sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Ja tapahtui näinä päivinä, että poliitikotkin saavat hävetä



Poliitikkojen sietääkin hävetä ammattiansa. Eipä silti, että kyseessä voisikaan olla varsinainen ammatti, varsinkaan nykyisin. Kun nykyisten poliitikkojen ainoa pätevöitymisreitti on opiskelijapolitiikka, joissa äänestyksiin osallistuu muutama kymmenen prosenttia äänioikeutetuista ja puoluepoliittisesti sitoutuneita tulee valituksi vain muutama. Esimerkki HYY: jaossa 60 paikkaa, poliittisesti sitoutuneita valittiin vain 20, kahdella äänikuninkaalla 94 ääntä, hekin puolueiden ulkopuolella. Jo tuosta esimerkikistä käy hyvin ilmi poliitikkojen ja heidän edustamiensa puolueiden osaamisen ja arvomaailman koko karmea kuva.

Meidän kansalaistenkin sietäisi hävetä poliitikkojemme tasoa. Ja olen aivan valmis myöntämään, että ainakin minä moista häpeän. Suunnattomasti. Juuri siksi olen vanhoilla päivilläni, monien vuosikymmenien kokemuksen ja vakaan harkinnan perusteella siirtynyt kaikissa puolueiden meille tarjoamissa vaaleissa kirjoittamaan äänestyslippuun JOKU MUU. Poikkeuksena Tasavallan Vallattoman Presidentin vaali. Vain siinä voin vielä vaikuttaa, edes toisella kierroksella.

Kun tarkkaan miettii on poliitikkojemme taso kokenut romahduksen nyt, kun ohjaisiin ovat päässeet peruskoulun kasvatit. Todella merkittävä tason alennus taisi tapahtua viimeistään sinä päivänä, kun siilinjärveläisestä Kataisen pojasta leivottiin valtionvarainministeri. Siitä lähtien kansakunnan tie on kulkenut vain yhteen suuntaan; huonosta vielä huonompaan. Ja ajatella, sen teki yksin mahdolliseksi Sauli Niinistö-ilmiö, ilmiö johon pojulla ei ollut vaikutusta ollenkaan. Sauli keräsi äänet ja vertailuluvut nostivat 3 - 4 tyhjänpäiväisyyttä Arkadianmäelle nappeja Jyrkin ohjeen mukaan painamaan. 

Lopullinen rimanalitus syntyi vuoden 2008 kesällä, kun kepulit ja kokikset jäivät kiinni vaalirahoituslahjomien vastaanottamisesta. Vaalilahjomiahan ne eivät antajansa kannalta välttämättä olleet, mutta poliitikkojen haluttomuus niistä ilmoittaa osoitti selvästi, minkälaisesta lahjasta he katsoivat olevan kyse. Heidän kanssaan samaa mieltä oli varmasti yli 90 % täysipäisistä kansalaisista. Poliitikot vielä kuvittelivat, että rahojen palauttaminen heidän kunniansa puhdistaisi, mutta mennyttä mikä mennyttä.

Viimeiset viisi vuotta onkin sitten oltu toimitusministeriöitten varassa. Poliittiset linjanvedot ja päätökset ovat loistaneet lähinnä puuttuen ja silloin kun päätöksiä on saatu aikaan, ne on sörssitty muuttamalla niitä heti miten uudestaan, päin vastaiseksi. Konkretiaa ei ole löytynyt kuin nimeksi, ja sekin vasta pitkän etsiskelyn jälkeen.

Vaikka itsensä vastuullisiksi nimesivätkin, vastuullisuus on heidän toimistaan kaukana. Kansalaisomaisuutta on myyty surutta, julkisen sektorin velka kaksinkertaistettu, rakennemuutokset jätetty tekemättä, vientiteollisuuden alasajoa katsottu toimettomana sivusta, julkisen sektorin ulkoistamista kiihdytetty...ja kasvatettu puolueiden ja poliitikkojen osuutta päätösvallasta - tasavallan presidentin, virkamiesten ja varsinkin kansalaisten kustannuksella. 

