maanantai 30. syyskuuta 2013

Ilmat pihalle hyvinvointivaltiosta, hinnalla millä tahansa



Saattaisi otsikko hyvin kuvata hallitustemme toimintaa viimeistään Vanhasen II alkaen. Sitä edeltävät, mukaan lukien Lipposen hallitukset loivat toiminnalle loistavan pohjan. Taitaa olla niin, että juuri tämä voisi olla kaikken "osallistuminen kansalaiskeskusteluun" yhteenvetojeni yhteinen nimittäjä.






Taitavat olla pankkitoiminta, harmaa talous ja rikollisjärjestöt puolueiden erityisessä suojelussa? Ilmeisesti rikollisjärjestöt ovat puolueittemme keskeisiä vaalirahoittajia? Muuta syytä ei voi keksiä sille lapselliselle huolettomuudelle, jolla rikollisten toimiin suhtaudutaan.


Tuo Yhtynyt Veljesliitto on jo aivan riittävästi saanut tässä maassa temmeltää. Eikö todellakaan löydy lakia, jolla sen jäsenet - joka ikinen - saadaan kiven sisään. Ja elinkaudekseen, kuten Jammu-setä aikoinaan? Siis oikeesti kiven sisään, lopullisesti? Ja jos tulee liian kalliiksi Suomessa, liisataan paikat, täysylläpidolla, ilman palautusoikeutta, vaikka Siperiasta tai kauempaa.






Eivät sen paremmin Suomen teollisuuden yleensä kuin vientiteollisuuden erityisesti tulevaisuus näytä valoisalta. Itse asiassa ne näyttävät sysimustilta. Eivätkä julkisen sektorin umpisolmun kiristyminen ja kiristäminen helpota yhtään. Meille on käymässä kuin mustalaisen hevoselle.

Meille on tapahtumassa nyt, sadan vuoden viiveellä kehitys, joka melkein toteutui vuonna 1918. Suomesta tulee Saksan työvoima- ja raaka-aine reservaatti. Ainakin hallituksemme tuntuu siihen kaikin voimin pyrkivän.


Ei näy vielä uutta toivoa sodasta syntyneelle.







Täytyy vain toivoa, että tavan mukaan ensimmäisinä hyppäävät pelastukseen ne, jotka tulojensa ja varallisuutensa nojalla katsovat olevansa korkeimmassa asemassa ja tärkeimpiä.







Siis, jos mahdollisten irtisanottavien 900 henkilön keskipalkka olisi 2000 euroa kuussa, olemme me veronmaksajat sitten maksaneet - mutkat suoraksi matematiikalla - noin  900 x 2000 x 13 x 5 x 1,3 eli runsaat 150 miljoonaa euroa siitä ilosta, että nuo 900 nyt siirretään työttömyyskorvauksen piiriin, jolloin kustannus hiukan pienenee, tai ns. putkeen, jolloin työttömyyskorvaukseksi muuttunut ansio jatkuu vielä muutaman vuoden päättyäkseen lopulta työeläkkeeseen, jonka työuraansa vielä jatkavat maksavat joka tapauksessa? 

Viisi vuotta on huolehtinut siitä, että osaavimmat ilman oikeaa työtä yhdistämisen yhteydessä jääneet ovat hävinneet vähitellen jo aiemmin, joten jäljellä ovat enää pahnanpohjimmaiset, joiden työllistämispotentiaalia eivät nuo viisi vuotta ainakaan ole lisänneet. Mutta varmaan tähän osataan puolueiden ja heitä edustavien virkamiesten toimesta kehittää luonteva lähtöpaketti irtisanomisten vaihtoehdoksi? Yrittäjäksi ehkä?

Onko tämä hölmöläisten, kreikkalaisten vai suomalaisten poliitikkojen touhua?




perjantai 27. syyskuuta 2013

Ei ihme etteivät verorahat kuntapalveluihin riitä





Enpä malta olla kirjoittamatta ihmetellessäni, mistä kaikesta Jyväskylä aikoo säästää? Ja kuinka paljon.

Jyväskylän kaupunki aloittaa 6.500 työntekijäänsä koskevat YT-neuvottelut lokakuussa. Säästötavoite 50 miljoonaa tai 900 henkilötyövuotta.  Kun tuo 5 - vuoden suoja-aika on jossain määrin jurppinut oli pakko uutista kommentoida, myös näin:

Siis, jos mahdollisten irtisanottavien 900 henkilön keskipalkka olisi 2000 euroa kuussa, olemme me veronmaksajat sitten maksaneet - mutkat suoraksi matematiikalla - noin  900 x 2000 x 13 x 5 x 1,3 eli runsaat 150 miljoonaa euroa siitä ilosta, että nuo 900 nyt siirretään työttömyyskorvauksen piiriin, jolloin kustannus hiukan pienenee, tai ns. putkeen, jolloin työttömyyskorvaukseksi muuttunut ansio jatkuu vielä muutaman vuoden päättyäkseen lopulta työeläkkeeseen, jonka työuraansa vielä jatkavat maksavat joka tapauksessa? 

Viisi vuotta on huolehtinut siitä, että osaavimmat ilman oikeaa työtä yhdistämisen yhteydessä jääneet ovat hävinneet vähitellen jo aiemmin, joten jäljellä ovat enää pahnanpohjimmaiset, joiden työllistämispotentiaalia eivät nuo viisi vuotta ainakaan ole lisänneet. Mutta varmaan tähän osataan puolueiden ja heitä edustavien virkamiesten toimesta kehittää luonteva lähtöpaketti irtisanomisten vaihtoehdoksi? Yrittäjäksi ehkä?

Onko tämä hölmöläisten, kreikkalaisten - vai suomalaisten poliitikkojen touhua?

Ensijärkytyksestä toipuneena aloin sitten ihmetellä  "mutkat suoraksi matematiikalla" arvioimani henkilöstömäärän viiden vuoden kokonaiskustannusta runsasta 150 miljoonaa ja verrata sitä kaupungin 50 miljoonan säästötavoitteeseen. Mistä kaikesta se sitten mahtaa koostua? Millä ajanjaksolla? 

Varmaan "mutkat suorassa matematiikassani" jokin mättää ja pahasti. 

Olipa oikeampi summa sitten 150 miljoonaa, eli 30 miljoonaa vuodessa tai 50 miljoonaa, olisi kummallekin varmaan löytynyt järkevämpää käyttöä jopa valtakunnan tasolla, Jyväskylän ja siihen liittyneiden kuntien palvelutuotanon resurssoinnista puhumattakaan. 

Ja tämä on vain yksi, joskin aika iso Suomen sadoista kunnista.

Voi ristus mitä poliitikkoja meillä Suomessa onkaan. 


PS.

