torstai 8. lokakuuta 2009

Eduskunnan uudet ohjeet edellyttävät, että laskuista esitetään myös kuitit

Hyvä, jos edes nyt. Alkaisi olla korkea aika, että kansanedustajat alkavat kokea, edes autettuna tavallisen kansalaisten ongelmia.

Mutta ongelma on laajempi. Voisiko todella olla niin, että ihminen, kuka tahansa meistä, päästyään kansanedustajaksi, unohtaa kaiken menneen? Matkakorvausten, kulukorvausten, päivärahojen todellisuuden. Milloin ihmeessä kukaan muu Suomessa on saanut esimerkiksi matkakorvausta ilman kuittia?

Ilmeisesti järjestelmämme, siis juuri se, jota Maan Tavaksi kutsutaan, irrottaa ja erottaa kansan edustajat itse kansasta.

Edelliset varustetaan etuoikeuksilla. Jälkimmäiset ainoastaan velvollisuuksilla.

 http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/2009/10/05/mafian-maa-east-of-eden/

6 kommenttia:

ei kirjoitti...

vaihtuvuutta peliin, kansanedustajille max. kaksi kautta rajoitus -> ei vieraannuta ainakaan niin paljon "normaali elämästä", virkamiehille vaikeampaa "myydä" maan tapaa, valta pois "ammatti politiikoilta", jotaka ajattelee vain seuraavaa kautta -> rohkeampaa päätöksentekoa

hakki47 kirjoitti...

ei

Olisihan tuo kaksi kautta ainakin askel oikeaan suuntaan. Siitä, että virkamiehet möisivät Maan Tapaa olen kyllä eri mieltä. Kyllä Maan Tavan ovat synnyttäneet keskeisimmät puolueemme, etunenässä maalaisliitto.

Politiikka ei ole ammatti ollenkaan. Eiköhän se ole aika hyvin tullut viimeistään kuluvan vuoden aikana esille. Politiikka on yleisten ja yhteisten asioitten hoitamista. Politikointi, eli puoluepolitikointi on saatava pois politiikasta siten, että valitsemillamme edustajilla olisi rajoittamaton mahdollisuus hoitaa asioitamme.

GranpaIgor kirjoitti...

Älkää jumankauta ehdottako tosissanne ääneen tuollaista. Nuohan alkavat kohta keksiä että kaksi kautta ja sitten jäädään kansanedustajan sopeutumiseläkkeelle ja opiskellaan lähes täydellä palkalla.

Lueskelin juuri netistä kansanedusatajan tehtävästä TYÖKYVYTTÖMÄNÄ eläköityneen Tony Halmeen uusista TYÖSUUNNITELMISTA.

Yksi lapsistani sanoikin kerran että ei pidä toivoa turhia kun ne toiveet voivat vielä toteutua. Tässä tapauksessa kohta meillä olisi iso armada kahden kauden kansanedustajia nautiskelemassa noita sopeutumiseläkkeitä.

hakki47 kirjoitti...

IsoIgor

Olet luonnollisesti oikeassa. Mutta ei kerrota kellekään, että samalla sopeutumiseläkkeet loppuvat. Sitä paitsi mihin heidän pitäisi sopeutua, näitten kansamme äänien? Kansalaisten elämään?

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Ja kun minä olen luullut että edustajamme menevät eduskuntaan, koska ovat TYÖKYVYTTÖMIÄ ja kauden jälkeen työllistyvät jossain (YLE, SP, KELA, Veikkaus, UM jne.jne.) virassa TYÖKYKYISINÄ. Kaikkea sitä oppii näinkin vanhana (reilusti 60+). Kiitos Granpalgor selvenyksestä että asia onkin ekä toisinpäin, mitä olen aina luullut.

Hakki tiedoksi; em. kyvyttömyys kuuluu juuri siihen sarjaan että kenkälaatikosta löytyy tuhottomasti rahaa, ja että kuitteja, eikä selvityksiä tarvita. Ovatten ilmeisesti saavuttaneet poliittisen vastuun huipentuman, eli ei vasta mistään eikä mitenkään.

hakki47 kirjoitti...

PLM

Feiringin syndrooma.

Ellei Peter Lawrence olisi termille muuta sisältöä jo määritellyt, juuri tässä konkretisoituisi ilmassa leijuva huippu.