Nyt ollaan tilanteessa, jota professori Matti Wiberg kutsuu tämän päivän Pravdassa "vedetään luvut  hatusta" - valmisteluksi. Ja siitä huolimatta, että Savon Suuri Jouni, samaisen aviisin nettipainoksessa suosittaa Wibergille itsekritiikkiä en voi kuin yhtyä Wibergin tarkan huomiokyvyn tuloksiin. Itsekritiikkiin olisi sen sijaan korkea aika ryhtyä hallituksessa, sekä ministereiden että heidän edustamiensa puolueiden puitteissa. Vaan taitaa olla niin, että heille moinen, oman arvioinsa mukaan, ei vain kuulu?

Tämän viimeisen hallituksen ansiosta on aivan selvää, että ainakin pienet lapset, sairaat ja vanhukset hoidetaan paremmin kissojen ja koirien toimesta, kuin maksamiemme verojen avulla. Asiantuntijat kun on korvattu poliittisilla avustajilla, samoin nyt jo virkamiehet, ellei satu oikeaa jäsenkirjaa löytymään. Onneksi valtionvarainministeriksi on sentään osunut enkeleihin uskova sosialisti. Siitä on varmaan kohta hyötyä meille kaikille? Viimeistään 2015, kun budjettia laaditaan? 






23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

sukkessiivisen muutoksen loppuaikoihin liittyy moraalinen rappio. Siitähän tässä on kysymys. Näin se valitettavasti menee.

Mutta siitä huolimatta, Hyvää Joulua sinulle.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

Hyvää Joulua myös sinulle PohjanPoika.

Onneksi sukkessiivisen muutoksen loppuaikoihin näyttää kuuluvan vielä ainakin yksi rauhallinen Joulu. Meille kaikille.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Meillä alkaa politiikassa olla tärkeintä kasvojen säilyttäminen. Ihan sama mitä todellisuus on kunhan julkisivu on kunnossa.

Kaikki on mallillaan jos kritiikkiä ei ole, ja jos kritiikkiä ilmaantuu, se on ongelma, joka pitää tukahduttaa. Itse ongelmat saavat muhia kaikessa rauhassa kulissien takana.

Kansan syville riveille tämä passaa niin kauan kuin vain muut joutuvat kohtaamaan ikävän todellisuuden, koska nekin ovat tappi pystyssä mukana kasvojen säilyttämisleikissä.

Jo 13 vuotta ne ovat jaksaneet märehtiä sitä että hiihtäjät kärysivät dopingista, vaikka kyse on vain ja ainoastaan huippu-urheilusta eli turhuuden loppuhuipentumasta ja kaikki tiesivät jo valmiiksi, että palkintopallille ei pääse ilman dopingia. Se on nimen omaan se käryäminen mikä siinä niin kirvelee. Muut osasivat doupata paremmin ja suomalaisia pidetään nyt tyhminä.

Talouspolitiikkamme on mallia pudotuspeli, ja se joka ei sitä tajua, on täysin uhrattavissa, jotta muille jäisi enemmän. Myös tulevat sukupolvet voidaan uhrata niin kuin kaikki puolustautumiskyvyttömät.

Tuotantoahan meillä ei enää edes ole riittävästi jotta kansantalous voisi olla kestävällä pohjalla, joten se ei selvästikään ole tarkoitus vaan nyt eletään limaisien nilkkien aikakautta.

Pohjimmiltaan on kai kyse siitä, että suuret ikäluokat pelkäävät, ettei niistä pidetä huolta sitten kun ne ovat vanhoja, joten ne äänestävät mukavilta vaikuttavia poikia ja tyttöjä, jotka lupaavat niille vaikka mitä.

Informaatiovallankumoushan alkoi vasta silloin kun suuret ikäluokat olivat jo keski-iässä ja niiden syvät rivit haaveilivat kultaisesta nuoruudestaan eivätkä halunneet oppia mitään uutta, joten ne luottavat yhä perinteisiin tiedotusvälineisiin, joiden taso on laskenut sitä mukaan kun fiksut ihmiset ovat löytäneet netistä parempia tietolähteitä. Ne alkavat olla pelkkiä manipuloinnin välikappaleita, joilla pidetään tietämättömät ruodussa.

Ankarasta rasvojen ja suolan vastaisesta taistelusta näkee, ettei perinteinen media enää ole kansan kaveri, sillä jos aivot eivät saa riittävästi rasvoja, ihminen tylsistyy, ja jos kilpirauhanen ei saa riittävsti jodia, jota saa normaalissa ruokavaliossa suolan mukana, ihminen tylsistyy.