Jos Jyväskylän luvut antavat edes jollain tavalla suuntaa kuntasektorin ylimiehityksen (12 %) - siis poliittisten suojatyöpaikkojen - määrästä koko maassa  ja sen perusteella arvataan kuntasektorin ylihintaa veronmaksajille vuodessa puhutaan 1,5 - 2,0 miljardista vuodessa, elleivät "laskut" mene päin seiniä.

437.000 x 0,12 = 52.440 ylimääräisiä palkansaajia
30.000.000/ 900 = 33.333 palkansaajien keskipalkka vuodessa
52.400 x 33.000 = 1. 730 ylimääräisten hinta, miljoonaa vuodessa

Eikä laskelmassa ole millään tavalla otettu huomioon, jo vapaaehtoisesti poistuneita eikä ainakin osan ns. oikeissa töissä saamatta jääneitä tuloja. 

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Saatanan mittään tekemättömät tunarit

Tällä hetkellä, tässä ajassa ei enää oikein löydy motiivaatiota yksityiskohtaisempien artikkelien kirjoittamiseen. Oikein mistään. Jotain sentään vielä kommentoin ilmaistakseni olevani olemassa. Mutta kaikki voi yks´kaks muuttuakin.





Kunhan nyt edes saisivat edes jenkoihin ennusteensa tämän vuoden lopun tilanteesta. Ensi vuosi on korkeammassa käressä ja seurausta niistä ratkaisuista joita tämä kakaralauma tekee ja erityisesti jättää tekemättä.


Missään ei ole näkyvissä mitään sellaista, joka pelastaisi euro-alueen pienten reunavaltioitten taloudet ja niiden tulevaisuuden. Hallituksen rakenneuudistukset ovat tyhjäntoimittajain pelleilyä, jolle voisi nauraa, ellei asia olisi niin vakava.


Meitä odottaa joko nyt jo sisäisiin devalvaatioihin ajettujen Välimerenmaiden tie, ja ainoina vaihtoehtoina joko nyt jo mahdoton EU-liittovaltio tai euron arvon alentaminen kohdistettua setelirahoitusta kiihdyttämällä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html Valitettavasti sekään ei ole todennäköistä Saksan määrätessä EKPn harjoittaman rahapolitiikan. Joten eiköhän vaan odotetata taivaankannen romahdusta? Kyse on vain siitä milloin.


Kun päättäjät eivät ymmärrä, uskalla tai osaa hoitaa Suomen ja suomalaisten asioita, nykyinen tilanteemme on väistämätön seuraus.





Hätäillen tulee vain kusipäitä kakaroita, sanoi vanha kansa aikoinaan. Merjan kannattaisi varmaan ottaa oppia vanhan kansan viisaudesta?

Nyt olisi huomattavasti järkevämpää ja helpompaa ensin perua voimaan tullut laki mahdollisine asetuksiseen kokonaisuudessaan. Näin varattaisi aikaa liikenneopetuksen vaatiman lainsäädännön perusteelliselle uudelleenvalmistelulle, jonka lähtökohtia ovat liikenneturvallisuus ja kansalaisten tarpeet, eikä autokouluyrittäjien ja opettajien talouden turvaaminen.



Olisi korkea aika suunnitella lainsäädäntö, siis muukin kuin yksityiseten opetusluvan yksityiskohdat "puhtaalta pöydältä." 






Meillä suomalaisilla äänestäjillä on todella oikeus edellyttää, että maassa on toimintakykyinen pääministeri ja hallitus. Mutta kepua se ei ole huolettanut sen suuremmin, ennen kuin vasta nyt. Kuitenkin maasta on puuttunut toimintakykyinen hallitus jo vuodesta 2008 keväästä, jolloin kepun kansanedustaja Timo Kalli avasi sanaisen arkkunsa vaaliraharikoksistaan

Kaksi ensimmäistä oli kepun edustajien johtamia, ensin Matti Vanhasen, sitten Mari Kiviniemen. Tämä Jyrki Kataisen toimitusministeriö jatkaa vain samoja latuja. Vastuusta sen paremmin kansalaisille kuin äänestäjillekään ei kannata edes puhua.


Toisaalta, jos Katainen olisi tekemässä Elopia, pitäisi jostain löytyä se toimeksiantaja, joka olisi valmis tuhotun busineksen lunastamaan. Käsitykseni mukaan vain Putin voisi olla kiinnostunut, eikä hän tietääkseni ole toimeksiantoa julkistanut kuten Ballmer ja Gates aikoinaan.





Tuskinpa Stephen Elopin työ- tai toimisuhde Microsoftiin tai Ballmeriin on koskaan oikeasti ollut poikkikaan?

Jos lähtee siitä, että Elop on vähintään keskimääräisellä älyllä varustettu ihminen, vai edellä olevalla väitteellä voi selittää kaikki Elopin toimet Nokiassa. Joka ainoan. Ja sitä taustaa vasten hän hoisi hommansa mallikkaasti.

Ja kaiken kuorutuksena maksatti palkkionsa ryöstämällään. Suoraan kuin Stalinin ja Hitlerin johtamisopista.

Mikä mahtaa olla Nokian marraskuisen yhtiökokouksen rooli kaupan toteutuksessa? Mitä tapahtuu, jos jenkkiläisten työeläkerahastojen ulkopuoliset osakkaat äänestävätkin kaupan hylkäämisen puolesta? Tai peräti, jos enemmistö?





Kyse on luonnollisesti siitä, millä aikataululla asiaa haluaa tarkastella; ennen helmikuun alkua 2011 vai sen jälkeen? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/02/stepen-elop-and-licence-to-kill.html

Mutta jos hallitus ei tee mitään silloin kun pitäisi, se joutuu lopulta ottamaan vastuun myös tekemättömyydestään.

Koko Nokia-episodi on niin järkyttävä, että sen todellisuuden tutkimista ei saa jättää Jorma Ollilan tulevan "elämänkerran" varaan. Siitä sitä voisi olla oppia ammennettavissa ja paljon. Vaikkapa korkeimman johdon palkkapolitiikasta, jos ei muusta.

Suuryritysten ja valtionhallinnon korkeimman johdon kieroutuneen palkkauspolitiikan varmaankin kaamein esimerkki?

Ensin maksetaan vajaa 5 miljoonaan siitä, että suostuu taloon tulemaan.

Kun on ilmeisesti toiminut johdonmukaisesti ja määrätietoisesti annetun (vaan kenen antaman?) ohjeen mukaisesti, ja onnistunut "muutamalla sanalla" ja parilla päätöksellä pitkälti romuttamaan yhtiön mahdollisuudet jatkaa känny- ja älykännytuottajana, "onnistuu" myymään koko busineksen sille, joka sen alunperinkin olisi halunnut. Tosin murto-osalla jopa siitä hinnasta mikä yhtiöllä olisi ollut vielä tj-suhteen alkaessa.

Lopuksi maksetaan vielä tuo 19 miljoonaa varmaan hyvin tehdystä työstä? Paljonkohan Elopin varsinainen työnantaja hänelle tuosta hyvin tehdystä työstä maksaa? Uskoisin, että ei mitään, onhan niin paljon hauskempaa panna tuhottu itse maksamaan sekä teloituskulunsa että hautaamisensa. (Oppi suoraan Stalinilta ja Hitleriltä.)

Olisi varmaan hyvä meidän suomalaisten pysyä omassa sarjassamme? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/05/pienessa-suomen-turva.html

PS.


Joka kuuseen kurottaa, se katajahan kapsahtaa?

torstai 5. syyskuuta 2013

Ilmestyskirjan ratsastajat ver. 2.0




En jaksanut eilen valvoa ja katsoa Talouden madonluvut - ohjelmaa YLEltä. Mutta netti toimii ja sehän oli katsottavissa nyt aamusta. Ja olin suorastaan ilahtunut löytäessäni sen myös YouTubesta nimellä Four Horsemen. Ylellä se säilyy nähtävissä enää 29 päivää, YouTubella säilymisen odotusarvo on "ikuinen", siis ainakin siihen asti kunnes joku tekijäoikeuksiin vedoten saa sen sieltä poistettua. Tästä riskistä huolimatta liitän sen videona tähän. 




Four Horsemen

Dokumentti on hieno herätyshuutona, joka toivottavasti myös sellaisena toimii. Se on yksi niistä valtaa, taloutta ja politiikkaa käsittelevistä elokuvista, jonka tulisi olla aina saatavissa. Ilahduttavaa oli havaita, että YLE Areena jo väitti 61 750 sitä katsoneen, ilmeisesti viime vuoden esityksen perusteella. Suosittelen vahvasti sinulle, joka haluat elämän todellisuudesta enemmän tietää.

Suurimman osan perusteluistani esitin jo  01.08.2012 kirjoittamassani artikkelissa The Renegade Economist. Tähän vielä tiivistys ajatuksistani, silloisista ja nykyisistä:



Huonosti toimiva talous on seurausta huonosti toimivasta demokratiasta. 
Demokratiaa ei anneta, se otetaan. Sama koskee demokratian palauttamista. 
Kun ongelman perussyy on selvä, se on poistettavissa.



Jos mietit, kuka tässä monimutkaisessa todella globaalissa maailmassa voi muuttaa kaiken sen mitä nyt on, vastaan jälleen 1992 keväällä kuulemallani pikku runolla:



If it is to be,
it is up to me.




PS.

Taitaa filmi kuitenkin kuulua siihen, mitä Kauppakorkeassa ei opeteta, vaikka pitäisi. 


PPS.

YouTube linkki korvattu linkillä YLE Areenaan nimimerkki "a no nymous" huomion vuoksi. Kiitos siitä.

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

NOKIA - viel´ uusi päivä kaiken muuttaa voi



Yön yli nukuttuna.

On kai aika selvää, että sen paremmin Ballmerin kuin Elopin ei välttämättä kannata eksyä yksin pimeälle kujalle jossa ex-nokialaisia liikkuu? Ja aika moni meistä suomalaisista katsoo varmasti kuuluvansa ex-nokialaisiin, vaikkemme ensimmäistäkään päivää ole yhtiössä töitä tehneet.

Luottamus näiden herrojen osalta on siirtynyt pitkälle negatiivisen puolelle. Ja luottamus voidaan meillä menettää vain kerran. Sen luotettavuuden piikkiin menee kaikki se, mitä nämä herrat ovat aiemmin tai nyt luvanneet tai sanoneet. Jos asiaa ei ole monin erilaisin, toisiaan täydentävin tavoin kirjallisesti sovittu ja reaalivakuuksin vielä varmistettu, siihen on syytä viimeistään nyt suhtautua mitä suurimmalla varauksella.

Tästä ajatuksesta lähtien käy tavallaan sääliksi niitä suomalaisia, jotka myytiin Microsoftille. NSNään, HEREen, Advsnced Technologies -yksikköön, tukipalveluihin ja hallintoon NOKIAlle jäävillä taitaa sittenkin olla turvallisempi tulevaisuus? Ballmer lähtee vasta vajaan vuoden kuluttua ja korvaajaksikin saattaa vielä nousta tuo Eloppi.

Suomen kannalta huolestuttavinta on, että viimeistään nyt myös koko suomalainen ICT – teollisuus on – ainakin hetkeksi – kokenut suuren menetyksen. Eikä meillä nykyisessä globaalitaloudellisessa ja Saksan määräämän rahapolitiikan ympäristössä olisi varaa enää joutua kirjaamaan ensimmäistäkään menetystä. 

Niistä suurin ei pidemmällä aikavälillä suinkaan  ole kännybisneksen myynti vaan uhka osaamisen katoamisesta ja tulevaisuususkon häviämisestä Suomesta. Siis käänteisesti sama, minkä avulla Nokia osaltaan Suomen 1990-luvun lamasta nosti.

Kuten päivän lehdet aivan oikein kertovat, Nokia oli toissapäivänä mikä oli ja tästä eteenpäin on uusi ”streamline”ttu, ”lean and mean” NOKIA, joka on ostanut itselleen uuden tulevaisuuden. Toivottavasti Siilasmäen johtaman hallituksen tekemän päätöksen takana on muukin konkreettinen visio ja strategia, kuin keskittyminen menneen kunnian muisteluun NOKIAn perinneyhdistyksen tupailloissa.

Kuten muistaakseni joku Wallenberg jossain joskus sattuvasti totesi ”miljoonen är också pengar”, voivat nokialaiset nyt hetken hengähtää helpommin. Mutta todella vain hetken. 5 500 miljoonalla voi rakentaa aika paljon. 

Suunnan valitseminen on nykyisin entistä vaikeampaa ja sen on perustuttava realistisiin arvioihin, selkeään visioon ja määrätietoiseen – ellei peräti häikäilemättömään mutta joustavaan – toteutukseen. Ja sa avainsana on toteutus, tekeminen. Nyt ei sovi jäädä makoilemaan. 

On varmaan hyväksyttävä, että kännystä ei enää tule NOKIAn kivijalkaa? Ei Jollan kanssa eikä ilman sitä. Tuskinpa enää tässä vaiheessa edes kannattaa lähteä tablettien, älykellojen ja muiden niitä vastaavien kilkattimien perään? Ne junat saattavat jo olla liian pitkällä? Vaan mihin sitten?

Toivottavasti Suomeen ja vielä siten, että se tai ne suunnat tuovat maahan mahdollisimman paljon kannattavaa työtä. Toivottavasti jotain, joka käyttää hyödyksi kansallisia voimavarojamme ja vahvuuksiamme. Jotain, jonka varaan myös yhtiön tulevaisuutta voi jatkossakin rakentaa. 

Kun on lähes varmaa, että yhtä kiistatonta uutta kivijalkaa ei heti löydy, miten olisi kokeilla monia? Samanaikaisesti? 

Pientä ja erilaista, mahdollisesti toisiaan tukevaa ja jo osattuun pohjaavaa mutta lukumääräisesti paljon. Monia.  Kun uutta suuntaa haetaan lukumäärä on laatua. Jokaisella uudella iduilla tuotteeseensa, sen tarpeeseen ja tulevaisuuteen komittoituneita "tulisieluja" joiden menestystä arvioidaan lähinnä niiden kyvyllä luoda kannattavaa uutta liiketoimintaa, uutta kivijalkaa? Eikä mikään estä ostamasta jo kehityksessä vähän pidemmällä olevia yrityksiä maailmalta. 

Kuten Suomi maailmalla on Nokiakin nyt taas "pieni". Olisiko pienessä myös Nokian turva? 


tiistai 3. syyskuuta 2013

Talous-, työllisyys- vai teollisuuspolitiikkaa? Nokia in memoriam.



Elämä opettaa. Kovin paljon se maksaa. Osaammeko ottaa opiksemme?
Nokia on sitten myynyt kännykkäliiketoimintansa Microsoftille. Meille suomalaisille Nokian myynti naurettavaan hintaan on hyvä muistutus maailman kovuudesta. Toivottavasti oppimme vastaa maksamiamme oppirahoja?
Kansallisella omistuksella on merkitystä niin kauan, kun busineksella on arvoa. Yhden Nokian saaminen ”myyntikuntoon” vaati sukupolvien työn ja osaamisen, hyvän onnen lisäksi. Se arvo on nopeasti tärvättävissä globaalilla ahneudella ja muutamilla hyvin valituilla, korkeimman johdon julkisilla mielipiteillä ja niitä tukevilla päätöksillä. Ja Nokian tapauksessa mahdollisesti perusteellisella suunnittelulla?
Ainoat, jotka ilmeisesti ”osaavat” suhtautua menetykseen viileästi ovat poliittiset broilerimme, esimerkkeinä nyt Jungner ja Stubb. Heillä kun ei aivan ilmeisesti ole historiallista perspektiiviä niihin uhrauksiin ja siihen työhön mikä parhaimmillaan kai yli 100.000 ihmistä työllistäneen yrityksen synnyttäminen ja kasvattaminen lahtipöytään on vaatinut? Ja nämä viisaat sitten johtavat maatamme.
Onko tämäkin päätös vielä luettavissa Jorma Ollilan päätökseksi? Todennäköisesti, sen verran selviä ovat tapahtumat Kallasvuon kukistumisen jälkeen. Ainakin se lienee hyvä osoitus siitä, mihin merkittävä ulkomaalaisomistus pienen maan suuressa yrityksessä johtaa? Juuri tähän. Omistuksen kotimaalla on väliä. Jos ei pääoman niin ainakin työn osalta.
Monen mielestä tätä ”myyntiä” voisi hyvin verrata Sammon ryöstöön. Viimeistään helmikuusta 2011 oli selvää, mitä tulee tapahtumaan, aikataulu vain jäi arvoitukseksi.


Myyntiä kannattasi yritys- ja omistamispoliittisesti analysoida Suomessa ja muuallakin Euroopassa  tarkasti. Kansallisella omistuksella on merkitystä. Ratkaisevaa merkitystä. FIAT-järjestelmän virtuaaliraha on paisuttanut maailman suurimmat omistukset tasolle, jolla kansallisista "kruununjalokivistä" voidaan tehdä tarjous, josta varsinkaan ulkomaalaisomistaja ei halua kieltäytyä. Pienille reunamaille se on yhtä vakava viesti kuin Saksan poltetun maan politiikka EKPn rahapolitiikan ohjenuorana.
Varmasti kannattaa kiinnittää huomio samalla myös Metson omistajuudesta käydyssä kisassa kohdattuun takaiskuun. Oliko todella vasta eilen, kun selvisi että Suomen valtio on enää toiseksi suurin omistaja? Christer Gardellin sijoitusyhtiöllä  Cevian Capitalilla on nyt hallussaan yhteensä 13,1 prosenttia Metson osakkeista. Hän tulee taatusti ainakin pilkkomaan yhtiön. Niistäkö osista sitten seuraavat maastamuuttajat?
Mitä jää vielä jäljelle? Myytäväksi. Pelifirmat ja muut startupit eivät näitä työn menetyksiä paikkaa.

Kännykkä - Nokia in memorian

Nokiasta ja suomalaisesta johtamisesta, yhteiskunnan ja elinkeinoelämän, vähän laajemminkin. Osallistuminen kansalaiskeskusteluun sitten viime kerran. 


Ehkä olisi perusteellisemman analyysin paikka yhtiössä? Ylimääräinen yhtiökokous olisi varmaan paikallaan, lian putsaamiseksi? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/05/pienessa-suomen-turva.html


Elämä opettaa.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/02/paivaunia-uima-altaassa.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/02/stepen-elop-and-licence-to-kill.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/06/risto-siilasmaa-nokia-in-memoriam.html

Mutta liikaa se maksaa. Osaammeko ottaa opiksemme?


Kalter Kaffe, sanoisi saksalainen ja englantilainen lisäisi spilt milk.  Meille suomalaisille Nokian myynti naurettavaan hintaan on hyvä muistutus maailman kovuudesta. Toivottavasti oppimme vastaa maksamiamme oppirahoja.

Yhden Nokian valmistuminen myyntikuntoon vaati sukupolvien työn ja osaamisen, hyvän onnen lisäksi. Kansallisella omistuksella on merkitystä niin kauan, kun busineksella on arvoa. Se arvo on nopeasti tärvättävissä globaalilla ahneudella ja muutamilla hyvin valituilla, korkeimman johdon julkisilla mielipiteillä ja niitä tukevilla päätöksillä.

Ainoat, jotka "osaavat" suhtautua menetykseen viileästi ovat poliittiset broilerimme, esimerkkeinä nyt Jungner ja Stubb. Heillä kun ei aivan ilmeisesti ole historiallista perspektiiviä niihin uhrauksiin ja siihen työhön mikä parhaimmillaan kai yli 100.000 ihmistä työllistäneen yrityksen synnyttäminen on vaatinut. Ja nämä viisaat sitten johtavat maatamme.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/02/kumpujen-yosta-kalevalanpaivan.html

Voi ristus.


Albert Edelfeltin maalaus Kaarle-herttua herjaa Klaus Flemingin ruumista tulee mieleen, kun näiden veijareiden viestiä lukee.

Yhden Nokian synnyttäminen vaati useiden sukupolvien työn ja osaamisen, hyvien sattumien lisäksi. Sen jättämää aukkoa teollisuudessamme ei nopeasti millään paikata. Nokian myynti on verrattavissa Sammon ryöstöön. Mutta kyllä me olemme sitä kaikki olleet kovasti avittamassa.

Mihin merkittävä ulkomaalaisomistus pienen maan suuressa yrityksessä johtaa? Juuri tähän. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/02/stepen-elop-and-licence-to-kill.html Tilannetta voisi hyvin verrata Sammon ryöstöön. Viimeistään helmikuusta 2011 oli selvää, mitä tulee tapahtumaan, aikataulu vain jäi arvoitukseksi. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/06/joko-kellot-nyt-lopulta-nokialle-soivat.html

Elop ei kuitenkaan Nokiaa sössinyt. Kyllä se oli tehty ihan kotimaisin voimin. Ja samalla logiikalla, jolla Jorma Ollilasta tehtiin Nokian sankari ja Shellin hallituksen puheenjohtaja, on häntä arvioitava myös syyllisenä Nokian kännykköjen paketoitiin ja myyntiin Microsoftille.

Asiaa kannattasi yritys- ja omistamispoliittisesti analysoida Suomessa ja Euroopassa muuallakin tarkemminkin. Kansallisella omistuksella on merkitystä. Ratkaisevaa merkitystä. FIAT-järjestelmän virtuaaliraha on paisuttanut maailman suurimmat omistukset tasolle, jolla kruununjalokivistä voidaan tehdä tarjous, josta varsinkaan ulkomaalaisomistaja ei halua kieltäytyä. Pienille reunamaille se on yhtä vakava viesti kuin Saksan "Schuld ist Sünde" politiikka EKPn rahapolitiikan ohjenuorana.

Pienelle maalle hyvin kallis oppiraha.



Albert Edelfeltin maalaus Kaarle-herttua herjaa Klaus Flemingin ruumista tulee mieleen, kun näiden veijareiden viestiä lukee.

Yhden Nokian synnyttäminen vaati useiden sukupolvien työn ja osaamisen, hyvien sattumien lisäksi. Sen jättämää aukkoa teollisuudessamme ei nopeasti millään paikata. Nokian myynti on verrattavissa Sammon ryöstöön. Mutta kyllä me olemme sitä kaikki olleet kovasti avittamassa.

Mihin merkittävä ulkomaalaisomistus pienen maan suuressa yrityksessä johtaa? Juuri tähän. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/02/stepen-elop-and-licence-to-kill.html Tilannetta voisi hyvin verrata Sammon ryöstöön. Viimeistään helmikuusta 2011 oli selvää, mitä tulee tapahtumaan, aikataulu vain jäi arvoitukseksi. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/06/joko-kellot-nyt-lopulta-nokialle-soivat.html

Elop ei kuitenkaan Nokiaa sössinyt. Kyllä se oli tehty ihan kotimaisin voimin. Ja samalla logiikalla, jolla Jorma Ollilasta tehtiin Nokian sankari ja Shellin hallituksen puheenjohtaja, on häntä arvioitava myös syyllisenä Nokian kännykköjen paketoitiin ja myyntiin Microsoftille.

Asiaa kannattasi yritys- ja omistamispoliittisesti analysoida Suomessa ja Euroopassa muuallakin tarkemminkin. Kansallisella omistuksella on merkitystä. Ratkaisevaa merkitystä. FIAT-järjestelmän virtuaaliraha on paisuttanut maailman suurimmat omistukset tasolle, jolla kruununjalokivistä voidaan tehdä tarjous, josta varsinkaan ulkomaalaisomistaja ei halua kieltäytyä. Pienille reunamaille se on yhtä vakava viesti kuin Saksan "Schuld ist Sünde" politiikka EKPn rahapolitiikan ohjenuorana.

Pienelle maalle hyvin kallis oppiraha.


Vain poliittiselle eläimelle, Microsoftin entiselle työntekijälle runoilu on näin helppoa. Yhden Nokian synnyttäminen vaati useiden sukupolvien työn ja osaamisen, hyvien sattumien lisäksi. Sen jättämää aukkoa teollisuudessamme ei runoiluilla paikata. Nokian myynti on verrattavissa Sammon ryöstöön. Mutta kyllä me olemme sitä kaikki olleet kovasti avittamassa.

Mihin merkittävä ulkomaalaisomistus pienen maan suuressa yrityksessä johtaa? Juuri tähän. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/02/stepen-elop-and-licence-to-kill.html Tilannetta voisi hyvin verrata Sammon ryöstöön. Viimeistään helmikuusta 2011 oli selvää, mitä tulee tapahtumaan, aikataulu vain jäi arvoitukseksi. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/06/joko-kellot-nyt-lopulta-nokialle-soivat.html

Elop ei kuitenkaan Nokiaa sössinyt. Kyllä se oli tehty ihan kotimaisin voimin. Ja samalla logiikalla, jolla Jorma Ollilasta tehtiin Nokian sankari ja Shellin hallituksen puheenjohtaja, on häntä arvioitava myös syyllisenä Nokian kännykköjen paketoitiin ja myyntiin Microsoftille.

Asiaa kannattasi yritys- ja omistamispoliittisesti analysoida Suomessa ja Euroopassa muuallakin tarkemminkin. Kansallisella omistuksella on merkitystä. Ratkaisevaa merkitystä. FIAT-järjestelmän virtuaaliraha on paisuttanut maailman suurimmat omistukset tasolle, jolla kruununjalokivistä voidaan tehdä tarjous, josta varsinkaan ulkomaalaisomistaja ei halua kieltäytyä. Pienille reunamaille se on yhtä vakava viesti kuin Saksan "Schuld ist Sünde" politiikka EKPn rahapolitiikan ohjenuorana.

Pienelle maalle hyvin kallis oppiraha.


Omistuksen kotimaalla on väliä.
Kun myyjä on ostajan edustaja, myyntihinta ja muut ehdot ovat läpihuutojuttu.
Microsoftin edustajana ja tulevana toimitusjohtajana Stephen Elop on työnsä hienosti Nokialla hoitanut.
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/06/risto-siilasmaa-nokia-in-memoriam.html
Ehkä jonain päivänä tulevaisuudessa tämän Sammon ryöstön yksityiskohdat voidaan historiankirjoihin avata.
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/02/paivaunia-uima-altaassa.html



Mihin merkittävä ulkomaalaisomistus pienen maan suuressa yrityksessä johtaa? Juuri tähän. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/02/stepen-elop-and-licence-to-kill.html Tilannetta voisi hyvin verrata Sammon ryöstöön. Viimeistään helmikuusta 2011 oli selvää, mitä tulee tapahtumaan, aikataulu vain jäi arvoitukseksi. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/06/joko-kellot-nyt-lopulta-nokialle-soivat.html

Elop ei kuitenkaan Nokiaa sössinyt. Kyllä se oli tehty ihan kotimaisin voimin. Ja samalla logiikalla, jolla Jorma Ollilasta tehtiin Nokian sankari ja Shellin hallituksen puheenjohtaja, on häntä arvioitava myös syyllisenä Nokian kännykköjen paketoitiin ja myyntiin Microsoftille.

Asiaa kannattasi yritys- ja omistamispoliittisesti analysoida Suomessa ja Euroopassa muuallakin tarkemminkin. Kansallisella omistuksella on merkitystä. Ratkaisevaa merkitystä. FIAT-järjestelmän virtuaaliraha on paisuttanut maailman suurimmat omistukset tasolle, jolla kruununjalokivistä voidaan tehdä tarjous, josta varsinkaan ulkomaalaisomistaja ei halua kieltäytyä. Pienille reunamaille se on yhtä vakava viesti kuin Saksan "Schuld ist Sünde" politiikka EKPn rahapolitiikan ohjenuorana.

Pienelle maalle kallis oppiraha.


Krääsäkauppa kannattaa, "Suomen johtava askarteluun, lastenjuhlaan ja kodin somistamiseen erikoistunut vähittäiskauppaketju" ei.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/09/kraasakauppa-kannattaa.html

Kannattaa muistaa milloin ja miten Tiimarista, tuosta maan mainiosta krääsäkaupasta tuli menestymätön. Ja kenen toimesta, mihin liiketaloudelliseen osaamiseen ja visioon perustuen?  Mutta ei taaksekaan päin voi palata, vaikka krääsäkaupalla on edelleen hulvaton kysyntää


Näin lienee aina ollut
mutta ei todellakaan tarvitsisi olla. Saamani käsityksen mukaan kyseessä ei ole kansallinen vaan yleismaailmallinen tai ainakin kansainvälinen ilmiö. Tytöillä on omat ongelmansa ja pienillä pojilla omansa.

Tässä havainnossa piilisi kansainvälisen luokan vientituotteen siemen meille suomalaisille. Se kuitenkin on vastoin opetushallituksen ja - ministeriön tasa-arvotätien uskontunnustusta ja siksi kerettiläistä. Asiaa on jopa kokeiltu, tosin Tampereella Olkahisen koulussa jo yli kuusi vuotta sitten. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/05/olkahisen-koululle-paakaupunkiseudun.html

Kokeilu kuitenkin lopetettiin, ilmeisesti rahoituksen puutteeseen vedoten? Ja nyt kai ex pääministerin nykyinen vaimo yrittää viedä PISA-sertifioitua-opetustamme muille. Vientituotteena. Tässä voisi olla ihan hyvä lisä projektiin. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/09/kasvatuksen-huippu-innovaatio-made-in.html


Hyvä ettet Heurekan höveleitä tässä arvioinut. Vielä.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/ei-lasta-ei-paskaa-heureka.html

Nuorempana, kauan sitten kuvittelin, että Suomen siunauksena on ollut hyvä tuuri johtajiensa suhteen tiukoissa paikoissa, niin yritys- kuin yhteiskuntaelämän osalta.

Mitä vanhemmaksi olen tullut, olen joutunut havaitsemaan miten väärässä olen ollut, miten vahvasti aikalainen hurmoshenki, median propaganda tai riittämättömät tiedot ovat virheellistä käsitystä luoneet.

Keskeisin ongelmamme on edelleen johtamisen ja johtajien ongelma. Ja kykymme saada johtajamme vastuuseen meille, eikä itselleen, puolueelleen tai hallitukselleen. Ja vanhempana sen huomaa kaikkien korulauseitten ja kuorrutusten alta paljon helpommin.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/02/kumpujen-yosta-kalevalanpaivan.html


Kun yli kahden vuoden toimettomuuden jälkeen tehdään nahkapäätös, jossa asetetaan tavoitteita ja suuntia hallituspuolueiden pidemmän aikavälin yhteistyölle, ei oikein passaisi pahemmin revitellä. Kun keskeisimmän median uutisoinnissa vm:n virkamiesten keskeisin sana on jos, ja mittariarvot prosentin osia olisi sittenkin ehkä sordiinon paikka. Lopullisiin päätöksiin ja toimeenpanoon on vielä pitkä matka ja paljon voi tapahtua. Mutta mitä ei politiikasta verovaroillamme elävä poliitikko tekisi mediahuomion saamiseksi?

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/etujarjestot-kiittavat-kavereitaan.html

Mutta onhan se niin hyvä kun yhden etujärjestötaho kertoo toisille miten hyvin on hommansa hoitanut.


Täytyy oikein ihmetellä miten runollisesti jotkut heittävät hiekkaa kansalaisten silmille. Ja vain siksi, että se mahdollistaa vallassa pysymisen.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/etujarjestot-kiittavat-kavereitaan.html

Kaverit kabineteissa pakottavat kansakuntaa sisäiseen devalvaatioon, eivätkä uskalla moista edes julkisesti myöntää.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html


Rakennemuutosrahaa on viime vuosina jaettu säkkikaupalla eri puolille ja varmaan tarpeeseen. Onko olemassa mitään selvityksiä tai tutkimuksia siitä, miten hyvin noilla rakennemuutosrahoilla on onnistuttu työllisyystavoitteet saavuttamaan? Noin 50.000 per työpaikka on kuitenkin paljon rahaa. Esimerkiksi Aspocompin pitäisi "erillistyöllistää" vajaat 8 ja Biosillan vajaat kolme henkeä.
Erityisesti kiinnostaa työpaikkojen pysyvyys jaa mihin perustuu arvio, että yritykset eivät olisi toimintaansa laajentaneet ilman erillistukea?



Metropolihallinto ei ainakaan ensi kuulemalta vähennä, vaan lisää kuluja. Kun vanhat merkit usein paikkansa pitävät se erityisesti lisää mahdollisuuksia kasvattaa luottamusmies-, byrokraatti- ja poliittisia suojatyöpaikkoja. Mahdollisuuksia se toki antaa alueen toiminnan tehostamiseen – riippuen siitä mitä sen mandaattiin jää kuulumaan – mutta se on vain mahdollisuus. Kun vanhat merkit todella aina näiden veijareitten kanssa paikkansa pitävät, se ei puolueilta tule luonnistumaan toivotulla tavalla.

Palataan alkupisteeseen. Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi muodostavat yhden kunnan, loput ajatellusta metropolialueesta toisen. Ne muut 12 kaupunkikuntien ympäristöä liitetään tarvittaessa vaikka pakolla, työssäkäyntialueitten mukaisesti. Loppujen hoitaminen on marginaalinen ongelma ja kustannus. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/06/napertelyn-aika-on-ohi.html Muuten olen kyllä edelleen sitä mieltä, että yksinkertaisin ja tehokkain tapa organisoida paikallishallinto olisi korvat kunnallinen itsehallinto maakunnallisella itsehallinnolla.


Kun en ole lainkaan vakuuttunut edes siitä, että PISA mittaa oikeita asioita edustan niitä, joille kokemuksen perusteella on muodostunut käsitys peruskoulusta oppilaiden syrjäytymiseen johtavana polkuna. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/09/peruskoulu-suora-putki-syrjaytymiseen.html ja vaikkapa http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/03/peruskoululaisten-taidot-murenevat.html

Siksi en oikein voi pitää voittona sitä, että entiseen epäonnistumiseen lisätään vielä yksi pakollinen vuosi. Katsonkin, että päätös ennemminkin hyödyttää opettajien ja kustantajien työllisyyttä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/etujarjestot-kiittavat-kavereitaan.html

Oppivelvollisuuden pidentämismahdollisuuksille tulee ilmeisesti loppu vasta sitten, kun lapsista tulee täysi-ikäisiä? Toiseen suuntaan edettäessä ihmetyttää, että osallistumista kunnalliseen päiväkotiin, ei vielä ole tehty pakottavaksi. Sekin lienee vain ajan kysymys?

Kaikkien ihmisten ajaminen samaan muottiin ei palvele sen paremmin yhteiskuntaa kuin ihmisyyttä. Erilaisuudessa on yksilöidenkin keskeisin voima yhteiskuntien voimavarana. Tasapäisyys on pelottavaa.


Siitä vaan kieltämään radion, cd ja mp3 soittimet Suomen autoissa. Näinhän se meillä menee. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2008/09/navigaattori-aiheuttaa.html Mutta samalla kieltäisin kyllä vähävaatteisten, nuorten nättien naisten pääsyn ajoteitten lähistöllekään. Ehkäpä voisimme luovuttaa puolet kaduista heille ja naiskuskeille ja loput ihmisille?

Hei ihan oikeesti. Ei me voida kaikkea lailla kieltää.
Paraskin puhuja, tämä Suomen siltarumpujen kruunaamaton kuningas, ja Suomen kaikkien aikojen kalleimmaksi tullut poliitikko. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/05/suomen-kallein-poliitikko.html Poliitikko, joka juoksee Jonkan luokse anetta vonkaamaan, kun on yhtenä 41stä jäänyt rysän päältä kiinni Kehittyvien Maakuntien Suomen vaalirahalahjomasta.


Hieno avaus. Mutta vain avaus.

Jos hinta todella on puolet maalle rakennettavasta vastaavasta (muuallakin kuin Katajanokalle) ja jos hinta sisältää kaiken, ei kun matkimaan. Rantaviivaa meillä pääkaupunkiseudullakin piisaa, ja tasakattoja. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2010/05/rakennetaan-uutta-korjataan-vanhaa.html
Ajatelkaas kuinka upea konttorihotelli Finnjetistä olisi tullut Stora Enson kupeeseen? Sen "romuhinta" oli kai 10 miljoonaa?

Vai merisairautta väylän varrella, jossa merkittävää liikennettäkään ei enää ole? Jos ei edes tuohon laivayhtiön väki totu, kannattaa varmaan vaihtaa alaa?


Metropolihallinto ei ainakaan ensi kuulemalta vähennä, vaan lisää kuluja. Kun vanhat merkit usein paikkansa pitävät se erityisesti lisää mahdollisuuksia kasvattaa luottamusmies-, byrokraatti- ja poliittisia suojatyöpaikkoja. Mahdollisuuksia se toki antaa alueen toiminnan tehostamiseen - riippuen siitä mitä sen mandaattiin jää kuulumaan - mutta se on vain mahdollisuus. Kun vanhat merkit todella aina näiden veijareitten kanssa paikkansa pitävät, se ei puolueilta tule luonnistumaan toivotulla tavalla.

Palataan alku pisteeseen. Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi muodostavat yhden kunnan, loput ajatellusta metropolialueesta toisen. Ne muut 12 kaupunkikuntien ympäristöä liitetään tarvittaessa vaikka pakolla, työssäkäyntialueitten mukaisesti. Loppujen hoitaminen on marginaalinen ongelma ja kustannus. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/06/napertelyn-aika-on-ohi.html Muuten olen kyllä edelleen sitä mieltä, että yksinkertaisin ja tehokkain tapa organisoida paikallishallinto olisi korvat kunnallinen itsehallinto maakunnallisella itsehallinnolla.



Tuolla rakenneohjelmalla vahvistetaan ainoastaan se, että ministeriauto on kivempi kuin oppositio. Tuskin edes kansainväliset luottoluokittajat ovat sillä sumutettavissa? Tuloskukkaron saivat aikaiseksi ja pakko sitä on edes itse kehua.

Ohjelman avainsanana on jos.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/etujarjestot-kiittavat-kavereitaan.html


Sisäinen devalvaatio voi onnistua vain massiivisen työttömyyden kautta. Sen tiellä ovat kaikki euron kriisimaat Kypros, Kreikka, Italia, Espanja, Portugal ja Irlanti.

Jos maalla on vientiteollisuus kunnossa, voi toipuminen tapahtua, jos on kysyntää.

Työttömyys iskee, kestää kauan ja muuttuu väistämättä osin rakenteelliseksi. Vienti elpyy, jos elpyy hitaasti eikä missään tapauksessa muutu pysyväksi.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html


29.8.2013 klo 21:38 eaglesflysingly sanoi:


