hallitus/pääministerikaudestaan ja jälkimmäinen tähän tehtävään joka tapauksessa joutuu. Saa(vat) joutuessaan haltuunsa surkean pesän, jonka ovat itse itselleen jättäneet. Pystymättä päätöksiin, jotka olisivat peruskorjanneet rappenevaa pesäänsä.

hakki47 kirjoitti...

helanes

Ihmettelen minäkin. Mutta ongelma on; miksi hajottaa ensin valtion yhtenäisyys ja toimintamahdollisuus. Sillä ei kai kukaan voi toivoa saavansa johdettavaksi niin epätoivoisen kansakunnan, että entiset rikoksetkin annettaisi anteeksi?