Tylsistynyt ihminen taas jaksaa seurata loppumatonta viihdeuutisien tulvaa, joka vieraannuttaa todellisuudesta ja saa median tyrkyttämät poliitikot vaikuttamaan päteviltä, koska he ovat samanlaisia feikkejä kuin viihdeuutisien turhat julkkiksetkin.

Tämä rönsyilee nyt vailla päämäärää, joten lopetan tähän.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Hans Kotkavuori.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Näyttelijöiden on syytä näytellä käsikirjoituksen mukaan. Usein tarvitaan myös ohjaajan näkemystä syventämään asennetta, ilmeitä ja otteita. Ja työstetyn roolin mukaan on sitten syytä "säilyttää kasvonsa". Kun näytelmä vaihtuu, vaihtuu roolikin.

On valitettavaa, että kansalle riittää nykyisin näyttelijöiden lähettäminen Arkadianmäelle. Ja toisin päin. Pitäisi varmaan toivoa, että entistä useammat niistä jotka joutuvat kohtaamaan sen ikävän todellisuuden toisivat äänensä kuuluville.

Vaikka eivätpä nuo muut moisia luusereita edelleenkään kuuntelisi. Eivät ennen kuin se omalle kohdalle osuu, ja sitten on jo myöhäistä. Helpompi on varmaan olo silloin ilman suolaa ja rasvaa?

Vasta siinä vaiheessa, kun todellisuuden kohdanneet muodastavat niin suuren osan yhteiskunnasta, että sen peittäminen ei enää ole mahdollista ja näiden tyytymättömyys kasvaa niin suureksi, ettei sitä voi voi millään hillitä on muutos ilmeisesti mahdollinen. Ja sekin taas vain hetkeksi.

Helpompi olisi kirjoittaa vaaleissa äänestyslippuun JOKU MUU.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Jonkun Muun numerohan siihen äänestyslappuun useimmissa tapauksissa kirjoitetaankin, koska johtajuutta ei kaivata. Sehän merkitsisi sitä, että pitäisi myöntää tosi asiat ja luopua suruudenhulluista unelmista.

Huippupoliitikon pitää olla suuruutta ja fantsuutta lupaileva helppoheikki, jolle riittää onnistumiseksi se, että hän pääsee hienoon palkkiovirkaan sen jälkeen kun äänestäjät pettyvät häneen ja valitsevat tilalle toisen helppoheikin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288636486776.html

Pahoin pelkään, että kun suuruuden tavoittelu johtaa katastrofiin, suomalaiset sekoavat lopullisesti ja haluavat diktaattoriksi jonkun harhaisen kaistapään, joka kykenee niissä olosuhteissa lupaamaan suurempia kuin muut yhteensä.

Saksalaisetkin innostuivat mielisairaalakuntoisesta skitsofreenikosta siinä vaiheessa kun preussilainen suuruusharha romuttui lopullisesti.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Saatat hyvinkin olla oikeassa siinä, että johtajuutta ei edes kaivata. Eipä siis ihme, että viimeiset 5 -7 vuotta ovat menneet breshneviläisessä harhassa, jossa muuttumattomuudesta on tehty synonyymi kehittymiselle ja positiiviselle, hyvälle elämälle.

7 - 10 miljardia vuosittaista julkista lisävelkaa poistaa kriisitietoisuuden ja siten tarpeen paneutua yhteiskuntamme rakennevääristymisien korjaamiseen. Suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle hämärtää ymmärryksen siitä, mitä vientiteollisuudellemme on annettu tapahtua. Samalla sen millä tavalla tarjolla oleva työ on siirtynyt korkeamman tuottavuuden teollisuustyöstä matalan tuottavuuden palvelutöiksi sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. http://tyhmyri.wordpress.com/2013/12/27/suomen-talouteen-eurokriisi-on-iskenyt-kovemmin-kuin-1990-lama-aikoinaan/

Kuitenkaan ei edes yli 5 miljoonainen marginaalivaltio tule toimeen ilman johtajuuttaa. Voisin jopa väittää, että johtajuuden tarve meillä jopa korostuu globaalin maailman suurempien yksiköiden kanssa kilpaltaessa. Vaikka alankin olla varsin vakuuttunut siitä, että poliitikkomme ovat jo asettuneet mukavasti sisäisen devalvaation opin tuho-välttämättömyyksiin sopeutumaan. Saamme taas kohta kuulla lisää "meillä ei ollut vaihtoehtoja"-satuja.

Kun sitten jossain vaiheessa paska iskeytyy propelliin ja siitä kansakunnan kasvoille lisämiljardit eivät enää ole mahdollisia ja talous on niin kuralla, että IMF ja EUn kepitykset otetaan mielihyvin vastaan. Toisen kerran yhden sukupolven aikana yhteiskunta nollataan huonon johdon vuoksi. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/02/kumpujen-yosta-kalevalanpaivan.html

Valitettavan suuri osa suomalaisista tuntuu joutuneen sukkeluuksia laukovan poliittiseksi agitaattoriksi itsensä kouluttaneen opportunistin odottamiseen tulevaisuutensa pelastajaksi. Osoitus siitä miten alas kiinnostuksen ja realiteettien taju on jo meistä kadonnut.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Jyrkin puheita on erittäin vaikea tulkita selkokielelle, mutta minä ainakin saan sellaisen vaikutelman, että se uskoo BKT-puppuun, jossa pyyhkii hyvin niin kauan kuin raha kiertää ahkerasti sisämarkkinoilla.


https://www.kokoomus.fi/uutiset/katainen-esitteli-viiden-kohdan-ohjelman-julkisen-talouden-kestavyyden-vahvistamiseksi/

Joka tapauksessa Kokoomuksen nettisivut ovat sairauskertomus, josta näkyy että ainakin puolue-eliitti on täysin irrallaan todellisuudesta ja puheenjohtaja on sille profeetta, jonka päiväkäskyihin uskominen riittää muuttamaan todellisuutta.

https://www.kokoomus.fi/jyrkin-paivakirja/jyrki-katainen-perisuomalainen-edistysusko-ja-ahkeruuden-arvotus-kunniaan/

Vittumaisin piirre tässä on, että muutkin puolueet ovat vajonneet samalle tasolle.

SDP:kin yrittää sinnikkäästi menestyä psykoosiosaston keinoilla, vaikka työväenluokka on liian lähellä arkitodellisuutta, jotta se voisi ottaa pötypuheet todesta. Suojatyöpaikkademarit toki jatkavat sen äänestämistä, mutta luulisin, että käynnissä oleva hyvinvointiyhteiskunnan purkaminen pikku säästöjen takia samaan aikaan kun rahaa syydetään järjettömiä summia sinne ja tänne alkaa vaikuttaa eläkeläisien asenteisiin.

http://www.talouselama.fi/uutiset/thln+ylijohtaja+perheille+lisaa+vastuuta+vanhuksista/a2221490

http://www.hs.fi/politiikka/Synnytyksist%C3%A4+haetaan+j%C3%A4ttis%C3%A4%C3%A4st%C3%B6j%C3%A4+viisi+sairaalaa+liipasimella/a1388027674971

Koska Persut ovat ainoa puolue, jolla on varaa esiintyä vaihtoehtona nykyiselle menolle, ennustan, että sen menestys seuraavissa vaaleissa järkyttää taas muita puolueita.

Ei siitä varmaan mitään isompaa hyötyä ole, mutta onpahan taas hauska katsoa kun muut kiemurtelevat.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Varmaan persujen tulos järkyttää muita puolueita, mutta ei lainkaan riittävästi. Persut kun ovat niiden mielestä puolue, yksi heidän joukostaan. Sellaisten kavereitten kanssa jotka tunnetaan ja tiedetään, tullaan kyllä hyvin toimeen. Ne kun ajan myötä tipuvat sisäsiisteiksi ja toimimaan samoilla periaatteilla kuin hekin ovat oppineet toimimaan. Ja kun vähän aikaa kuluu, joko toimivat muitten kanssa samassa kuorossa tai konsertissa, tai surkastuvat pois. Mikään puolue ei siis ole vaihtoehto, koska niiden intressi on valta, joka se taas on pois kansalaisilta.

Sen sijaan JOKU MUU on tuntematon, aivan eri tavalla toimiva yhden asian liike, kuin mihin he koskaan ovat tottuneet tai voivat edes tottua. Se kun ei tuo valtaa yhdelle ihmiselle, ei edes ryhmälle ihmisiä vaan kokonaisuudelle, kaikille äänestäjille. Se pitäisi puolueet varpaillaan ja tarkkana kuulemassa ja katsomassa, mikä äänestäjien todellisuus oikein on.

Pohteena on vain, miten saada kasvatettua JOKU MUU sellaiseen mittaan, että se alkaa vaikuttamaan? Kriittiseksi massaksi luulisin 5 - 10% ääniosuuden, suurimman puolueen äänimäärän saavuttaminen riittää siihen varmasti, sekin edellyttää vain noin 15% kannatusta äänestäjäkunnasta.

Tuo profetaalinen suhtautuminen Jyrki-boyhin tulee entistäkin hämmästyttävämmäski, kun muistelee millä tavalla hänestä on messias muodostunut. Sauli Niinistön äänimäärällä kokikset kasvoivat suureksi, ja pitkälti hänen loisteestaan heistä kasvoi suurinkin. Jyrki on lähinnä osannut näytellä vakuuttavasti nuorisolle, joka on onnistunut kaappaamaan itselleen määräänsä suuremman painoarvon. Tätä taustaa vastaan ei voi kuin valittaa sitä, että meiltä oikeasti puuttuu todellinen oikeistopuolue. Sinnä nämä fantastiset nykynuoret ideologioineen joutaisivat.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Persut selvästikin pyrkivät kasvamaan samanlaiseksi mätäpaiseeksi kuin muut suuret puolueet, mutta pitkä oppositiossa oleminen on kehittänyt retoriikan erilaiseksi, joten se vaikuttaa protestiliikkeeltä.

Kumminkin ehkä turhin yhteisillä varoilla julkaistu lehti on Perussuomalainen, jossa on juuri sitä suojatyöpaikkaluumuilun henkeä, jota puolue on vastustavinaan. Rivipersut lukevatkin enemmän Kokoomuksen Verkkouutisia, jota kautta kokkareet delegoivat heille ne narinan aiheet, joita eivät itse halua ottaa esille kannatuksen laskemisen pelossa. Kokkareet itse kalastelevat irtopisteitä sitten kun persut ovat ensin kohdanneet pahimman vastustuksen.

Lisäksi Halla-aho & kumppanit vaikuttavat olevan vanhan koulukunnan persuille samanlaisia Marlboro-miehiä kuin Niinistö Kokoomuksen märkäkorville. Heidän annetaan puhua omiaan täsmälleen sen verran, että muut voivat ajaa abortin vastustusta ynnä muuta tärkeämpää heidän huomioarvonsa avulla.

Samaa palvelee Soinin talouspoliittinen kanta, joka heilahtelee suunnasta toiseen sitä mukaa kun tuuli kääntyy.

http://www.mikaniikko.fi/

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Vaikka en olekaan varma siitä, mikä on maamme turhin lehti, eivätkä sen paremmin Persu kuin Verkkolehtikään kuulu lukemistooni, on helppo yhtyä näkemykseesi siitä, että "Persut selvästikin pyrkivät kasvamaan samanlaiseksi mätäpaiseeksi kuin muut suuret puolueet, mutta pitkä oppositiossa oleminen on kehittänyt retoriikan erilaiseksi, joten se vaikuttaa protestiliikkeeltä."

Mielestäni on vaan niin sääli, että niin monet taas joutuvat niin pahasti pettymään. Varsinkin, kun JOKU MUUn näyttävä vaalivoitto ratkaisisi juuri heidän kaikkien ongelmat. Kerralla.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Miten olisi nuorisoon vetoava kampanja, jossa kehotetaan äänestämään zombia?

Zombi on mätä ja himmeä loiseliö, jonka korkein päämäärä on tuhota kaikki elinkelpoinen, mutta poliitikoista poiketen avoimesti sellainen.

Toinen hyvä vaihtoehto on noita, sellainen perinteinen veijari, joka näkee ihmisen sisimpää ja jonka katse voi tappaa, eikä mikään wicca tai tosi-tv-ennustaja, jollaisen Persut hiljattain ärväsi. Semmoisesta saisi eduskuntaan loistavan puhemiehen.

Viikatemies olisi kanssa mainio ehdokas. Sille olisi politiikassa paljon töitä.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Hyviä ehdotuksia varmasti jokainen. Voit aloittaa elämäsi kampanjan, jonka viesti on:

Kirjoita äänestyslippuusi -

zombie, tai
noita, tai
viikatemies, tai

- ihan mitä vain, paitsi numreoita ja pelastu.

