lauantai 24. lokakuuta 2009

Euroopan pelastajat

Ja ensin aina on Mooses. Paavo Lipponen kai ensimmäisenä kirjansa julkistamisen yhteydessä ilmoitti, että häneltä on kysytty kiinnostusta Euroopan presidentiksi. Mutta Mooseksen tavoin, ei siitä pidä hötkyillä. Siihen paikkaan ei haeta työpaikkailmoituksella.

Sitten kai tuli esille Martti Ahtisaaren tulevaan mahdolliseen ehdokkuuteen liittyvä uutinen. Samat sävelet. Ei julkisuutta, on kyselty, ja kaikki uusi kiinnostaa.

Mutta sitten valkeni 24,10. lauantai. Hesarissa julkaistussa lta-Sanomien ilmoituksessa todetaan: Tarja Halonen tietää miksi hänetkin on nostettu unionin presidenttiehdokkaaksi "Naisia pitää saada EU:n johtoon."

On se vaan hienoa kun Suomella, PISAn, Nokian ja Saunan maalla on varaa luovuttaa näin monta poikaansa ja tyttöään Euroopan kunnian kentille. Ja, kun kaikki vielä Demareita. Ehdottaisin mukaan vielä Jutta Urpiaisen, Jukka Gustafssonin, Eero Heinäluoman ja vaikkapa Matti Saarisen. Kyllä Suomesta johtajuutta, kokemusta ja kykyä löytyy.

PS.

Kehtaisiko vielä ehdottaa, että veisivät mukanaan pari kepuliakin?  Myönnän, että osaamisen kanssa on vähän niin ja näin mutta siltarumpuja, lehmänkauppoja osaavat ja iltalypsy luonnistuu mestarillisin ottein.

4 kommenttia:

GranpaIgor kirjoitti...

Unohdit esimerkiksi harmaat eminenssit, presidentintekijä Lasse Lehtisen ja demareiden suuren toivon Uffe Sundqvistin eikä uutta ääniharava isä Mitroakaan pidä unohtaa. Ikävä ettei Kalevi Sorsaa voi herättäå henkiin edes sillä tavoin keulakuva-zombieksi kuin Brezhnev oli loppuaikoina neukkulassa. Ja tasa-arvo-ihmisenä lisäisi Urpilaisen rinnalle naisista Ulpu Iivari (voisi toimia samalla Kalevi Sorsan alter egona) ja Liisa Jaakonsaari. Ai jos noita historiallisia hahmoja niin tulee mieleen koko joukon sympaattisimmalta ja fiksuimmalta vaikuttava Pertti Paasio. Jos isä fiksuna ei suostuisi niin voisi ajatella tuollaista nepotismi suksessiota ja korvattaisiin poliitikkosuvun nuorimmalla Heli Paasiolla. Tuosta suksessiosta voisi ajatella ihan jo uutta lakiakin. Vähän niin kuin suvun päämiehet Ritarihuoneella. Tarkkana on vain oltava säädöksissä jos jälkipolvi haluaa eri puolueeseen. Urpilainen ja Paasio ovat pysyneet puolueessa mutta Niinistön perheessä on lapset ehkä liian vapaasti kasvatettu kun poika onkin vihreissä.

Jos joku kepuli hyväksyttäisiin joukkoon niin ehdottomasti Matti Vanhanen ja tasa-arvon nimissä nais-sukupuolen edustajana Sirkka-Liisa Anttila.

Mietin tuossa juuri kun lista on noin pitkä että pitäisikö EU:n presidentti-instituution rakentuakin kollektiiviselle presidenttikomitealle? Olisi eräänlainen presidentti-neuvosto ja ulkoministeri-neuvosto. Ja sitten kun siellä huipulla olisi niin paljon suomalaisia niin luultaisiin täällä Suomessa ihan oikeasti että olemme vallan ytimessä.

Ai kuinka ihan innostuin kaiken laisiin ajatuskiemuroihin kun aloin miettiä mitä kaikkia upeita resursseja, nykyliike-elämän terminologian mukaanhan he eivät ole ihmisiä, meillä olisi käytettävissämme.

hakki47 kirjoitti...

IsoIgor

Voisitko puolestani vielä hoitaa sen, että EUn presidentin virkaan(?) luodaan parentaalinen suksessio? Eikä muita velvoittavia kriteereitä kuin vaakuna. Niin ja tietysti kantakirja.

mallipoisto kirjoitti...

Lasse Lehtinen melkein ainut virkeä ja fiksu demaripoliitikko, jonka soisi saavan kansainvälistä kiitostakin Ahtisaaren lisäksi. Tarja Filatov ja Johannes Koskinenkin ovat ok, mutta Lipponen käy hermoille. Miksi hänen on usein oltava niin yrmyn näköinen kuin olisi heiniä täynnä olevan seipään jotunut nielemään? Onko hänellä ainainen hatutus päällä, vaikka hän on menestynyt elmässään varsin hyvin, ja hänellä on virkeä vaimo ja upeita lapsiakin? Nauttisi elämästään nyt, kun se vielä on framilla, ja anataisi negaatioiden väistyä mielestään. Muutoin hyvä elämä menee hukaan.

hakki47 kirjoitti...

mallipoisto

Eiköhän poliittisen eläimen keskimääräinen älykkyys ole samaa tasoa puolueessa kuin puolueessa? Eli toisin sanoen listaa voi jatkaa miten tahansa. Suurimman hyödyn saisimme me suomalaiset. Ei sillä mitä he saisivat aikaan Brysselissä vaan sillä mitä he eivät saa aikaan täällä Suomessa.