Olisiko tällaisen pikkulinnun kuitenkin hyvä keskittyä ihan ensin itseensä ja itsensä kokoisiin suupaloihin? Vähän niin kuin sen kaverin, joka totesi ”Muuta maailma, aloita itsestäsi.”
Olemme nyt hyväksyneet jäsenyydet sekä EUssa että EMUssa. Olen ymmärtänyt, että Friedmannin markkinatalousideologia jyllää. Se taas perustuu varsin poikkeukselliseen käsitykseen yhteisöllisyydestä? Kuten S-kaupankin. Kohtahan se käsittelee kaiken kehdosta hautaan. Nyt jopa ajasta sitä ennen.
Markkinatalouteen S soveltuu varsin huonosti, Friedmanin ajatusten logiikkaa seurattaessa siitä syntyy hyvin paha markkinahäiriö, sosialistinen monopoli. Monopoleilla taas on taipumuksena irrota helposti omistajiensa otteesta. Varsinkin kun isäntä on niinkin ”epämääräinen” kuin asiakkaat.
Tuosta eettisestä arviosta voidaankin sitten keskustella. Kuka on tekijä? Nekö, jotka päivittäin, ilman ”riskiä” tuottavat raaka-aineista tuotteita, vaiko ne jotka ovat sen riskin ottaneet, etteivät sijoituksiaan ja palkkaamiensa henkilöiden palkkoja pysty maksamaan? Olivatpa he sitten osuuskuntaa tai ihan oikean yritystä perustamassa. Ilman heitä tekeminenkään ei mihinkään johda.
Jakopolitiikka, siitä kai sinä puhut? Siitä on kiva jakaa, kun on mitä jakaa? Ja varsinkin, kun voi jakaa sellaista mikä ei ole itse hankittua? Toisaalta, taisi olla juuri demari Lipponen, joka alkoi suuremmassa mittakaavassa kruununjalokiviämme lihoiksi panna? Ja meitä ytimiin viedä? Ja osin juuri sieltä nykyiset vaikeutemme ovat peräisin.
http://blogit.demari.fi/eaglesflysingly/2013/08/29/emme-olekaan-kreikan-tiella-vaan-argentiinan/
Toisaalta, jos Argentina on tiemme, milloin alamme heittää toisinajattelijoita helikoptereista Suomenlahteen?


Hieno avaus, mutta vain avaus.

Jos hinta todella on puolet maalle rakennettavasta vastaavasta (muuallakin kuin Katajanokalle) ja jos hinta sisältää kaiken, ei kun matkimaan. Rantaviivaa meillä pääkaupunkiseudullakin piisaa. Ja lisäksi vielä tasakattoja.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2010/05/rakennetaan-uutta-korjataan-vanhaa.html

Ajatelkaas kuinka upea konttorihotelli Finnjetistä olisi tullut Stora Enson kupeeseen? Sen "romuhinta" oli kai 10 miljoonaa?


Umpirehellinen paketti? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/04/moneen-kertaan-testattu-j-kataisen.html Tuskin Katainen edes tietää itä rehellinen, vastuullinen ja osaava tarkoittavat? Mutta ympäripyöreyksiä ladella kyllä osaa.


“onhan 21 vuotta eristyksessä sentään todella KOVA tuomio!” Suhteessa tekoonko? Valtion elättinä lopun ikänsä. Kuin virkamies konsanaan. Kalliiksi käy, mutta käyköön.


Ennemminkin kuin positiivista draivia suomalaiset peräävät uskoa tulevaisuuteen, työtä, turvallisuutta, tunnetta tasapuolisesta kohtelusta, oikeudenmukaisuutta ... kahdella sanalla sanoen - uskottavaa johtajuutta. Se on nyt puuttunut jo aivan liian kauan. Eikä sellaista tässä vaiheessa edes ole näkyvissä.

Emme me kaipaa mitään ihmeellisyyksiä, vaan tavallisia, luotettavia johtamistyön tekijöitä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/02/kumpujen-yosta-kalevalanpaivan.html

Kyberturvallisuus on tärkeää ja siitä voi kehittää vaikka kuinka monta hyvää liikeideaa. Niitten ei tarvitse olla kuin kannattavia ja mielellään niitä on oltava niin monia, että ne työllistävät maassa asuvia. Siitä vaan perustamaan ja nopeasti. Turha niistä on vain puhua, joku vielä varastaa hyvät ideat? Mittakaava pohteissamme on kyllä vähän toinen.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/01/eivat-poliitikkomme-tyhmia-ole.html


Kysyt missä mättää. Vastaan, katso peiliin. En tarkoita sinua henkilönä, enhän sinua edes tunne. Tarkoitan sinua puolueesi ja eduskuntaryhmäsi edustajana.

Huonosti toimiva talous on aina seuraus huonosti toimivasta demokratiasta. Ja meillä demokratia on muuttunut politbyrokratiaksi jo kauan sitten.

Puolueet rikkovat mennen tullen itse laatimaansa perustuslakia ja tässä tapauksessa sen 29§. Sitovien ryhmäpäätösten seurauksena puolueita edustavista kansanedustajista on tullut eduskuntaryhmänsä, jopa puolueensa vanki. Jos hän haluaa olla vielä mukana seuraavalla kerralla kansanedustajia valittaessa, hän tekee juuri niin kuin ryhmä päättää. Sillä taas ei ole kuin marginaalisesti tekemistä sen kanssa, mitä päätöksen kohteena oleva asia edellyttää. Marginaalisesti siksi, että tehtävä päätös ottaa huomioon pelkästään puolueen intressin. Muulla ei ole väliä.

On minulla valmiina seuraavan hallituksen ohjelma, riittävän lyhyt ja ytimekäs rakennemuutosohjelma. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/03/vaihtoehto-suomen-tervehdyttamiseksi.html

En usko, että tarvitsisimme viisaampia kansanedustajia, eipä niitä välttämättä ole edes saatavissa. Tarvitsemme ajattelevia ja tuntevia ihmisiä, jotka kansanedustajan valtakirjan saatuaan eivät suostu alistumaan ryhmän napinpainajiksi. Tarvitsemme riippumattomia ja itsenäisiä, joilla ovat järki ja sydän paikallaan.


Hänen ehkä olisi pitänyt puhua siitä, että valtion ja kuntien menoista suurin yksittäinen osa menee hallintohenkilöstön, byrokraattien palkkoihin? Ja todeta, että jos vaihtoehtoa työvoiman määrän kasvattamiselle etsitään, se on löydettävissä juuri sieltä. Mutta sekään ei ole tehtävissä hetkessä, puhummehan noin 75.000 - 125.000 ihmisen osoittamisesta työttömäksi työvoimareserviksi.

Mutta tehtävä se on, sillä vielä vaikeampaa on nopeasti luoda riittävä määrä veroja maksavaa lisäväestöä.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/ei-lasta-ei-paskaa-heureka.html



Kerrankin Isokallio puhuu vastoin arkitodellisuutta, siis pelkkää paskaa.

Ei sillä ole mitään väliä sillä, mitä tyrkky vastaa. Jos hän haluaa olla vielä mukana seuraavalla kerralla kansanedustajia valittaessa, hän tekee juuri niin kuin ryhmä päättää. Sillä taas ei ole kuin marginaalisesti tekemistä sen kanssa, mitä päätöksen kohteena oleva asia edellyttää. Marginaalisesti siksi, että tehtävä päätös ottaa huomioon pelkästään puolueen intressin. Muulla ei ole väliä.


Loppulausunnossaankin hänen arviointikykynsä osin pettää. Emme me tarvitse viisaampia kansanedustajia vaan riippumattomia ja itsenäisiä, joilla ovat pää ja järki paikallaan. Mutta niitä odotellessa on kyllä varmaa, että Mailmanpankin mustapukuinen mies ehtii kylään.