Ja pelastat kansakunnan siinä samalla.

Mitäs tuumaat?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Aku Ankka on kerännyt aika hyvin ääniä joka vaaleissa eikä sillä ole ollut vaikutusta mihinkään.

Tarvittaisiin joku todellinen vaihtoehto. Sellaiset vain eivät pärjää vaaleissa.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Sanot "Aku Ankka on kerännyt aika hyvin ääniä joka vaaleissa eikä sillä ole ollut vaikutusta mihinkään." ja olet aivan oikeassa. Mutta 1% saalis selitetään virheeksi, typeryydeksi, "vittuiluksi"... aina.

Mutta kun 10% äänioikeutetuista päättää käydä äänestämässä ja äänestää tavalla, jota establishmentti ei hyväksy tulet havaitsemaan, että pelko asettuu ehdokkaisiin. Pelko siitä, että äänet katoavat juuri "minulta". Silloin, ja vasta silloin demokratia voi hävitä puolueilta ja palata kansalaisille.

Vaan en vieläkään tiedä, miten kansalaisten merkittävä osa sataisi ymmärtämään, että vaihtoehtona ei voi olla toinen puolue vaan ainoastaan JOKU MUU. Ethän sinäkään. Muita rauhanomaisia vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole. Mieti itse tykönäsi mikä "loogisesti" ja matemaattisesti toimii, unohtaen mikä mielestäsi on "yleisesti ottaen" mahdollista. Se kun niin kovin helposti osoittautuu mahdolliseksi vasta sen jälkeen kun se ensimmäisen kerran tapahtuu.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Suurin osa kansasta on politiikkaan sitä tyytyväisempi, mitä vähemmän siinä on sijaa järjelle.

Kun enemmistö ajattelee, että BKT hyvin kaikki hyvin eikä suostu tajuamaan, että se on pelkkää paskaa, viisastelijat, eli ne, jotka tajuavat jotain, saadaan pidettyä ulkopuolella ja seurakunnalla on kivaa puoluekantaan katsomatta. Keskustelu käy kuumana ja kaikki typerykset ovat mielestään tärkeitä.

Politiikan seuraukset eivät miellytä enemmistöä, mutta ei se kumminkaan halua luopua valtaamastaan asemastaan. Pikemminkin se haluaa, että ne, jotka tajuavat jotain, alkavat palvella sitä ja sitten politiikkakin alkaa toimia, koska typeryksillä on vihdoinkin arvoisiaan alaisia.

Ei enemmistölle koskaan tule mieleen, että syyllisiä kannattaisi katsoa peilistä vaan kaikki johtuu aina ulkoisesta vihollisesta, jonka voi keksiä tilanteen mukaan.

Meillä ei ole yhtään puoluetta, joka haluaisi tajuta missä todella mennään ja kuinka vakava tilanne on. Ne kaikki vain kisailevat keskenään ja yrittävät päästä päähallituspuolueeksi.

Jossain vaiheessa jaettava loppuu ja veri alkaa virrata, mutta sellaistahan se aina on ollut.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Todennäköisesti olet taas oikeassa. "Meillä ei ole yhtään puoluetta, joka haluaisi tajuta missä todella mennään ja kuinka vakava tilanne on. Ne kaikki vain kisailevat keskenään ja yrittävät päästä päähallituspuolueeksi." Juuri näin. Ja niin kauan moinen jatkuu, kun puolueen intressi ohittaa kansanedustajan ja kansalaisten intressit.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Volgogradin pommi-iskujen sivuseurauksena on taas mahdollisuus seurata pyrkyreiden järjenjuoksua, sillä odotettavissa on keskustelu Olympialaisien turvallisuudesta ja jo muutaman kuukauden ajan on ollut tiedossa, että saudien tiedustelupäällikkö on uhannut Putinia päin naamaa niihin kohdistuvilla terrori-iskuilla, koska Venäjä tukee Syyrian hallitusta.

http://www.al-monitor.com/pulse/politics/2013/08/saudi-russia-putin-bandar-meeting-syria-egypt.html#

Anonyymi kirjoitti...

