perjantai 9. lokakuuta 2009

Antti Kaikkonen susille

Työntekijä on palkkansa ansainnut. Vaan onko puoluepoliitikko?

Ilmeisesti näytteenä tutkivasta journalismista, ainoa valtakunnallinen julkaisi kuvia kuudesta paperista, joiden voisi uskoa esittävän kokouskutsuja tai pöytäkirjoja. Mielenkiintoisiksi ne teki se, että kaikki kokoukset oli pidetty Eduskunnan Vaahtera kabinetissa keskiviikkona 20.5.2009 klo 11.00 - 11.30.  Kummista oli kyse, ei käynyt ilmi.

Jos kuitenkin kuvittelisi, että kyse on pöytäkirjoista, on kuhunkin kokoukseen käytetty keskimäärin 5 minuuttia. Tehokasta, eikö? Vieläkin tehokkaampaa on, että kahden eri yhtiön kokoukset on pidetty samanaikaisesti. Ja yhden yhtiön kaksi eri kokousta samoin. Siis itse asiassa 4 eri kokousta 15 minuutissa.

Kukakohan maksoi palkan? Tai palkkion? Kaikkonen saa käsitykseni mukaan kohtuullista palkkaa myös kansanedustajana ja oli työpaikallaan.

Lehti ei (vielä?) ole julkaisut ketkä olivat kokouksissa läsnä. Eikä sitäkään oliko Antti Kaikkonen läsnä. Myöskään käsitellyt asiat tai tehdyt päätökset eivät (vielä?) tulleet esille. Puhumattakaan siitä onko yhtiöitten hallituksen puheenjohtajalle maksettu kokouspalkkioita. Mutta kokonaisuudessaan Kaikkosen kerrotaan nettoavan puheenjohtajuuksistaan "jopa 20.000 euroa vuodessa".

Eduskunnan nettisivuilta löytyvät Antti Kaikkosen sidonnaisuudet kansanedustajana. Siellä mainitaan kyllä Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajuus mutta ei niiden 12 kiinteistöyhtiön, ei 1 isännöintiyhtiön hallituksen puheenjohtajuutta. Mutta ehkäpä niitäkään ei tarvinnut eritellysti ilmoittaa eikä eritellä?

PS.

Kun kansakunta on muutaman päivän saanut henkeä haukkoen ihmetellä "lautakasan mysteeriä" kannattaisi media varmaan kiinnittää ainakin yksi toimittaja selvittämään "hallitusammattilaisten" todellista tehoa Nuorisosäätiössä ja siihen kuuluvissa yrityksissä. Niin kauas kuin papereita riittää. Ilmeisesti siis ainakin 5 vuotta. Saatavat moiset kokoukset ja käytännöt olla Säätiön Tapa jo vuosia.

PPS.

Erityisesti on syytä painottaa, että RAYn tekemä selvitys palaa Nuorisosäätiön kommentoimana takaisin RAYlle ja luovutetaan sitten Liisa Hyssälälle sosiaali- ja terveysministeriöön. Siellä RAYn rahoja valvoo Raimo Ikonen, Nuorisosäätiön aiempi tilintarkastaja. Tuskinpa kumpikaan vaivautuu itseään asiassa jääväämään? Ehkä Hyssälä lähtee taas lakia muuttamaan?

Ei kommentteja: