Kokikset ryhmittyvät siilipuolustukseen. Tähän mennessä ainakin Sampsa Kataja, Jan Vapaavuori, Kimmo Sasi ja Petteri Orpo ovat ilmoittaneet, että hallituksen päätös osinkoveroista pitää. Suomen rikkaimmat ovat alennuksensa ansainneet. "Mitään ei muuteta".
Paavo Arhinmäen lausuma hallituksen pöytäkirjaan saa kuitenkin päivä päivältä yhä laajempaa huomiota. Puoltoääniä lausumalle on kuulunut niin demareista kuin vihreistäkin.
Turun politiikan kermaa 1970-luvulla?
Ilmeisesti nyt onkin käynyt niin, että Anders Blomin pitkä varjo vuoden 2007 hallitusneuvottelujen tiimoilta on nyt onnistunut tehtävässä, joka ei silloin häneltä loppuun asti onnistunut. Saattaisikin olla ihan hyödyllistä palata ajatuksissa Perheyritysten Liiton silloisen toimitusjohtajan Anders Blomin näkemyksiin mahdollisuuksista vaikutaa poliitikkojen päätöksiin.
Haluan erityisesti korstaa samalla avautuvaa mahdollisuutta tutustua linkissä hänen Vuosikokousesitelmäänsä "Pörssiklubilla" 17.3.2011 pdf muodossa. Sen esimerkki silloisten hallitusneuvottelujen menosta on paljon puhuva. Siitä on todella
helppo edetä kysymykseen; mistä kokikset osinkopäätöksellään nyt maksoivat?
Ja saattaa siitä hyvin kysyä myös, miksi Matti Vanhanen niin nopeasti nimettiin Perheyritysten Liiton toimitusjohtajaksi? Miksi moni Jyrki Kataisen esikunnasta on siirtynyt etujärjestöjohtajiksi, etunenässään Jyri Häkäniemi? Ilmeisesti ne kertovat demokratiamme kiihtyvästä rapautumisesta politbyrokratiaksi ja entistä selvemmästä leimautumisesta suuren rahan juoksupojaksi?
Juuri tämänlainen "demokratiakehitys" on syynä siihen, että
kansalaiset eivät enää siihen luota. Erityisesti he eivät luota valitsemiinsa
edustajiin eivätkä niihin puolueisiin, joita nämä edustavat.