Väitätte, että eduskuntavaalien ehdokaslistalta ei löydy yhtäkään "hyvää". Tuntuu oudolta, epätodennäköiseltä ja jopa vastuunpakoilulta. Vastuunpakoilua touhunne on siksi, että ette todennäköisesti viitsi tutustua ehdokkaisiin ettekä myöskään uskalla tehdä valintaa, joka voisi osoittautua pettymykseksi. Miksi ette itse asetu ehdolle?

Puhutte rasvojen vastaisesta taistelusta ikäänkuin rasva esitettäisiin pahana ja kiellettynä. Unohdatte, että paha rasva on kovaa eläinrasvaa, jota saa toki syödä suositusten mukaan 1/3 kaikesta ravinnosta saatavasta rasvasta. Ravinnosta saatavasta rasvasta 2/3 tulisi olla kasviperäisiä pehmeitä rasvoja.

Liukasta vuodenvaihdetta ja vauhdikasta alkavaa vuotta!

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitos kommentista.

Kyllähän ehdoksalistoilta hyviä ihmisiä löytyy. Tietäviä, osaavia ja motivoituneita. Nuorempana sellaisia äänestinkin.

En äänestä heitäkään enää. Sillä kun ei vaan enää ole merkitystä ketä henkilöä änestät. Järjestelmäämme kun on kehitetty sellaiseksi, että puolue (vain muodollisesti eduskuntaryhmä, vielä muodollisemmin kukin edustaja itse) päättää. Eikä puolue, eikä varsinkaan puolue-eliitti ole vastuussa kansanedustajille vaan jäsenilleen. Ota sitten lisäksi huomioon, että puolueessa on mukana monia, itse asiassa enemmistö, jotka koskaan eivät ole tulleet valituiksi tokkopa olleet edes ehdolla.

Oletko havainnut, kuinka puolueet ovat eri asioissa niin kovasti eri mieltä? Jopa siihen määrään, että viimeisten 4 - 6 vuoden aikana ei olla saatu aikaan mitään muuta kuin hienolta kuulostavia aikomuksia ohjelmiin ja muille papereille?

Kuitenkin nyt, kun ideologiat ovat kuolleet ja vain puhdas valta innottaa ihmisiä ja puolueita, mitä ihmettä varten olla eri mieltä SoTesta, kuntarakenteesta, verotuksesta, asevelvollisuudesta, poliisin organisatiosta, lääkeviraston sijainnista, Kevan tai kelan mandatoiduista paikoista? Koska puolueiden intressi jyrää kansalaisten intressin kaikissa merkittävissä asioissa.

En jaksa perustelujani uudelleen kirjoitella, mutta tässä muutama linkki ajatuksiini valikoiden viimeisen 7 vuoden ajalta, jos kiinnostaa.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/11/poliittiset-virkanimitykset-ovat.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/04/protesti-on-esitetty-on-remontin-aika.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2009/11/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa_4.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/03/tulosvastuuta-demokratiaan-ehdotus.html

Ja niitä löytyy tältä blogilta vietä lähes 2000 lisää. Kyllä siinä vuodenvaihde rattoisasti kuluu.


PS.

Nykyisen järjestelmän mukaiseen kansanedustaja-leikkiin lähtevät ainoastaan aikamme lapset. Itse päätin jo viimeistään 1960-luvun lopulla, että minusta ei moiseen ole. Koska käyn aina äänestämässä, katson kuitenkin olevani oikeutettu ilmaisemaan mielipiteeni tästä politbyrokraattisesta riekkumisesta.

Onnellista Uutta Vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki, kiitos vastauksesta. Hyviä pointteja! Meikäläinen on vielä siinä iässä, että haluaa uskoa vaikka näkeekin paljon epäkohtia. Olen täysin samaa mieltä, että tämä järjestelmämme ei toimi ja että se johtuu mm. noista esittämistäsi syistä. :)

t: A no nymous

Hakki kirjoitti...

A no nymous

Kun kerran olet vielä siinä iässä jää sinun hommaksesi palauttaa sen toimintakyky.

Lykkyä tykö!

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Minäkin jaksoin nuorempana olla optimismi, mutta kun pettyy tarpeeksi monta kertaa niin muuttuu pessimistiksi.

En Chomskyn ajattelusta paljon välitä, mutta course of change on hyvä käsite. Siitä voi aloittaa pessimistiksi kehittymisen.